X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne WRZEŚNIOWE DZIECI 2018
Odpowiedz

WRZEŚNIOWE DZIECI 2018

Oceń ten wątek:
  • Amy333 Autorytet

Wysłany: 27 lutego 2018, 14:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zuzlo wrote:
    Dziewczyny czy któraś z Was ma segregator Mamyginekolog „jestem w ciąży” ? :) bo nie wiem czy warto go kupować?! :D
    Ja mam i jestem bardzo zadowolona:)

14 cs- suplementacja M- udało się w ostatnim dniu roku!
    2 cykl po sono HSG- polecam każdemu przeczyścić rurki;)
    3i49hdgeac44oma5.png
  • Amy333 Autorytet

Wysłany: 27 lutego 2018, 14:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Natalia1984 wrote:
    Pokaż podusię, ja kupiłam ostatnio też sukienkę z H&M ciążową :P

http://allegro.pl/poduszka-do-spania-dla-kobiet-w-ciazy-typ-c-rogal-i6053962446.html

a taką sobie sprawilam:)

3i49hdgeac44oma5.png
  • Natalia1984 Autorytet

Wysłany: 27 lutego 2018, 14:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zadowolona jesteś? też sobie kupię po prenatalnych :) Ja dziś od 10 rano sprzątam mieszkanie, przez 2 miesiące prawie leżałam i pachniałam, nie wytrzymałam, ale po wczorajszym USG jestem spokojna więc postanowiłam wziąć się za porządki, bo mój ukochany, mimo że pomaga, to odkurzałby raz na 2 tyg (po co częściej?!?!). Ostatnio jak wyszłam z psem, to nakazałam w tym czasie odkurzyć mieszkanie. Wiecie co zrobił? Odkurzył tylko dywan w salonie, sam kuźwa dywan. Pozostałe pokoje i pomieszczenia nie tknięte... Mam ochotę czasem go zabić, ale chcę żeby dziecko miało pełną rodzinę :P :D <3 Po kilku godzinach latania po domu ze ścierką i odkurzaczem odzywa się znów ból pośladka... Nie wiem czy to nie początek rwy kulszowej :/

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 lutego 2018, 14:46

Amy333, monika_86 lubią tę wiadomość

klz9df9hvltz8vcc.png
  • Amy333 Autorytet

Wysłany: 27 lutego 2018, 14:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Natalia1984 wrote:
    Zadowolona jesteś? też sobie kupię po prenatalnych :) Ja dziś od 10 rano sprzątam mieszkanie, przez 2 miesiące prawie leżałam i pachniałam, nie wytrzymałam, ale po wczorajszym USG jestem spokojna więc postanowiłam wziąć się za porządki, bo mój ukochany, mimo że pomaga, to odkurzałby raz na 2 tyg (po co częściej?!?!). Ostatnio jak wyszłam z psem, to nakazałam w tym czasie odkurzyć mieszkanie. Wiecie co zrobił? Odkurzył tylko dywan w salonie, sam kuźwa dywan. Pozostałe pokoje i pomieszczenia nie tknięte... Mam ochotę czasem go zabić, ale chcę żeby dziecko miało pełną rodzinę :P :D <3
    Nie moge z tego odkurzania, dobre;-))))
    A poduszke dopiero zamówiła i czekam. Moze na 1go marca dojdzie, bede akurat po prenatalnych:)

3i49hdgeac44oma5.png
  • monika_86 Ekspertka

Wysłany: 27 lutego 2018, 15:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Amy333 a masz już tą koszulkę ciążową z allegro?

zrz6qtkfujjdexc2.png
  • KasW91 Ekspertka

Wysłany: 27 lutego 2018, 15:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny czy macie jakieś sposoby na ten okropny posmak w ustach? Nie wiem do czego go porównać, cały czas jest mi tak okropnie gorzko... na kilka dni przeszło, a od wczoraj znowu wróciło :/

3jgxrjjge9czjwa2.png
    2 lata starań
    18.06.2016 - Aniołek :*
    24 cykl - szczęśliwy :) oby tak pozostało
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 lutego 2018, 15:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi pomagaja tylko gumy mietowe. Probowalam juz wielu innych rzeczy ale tylko gumy mnie ratowaly. Chociaz u mnie to bardziej kwas byl. Powoli mi przechodzi ;)

• sylvi Autorytet

Wysłany: 27 lutego 2018, 15:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja mam wrażenie że zamiast ustępować to dolegliwości mi się wzmacniają. Im dalej w las tym gorzej reaguje na jakiekolwiek zapachy :/ musiałam się ewakuować ze sklepu tak źle było ehhh

ckai3e3k2pedhvnb.png
  • KasW91 Ekspertka

Wysłany: 27 lutego 2018, 15:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam takie etapy. Najpierw była zgaga, później mdłości, później wymioty, teraz wymioty jeszcze czasem się zdarzają, ale pojawił się właśnie ten gorzki posmak...
    Co do zapachów to ja odczuwam je bardziej, ale mi nie przeszkadzają. Wyjątkiem są jedne perfumy męża, których ma zakaz używania (zreszta i tak mi się nigdy nie podobały) resztę jakos znoszę i jest ok

3jgxrjjge9czjwa2.png
    2 lata starań
    18.06.2016 - Aniołek :*
    24 cykl - szczęśliwy :) oby tak pozostało
  • Amy333 Autorytet

Wysłany: 27 lutego 2018, 15:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    monika_86 wrote:
    Amy333 a masz już tą koszulkę ciążową z allegro?
    Siedzi w paczkomacie i nie mam kiedy odebrac,musze sie zmobilizowac;)

DoveLove lubi tę wiadomość

3i49hdgeac44oma5.png
  • monika_86 Ekspertka

Wysłany: 27 lutego 2018, 15:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Amy333 wrote:
    Siedzi w paczkomacie i nie mam kiedy odebrac,musze sie zmobilizowac;)

Daj proszę znać jak już będziesz ją mieć. Też chcę kupić, a zastanawiam się jak z rozmiarami, czy odpowiadają takim zwykłym koszulką, czy trzeba brać większy.

zrz6qtkfujjdexc2.png
  • Amy333 Autorytet

Wysłany: 27 lutego 2018, 15:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    monika_86 wrote:
    Daj proszę znać jak już będziesz ją mieć. Też chcę kupić, a zastanawiam się jak z rozmiarami, czy odpowiadają takim zwykłym koszulką, czy trzeba brać większy.
    Jasne,sama jestem ciekawa:)

3i49hdgeac44oma5.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 lutego 2018, 16:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Siwulec, Jola79 tak mi przykro że i was to spotkało :( Życzę dużo siły i szybkiego powrotu na fioletową stronę ...
    Mnie dziś od rana bardzo boli w krzyżu , promieniuje na pośladki i uda tak jakbym miała zakwasy :/ ...zastanawiam się od czego to skoro wczoraj cały dzień przespałam prawie ..ehhh...Oby z fasolką wszystko dobrze , jak tu dotrwać do 12.03 to ja nie wiem...póki co siędzę w pracy i tak się zastanawiam czy to nie przypadkiem skutki mojego siedzenia przed kompem po 12 godzin w pracy właśnie ......

Miłego dna wszystkim....i oby to juz koniec smutnych wiadomości na tym forum :*

• nick nieaktualny

Wysłany: 27 lutego 2018, 16:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A co do segregatora to fakt trochę kosztuje ale wybrałam ten podstawowy bez dodatków typu torba czy przypinki i jestem bardzo z niego zadowolona ..przynajmniej wszystko ładnie poukładane :)

Amy333 lubi tę wiadomość

• aLunia Autorytet

Wysłany: 27 lutego 2018, 16:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi na ten posmak pomagają takie pudrowe cukierki :P
    A też mam właśnie wrażenie że objawy mi się nasilają, tak mi jest czasem nie dobrze. A w pierwszym trymestrze o tym marzyłam ;)
    Dzisiaj oglądałam otulacz i rożek z matherhood i już mam w koszyku ale myślę jeszcze :P najchętniej już bym wszystko kupowała.

3i49df9hy6z4ginm.png

ex2bdf9h3wcvr2ut.png

zrz6i09kya2w4ixc.png
    22.12.2016r (11 tydzień-poronienie zatrzymane)
    10 cs- udało się
    Hormony ok, podwyższone tsh- letrox 4x100 i 3x75
  • aLunia Autorytet

Wysłany: 27 lutego 2018, 16:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeszcze mozna się zapisać do newslettera Bebilon i jak się zaznaczy to 39 dni od tej daty wysyłają jakaś teczkę na dokumenty dla kobiety w ciąży. Ja to wypełniłam teraz czekam :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 lutego 2018, 16:17

3i49df9hy6z4ginm.png

ex2bdf9h3wcvr2ut.png

zrz6i09kya2w4ixc.png
    22.12.2016r (11 tydzień-poronienie zatrzymane)
    10 cs- udało się
    Hormony ok, podwyższone tsh- letrox 4x100 i 3x75
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 lutego 2018, 16:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    86Monia wrote:
    Jakie leki dostawałaś przy cholestazie?
    Dopadła mnie na sam koniec ale tak dobitnie, że tego dnia którego odebrałam wyniki wylądowałam w szpitalu, tam podali mi jakieś kroplówki na to, nie zadziałały i wyniki były tak tragiczne, że dostaliśmy 24h na akcje porodową, przy porodzie wody były już mętne. Lekarz mówił, że może być kłopot w kolejnej ciąży jeśli moja wątroba nie zareagowała na tak silną dawkę leków. Ale też mówił, że rzadko zdarza się takie uderzenie jak tutaj i zazwyczaj rozwija się to powoli i nasila i mozna ją opanować.
    Co do segregatora i torby to ja używam, bo jesy na niej też #jestemmama i jak gdzieś jedziemy z młodym to tam wrzucam pieluchy zabawki, jedzenie itd, jest mega pojemna więc idealna na zakupy. A sam segregator fajnie zrobiony, porządnie i wszystko jasno i klarownie poukladane. Ja w pierwszej ciąży nosiłam wszystko.w jednej teczce i o ile z początku było spoko to potem jak trzeba było coś znaleźć z dokumentacji to robił się problem, bo wszystko trzeba było wywalac. Bylam dodatkowo pod opieką kardiologa więc tych papierów było dwa razy tyle! Zanim coś znalazłam to cała wieczność mijała

• nick nieaktualny

Wysłany: 27 lutego 2018, 16:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    frezyjciada wrote:
    Dopadła mnie na sam koniec ale tak dobitnie, że tego dnia którego odebrałam wyniki wylądowałam w szpitalu, tam podali mi jakieś kroplówki na to, nie zadziałały i wyniki były tak tragiczne, że dostaliśmy 24h na akcje porodową, przy porodzie wody były już mętne. Lekarz mówił, że może być kłopot w kolejnej ciąży jeśli moja wątroba nie zareagowała na tak silną dawkę leków. Ale też mówił, że rzadko zdarza się takie uderzenie jak tutaj i zazwyczaj rozwija się to powoli i nasila i mozna ją opanować.
    Co do segregatora i torby to ja używam, bo jesy na niej też #jestemmama i jak gdzieś jedziemy z młodym to tam wrzucam pieluchy zabawki, jedzenie itd, jest mega pojemna więc idealna na zakupy. A sam segregator fajnie zrobiony, porządnie i wszystko jasno i klarownie poukladane. Ja w pierwszej ciąży nosiłam wszystko.w jednej teczce i o ile z początku było spoko to potem jak trzeba było coś znaleźć z dokumentacji to robił się problem, bo wszystko trzeba było wywalac. Bylam dodatkowo pod opieką kardiologa więc tych papierów było dwa razy tyle! Zanim coś znalazłam to cała wieczność mijała

Pytam się dlatego, ponieważ ja ze względu na moją chorobę jestem pod opieką poradni transplantacyjnej wątroby i od 2012 roku biorę Proursan. Na własne ryzyko w konsultacji z ginekologiem i hepatologiem odstawiłam ten lek na pewno na 1 trymestr. Wiem, że jest on podawany właśnie przy cholestazie, jednak bałam się, ponieważ nie jest znany wpływ na płód. Jednak ze względu na tragiczne wyniki prób pewnie będę zmuszona wrócić do nich....

• Vlinder Autorytet

Wysłany: 27 lutego 2018, 16:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Justyna2212 wrote:
    Wierze w Was dziewczyny i również się z Wami żegnam. Nie dlatego, że czuję się urażona. Nie chciałam również nikogo obrazić. Jeżeli któraś się tak poczuła to szczerze przepraszam. Odchodzę bo nie jest to dla mnie grupa wsparcia, tylko ciągłego straszenia i wątpliwości. Na początku już jedna z dziewczyn stąd odeszła z podobnego powodu. I wtedy już miałam odejść bez słowa, ale jakoś się z Wami zakolegowałam i ciężko było nie wiedzieć co u Was. Jak jedna napisała że straciła bliźniaki to przepłakałam pół nocy i nie dlatego że bałam się o swoje, tylko dlatego że było mi przykro że ją to spotkało. Nie ma tu zrozumienia dla osób takich jak ja. Miło było popatrzeć na zdjęcia Waszych pociech i momenty w których każda była taka szczęśliwa po USG. Mam nadzieje, że ten uśmiech pozostanie z Wami już do końca, tylko uważajcie bo mnie ostatnio ten idealny mąż o którym podobno już każda wie (Rucola - przekaże mu że stał się sławny) powiedział mi że muszę zainwestować w krem na zmarszczki bo pokazały mi się w lini uśmiechu. To zdecydowanie świadczy o moim charakterze. Trzymam za wszystkie kciuki! Wierzcie w siebie - to słuszna uwaga, dzięki Siwulec. Jak chcecie to dam Wam jeszcze znać 5 marca, a poźniej znikam i wierzę że u mnie będzie tak samo dobrze jak u Was!
    Justyno rozumiem Twoją decyzję, chciałabym, żeby już nikt nie odchodził, ale jeśli zdecydujesz inaczej uszanuję to, niemniej chciałabym wiedzieć co u Ciebie i maluszków

bhywvcqgxdl0na75.png
  • asese Autorytet

Wysłany: 27 lutego 2018, 16:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, meldujemy się po wizycie, która miała być tylko kontrolna, a skończyło się na badaniach prenatalnych, bo pani dr stwierdziła, że wielkość dzidziusia jest już odpowiednia:) Moje dziecię ma prawie 6cm i dziś było dużo spokojniejsze, niż na poprzedniej wizycie, leżało nieruchomo, tylko od czasu do czasu podnosząc rączki do główki. Paluszków nie liczyliśmy, bo obraz był niewyraźny i to było chyba niemożliwe na tym sprzęcie (Voluson 730), ale w pewnym momencie pani dr stwierdziła, że widzi rozłożoną dłoń z paluszkami, więc jej wierzę. Powiedziała, że w obrazie usg to zdrowe dziecko i na ten moment może oszacować na 70%, że tak jest, oddałam też krew na badania pappa, jeśli też wyjdą dobrze, to szanse wzrosną do 95%. Przekonam się o tym dopiero 20marca, bo wtedy mam wyznaczoną następną wizytę. Nie wiem, jak wytrzymam bez widoku mojego szczęścia tyle czasu, ale naładowałam dziś baterie ufności, że jest ok i to musi wystarczyć:) Mam kilka zwykłych zdjęć usg na pamiątkę i tylko 2minutowy filmik na płycie od niej, bo nakręcić swojego telefonem pani dr nie pozwoliła niestety.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 lutego 2018, 17:34

aLunia, Vlinder, 86Monia, veritaserum, Bianka*, Ciemnowlosa, natalinka, GuBo, monika_86, DoveLove, Av, 100krotka30, Kadża, promyczek 39, sylvi, Marzena782, Wesoła89, Deseo, Cukierkowa, Antonina38, MiSia :), Rucola, matkapatka, nadulek, Amy333 lubią tę wiadomość

rg50flw1ig1o65jx.png
‹‹ 379 380 381 382 383 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Super produkty na okres ciąży, czyli 9 produktów szczególnie polecanych dla kobiet w ciąży

Zapoznaj się z produktami, które są wyjątkowo cenne dla rozwijającego się maleństwa i Twojego nadwyrężonego ciążą organizmu. Postaraj się, aby takie produkty jak kasze, żurawina i migdały w okresie ciąży na stałe zagościły w Twoim menu.

CZYTAJ WIĘCEJ

Ciąża bliźniacza – wszystko co musimy o niej wiedzieć

Ciąża bliźniacza to rodzaj ciąży wielopłodowej, podczas której w macicy kobiety rozwijają się jednocześnie dwa płody. Ciąże bliźniacze stanowią około 1,25% wszystkich ciąż, czyli średnio jeden na sto porodów kończy się przyjściem na świat nie jednego, a dwójki dzieci. Współcześnie coraz więcej ciąż to właśnie ciąże bliźniacze. Przeczytaj i dowiedz się m.in. jak powstaje ciąża bliźniacza, jakie są jej rodzaje i jakie może powodować ryzyka. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak przygotować się do ciąży i czy na pewno warto?

Czy zastanawiałaś się nad tym czy powinnaś jakoś szczególnie przygotować się do ciąży? Może odwiedzić lekarza, zmienić dietę lub styl życia? Tylko po co…tyle kobiet tego nie robi i zachodzi w ciążę?! Jednak eksperci są zgodni - kobiety, które świadomie planują swoją ciążę i przygotowują się do niej, w większości przypadków łatwiej w nią zachodzą i ich ciąża jest zdrowsza i częściej przebiega prawidłowo. Przeczytaj zatem co możesz zrobić, żeby bardziej świadomie i szczęśliwie wejść w macierzyństwo. 

CZYTAJ WIĘCEJ