X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne WRZEŚNIOWE DZIECI 2018
Odpowiedz

WRZEŚNIOWE DZIECI 2018

Oceń ten wątek:
  • Rucola Autorytet

Wysłany: 27 lutego 2018, 21:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    justys1236 wrote:
    Czy u nas na forum ktoś udaje???
    Niewykluczone ;)

#wegemama#wegerodzinawkomplecie
    Synek 💚 31.08.2018r.
    Córeczka i Synek 💜💙 7.01.2021
  • Rucola Autorytet

Wysłany: 27 lutego 2018, 21:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A co do udawania, to ja mam taką teorię o której pisała wcześniej bodajże Ciemnowłosa. Niektóre dziewczyny przechodzą traumę tracąc dziecko, lub nie mogąc zajść w ciążę. Sama przez dłuższy czas byłam w czymś na kształt depresji, bo nikt nie był w stanie nam pomóc. Ja nie potrafię udawać, może dlatego czasem ostro reaguję (również na forum) ale uważam, ze w wielu sytuacjach to jest zaleta. Z drugiej strony jestem skłonna uwierzyć, ze niektóre dziewczyny udają ciążę, bo to jest dla nich pewnego rodzaju terapia. Bardzo im współczuję i nie potępiam za to.

Synek 💚 31.08.2018r.
  • Av Autorytet

Wysłany: 27 lutego 2018, 21:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cukierkowa wrote:
    Błagam, dziewczyny, powiedzcie, że nie tylko ja mam taki problem z... wypróżnianiem! :/ zawsze zdrowo jadłam, nigdy nie miałam z tym problemu. Kasze, warzywa, owsianki... Zawsze dużo błonnika i dużo wody. No więc co się teraz dzieje?!
    Nie wiem, ale ja mam tak samo... Przed ciaza regularnie jak w zegarku, teraz się cieszę, jak mi się uda co trzeci dzień. Ostatnio w pracy siedziałam chyba 20 minut w toalecie, bo nie mogłam skończyć. Czasem mnie mocno brzuch boli, ale do niczego to nie prowadzi. Zapytam w piątek na wizycie, co z tym zrobić, bo 4 dni przerwy to trochę dużo...

f2w3ol2adwu1ceje.png
    Leon :)
  • Cukierkowa Autorytet

Wysłany: 27 lutego 2018, 21:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Av pocieszyłaś mnie choć trochę tym, że... nie jestem z tym sama :P Dramat jakiś! i tak się zastanawiam, czy to właśnie przez to, mi się cera tak strasznie nie pogorszyła... A jak u Ciebie z cerą?

Basia - wrzesień 2018
    Gosia - maj 2024
  • Deseo Autorytet

Wysłany: 27 lutego 2018, 21:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    justys1236 wrote:

Czy jest na sali AGENT? :> hehe tak mi się skojarzyło ;)

Emilka 2012 <3
    kgKip1.png
  • lena86 Autorytet

Wysłany: 27 lutego 2018, 21:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dziewczyny dobrze ze poruszylyscie ten temat ja mam za to w drugą stronę, chodzę ze 3 razy do toalety, pierwsza czasami bardzo rzadka.pytałam o to dr ale on nie widzi problemu (byle nie robić więcej niż te 3)
    czy to wina hormonów?
    bo jakoś szczególnie nie zmieniłam diety (zawsze sporo błonnika warzyw owocow)

w4sq43r85k8egy8f.png
  • Cukierkowa Autorytet

Wysłany: 27 lutego 2018, 21:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lena86 - i brzucha pewnie też nie masz na wieczór wydętego jak w 5tym miesiacu, farciaro? :)

Basia - wrzesień 2018
    Gosia - maj 2024
  • Tasia86 Ekspertka

Wysłany: 27 lutego 2018, 21:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rucola wrote:
    A co do udawania, to ja mam taką teorię o której pisała wcześniej bodajże Ciemnowłosa. Niektóre dziewczyny przechodzą traumę tracąc dziecko, lub nie mogąc zajść w ciążę. Sama przez dłuższy czas byłam w czymś na kształt depresji, bo nikt nie był w stanie nam pomóc. Ja nie potrafię udawać, może dlatego czasem ostro reaguję (również na forum) ale uważam, ze w wielu sytuacjach to jest zaleta. Z drugiej strony jestem skłonna uwierzyć, ze niektóre dziewczyny udają ciążę, bo to jest dla nich pewnego rodzaju terapia. Bardzo im współczuję i nie potępiam za to.

Ja też takim osobom współczuję, ale obawiam się, że jednak większość trolli robi to, bo im się po prostu nudzi w życiu. Nie wiem czy znacie forum "kafeteria" - zbiorowisko wszelkiej patologii. Tam co i rusz ktoś zakłada wątek "prowokację" i opisuje jakąś szokującą historię np. że mąż ją bije itp tylko po to, żeby sobie obserwować reakcję ludzi i się śmiać. A tutaj też dostęp ma każdy. Czasem mnie wyloguje z forum, a i tak mogę sobie wejść i czytać wszystko.

Synek ur. w 2016 :)
    zud3gzu3sbje76xe.png
  • evitkagg85 Koleżanka

Wysłany: 27 lutego 2018, 21:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny,

Podzielę się z Wami swoim sposobem od teściowej :-) co drugi dzień zaparzam sobie wieczorem mielone siemię lniane (łyżeczkę by nie przedobrzyc z bezpieczną ilością) a następnego zjadam kilka suszonych śliwek. Generalnie u mnie się sprawdza i jako taki rytm organizmu wrócił. Syropy z laktuloza działały max 2-3dni...

Możecie wypróbować u siebie :-)

7u22sek2ss7p1b9p.png
  • JustynaG Autorytet

Wysłany: 27 lutego 2018, 21:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Deseo wrote:
    Czy jest na sali AGENT? :> hehe tak mi się skojarzyło ;)

Nawet jeśli jest to się nie odezwie. :)

Przepraszam jeśli kogoś urażę, ale mi przez myśl już jakiś czas temu przeszło, że jedna z nas udaje... Ale w gruncie rzeczy - nie wiem. Nie oskarżam. Po prostu jestem w takiej sytuacji ostrożniejsza.
    A na staraniowym wątku też jakiś czas temu było głośno (pewnie co niektóre pamiętają) o dziewczynie co przez lata się starała o dziecko, potem tak się stresowała przed zrobieniem testu ciążowego, że aż piwa musiała się napić potem nagle okazało się, że są dwie kreski. Później zagięła pytaniem o kwas foliowy - bo ona nie wiedziała, że trzeba łykać i takie tam... Podobno to prawdziwa ciąża ale nie wszyscy jej ufają.

Amy333, nick nieaktualny lubią tę wiadomość

43kt3e5ee2053a1j.png

43ktio4p46502aio.png
    https://ekstesterki.wixsite.com/dziecko
  • lena86 Autorytet

Wysłany: 27 lutego 2018, 21:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cukierkowa wrote:
    lena86 - i brzucha pewnie też nie masz na wieczór wydętego jak w 5tym miesiacu, farciaro? :)

właśnie wieczorem to brzuszek pięknie widać a nad ranem wszystko znika
    trochę się tym zaczęłam denerwować bo raczej wszyscy piszą o zaparciach...nie wiem co o tym myśleć.już zaczynam się śmiać z siebie ze zamiast wymiotow to mam z drugiej strony problem (i to codziennie:/)

w4sq43r85k8egy8f.png
  • lena86 Autorytet

Wysłany: 27 lutego 2018, 21:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    JustynaG wrote:

Przepraszam jeśli kogoś urażę, ale mi przez myśl już jakiś czas temu przeszło, że jedna z nas udaje... Ale w gruncie rzeczy - nie wiem. Nie oskarżam. Po prostu jestem w takiej sytuacji ostrożniejsza.
    A na staraniowym wątku też jakiś czas temu było głośno (pewnie co niektóre pamiętają) o dziewczynie co przez lata się starała o dziecko, potem tak się stresowała przed zrobieniem testu ciążowego, że aż piwa musiała się napić potem nagle okazało się, że są dwie kreski. Później zagięła pytaniem o kwas foliowy - bo ona nie wiedziała, że trzeba łykać i takie tam... Podobno to prawdziwa ciąża ale nie wszyscy jej ufają.

ale serio są takie dziewczyny co nawet w ciąży mają teorię ze kieliszek wina nie zaszkodzi:/no cóż...trzeba tylko współczuć dziecku, które nie ma wpływu na wybor matki

w4sq43r85k8egy8f.png
  • matkapatka Przyjaciółka

Wysłany: 27 lutego 2018, 21:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kochane nadrobiłam Was. Jesteście szalone w tym pisaniu. Pewnie znowu napiszę kilometrowy wpis.

Ja jestem typem osoby przeżywającej. Mimo, że Was osobiście nie znam i średnio się udzielam to cieszą mnie pozytywne informacje i bardzo smucą złe i często mam łzy w oczach jak czytam smutne wieści. Siwulec i Jola wierzyłam że już nie będzie takich wieści. Tulę Was i wysyłam ogrom wsparcia. Wierzę też, że niebawem nam napiszecie dobre wieści ;*

Gratuluję udanych wizyt :D Że zostałam wywołana to napiszę że u nas wszystko oki. Bobo ma 5.5 cm i gin mówił że jest ok i książkowo, idealnie itd. Dzisiejsza wizyta była z Medicoveru a kolejne prenatalne u swojej prowadzącej mam 10.03 i wtedy myślę że jest szansa na poznanie płci. Będzie to późno bo wg OM 13 tc i 4 dn a dzisiaj okazało się że jest o 2 dn do przodu.

Jeśli chodzi o papierki lakmusowe to nie zawsze pokazują sączące się wody. Szwagierka miała teraz podejrzenie sączacych się wód i chcieli ją w szpitalu zostawić, bo papierek był niebieski. Kupiła testy AmnioQuick Duo + Które wykluczyły na szczęście przedwczesny wyciek wód. Papierków i testów nie kupicie raczej w aptece jedynie w necie.
    Ja używałam papierków żeby badać zakwaszenie organizmu.

Ja mam gila nad gile a Alek kaszel i sobie siedzimy w domu i już nie mam pomysłu co robić z 2latkiem. Miałam mu bajek nie włączać ale niestety zaczęłam ale on po obejrzeniu jednej-dwóch sam wyłącza. Mądre dziecko a matka go zmusza do ogladania.
    Kolejną rzeczą do.której muszę zmuszać do drzemki. On od kilku dni zaczął robić mi psikusy i rezygnować ze spania. No a ja padam w dzień i niestety ale 3 dni bez drzemki to ja jak zombi i wczoraj oraz dziś zasnął ze mną bo za bardzo nie miał wyjścia. Dlatego chce już II trymestr i wierzę że siły mi wrócą i będę śmigać jak było to w pierwszej ciąży.

Pewnie miałam coś jeszcze napisać ale znowu kalafior ciążowy i czas już spać.

Dobrej nocy Dziewczyny ;*

asese, Vlinder, Rucola, nadulek, Av lubią tę wiadomość

• asese Autorytet

Wysłany: 27 lutego 2018, 21:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    justys1236 wrote:

Nie sądzę, by u nas któraś udawała, a jeśli taka jest, to powątpiewam, by u podłoża takiego zachowania leżała swoista "terapia po stracie". Otaczanie się ciężarnymi jest raczej mało kojące, gdy samemu ma się problemy z powołaniem dziecka na świat. Ale równie dobrze, mogę być w wielkim błędzie i komuś to pomaga... Każda jest inna, poza tym: logika rzadko idzie w parze z emocjami.
    Ja padam na twarz już o tej godzinie i zaraz udam się w objęcia Morfeusza, więc do jutra Brygado:)

rg50flw1ig1o65jx.png
  • Rucola Autorytet

Wysłany: 27 lutego 2018, 21:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    JustynaG wrote:

Hehe nie zdziwie sie jak Banan i tu zawita ;)

Amy333, Malgonia, nick nieaktualny lubią tę wiadomość

Synek 💚 31.08.2018r.
  • Cukierkowa Autorytet

Wysłany: 27 lutego 2018, 21:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    evitkagg85 wrote:
    Hej dziewczyny,

Podzielę się z Wami swoim sposobem od teściowej :-) co drugi dzień zaparzam sobie wieczorem mielone siemię lniane (łyżeczkę by nie przedobrzyc z bezpieczną ilością) a następnego zjadam kilka suszonych śliwek. Generalnie u mnie się sprawdza i jako taki rytm organizmu wrócił. Syropy z laktuloza działały max 2-3dni...

Możecie wypróbować u siebie :-)
    Ja jadłam śliwki suszone,które przepijałam sokiem z kapusty kiszonej na zmianę ze zmielonym siemieniem, a potem jadłam jogurty i piłam mleko i ....NIC! to jakies nieporozumienie jest! ;)

Basia - wrzesień 2018
    Gosia - maj 2024
  • Vlinder Autorytet

Wysłany: 27 lutego 2018, 21:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie większego problemu z wypróżnianiem nie ma, ale za to mam problem z suchą skórą, na całym ciele mam strasznie wysuszoną, nawet na twarzy. Piję sporo wody i stosuję balsamy, ale nie widzę efektu.

bhywvcqgxdl0na75.png
  • Rucola Autorytet

Wysłany: 27 lutego 2018, 21:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A co do dziewczyn, które nie mogą pogodzić sie ze stratą. Młodsza siostra kolezanki z pracy mojej siostry poroniła i zaraz znów zaszła w ciąże, którą teź poroniła w 10tc. Po powrocie do pracy udawala, ze nic się nie wydarzyło, ze niedlugo idzie na l4 ciążowe. Ludzie nie wiedzieli jak się zachowywać i ponoć wszyscy zaczęli akceptować to co mówi. Po jakimś miesiacu "udawania ciąży" sama poszła do psychiatry po czym faktycznie poszla na l4, ale od psychiatry... Strasznie jej współczuje i mam nadzieje, ze wroci do normalności.
    Co do Trolli to ja znam jednego o ktorym wspomina JustynaG i generalnie stwierdzam, ze troll predzej czy później się odkryje a jedynym sposobem na niego jest ignorancja :)

Synek 💚 31.08.2018r.
  • Cukierkowa Autorytet

Wysłany: 27 lutego 2018, 21:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Vlinder wrote:
    U mnie większego problemu z wypróżnianiem nie ma, ale za to mam problem z suchą skórą, na całym ciele mam strasznie wysuszoną, nawet na twarzy. Piję sporo wody i stosuję balsamy, ale nie widzę efektu.
    oddam Ci Vlinder moje pryszcze za Twoją suchą cerę, deal? :D

Av lubi tę wiadomość

Basia - wrzesień 2018
    Gosia - maj 2024
  • Vlinder Autorytet

Wysłany: 27 lutego 2018, 22:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cukierkowa wrote:
    oddam Ci Vlinder moje pryszcze za Twoją suchą cerę, deal? :D
    trudna decyzja, nie wiem co lepsze :)

bhywvcqgxdl0na75.png
‹‹ 384 385 386 387 388 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

7 sposobów jak przetrwać przesilenie wiosenne i jak szybko zajść w ciążę!

Przesilenie wiosenne dla wielu kobiet jest trudnym okresem przejściowym, kiedy mogą pojawiać się problemy ze snem, nadmiernym zmęczeniem, brakiem energii, czy obniżoną koncentracją. Wszystko to może mieć wpływ na gospodarkę hormonalną i kobiecą płodność. Jak w tym czasie przygotować się do ciąży? Jakie są skuteczne sposoby na poprawę płodności? Jak szybko zajść w ciążę, wprowadzając proste nawyki do codziennego stylu życia?

CZYTAJ WIĘCEJ

Suchość pochwy - najczęstsze przyczyny, objawy i leczenie

Suchość pochwy to wstydliwa dolegliwość, która dotyka wielu kobiet. Kiedy się pojawia? Jakie są najczęstsze przyczyny problemów z odpowiednim nawilżeniem pochwy? Czy suchość pochwy można leczyć? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Perimenopauza - czym jest, jak na nas wpływa i jak sobie możemy z nią poradzić!

Czym jest perimenopauza i czym różni się od menopauzy? Czy jeśli masz 40 lat to ten temat może dotyczyć również Ciebie? W jaki sposób perimenopauza się zaczyna? Jakie są typowe i nietypowe objawy spadku i burzy hormonów przed menopauzą? Czy można temu zapobiec, jak sobie radzić z objawami i jak dbać o zdrowie, gdy spada estrogen? Wraz z ekspertami stworzyliśmy dla Ciebie artykuł, z którego dowiesz się wszystkiego, czego potrzebujesz o swoim zdrowiu hormonalnym w okresie perimenopauzy.

CZYTAJ WIĘCEJ