X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne WRZEŚNIOWE DZIECI 2018
Odpowiedz

WRZEŚNIOWE DZIECI 2018

Oceń ten wątek:
  • Rucola Autorytet

Wysłany: 27 lutego 2018, 21:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    justys1236 wrote:
    Czy u nas na forum ktoś udaje???
    Niewykluczone ;)

#wegemama#wegerodzinawkomplecie
    Synek 💚 31.08.2018r.
    Córeczka i Synek 💜💙 7.01.2021
  • Rucola Autorytet

Wysłany: 27 lutego 2018, 21:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A co do udawania, to ja mam taką teorię o której pisała wcześniej bodajże Ciemnowłosa. Niektóre dziewczyny przechodzą traumę tracąc dziecko, lub nie mogąc zajść w ciążę. Sama przez dłuższy czas byłam w czymś na kształt depresji, bo nikt nie był w stanie nam pomóc. Ja nie potrafię udawać, może dlatego czasem ostro reaguję (również na forum) ale uważam, ze w wielu sytuacjach to jest zaleta. Z drugiej strony jestem skłonna uwierzyć, ze niektóre dziewczyny udają ciążę, bo to jest dla nich pewnego rodzaju terapia. Bardzo im współczuję i nie potępiam za to.

Synek 💚 31.08.2018r.
  • Av Autorytet

Wysłany: 27 lutego 2018, 21:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cukierkowa wrote:
    Błagam, dziewczyny, powiedzcie, że nie tylko ja mam taki problem z... wypróżnianiem! :/ zawsze zdrowo jadłam, nigdy nie miałam z tym problemu. Kasze, warzywa, owsianki... Zawsze dużo błonnika i dużo wody. No więc co się teraz dzieje?!
    Nie wiem, ale ja mam tak samo... Przed ciaza regularnie jak w zegarku, teraz się cieszę, jak mi się uda co trzeci dzień. Ostatnio w pracy siedziałam chyba 20 minut w toalecie, bo nie mogłam skończyć. Czasem mnie mocno brzuch boli, ale do niczego to nie prowadzi. Zapytam w piątek na wizycie, co z tym zrobić, bo 4 dni przerwy to trochę dużo...

f2w3ol2adwu1ceje.png
    Leon :)
  • Cukierkowa Autorytet

Wysłany: 27 lutego 2018, 21:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Av pocieszyłaś mnie choć trochę tym, że... nie jestem z tym sama :P Dramat jakiś! i tak się zastanawiam, czy to właśnie przez to, mi się cera tak strasznie nie pogorszyła... A jak u Ciebie z cerą?

Basia - wrzesień 2018
    Gosia - maj 2024
  • Deseo Autorytet

Wysłany: 27 lutego 2018, 21:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    justys1236 wrote:

Czy jest na sali AGENT? :> hehe tak mi się skojarzyło ;)

Emilka 2012 <3
    kgKip1.png
  • lena86 Autorytet

Wysłany: 27 lutego 2018, 21:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dziewczyny dobrze ze poruszylyscie ten temat ja mam za to w drugą stronę, chodzę ze 3 razy do toalety, pierwsza czasami bardzo rzadka.pytałam o to dr ale on nie widzi problemu (byle nie robić więcej niż te 3)
    czy to wina hormonów?
    bo jakoś szczególnie nie zmieniłam diety (zawsze sporo błonnika warzyw owocow)

w4sq43r85k8egy8f.png
  • Cukierkowa Autorytet

Wysłany: 27 lutego 2018, 21:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lena86 - i brzucha pewnie też nie masz na wieczór wydętego jak w 5tym miesiacu, farciaro? :)

Basia - wrzesień 2018
    Gosia - maj 2024
  • Tasia86 Ekspertka

Wysłany: 27 lutego 2018, 21:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rucola wrote:
    A co do udawania, to ja mam taką teorię o której pisała wcześniej bodajże Ciemnowłosa. Niektóre dziewczyny przechodzą traumę tracąc dziecko, lub nie mogąc zajść w ciążę. Sama przez dłuższy czas byłam w czymś na kształt depresji, bo nikt nie był w stanie nam pomóc. Ja nie potrafię udawać, może dlatego czasem ostro reaguję (również na forum) ale uważam, ze w wielu sytuacjach to jest zaleta. Z drugiej strony jestem skłonna uwierzyć, ze niektóre dziewczyny udają ciążę, bo to jest dla nich pewnego rodzaju terapia. Bardzo im współczuję i nie potępiam za to.

Ja też takim osobom współczuję, ale obawiam się, że jednak większość trolli robi to, bo im się po prostu nudzi w życiu. Nie wiem czy znacie forum "kafeteria" - zbiorowisko wszelkiej patologii. Tam co i rusz ktoś zakłada wątek "prowokację" i opisuje jakąś szokującą historię np. że mąż ją bije itp tylko po to, żeby sobie obserwować reakcję ludzi i się śmiać. A tutaj też dostęp ma każdy. Czasem mnie wyloguje z forum, a i tak mogę sobie wejść i czytać wszystko.

Synek ur. w 2016 :)
    zud3gzu3sbje76xe.png
  • evitkagg85 Koleżanka

Wysłany: 27 lutego 2018, 21:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny,

Podzielę się z Wami swoim sposobem od teściowej :-) co drugi dzień zaparzam sobie wieczorem mielone siemię lniane (łyżeczkę by nie przedobrzyc z bezpieczną ilością) a następnego zjadam kilka suszonych śliwek. Generalnie u mnie się sprawdza i jako taki rytm organizmu wrócił. Syropy z laktuloza działały max 2-3dni...

Możecie wypróbować u siebie :-)

7u22sek2ss7p1b9p.png
  • JustynaG Autorytet

Wysłany: 27 lutego 2018, 21:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Deseo wrote:
    Czy jest na sali AGENT? :> hehe tak mi się skojarzyło ;)

Nawet jeśli jest to się nie odezwie. :)

Przepraszam jeśli kogoś urażę, ale mi przez myśl już jakiś czas temu przeszło, że jedna z nas udaje... Ale w gruncie rzeczy - nie wiem. Nie oskarżam. Po prostu jestem w takiej sytuacji ostrożniejsza.
    A na staraniowym wątku też jakiś czas temu było głośno (pewnie co niektóre pamiętają) o dziewczynie co przez lata się starała o dziecko, potem tak się stresowała przed zrobieniem testu ciążowego, że aż piwa musiała się napić potem nagle okazało się, że są dwie kreski. Później zagięła pytaniem o kwas foliowy - bo ona nie wiedziała, że trzeba łykać i takie tam... Podobno to prawdziwa ciąża ale nie wszyscy jej ufają.

Amy333, Antonina38 lubią tę wiadomość

43kt3e5ee2053a1j.png

43ktio4p46502aio.png
    https://ekstesterki.wixsite.com/dziecko
  • lena86 Autorytet

Wysłany: 27 lutego 2018, 21:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cukierkowa wrote:
    lena86 - i brzucha pewnie też nie masz na wieczór wydętego jak w 5tym miesiacu, farciaro? :)

właśnie wieczorem to brzuszek pięknie widać a nad ranem wszystko znika
    trochę się tym zaczęłam denerwować bo raczej wszyscy piszą o zaparciach...nie wiem co o tym myśleć.już zaczynam się śmiać z siebie ze zamiast wymiotow to mam z drugiej strony problem (i to codziennie:/)

w4sq43r85k8egy8f.png
  • lena86 Autorytet

Wysłany: 27 lutego 2018, 21:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    JustynaG wrote:

Przepraszam jeśli kogoś urażę, ale mi przez myśl już jakiś czas temu przeszło, że jedna z nas udaje... Ale w gruncie rzeczy - nie wiem. Nie oskarżam. Po prostu jestem w takiej sytuacji ostrożniejsza.
    A na staraniowym wątku też jakiś czas temu było głośno (pewnie co niektóre pamiętają) o dziewczynie co przez lata się starała o dziecko, potem tak się stresowała przed zrobieniem testu ciążowego, że aż piwa musiała się napić potem nagle okazało się, że są dwie kreski. Później zagięła pytaniem o kwas foliowy - bo ona nie wiedziała, że trzeba łykać i takie tam... Podobno to prawdziwa ciąża ale nie wszyscy jej ufają.

ale serio są takie dziewczyny co nawet w ciąży mają teorię ze kieliszek wina nie zaszkodzi:/no cóż...trzeba tylko współczuć dziecku, które nie ma wpływu na wybor matki

w4sq43r85k8egy8f.png
  • matkapatka Przyjaciółka

Wysłany: 27 lutego 2018, 21:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kochane nadrobiłam Was. Jesteście szalone w tym pisaniu. Pewnie znowu napiszę kilometrowy wpis.

Ja jestem typem osoby przeżywającej. Mimo, że Was osobiście nie znam i średnio się udzielam to cieszą mnie pozytywne informacje i bardzo smucą złe i często mam łzy w oczach jak czytam smutne wieści. Siwulec i Jola wierzyłam że już nie będzie takich wieści. Tulę Was i wysyłam ogrom wsparcia. Wierzę też, że niebawem nam napiszecie dobre wieści ;*

Gratuluję udanych wizyt :D Że zostałam wywołana to napiszę że u nas wszystko oki. Bobo ma 5.5 cm i gin mówił że jest ok i książkowo, idealnie itd. Dzisiejsza wizyta była z Medicoveru a kolejne prenatalne u swojej prowadzącej mam 10.03 i wtedy myślę że jest szansa na poznanie płci. Będzie to późno bo wg OM 13 tc i 4 dn a dzisiaj okazało się że jest o 2 dn do przodu.

Jeśli chodzi o papierki lakmusowe to nie zawsze pokazują sączące się wody. Szwagierka miała teraz podejrzenie sączacych się wód i chcieli ją w szpitalu zostawić, bo papierek był niebieski. Kupiła testy AmnioQuick Duo + Które wykluczyły na szczęście przedwczesny wyciek wód. Papierków i testów nie kupicie raczej w aptece jedynie w necie.
    Ja używałam papierków żeby badać zakwaszenie organizmu.

Ja mam gila nad gile a Alek kaszel i sobie siedzimy w domu i już nie mam pomysłu co robić z 2latkiem. Miałam mu bajek nie włączać ale niestety zaczęłam ale on po obejrzeniu jednej-dwóch sam wyłącza. Mądre dziecko a matka go zmusza do ogladania.
    Kolejną rzeczą do.której muszę zmuszać do drzemki. On od kilku dni zaczął robić mi psikusy i rezygnować ze spania. No a ja padam w dzień i niestety ale 3 dni bez drzemki to ja jak zombi i wczoraj oraz dziś zasnął ze mną bo za bardzo nie miał wyjścia. Dlatego chce już II trymestr i wierzę że siły mi wrócą i będę śmigać jak było to w pierwszej ciąży.

Pewnie miałam coś jeszcze napisać ale znowu kalafior ciążowy i czas już spać.

Dobrej nocy Dziewczyny ;*

asese, Vlinder, Rucola, nadulek, Av lubią tę wiadomość

• asese Autorytet

Wysłany: 27 lutego 2018, 21:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    justys1236 wrote:

Nie sądzę, by u nas któraś udawała, a jeśli taka jest, to powątpiewam, by u podłoża takiego zachowania leżała swoista "terapia po stracie". Otaczanie się ciężarnymi jest raczej mało kojące, gdy samemu ma się problemy z powołaniem dziecka na świat. Ale równie dobrze, mogę być w wielkim błędzie i komuś to pomaga... Każda jest inna, poza tym: logika rzadko idzie w parze z emocjami.
    Ja padam na twarz już o tej godzinie i zaraz udam się w objęcia Morfeusza, więc do jutra Brygado:)

rg50flw1ig1o65jx.png
  • Rucola Autorytet

Wysłany: 27 lutego 2018, 21:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    JustynaG wrote:

Hehe nie zdziwie sie jak Banan i tu zawita ;)

Amy333, Malgonia, Antonina38 lubią tę wiadomość

Synek 💚 31.08.2018r.
  • Cukierkowa Autorytet

Wysłany: 27 lutego 2018, 21:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    evitkagg85 wrote:
    Hej dziewczyny,

Podzielę się z Wami swoim sposobem od teściowej :-) co drugi dzień zaparzam sobie wieczorem mielone siemię lniane (łyżeczkę by nie przedobrzyc z bezpieczną ilością) a następnego zjadam kilka suszonych śliwek. Generalnie u mnie się sprawdza i jako taki rytm organizmu wrócił. Syropy z laktuloza działały max 2-3dni...

Możecie wypróbować u siebie :-)
    Ja jadłam śliwki suszone,które przepijałam sokiem z kapusty kiszonej na zmianę ze zmielonym siemieniem, a potem jadłam jogurty i piłam mleko i ....NIC! to jakies nieporozumienie jest! ;)

Basia - wrzesień 2018
    Gosia - maj 2024
  • Vlinder Autorytet

Wysłany: 27 lutego 2018, 21:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie większego problemu z wypróżnianiem nie ma, ale za to mam problem z suchą skórą, na całym ciele mam strasznie wysuszoną, nawet na twarzy. Piję sporo wody i stosuję balsamy, ale nie widzę efektu.

bhywvcqgxdl0na75.png
  • Rucola Autorytet

Wysłany: 27 lutego 2018, 21:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A co do dziewczyn, które nie mogą pogodzić sie ze stratą. Młodsza siostra kolezanki z pracy mojej siostry poroniła i zaraz znów zaszła w ciąże, którą teź poroniła w 10tc. Po powrocie do pracy udawala, ze nic się nie wydarzyło, ze niedlugo idzie na l4 ciążowe. Ludzie nie wiedzieli jak się zachowywać i ponoć wszyscy zaczęli akceptować to co mówi. Po jakimś miesiacu "udawania ciąży" sama poszła do psychiatry po czym faktycznie poszla na l4, ale od psychiatry... Strasznie jej współczuje i mam nadzieje, ze wroci do normalności.
    Co do Trolli to ja znam jednego o ktorym wspomina JustynaG i generalnie stwierdzam, ze troll predzej czy później się odkryje a jedynym sposobem na niego jest ignorancja :)

Synek 💚 31.08.2018r.
  • Cukierkowa Autorytet

Wysłany: 27 lutego 2018, 21:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Vlinder wrote:
    U mnie większego problemu z wypróżnianiem nie ma, ale za to mam problem z suchą skórą, na całym ciele mam strasznie wysuszoną, nawet na twarzy. Piję sporo wody i stosuję balsamy, ale nie widzę efektu.
    oddam Ci Vlinder moje pryszcze za Twoją suchą cerę, deal? :D

Av lubi tę wiadomość

Basia - wrzesień 2018
    Gosia - maj 2024
  • Vlinder Autorytet

Wysłany: 27 lutego 2018, 22:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cukierkowa wrote:
    oddam Ci Vlinder moje pryszcze za Twoją suchą cerę, deal? :D
    trudna decyzja, nie wiem co lepsze :)

bhywvcqgxdl0na75.png
‹‹ 384 385 386 387 388 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Badania prenatalne w ciąży, czym są i czy warto je robić

Pojęcie badań prenatalnych nie dla wszystkich jest zrozumiałe. Często kojarzone jest wyłącznie z inwazyjnymi badaniami prenatalnymi płodu i tym samym utożsamiane jest z ryzykiem utraty ciąży. Postrzeganie to jest zupełnie błędne. Czym zatem są badania prenatalne, kto powinien je wykonywać i czy są one bezpieczne dla dziecka?

CZYTAJ WIĘCEJ

Zespół PCOS – czym jest i jak z nim walczyć?

PCOS to jedno z najczęstszych zaburzeń endokrynologicznych. Jak się objawa? Jakie są metody leczenia? Czy Zespół Policystycznych Jajników może utrudniać zajście w ciążę? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Histeroskopia skuteczna metoda diagnostyki i leczenia niepłodności

Histeroskopia to metoda, która pozwala wykryć i wyleczyć niektóre przyczyny niepłodności: polipy macicy, zrosty, mięśniaki. Histeroskopia diagnostyczna czy histeroskopia zabiegowa - kiedy warto zdecydować się na zabieg?  Jak wygląda histeroskopia? W którym momencie cyklu wykonuje się zabieg? Jakie mogą być skutki uboczne? 

CZYTAJ WIĘCEJ