X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne WRZEŚNIOWE DZIECI 2018
Odpowiedz

WRZEŚNIOWE DZIECI 2018

Oceń ten wątek:
  • natalinka Autorytet

Wysłany: 27 lutego 2018, 18:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moje badanie prenatalne trwało długo. W gabinecie siedziałam blisko godzinę... Lekarz badał wszystko dokładnie, serce i przepływy, nawet jakieś naczynie, które ma 1 mm szerokości

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 lutego 2018, 18:05

asese lubi tę wiadomość

201404234670.png

cfc61914ad.png
  • Av Autorytet

Wysłany: 27 lutego 2018, 18:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Siwulec, Jola - tak bardzo mi przykro :( Miałam nadzieję, że czas złych wiadomości w tym wątku już się skończył. Trzymam kciuki, żebyście jak najszybciej mogły tulić swoje maleństwa.

f2w3ol2adwu1ceje.png
    Leon :)
  • Vlinder Autorytet

Wysłany: 27 lutego 2018, 18:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    veritaserum wrote:
    To jest niestety siec wirtualna... nie brakuje tu ludzi chorych tez psychicznie. Dlatego nigdy zadnego zdjecia nie pokaze w internecie. Nawet zdjecia zarodka. Nigdy nie wiadomo kto i jak je wykorzysta.
    Podobno podejrzewaja ze na pazdziernikowkach tez zalozycielka to moze byc troll. Nie mam pojecia tylko rzucilam okiem na kilka ostatnich postow.
    Mam podobne zdanie, nawet na fb nie wstawiam zdjęć, nigdy nic nie wiadomo. Jedyne co mogę wstawić to zdjęcie wózka czy łóżeczka jakie chcemy kupić, ewentualnie ubranek. Wolę być anonimowa

asese lubi tę wiadomość

bhywvcqgxdl0na75.png
  • asese Autorytet

Wysłany: 27 lutego 2018, 18:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    GuBo wrote:
    U mnie tez ok 10 minut, lekarz był sprawny, wszystko pomierzyl, ocenił, pogratulował i zaprosił na kolejne USG w okolicach 20 tyg. Gdyby nie te wyniki PAPPA spokojnie już za ciuchami ciążowymi bym się rozglądała..
    Gratuluje Ci ślicznego maluszka :)

Domyślam się, co musisz teraz przeżywać. Trzymam kciuki, żeby Twój strach okazał się niepotrzebny i dzidziuś rozwijał się zdrowo. Na pewne rzeczy nie mamy wpływu, pozostaje głęboko wierzyć :*

GuBo lubi tę wiadomość

rg50flw1ig1o65jx.png
  • aLunia Autorytet

Wysłany: 27 lutego 2018, 18:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    DoveLove tak czekałam na twoją wiadomość! Baaardzo się cieszę :D
    To badanie naprawdę daje taki spokoj. Ogromnie gratuluję :D a jak data porodu? Cos się zmieniło?

3i49df9hy6z4ginm.png

ex2bdf9h3wcvr2ut.png

zrz6i09kya2w4ixc.png
    22.12.2016r (11 tydzień-poronienie zatrzymane)
    10 cs- udało się
    Hormony ok, podwyższone tsh- letrox 4x100 i 3x75
  • DoveLove Autorytet

Wysłany: 27 lutego 2018, 18:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aLunia wrote:
    DoveLove tak czekałam na twoją wiadomość! Baaardzo się cieszę :D
    To badanie naprawdę daje taki spokoj. Ogromnie gratuluję :D a jak data porodu? Cos się zmieniło?
    Dziękuję :* termin bez zmian, 03.09. :)

aLunia lubi tę wiadomość

qb3cwn15v37nxio5.png
    klz96iyehfls5pph.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 lutego 2018, 18:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurcze powiem Wam, że to z tą laska z kwietniowek to jakaś dzowna akcja. No bo kto by tyle miesięcy ściemnial? Założycielka wątku?! No dajcie spokój. Może to belly opłaca ludzi żeby zakładali wątki i je prowadzili? Takie opłacone moderatorki żeby "coś się dzialo" tylko nie każda zostanie "wykryta"? Antonina mam nadzieję, że Ty nie jesteś jedną z nich!!!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 lutego 2018, 18:28

• aLunia Autorytet

Wysłany: 27 lutego 2018, 18:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    frezyjciada wrote:
    Kurcze powiem Wam, że to z tą laska z kwietniowek to jakaś dzowna akcja. No bo kto by tyle miesięcy ściemnial? Założycielka wątku?! No dajcie spokój. Może to belly opłaca ludzi żeby zakładali wątki i je prowadzili? Takie opłacone moderatorki żeby "coś się dzialo" tylko nie każda zostanie "wykryta"? Antonina mam nadzieję, że Ty nie jesteś jedną z nich!!!

Też tak myślę wlasnie, że to niestety belly stoi za tym. Piszą dziewczyny, że zawsze podstawione osoby mają termin na 1 danego miesiąca...
    Mam nadzieję jednak, że nas to nie dotyczy.

3i49df9hy6z4ginm.png

ex2bdf9h3wcvr2ut.png

zrz6i09kya2w4ixc.png
    22.12.2016r (11 tydzień-poronienie zatrzymane)
    10 cs- udało się
    Hormony ok, podwyższone tsh- letrox 4x100 i 3x75
  • natalinka Autorytet

Wysłany: 27 lutego 2018, 18:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aLunia wrote:
    Też tak myślę wlasnie, że to niestety belly stoi za tym. Piszą dziewczyny, że zawsze podstawione osoby mają termin na 1 danego miesiąca...
    Mam nadzieję jednak, że nas to nie dotyczy.

Ale to chyba dlatego, że zakładają wątek i rozpoczynają miesiąc, nie?

Malgonia lubi tę wiadomość

201404234670.png

cfc61914ad.png
  • natalinka Autorytet

Wysłany: 27 lutego 2018, 18:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Naprawdę trzeba się bardzo, bardzo nudzić, żeby pisać na wątku o rzeczach, które kogoś nie dotyczą... Dziwne to

201404234670.png

cfc61914ad.png
  • zuza88 Ekspertka

Wysłany: 27 lutego 2018, 18:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny :)

Cały dzień mi zajęło nadganianie Was w czytaniu :P

Rozpoczęłam dziś II trymestr jupi :)

Vlinder, asese, natalinka, RusałkaPL, GuBo, promyczek 39, monika_86, Marzena782, Deseo, JustynaG, MiSia :), matkapatka lubią tę wiadomość

p19uyx8dfb3tjm5a.png
  • Bianka* Autorytet

Wysłany: 27 lutego 2018, 18:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    natalinka wrote:
    Naprawdę trzeba się bardzo, bardzo nudzić, żeby pisać na wątku o rzeczach, które kogoś nie dotyczą... Dziwne to
    To samo sobie pomyślałam ;)

natalinka lubi tę wiadomość

w57vkrnt52z8506i.png
    dqprj44j7fvgc606.png
    08.09.2017 [*] 8tc
  • Bizonka Autorytet

Wysłany: 27 lutego 2018, 18:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    asese wrote:
    Wykasowałam już zdjęcie z mojego wpisu, został tylko w poście z Twoimi gratulacjami, czy mogę Cię prosić o wykasowanie samego zdjęcia? Będę wdzięczna. Pewnie przesadzam, ale jak sobie wyobrażam, że są osoby, które cudze zdjęcia wykorzystują w taki sposób, to aż mnie "trzącha". Chyba rozsądniej jednak poczekać, aż dziecko podrośnie i samo zdecyduje, czy chce udostępniać swój wizerunek, czy nie;D

ktora str?

31 lat // starania od 2014 // pierwsza ciaza TP-- OM 29.09.2018-- USG 22.09.2018
    w57vdqk3h42q0fr4.png
    m3sxrjjgx23zok21.png
  • Bianka* Autorytet

Wysłany: 27 lutego 2018, 18:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Takie aferki były i będą, ja byłam na lutowkach 2016, jak pojawił się troll, to razem z częścią dziewczyn uciekłam na prywatne forum i FB.
    Mam nadzieję, że tu będzie spokojniej, chociaż czujność trzeba zachować ;)

asese lubi tę wiadomość

w57vkrnt52z8506i.png
    dqprj44j7fvgc606.png
    08.09.2017 [*] 8tc
  • asese Autorytet

Wysłany: 27 lutego 2018, 18:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    natalinka wrote:
    Moje badanie prenatalne trwało długo. W gabinecie siedziałam blisko godzinę... Lekarz badał wszystko dokładnie, serce i przepływy, nawet jakieś naczynie, które ma 1 mm szerokości

To super, że tak kompleksowo ocenił maleństwo. Na moim badaniu zmierzyła tylko wymiar dwuciemieniowy główki, długość kości udowej, długość ciemieniowo-siedzeniową, bicie serca dziecka i sprawdziła obecność kości nosowych, o przepływach nie było mowy. Może zrobi to na połówkowym.

natalinka lubi tę wiadomość

rg50flw1ig1o65jx.png
  • RusałkaPL Przyjaciółka

Wysłany: 27 lutego 2018, 18:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Słuchajcie, nawet jeśli to jakaś strategia marketingowa, to w sumie co to zmienia? ;)
    Jeśli ktoś używa nie swojego zdjęcia usg, czy bo zakładam, że raczej o to by chodziło bardziej, ktoś coś reklamuje, to co z tego. :) Każda i tak może zdecydować, co chce kupić a co nie. Wstawianie zdjęcia usg myślę, że też nie jest wielkim brakiem ostrożności. Co innego zdjęcia dzieci i możliwość rozpoznania. Ale zdjęcia usg, które i tak są podobne do siebie.. (a dla wstawiającej najpiękniejsze na świecie, wiadomo. :D)

Ważne jest to, że jest miejsce, gdzie można podzielić się radościami i smutkami i gdzie ktoś wysłucha. :)

asese, Cukierkowa, nadulek lubią tę wiadomość

pKjTp1.png
  • Herbata Ekspertka

Wysłany: 27 lutego 2018, 18:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nawet jak dotyczy to nie mamy na to wpływu. Po prostu cieszmy się swoim towarzystwem i wspieramy się bo nawet jeśli są tu osoby które nie mają szczerych intencji to są w mniejszości.

Justyna Ty promyczku radości i pozytywu ja zabraniam opuszczania forum. Ja uwielbiam Twoje posty i one mnie ustawiają do pionu jak jakieś czarne chmurki przysłaniają moją radość.

Tak z innej beczki, nie potrafię się dogadać z moją nową szefową (po restrukturyzacji firmy przeszłam z całym moim działem pod inną szefową). Czekam na wizytę w czwartek i jak najszybciej idę na zwolnienie, już wcześniej wiedziałam że po macierzyńskim nie wrócę do tej pracy ale chciałam jeszcze jak najwięcej rzeczy ogarnąć do l4, teraz mam już wywalone, w chaosie nie umiem pracować.

RusałkaPL, Kadża, Vlinder, Cukierkowa lubią tę wiadomość

16udvfxmgcokvnrf.png
  • asese Autorytet

Wysłany: 27 lutego 2018, 18:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bizonka wrote:
    ktora str?

382;)

Bizonka lubi tę wiadomość

rg50flw1ig1o65jx.png
  • KasW91 Ekspertka

Wysłany: 27 lutego 2018, 18:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mnie w internecie już nic nie zdziwi...

Dziewczyny a mam takie pytanie. Czy lekarz u którego robicie usg prenatalne (jeżeli nie jest to Wasz lekarz prowadzący) wpisuje Wam coś do karty ciąży?

3jgxrjjge9czjwa2.png
    2 lata starań
    18.06.2016 - Aniołek :*
    24 cykl - szczęśliwy :) oby tak pozostało
  • Av Autorytet

Wysłany: 27 lutego 2018, 18:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KasW91 wrote:
    Mnie w internecie już nic nie zdziwi...

Dziewczyny a mam takie pytanie. Czy lekarz u którego robicie usg prenatalne (jeżeli nie jest to Wasz lekarz prowadzący) wpisuje Wam coś do karty ciąży?
    Mi nic nie wpisała, tylko dostałam dokładny opis badania razem ze zdjęciami.

f2w3ol2adwu1ceje.png
    Leon :)
‹‹ 381 382 383 384 385 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak radzić sobie z trudnymi pytaniami, gdy cierpisz na niepłodność i masz problemy z zajściem w ciążę?

Tylko osoby, które doświadczyły przedłużających się starań o dziecko, wiedzą jak trudne mogą być pytania ze strony innych... "A Wy kiedy będziecie mieli dziecko?" jest jednym z najczęstszych. Jak odpowiadać na trudne pytania? Jak radzić sobie z emocjami podczas przedłużających się starań o dziecko? I dlaczego problemy z płodnością są tak trudnym emocjonalnie doświadczeniem? Przeczytaj artykuł doświadczonego psychologa - Justyny Kuczmierowskiej, która na codzień pracuje z parami borykającymi się z niepłodnością! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Super produkty na okres ciąży, czyli 9 produktów szczególnie polecanych dla kobiet w ciąży

Zapoznaj się z produktami, które są wyjątkowo cenne dla rozwijającego się maleństwa i Twojego nadwyrężonego ciążą organizmu. Postaraj się, aby takie produkty jak kasze, żurawina i migdały w okresie ciąży na stałe zagościły w Twoim menu.

CZYTAJ WIĘCEJ

Zespół Policystycznych Jajników (PCOS) – dieta dla płodności

Zespół policystycznych jajników (PCOS, Policystyczne Jajniki) to jedno z najczęściej występujących zaburzeń endokrynologicznych u kobiet. Dotyczy 5-10% kobiet w wieku rozrodczym i jest najczęstszą przyczyną zaburzeń owulacji i problemów z zajściem w ciążę. Przeczytaj jakie są objawy PCOS, jak wpływa ono na starania o dziecko oraz w jaki sposób możesz pomóc sobie dietą.   

CZYTAJ WIĘCEJ