X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne WRZEŚNIOWE DZIECI 2018
Odpowiedz

WRZEŚNIOWE DZIECI 2018

Oceń ten wątek:
  • Cukierkowa Autorytet

Wysłany: 27 lutego 2018, 22:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    najlepsze to by było... żeby z tego wszystkiego zdrowe dzidziusie były ;)

Rucola, sylvi, Deseo, monika_86, Av lubią tę wiadomość

Basia - wrzesień 2018
    Gosia - maj 2024
  • Vlinder Autorytet

Wysłany: 27 lutego 2018, 22:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cukierkowa widziałam, ze jesteś ze Szczecina, też tak kilkanaście lat mieszkałam, tam nawet urodził się nasz syn :) mam sentyment do tego miasta

bhywvcqgxdl0na75.png
  • Cukierkowa Autorytet

Wysłany: 27 lutego 2018, 22:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Vlinder wrote:
    Cukierkowa widziałam, ze jesteś ze Szczecina, też tak kilkanaście lat mieszkałam, tam nawet urodził się nasz syn :) mam sentyment do tego miasta
    O proszę, jaki ten świat mały :) a synek ile ma lat?

Basia - wrzesień 2018
    Gosia - maj 2024
  • Vlinder Autorytet

Wysłany: 27 lutego 2018, 22:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cukierkowa wrote:
    O proszę, jaki ten świat mały :) a synek ile ma lat?
    7 lat :)

bhywvcqgxdl0na75.png
  • Cukierkowa Autorytet

Wysłany: 27 lutego 2018, 22:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O... to w miarę na bieżąco jesteś ze szpitalami. Gdzie rodziłaś i czy polecasz? :)

Basia - wrzesień 2018
    Gosia - maj 2024
  • natalinka Autorytet

Wysłany: 27 lutego 2018, 22:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi na zaparcia bardzo pomagało kiwi, co jest moim odkryciem :)

201404234670.png

cfc61914ad.png
  • sylvi Autorytet

Wysłany: 27 lutego 2018, 22:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cukierkowa wrote:
    Ja jadłam śliwki suszone,które przepijałam sokiem z kapusty kiszonej na zmianę ze zmielonym siemieniem, a potem jadłam jogurty i piłam mleko i ....NIC! to jakies nieporozumienie jest! ;)
    Ja za to zjadłam 4 śliwki i myślałam że z kibla nie zejdę. Jeszcze mnie brzuch boli. Się załatwiłam na noc :/

ckai3e3k2pedhvnb.png
  • Vlinder Autorytet

Wysłany: 27 lutego 2018, 22:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cukierkowa wrote:
    O... to w miarę na bieżąco jesteś ze szpitalami. Gdzie rodziłaś i czy polecasz? :)
    Rodziłam w Zdrojach, tuż przed otwarciem nowego oddziału położniczego, ale wspominam bardzo dobrze, miałam cc. Bardzo miły personel i super lekarze, zresztą jeden z nich był lekarzem prowadzącym ciążę, a drugi był od usg :)

bhywvcqgxdl0na75.png
  • evitkagg85 Koleżanka

Wysłany: 27 lutego 2018, 22:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O kurcze Cukierkowa,

To już większe wyzwanie!U mnie kapusta kiszona w niefrasobliwej ilości wywołała wręcz nadmierny efekt.
    Z sucha skóra dzielnie walczę, ale bez sukcesów. Brzuch i piersi po Musteli chociaż nie swędza ale nogi, ręce i twarz są mocno przesuszone mimo nawilżania. Nawet inwestycja w drogi krem do twarzy średnio się spisuje...

Bardzo bardzo zależy mi na Naszym maleństwie ale ze swojej krotkiej praktyki szczerze powiem ze cudowny stan ciąży jest chyba przereklamowany

7u22sek2ss7p1b9p.png
  • Cukierkowa Autorytet

Wysłany: 27 lutego 2018, 22:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dr Niedzielski, może?

Basia - wrzesień 2018
    Gosia - maj 2024
  • Vlinder Autorytet

Wysłany: 27 lutego 2018, 22:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cukierkowa wrote:
    Dr Niedzielski, może?
    tak :) jak dla mnie najlepszy :). Chodzisz do niego??
    jak usg to tylko Węgrzynowski

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 lutego 2018, 22:15

bhywvcqgxdl0na75.png
  • natalinka Autorytet

Wysłany: 27 lutego 2018, 22:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    matkapatka wrote:
    Kochane nadrobiłam Was. Jesteście szalone w tym pisaniu. Pewnie znowu napiszę kilometrowy wpis.

Ja jestem typem osoby przeżywającej. Mimo, że Was osobiście nie znam i średnio się udzielam to cieszą mnie pozytywne informacje i bardzo smucą złe i często mam łzy w oczach jak czytam smutne wieści. Siwulec i Jola wierzyłam że już nie będzie takich wieści. Tulę Was i wysyłam ogrom wsparcia. Wierzę też, że niebawem nam napiszecie dobre wieści ;*

Gratuluję udanych wizyt :D Że zostałam wywołana to napiszę że u nas wszystko oki. Bobo ma 5.5 cm i gin mówił że jest ok i książkowo, idealnie itd. Dzisiejsza wizyta była z Medicoveru a kolejne prenatalne u swojej prowadzącej mam 10.03 i wtedy myślę że jest szansa na poznanie płci. Będzie to późno bo wg OM 13 tc i 4 dn a dzisiaj okazało się że jest o 2 dn do przodu.

Jeśli chodzi o papierki lakmusowe to nie zawsze pokazują sączące się wody. Szwagierka miała teraz podejrzenie sączacych się wód i chcieli ją w szpitalu zostawić, bo papierek był niebieski. Kupiła testy AmnioQuick Duo + Które wykluczyły na szczęście przedwczesny wyciek wód. Papierków i testów nie kupicie raczej w aptece jedynie w necie.
    Ja używałam papierków żeby badać zakwaszenie organizmu.

Ja mam gila nad gile a Alek kaszel i sobie siedzimy w domu i już nie mam pomysłu co robić z 2latkiem. Miałam mu bajek nie włączać ale niestety zaczęłam ale on po obejrzeniu jednej-dwóch sam wyłącza. Mądre dziecko a matka go zmusza do ogladania.
    Kolejną rzeczą do.której muszę zmuszać do drzemki. On od kilku dni zaczął robić mi psikusy i rezygnować ze spania. No a ja padam w dzień i niestety ale 3 dni bez drzemki to ja jak zombi i wczoraj oraz dziś zasnął ze mną bo za bardzo nie miał wyjścia. Dlatego chce już II trymestr i wierzę że siły mi wrócą i będę śmigać jak było to w pierwszej ciąży.

Pewnie miałam coś jeszcze napisać ale znowu kalafior ciążowy i czas już spać.

Dobrej nocy Dziewczyny ;*

O tych testach nie słyszałam, ale ja kupiłam wkładki Clearblue i jestem ciekawa co to. Jutro dotrą....

201404234670.png

cfc61914ad.png
  • natalinka Autorytet

Wysłany: 27 lutego 2018, 22:16

Cytuj  /     /  Zgłoś

Co do bajek i dzieci... Do 3 r. ż. mój syn nie chciał oglądnąć żadnej bajki, a teraz najbardziej interesuje go... Rodzinka.pl i to jeszcze nowe odcinki z dużym Kubą. Przy starych zawsze pyta gdzie jest Paula...

Ithildin lubi tę wiadomość

201404234670.png

cfc61914ad.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 lutego 2018, 22:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    JA JESTEM LEKKO PRZERAŻONA
    weszłam na wątki z innych miesięcy, naprawdę dobra połowa jak się okazuje jest założona przez osoby podstawiane przez bellybestfriend żeby moderowały (chyba belly w ten sposób myśli, że część dziewczyn wykupi płatny dostęp) Są to dziewczyny, które mają czas prowadzić "ewidencje" ciąż, wpisywać kolejne osoby, terminy, płcie, imiona i zazwyczaj mają termin na 1 dzien danego miesiąca;)) odkryty bardzo wcześnie.
    Daleka jestem od teorii spiskowych i wierzę, że nasza Antonina jest prawdziwa:)
    Natomiast jakoś mnie to otrzeźwiło, żeby za dużo tu jednak O SOBIE nie ujawniać.
    oficjalny moderator byłby ok, pod warunkiem,że belly by to mówiło i by to było wiadome, a nie w co drugim wątku założycielka to fake....
    oczywiście cała reszta w wiekszosci to zapewne takie dziewczyny jak ja, które szukają porozumenia i chcą się wygadać.
    Drugą sprawą jest handlowanie lekami na tym forum, dziewczyny uważajcie!!! Wariatów nie brakuje, jak ktoś wam jakas trucizne wcisnie? kupicie cos od kogos bo znacie się z forum? na innych watkach byly takie ogloszenia. na naszym jeszcze nie. Rozsadek. Rozsadek. Ograniczona doza zaufania!
    i zdrowia nam wszystkim

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 lutego 2018, 22:20

Tasia86, Rucola, Natalia1984, Katy, monika_86, frezyjciada, Bianka*, Antonina38, MiSia :), asese lubią tę wiadomość

• Cukierkowa Autorytet

Wysłany: 27 lutego 2018, 22:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Vlinder wrote:
    tak :) jak dla mnie najlepszy :). Chodzisz do niego??
    jak usg to tylko Węgrzynowski
    Nie, nie chodzę, ale dużo dobrego o nim słyszałam :) ja ze swojej ginekolog NFZowej jestem zadowolona, także póki co, nie myślę o zmianie :)
    a o Węgrzynowskim nigdy nic nie słyszałam...

Basia - wrzesień 2018
    Gosia - maj 2024
  • nadulek Autorytet

Wysłany: 27 lutego 2018, 22:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Vlinder wrote:
    Ja też Szczecin.
    Nieuwieżycie żeby zrobić w piątek umówione USG genetyczne mój mąż musi jutro załatwiać karetkę do przewozu. Masakra. Moja siostra zrobiła mi dziś cukier po jedzeniu i upss 184 czy jeszcze coś mnie dopadnie. Nie wiem jak wytrzymam miesiąc w łóżku do terminu operacji a wszyscy lekarze i znajomi rehabilitanci mówią że. Tym urazem nie mam szans bez operacji stanąć na nogi.
    Byle tylko w piątek okazało się że fasolka całą i zdrowa

Vlinder lubi tę wiadomość

20.09.2013[*] 24.12.2013 [*] 09.02.2017[*]
    11.05.2018 Hubert 23 tc [*]
    Nieprawidłowy kariotyp
    Niedoczynność tarczycy, Hashimoto
    hchyrjjgepvdd2o1.png
    Nadia <3 Mia <3
  • natalinka Autorytet

Wysłany: 27 lutego 2018, 22:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nadulek wrote:
    Ja też Szczecin.
    Nieuwieżycie żeby zrobić w piątek umówione USG genetyczne mój mąż musi jutro załatwiać karetkę do przewozu. Masakra. Moja siostra zrobiła mi dziś cukier po jedzeniu i upss 184 czy jeszcze coś mnie dopadnie. Nie wiem jak wytrzymam miesiąc w łóżku do terminu operacji a wszyscy lekarze i znajomi rehabilitanci mówią że. Tym urazem nie mam szans bez operacji stanąć na nogi.

Pozostaje mieć wielką nadzieję, że Maluszek Ci wszystko wynagrodzi!

201404234670.png

cfc61914ad.png
  • Vlinder Autorytet

Wysłany: 27 lutego 2018, 22:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cukierkowa wrote:
    Nie, nie chodzę, ale dużo dobrego o nim słyszałam :) ja ze swojej ginekolog NFZowej jestem zadowolona, także póki co, nie myślę o zmianie :)
    a o Węgrzynowskim nigdy nic nie słyszałam...
    Węgrzynowski jeden z najlepszych lekarzy jeśli chodzi o wykrywanie wad u płodu, my byliśmy na usg w Hahs mieszczącym się przy Urzędzie Miasta, ale poznałam go w szpitalu. https://www.znanylekarz.pl/jerzy-wegrzynowski/ginekolog/szczecin
    Żałuję, że nie mam możliwości skorzystania z wiedzy doktora w tej ciąży.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 lutego 2018, 22:31

bhywvcqgxdl0na75.png
  • Vlinder Autorytet

Wysłany: 27 lutego 2018, 22:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nadulek wrote:
    Ja też Szczecin.
    Nadulek informuj na bieżąco, bardzo Tobie współczuję, trzymam kciuki, aby wszystko zakończyło się dobrze

bhywvcqgxdl0na75.png
  • nadulek Autorytet

Wysłany: 27 lutego 2018, 22:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Vlinder wrote:
    Węgrzynowski jeden z najlepszych lekarzy jeśli chodzi o wykrywanie wad u płodu, my byliśmy na usg w Hahs mieszczącym się przy Urzędzie Miasta, ale poznałam go w szpitalu. https://www.znanylekarz.pl/jerzy-wegrzynowski/ginekolog/szczecin
    Ja mam Piotrkowskiego w prediagu i też szczerze polecam

20.09.2013[*] 24.12.2013 [*] 09.02.2017[*]
    11.05.2018 Hubert 23 tc [*]
    Nieprawidłowy kariotyp
    Niedoczynność tarczycy, Hashimoto
    hchyrjjgepvdd2o1.png
    Nadia <3 Mia <3
‹‹ 385 386 387 388 389 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Test owulacyjny. Jak działają testy owulacyjne i czy są skuteczne?

Testy owulacyjne są jednym z najprostszych narzędzi do samodzielnego wykrywania dni płodnych i zbliżającej się owulacji. Przeczytaj jak działają testy owulacyjne, jak je prawidłowo wykonać, ile kosztują i czy można im zaufać w 100%. Podpowiemy Ci również jak skutecznie zwiększyć działanie testów owulacyjnych! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Śluz płodny a owulacja i dni płodne - jak prowadzić obserwacje?

Na rynku dostępnych jest wiele pomocy w wyznaczaniu dni płodnych. Większość z nich działa na podobnej zasadzie – rozpoznaje zmianę hormonów w ciele kobiety i na tej podstawie wskazuje dni płodne. Czy wiesz, że jedno z takich „narzędzi” masz już w sobie? Twój śluz płodny, który pojawia się w czasie dni płodnych, czyli przed wystąpieniem owulacji!

CZYTAJ WIĘCEJ

Niedobór kwasu foliowego - zaskakujące wyniki badań

Niemalże każda kobieta starająca się o dziecko ma świadomość, że podczas starań oraz w czasie ciąży powinna suplementować kwas foliowy. Jednak najnowsze doniesienia lekarzy wskazują na duże problemy z jego przyswajalnością. Co to oznacza? Niedobór kwasu foliowego - jakie mogą być tego skutki? Nawet pomimo zażywania kwasu foliowego, kobiety w dalszym ciągu mogą być narażone na ryzyko chorób/powikłań związanych z jego niedoborami. Jak temu zaradzić? Przeczytaj najnowsze doniesienia i zalecenia ginekologów.  

CZYTAJ WIĘCEJ