WRZEŚNIOWE DZIECI 2018
-
WIADOMOŚĆ
-
Justyna- nie zgadzam się abyś nas opuszczała! optymistyczne słoneczko jest nam tutaj potrzebne
Ja jednak się rozłożyłam... katar, kaszel , ból głowy, kichanie.
Co moje miłe Panie mi polecają? Poszła w ruch póki co wit C, paracetamol i hektolitry herbaty z sokiem malinowym bądź z cytryną i miodem. I w łóżeczku pod kocykiem cały dzień z chorą córką... -
nadulek wrote:Do 16 TC nikt nie dotknie mnie palcem i nie poda radnego leku więc przede mną 4 tygodnie i 2 dni bez rządnej pomocy medycznej. W piątek mam genetykę i właśnie muszę sobie załatwić transport medyczny żeby dojechać na badanie. Termin operacji 29.03 czyli 3 urodziny mojej młodszej córki
Mam tylko nadzieję, że Twoje zdrowie na tym nie ucierpi.
Bizonka wrote:Dziewczyny, jestem w konfuzji- II tr zaczyna się od 13tc, czyli od 12t0d czy 13tt0d??
Od 13t0d.
Tak też pokazuje kalendarz bellybestfriends
Zuzlo wrote:Dziewczyny czy któraś z Was ma segregator Mamyginekolog „jestem w ciąży” ?bo nie wiem czy warto go kupować?!
To dopiero początki ciąży a już pozwala trzymać porządek w papierach.
Oczywiście, mógłby być tańszy.
Ale to było moją zachcianką ciążową i postanowiłam ją spełnić
Cukierkowa wrote:Justyna2212 wolałabym żebyś nie odchodziła, bo uważam, że pozytywne podejście i uspokajanie dziewczyn (w ten czy inny sposób) zawsze jest na forum potrzebne. Ja wiem, że nigdy nie miałaś nic złego na myśli i mnie niczym nie uraziłaś. Dawaj czasem znać co u Ciebie, będę mocno trzymać kciuki
Zgadzam się z Cukierkową
Justyna, odwiedzaj nas chociaż od czasu do czasu i dawaj znać co u Twoich maluszków słychać.Zuzlo lubi tę wiadomość
-
Justyna Forum bez tak optymistycznej Osoby jak ty Nie Istnieje
wracaj Natychmiast ! Nie każ mi się Denerwować bo Jestem w Ciąży hihi ^^
Ja po wczorajszym prenatalnym czuje się tak Hmm Spokojnielekarz mówił ze ciąża starsza o 3 dni czyli mogę mówić spokojnie ze już jestem w II trymestrze
Mam pytanie dziś mierzyłam 3 razy ciśnienie pierwsze 151/85 drugie 150/80 trzecie 139/79 kiedy mam się zacząć martwić ? Niewiem kompletnie ...
mam ogólnie efekt białego fartucha !! Stres przed wizyta ... i wczoraj miałam 193/93 ale nie wpisali mi go bo wiedza ze mierze w domu ciśnienie i mam normalne . Ale dziś się trochę zmartwiłam .Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 lutego 2018, 19:59
Wesoła89 lubi tę wiadomość
4,5 roku starań
Pcos ,Pierwsza Owulacja i Udana! 16tydz. Ciąży !
-
Deseo wrote:Ja jednak się rozłożyłam... katar, kaszel , ból głowy, kichanie.
Co moje miłe Panie mi polecają? Poszła w ruch póki co wit C, paracetamol i hektolitry herbaty z sokiem malinowym bądź z cytryną i miodem. I w łóżeczku pod kocykiem cały dzień z chorą córką...Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 lutego 2018, 20:11
Deseo lubi tę wiadomość
-
renjak wrote:Mnie rozstępy wyszły w 38 tygodniu ciąży:) a całą ciążę się cieszyłam, że mnie ominęło:)
To tak samo jak i u mnie i po ciazy kolo pepka ale te sa malutkie i niewidoczne za to na udach od wewnetrznej strony mam kilka glebokich rozstepow , ale ze wzgledu na umiejscowienie nie pamietam o nich komoletnie z reszta teraz juz sa niewidoczne a i tak nikt procz mojego meza i lekarzy ich nie widzi
Moja siostra przez dwie ciaze nie smarowala sie w ogole i nie ma rozstepow takze tego..
Ja kupilam sobie olejek z Tołpy na rozstepy tyle ze on jest od 4 miesiaca wiec teraz ratuje sie balsamem.
Takze nie zaprzeztajcie pielegnacji przeciw rozstepom zaraz po porodzie. -
DoveLove wrote:Kadża, dokładnie tak, II trymestr liczy sie od skonczonego 13tc
a właściwie od połowy 13 tygodnia. Ja czekam na 14tc, wtedy dla mnie bedzie II trymestr
Prowadzę tu kalendarz i dziś wyświetla mi się informacja, że zaczęłam 4 miesiąc i II trymestr.
Ciemnowlosa wrote:Dziewczyny skoro 2 trymestr jest od 13t0d to czy w tym 13t0d moge juz isc wyrwac zeba? Czy im dalej tym lepiej?
Amy333, zuza88 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyDeseo i mitaka! Pamiętajcie tylko, że miód traci swoje właściwości w temp powyżej 40°! Co do czosnku to polecam rozgnieść kilka ząbków i wymieszać z odrobiną oleju kokosowego bądź innego naturalnego oleju i po kąpieli wetrzeć w stopy, owinąć folią i grube skarpety i spac;) ostrzegam tylko, że rano nawet Wasz oddech będzie walił czosnkiem
hihihi a i czosnek lubi takie czerwone placki porobić ale działa mega
leczę się tak od lat i syna również
na katar najlepiej jeść dużo kaszy jaglanej, bo super wysusza nadmiar śluzówki. Do herbatki dodajcie trochę cynamonu-naturalny antybiotyk
a no i ograniczyć cukier do.minimum, bo bakterie wszelkie go uwielbiają!
mitaka, Deseo lubią tę wiadomość
-
asese wrote:Pamiętacie ile trwało Wasze usg prenatalne tak "na oko"? Moje maksymalnie 10minut, byłam zaskoczona, bo spodziewałam się, że będzie trwało dłużej;)
Matkapatka, teraz wieści od Ciebie:)
Moje w pierwszej ciazy trwalo conajmniej 30 min jak nie z 40 -
asese wrote:Dziewczyny, meldujemy się po wizycie, która miała być tylko kontrolna, a skończyło się na badaniach prenatalnych, bo pani dr stwierdziła, że wielkość dzidziusia jest już odpowiednia:) Moje dziecię ma prawie 6cm i dziś było dużo spokojniejsze, niż na poprzedniej wizycie, leżało nieruchomo, tylko od czasu do czasu podnosząc rączki do główki. Paluszków nie liczyliśmy, bo obraz był niewyraźny i to było chyba niemożliwe na tym sprzęcie (Voluson 730), ale w pewnym momencie pani dr stwierdziła, że widzi rozłożoną dłoń z paluszkami, więc jej wierzę. Powiedziała, że w obrazie usg to zdrowe dziecko i na ten moment może oszacować na 70%, że tak jest, oddałam też krew na badania pappa, jeśli też wyjdą dobrze, to szanse wzrosną do 95%. Przekonam się o tym dopiero 20marca, bo wtedy mam wyznaczoną następną wizytę. Nie wiem, jak wytrzymam bez widoku mojego szczęścia tyle czasu, ale naładowałam dziś baterie ufności, że jest ok i to musi wystarczyć
Mam kilka zwykłych zdjęć usg na pamiątkę i tylko 2minutowy filmik na płycie od niej, bo nakręcić swojego telefonem pani dr nie pozwoliła niestety.
asese lubi tę wiadomość
#wegemama#wegerodzinawkomplecie
Synek 💚 31.08.2018r.
Córeczka i Synek 💜💙 7.01.2021 -
DoveLove wrote:Ja już po wizycie. Dzidzia zdrowa i bardzo ruchliwa
Kość nosowa obecna, NT 2,0mm, serduszko bije 155 ud/min. Widzieliśmy nawet paluszki u dłoni
Nasza mała pszczółka ma juz 6,7cm, a przez wygibasy doktor nie mógł dostrzec co ma między nóżkami
Dostaliśmy płytkę z nagraniem badania. Spłynął na mnie błogi spokójtaka jestem szczęśliwa!
DoveLove lubi tę wiadomość
Synek 💚 31.08.2018r.
natalinka wrote:Dziewczyny, dopytam, może któraś wie: czy jeśli ma się jakieś tam problemy z krzepliwością można bez przeszkód brać Acard? Przeczytałam ulotkę i trochę się boję, bo przy zwykłym poborze krew bardzo mi leci, po cc też był problem i nie wiem czy przy takiej sytuacji ten lek jest wskazany... Niby nie mam stwierdzonych konkretnych problemów z krzepliwością, ale np. po usunięciu guza piersi robiły mi się ogromne i okropne czarne krwiaki...#wegemama#wegerodzinawkomplecie
Synek 💚 31.08.2018r.
Co do trolli to mialysmy na grudniowkach ( staraniowa grupa )taka jedna.. Ukradla zdjecia usg blizniakow dziewczyny z innego watku i udawala kompetnie wszystko. Nagle w szpitalu byla zalozyli jej cewnik i zakaz ruszania sie a na wieczor nagle ona moze wychodzic do domu i wszystko jest ok. Zdjecia brzucha wstawiala i przekonywala nas z calych sil ze to jej zdjecia ze naprawde jest w ciazy ale jakos nie mogla wstawic zdjecia usg ze swoim imieniem i nazwiskiem. Tak strasznie wspolczula , ze ona nosi pod sercem dwie fasolki a my sie staramy.. No jednym slowem masakra ! Dlatego ostatnio ostrzeglam jak chcialyscie zalozyc JUZ tajna grupe na fb.
Dlatego tez ja nie wstawiam zadnych zdjec tutaj. Ostroznosci nigdy za wiele , niewiadomo kto i do jakich celow moze wykorzystac to co tu udostepniamy.Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 lutego 2018, 20:53
frezyjciada, Vlinder, lena86, Meghan, Antonina38 lubią tę wiadomość
-
Błagam, dziewczyny, powiedzcie, że nie tylko ja mam taki problem z... wypróżnianiem!
zawsze zdrowo jadłam, nigdy nie miałam z tym problemu. Kasze, warzywa, owsianki... Zawsze dużo błonnika i dużo wody. No więc co się teraz dzieje?!
lena86 lubi tę wiadomość
Basia - wrzesień 2018
Gosia - maj 2024 -
Cukierkowa wrote:Błagam, dziewczyny, powiedzcie, że nie tylko ja mam taki problem z... wypróżnianiem!
zawsze zdrowo jadłam, nigdy nie miałam z tym problemu. Kasze, warzywa, owsianki... Zawsze dużo błonnika i dużo wody. No więc co się teraz dzieje?!
Synek 💚 31.08.2018r.
nick nieaktualnyRucola wrote:Ja wręcz odwrotnie i trochę mnie to dziwi. Nigdy nie miałam łatwości wypróżniania, tzn nie robiłam tego codziennie a teraz każdego dnia. Z jednej strony mnie to martwi, bo zaparcia związane są z rosnącym progesteronem ale z drugiej strony zaczęłam dużo więcej jeść, więc moze dlatego ruszyło... sama nie wiem
Rucola lubi tę wiadomość