X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne WRZEŚNIOWE DZIECI 2018
Odpowiedz

WRZEŚNIOWE DZIECI 2018

Oceń ten wątek:
  • Cukierkowa Autorytet

Wysłany: 27 lutego 2018, 22:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    najlepsze to by było... żeby z tego wszystkiego zdrowe dzidziusie były ;)

Rucola, sylvi, Deseo, monika_86, Av lubią tę wiadomość

Basia - wrzesień 2018
    Gosia - maj 2024
  • Vlinder Autorytet

Wysłany: 27 lutego 2018, 22:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cukierkowa widziałam, ze jesteś ze Szczecina, też tak kilkanaście lat mieszkałam, tam nawet urodził się nasz syn :) mam sentyment do tego miasta

bhywvcqgxdl0na75.png
  • Cukierkowa Autorytet

Wysłany: 27 lutego 2018, 22:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Vlinder wrote:
    Cukierkowa widziałam, ze jesteś ze Szczecina, też tak kilkanaście lat mieszkałam, tam nawet urodził się nasz syn :) mam sentyment do tego miasta
    O proszę, jaki ten świat mały :) a synek ile ma lat?

Basia - wrzesień 2018
    Gosia - maj 2024
  • Vlinder Autorytet

Wysłany: 27 lutego 2018, 22:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cukierkowa wrote:
    O proszę, jaki ten świat mały :) a synek ile ma lat?
    7 lat :)

bhywvcqgxdl0na75.png
  • Cukierkowa Autorytet

Wysłany: 27 lutego 2018, 22:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O... to w miarę na bieżąco jesteś ze szpitalami. Gdzie rodziłaś i czy polecasz? :)

Basia - wrzesień 2018
    Gosia - maj 2024
  • natalinka Autorytet

Wysłany: 27 lutego 2018, 22:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi na zaparcia bardzo pomagało kiwi, co jest moim odkryciem :)

201404234670.png

cfc61914ad.png
  • sylvi Autorytet

Wysłany: 27 lutego 2018, 22:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cukierkowa wrote:
    Ja jadłam śliwki suszone,które przepijałam sokiem z kapusty kiszonej na zmianę ze zmielonym siemieniem, a potem jadłam jogurty i piłam mleko i ....NIC! to jakies nieporozumienie jest! ;)
    Ja za to zjadłam 4 śliwki i myślałam że z kibla nie zejdę. Jeszcze mnie brzuch boli. Się załatwiłam na noc :/

ckai3e3k2pedhvnb.png
  • Vlinder Autorytet

Wysłany: 27 lutego 2018, 22:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cukierkowa wrote:
    O... to w miarę na bieżąco jesteś ze szpitalami. Gdzie rodziłaś i czy polecasz? :)
    Rodziłam w Zdrojach, tuż przed otwarciem nowego oddziału położniczego, ale wspominam bardzo dobrze, miałam cc. Bardzo miły personel i super lekarze, zresztą jeden z nich był lekarzem prowadzącym ciążę, a drugi był od usg :)

bhywvcqgxdl0na75.png
  • evitkagg85 Koleżanka

Wysłany: 27 lutego 2018, 22:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O kurcze Cukierkowa,

To już większe wyzwanie!U mnie kapusta kiszona w niefrasobliwej ilości wywołała wręcz nadmierny efekt.
    Z sucha skóra dzielnie walczę, ale bez sukcesów. Brzuch i piersi po Musteli chociaż nie swędza ale nogi, ręce i twarz są mocno przesuszone mimo nawilżania. Nawet inwestycja w drogi krem do twarzy średnio się spisuje...

Bardzo bardzo zależy mi na Naszym maleństwie ale ze swojej krotkiej praktyki szczerze powiem ze cudowny stan ciąży jest chyba przereklamowany

7u22sek2ss7p1b9p.png
  • Cukierkowa Autorytet

Wysłany: 27 lutego 2018, 22:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dr Niedzielski, może?

Basia - wrzesień 2018
    Gosia - maj 2024
  • Vlinder Autorytet

Wysłany: 27 lutego 2018, 22:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cukierkowa wrote:
    Dr Niedzielski, może?
    tak :) jak dla mnie najlepszy :). Chodzisz do niego??
    jak usg to tylko Węgrzynowski

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 lutego 2018, 22:15

bhywvcqgxdl0na75.png
  • natalinka Autorytet

Wysłany: 27 lutego 2018, 22:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    matkapatka wrote:
    Kochane nadrobiłam Was. Jesteście szalone w tym pisaniu. Pewnie znowu napiszę kilometrowy wpis.

Ja jestem typem osoby przeżywającej. Mimo, że Was osobiście nie znam i średnio się udzielam to cieszą mnie pozytywne informacje i bardzo smucą złe i często mam łzy w oczach jak czytam smutne wieści. Siwulec i Jola wierzyłam że już nie będzie takich wieści. Tulę Was i wysyłam ogrom wsparcia. Wierzę też, że niebawem nam napiszecie dobre wieści ;*

Gratuluję udanych wizyt :D Że zostałam wywołana to napiszę że u nas wszystko oki. Bobo ma 5.5 cm i gin mówił że jest ok i książkowo, idealnie itd. Dzisiejsza wizyta była z Medicoveru a kolejne prenatalne u swojej prowadzącej mam 10.03 i wtedy myślę że jest szansa na poznanie płci. Będzie to późno bo wg OM 13 tc i 4 dn a dzisiaj okazało się że jest o 2 dn do przodu.

Jeśli chodzi o papierki lakmusowe to nie zawsze pokazują sączące się wody. Szwagierka miała teraz podejrzenie sączacych się wód i chcieli ją w szpitalu zostawić, bo papierek był niebieski. Kupiła testy AmnioQuick Duo + Które wykluczyły na szczęście przedwczesny wyciek wód. Papierków i testów nie kupicie raczej w aptece jedynie w necie.
    Ja używałam papierków żeby badać zakwaszenie organizmu.

Ja mam gila nad gile a Alek kaszel i sobie siedzimy w domu i już nie mam pomysłu co robić z 2latkiem. Miałam mu bajek nie włączać ale niestety zaczęłam ale on po obejrzeniu jednej-dwóch sam wyłącza. Mądre dziecko a matka go zmusza do ogladania.
    Kolejną rzeczą do.której muszę zmuszać do drzemki. On od kilku dni zaczął robić mi psikusy i rezygnować ze spania. No a ja padam w dzień i niestety ale 3 dni bez drzemki to ja jak zombi i wczoraj oraz dziś zasnął ze mną bo za bardzo nie miał wyjścia. Dlatego chce już II trymestr i wierzę że siły mi wrócą i będę śmigać jak było to w pierwszej ciąży.

Pewnie miałam coś jeszcze napisać ale znowu kalafior ciążowy i czas już spać.

Dobrej nocy Dziewczyny ;*

O tych testach nie słyszałam, ale ja kupiłam wkładki Clearblue i jestem ciekawa co to. Jutro dotrą....

201404234670.png

cfc61914ad.png
  • natalinka Autorytet

Wysłany: 27 lutego 2018, 22:16

Cytuj  /     /  Zgłoś

Co do bajek i dzieci... Do 3 r. ż. mój syn nie chciał oglądnąć żadnej bajki, a teraz najbardziej interesuje go... Rodzinka.pl i to jeszcze nowe odcinki z dużym Kubą. Przy starych zawsze pyta gdzie jest Paula...

Ithildin lubi tę wiadomość

201404234670.png

cfc61914ad.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 lutego 2018, 22:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    JA JESTEM LEKKO PRZERAŻONA
    weszłam na wątki z innych miesięcy, naprawdę dobra połowa jak się okazuje jest założona przez osoby podstawiane przez bellybestfriend żeby moderowały (chyba belly w ten sposób myśli, że część dziewczyn wykupi płatny dostęp) Są to dziewczyny, które mają czas prowadzić "ewidencje" ciąż, wpisywać kolejne osoby, terminy, płcie, imiona i zazwyczaj mają termin na 1 dzien danego miesiąca;)) odkryty bardzo wcześnie.
    Daleka jestem od teorii spiskowych i wierzę, że nasza Antonina jest prawdziwa:)
    Natomiast jakoś mnie to otrzeźwiło, żeby za dużo tu jednak O SOBIE nie ujawniać.
    oficjalny moderator byłby ok, pod warunkiem,że belly by to mówiło i by to było wiadome, a nie w co drugim wątku założycielka to fake....
    oczywiście cała reszta w wiekszosci to zapewne takie dziewczyny jak ja, które szukają porozumenia i chcą się wygadać.
    Drugą sprawą jest handlowanie lekami na tym forum, dziewczyny uważajcie!!! Wariatów nie brakuje, jak ktoś wam jakas trucizne wcisnie? kupicie cos od kogos bo znacie się z forum? na innych watkach byly takie ogloszenia. na naszym jeszcze nie. Rozsadek. Rozsadek. Ograniczona doza zaufania!
    i zdrowia nam wszystkim

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 lutego 2018, 22:20

Tasia86, Rucola, Natalia1984, Katy, monika_86, nick nieaktualny, Bianka*, nick nieaktualny, MiSia :), asese lubią tę wiadomość

• Cukierkowa Autorytet

Wysłany: 27 lutego 2018, 22:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Vlinder wrote:
    tak :) jak dla mnie najlepszy :). Chodzisz do niego??
    jak usg to tylko Węgrzynowski
    Nie, nie chodzę, ale dużo dobrego o nim słyszałam :) ja ze swojej ginekolog NFZowej jestem zadowolona, także póki co, nie myślę o zmianie :)
    a o Węgrzynowskim nigdy nic nie słyszałam...

Basia - wrzesień 2018
    Gosia - maj 2024
  • nadulek Autorytet

Wysłany: 27 lutego 2018, 22:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Vlinder wrote:
    Ja też Szczecin.
    Nieuwieżycie żeby zrobić w piątek umówione USG genetyczne mój mąż musi jutro załatwiać karetkę do przewozu. Masakra. Moja siostra zrobiła mi dziś cukier po jedzeniu i upss 184 czy jeszcze coś mnie dopadnie. Nie wiem jak wytrzymam miesiąc w łóżku do terminu operacji a wszyscy lekarze i znajomi rehabilitanci mówią że. Tym urazem nie mam szans bez operacji stanąć na nogi.
    Byle tylko w piątek okazało się że fasolka całą i zdrowa

Vlinder lubi tę wiadomość

20.09.2013[*] 24.12.2013 [*] 09.02.2017[*]
    11.05.2018 Hubert 23 tc [*]
    Nieprawidłowy kariotyp
    Niedoczynność tarczycy, Hashimoto
    hchyrjjgepvdd2o1.png
    Nadia <3 Mia <3
  • natalinka Autorytet

Wysłany: 27 lutego 2018, 22:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nadulek wrote:
    Ja też Szczecin.
    Nieuwieżycie żeby zrobić w piątek umówione USG genetyczne mój mąż musi jutro załatwiać karetkę do przewozu. Masakra. Moja siostra zrobiła mi dziś cukier po jedzeniu i upss 184 czy jeszcze coś mnie dopadnie. Nie wiem jak wytrzymam miesiąc w łóżku do terminu operacji a wszyscy lekarze i znajomi rehabilitanci mówią że. Tym urazem nie mam szans bez operacji stanąć na nogi.

Pozostaje mieć wielką nadzieję, że Maluszek Ci wszystko wynagrodzi!

201404234670.png

cfc61914ad.png
  • Vlinder Autorytet

Wysłany: 27 lutego 2018, 22:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cukierkowa wrote:
    Nie, nie chodzę, ale dużo dobrego o nim słyszałam :) ja ze swojej ginekolog NFZowej jestem zadowolona, także póki co, nie myślę o zmianie :)
    a o Węgrzynowskim nigdy nic nie słyszałam...
    Węgrzynowski jeden z najlepszych lekarzy jeśli chodzi o wykrywanie wad u płodu, my byliśmy na usg w Hahs mieszczącym się przy Urzędzie Miasta, ale poznałam go w szpitalu. https://www.znanylekarz.pl/jerzy-wegrzynowski/ginekolog/szczecin
    Żałuję, że nie mam możliwości skorzystania z wiedzy doktora w tej ciąży.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 lutego 2018, 22:31

bhywvcqgxdl0na75.png
  • Vlinder Autorytet

Wysłany: 27 lutego 2018, 22:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nadulek wrote:
    Ja też Szczecin.
    Nadulek informuj na bieżąco, bardzo Tobie współczuję, trzymam kciuki, aby wszystko zakończyło się dobrze

bhywvcqgxdl0na75.png
  • nadulek Autorytet

Wysłany: 27 lutego 2018, 22:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Vlinder wrote:
    Węgrzynowski jeden z najlepszych lekarzy jeśli chodzi o wykrywanie wad u płodu, my byliśmy na usg w Hahs mieszczącym się przy Urzędzie Miasta, ale poznałam go w szpitalu. https://www.znanylekarz.pl/jerzy-wegrzynowski/ginekolog/szczecin
    Ja mam Piotrkowskiego w prediagu i też szczerze polecam

20.09.2013[*] 24.12.2013 [*] 09.02.2017[*]
    11.05.2018 Hubert 23 tc [*]
    Nieprawidłowy kariotyp
    Niedoczynność tarczycy, Hashimoto
    hchyrjjgepvdd2o1.png
    Nadia <3 Mia <3
‹‹ 385 386 387 388 389 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

10 najczęstszych obaw kobiet w ciąży, czyli czego boją się kobiety w ciąży

Lęk i różnego rodzaju obawy to naturalny towarzysz kobiety w ciąży. Czego boi się większość kobiet oczekujących dziecka? Bólu porodowego, urodzenia chorego dziecka, utraty atrakcyjności czy może zrujnowania życia seksualnego po porodzie? Czego obawiasz się Ty? Przeczytaj czy zasadne jest zamartwianie się i jak sobie radzić, aby nasze obawy nie sprawdziły się.

CZYTAJ WIĘCEJ

Niepłodność u mężczyzn - najczęstsze przyczyny. Kiedy warto wykonać badanie nasienia?

Problem z poczęciem dziecka jest problemem obojga partnerów, dlatego jeśli już dłuższy czas czekasz na dziecko, to diagnostykę i ewentualne leczenie rozpocznij razem z partnerem. Niepłodność u mężczyzn występuje tak samo często, jak u kobiet. Przeczytaj jakie są najczęstsze przyczyny problemów z płodnością u mężczyzn, w jaki sposób można je wykryć i jakie są potencjalne rozwiązania na zajście w ciążę.

CZYTAJ WIĘCEJ

Ranking TOP produktów zwiększających szanse na zajście w ciążę

Wybrane produkty, które mogą zwiększyć szanse na zajście w ciążę, skrócić starania o dziecko i szybciej przybliżyć Cię do wymarzonego celu. 

CZYTAJ WIĘCEJ