X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne WRZEŚNIOWE DZIECI 2018
Odpowiedz

WRZEŚNIOWE DZIECI 2018

Oceń ten wątek:
  • paulka86 Autorytet

Wysłany: 27 lutego 2018, 13:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zuzlo wrote:
    Dziewczyny czy któraś z Was ma segregator Mamyginekolog „jestem w ciąży” ? :) bo nie wiem czy warto go kupować?! :D
    Ja mam polecam z calego serca. Była o nim rozmowa jakiś czas temu. Sporo dziewczyn go ma nie kojarzę żadnej negatywnej opinii.

Amy333, Zuzlo lubią tę wiadomość

• Siwulec Autorytet

Wysłany: 27 lutego 2018, 13:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    natalinka wrote:
    Jak się czujesz Kochana?

fizycznie czuje się dobrze, psychicznie też nie jest najgorzej ;)

relgwn15fhhth20g.png
    30.05 - 9dpo HCG 2,24; 04.06 - 14dpo HCG 268,80; 06.06 - 16doo HCG 496,00; 13.06 - 24dpo HCG 8619,00
    20.06 zarodek 3,4mm z czynnością serca
    02.2018 - 12tc [*] ♥️
    Siła jest kobietą <3
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 lutego 2018, 13:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zuzlo wrote:
    Dziewczyny czy któraś z Was ma segregator Mamyginekolog „jestem w ciąży” ? :) bo nie wiem czy warto go kupować?! :D
    Mam i uwielbiam <3 w końcu porządek z papierami :)

Zuzlo lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 27 lutego 2018, 13:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Justyna2212 wrote:
    Wierze w Was dziewczyny i również się z Wami żegnam. Nie dlatego, że czuję się urażona. Nie chciałam również nikogo obrazić. Jeżeli któraś się tak poczuła to szczerze przepraszam. Odchodzę bo nie jest to dla mnie grupa wsparcia, tylko ciągłego straszenia i wątpliwości. Na początku już jedna z dziewczyn stąd odeszła z podobnego powodu. I wtedy już miałam odejść bez słowa, ale jakoś się z Wami zakolegowałam i ciężko było nie wiedzieć co u Was. Jak jedna napisała że straciła bliźniaki to przepłakałam pół nocy i nie dlatego że bałam się o swoje, tylko dlatego że było mi przykro że ją to spotkało. Nie ma tu zrozumienia dla osób takich jak ja. Miło było popatrzeć na zdjęcia Waszych pociech i momenty w których każda była taka szczęśliwa po USG. Mam nadzieje, że ten uśmiech pozostanie z Wami już do końca, tylko uważajcie bo mnie ostatnio ten idealny mąż o którym podobno już każda wie (Rucola - przekaże mu że stał się sławny) powiedział mi że muszę zainwestować w krem na zmarszczki bo pokazały mi się w lini uśmiechu. To zdecydowanie świadczy o moim charakterze. Trzymam za wszystkie kciuki! Wierzcie w siebie - to słuszna uwaga, dzięki Siwulec. Jak chcecie to dam Wam jeszcze znać 5 marca, a poźniej znikam i wierzę że u mnie będzie tak samo dobrze jak u Was!

Justyna szkoda...szanuje każdą decyzję ale szkoda. Oczywiście daj znać co u Ciebie.

Justyna2212 lubi tę wiadomość

• aLunia Autorytet

Wysłany: 27 lutego 2018, 13:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jola ogromnie ci współczuję i dużo sil życzę. Ja dostałam tabletki poronne i następnego dnia kazali je zaaplikować około 3 nad ranem w domu. Potem na 8 do szpitala. A o 10 zabieg. Nie boli, nic nie czuć, jedynie po wszystkim jest lekki dyskomfort, brzuch tak lekko pobolewa jak na @. Tego samego dnia po 15 wyszłam do domu. Dużo zdrowia

3i49df9hy6z4ginm.png

ex2bdf9h3wcvr2ut.png

zrz6i09kya2w4ixc.png
    22.12.2016r (11 tydzień-poronienie zatrzymane)
    10 cs- udało się
    Hormony ok, podwyższone tsh- letrox 4x100 i 3x75
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 lutego 2018, 13:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rucola wrote:
    Będe trzymać kciuki za dobre wyniki :*
    Dzięki Kochana :* ten stres mnie zżera od środka, niby wiem już z czym to się je ale najgorszemu wrogowi nie Życzę tego cholerstwa, wspomnienia z tego swędzenia i wywoływania porodu wywołuje u mnie wzmożone mdłości. Niby staram się trzymać dietę co teraz jest ułatwione, bo wszystko mi śmierdzi i nic nie smakuje ale wszystkie dziewczyny,ktore w pierwsze ciąży miały cholestaze a jakie znam w kolejnych też to je dopadło i to znacznie wcześniej :( dlatego postanowiłam co miesiąc sprawdzać próby wątrobowe żeby w razie co zacząć wcześniej brać leki i mocno trzymać dietę... Jednakże strach mi towarzyszy bezustannie

• nick nieaktualny

Wysłany: 27 lutego 2018, 13:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jola79 wrote:
    Kochane dziewczyny bardzo Wam dziękuję za wcześniejsze wsparcie,ale niestety muszę się z Wami pożegnać.Bardzo ciężko jest mi się z tym pogodzić i bardzo to mnie boli że znowu się mi nie udało,ale żyć trzeba dalej widocznie nie jest mi pisane zostać jeszcze matką.
    Okazało się że mam puste jajo,brak zarodka muszę się zgłosić do szpitala na usunięcie pęcherzyka ciążowego,bardzo się tego boję...

Z całego serca życzę Wam spokojnych ciąż i cieszcie się nawet tymi wstrętnymi mdłościami w nagrodę dostaniecie we wrześniu swoje dzieciątka.
    Ściskam Was mocno.Pa.
    Trzymaj się, współczuję

• nick nieaktualny

Wysłany: 27 lutego 2018, 13:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    frezyjciada wrote:
    Dzięki Kochana :* ten stres mnie zżera od środka, niby wiem już z czym to się je ale najgorszemu wrogowi nie Życzę tego cholerstwa, wspomnienia z tego swędzenia i wywoływania porodu wywołuje u mnie wzmożone mdłości. Niby staram się trzymać dietę co teraz jest ułatwione, bo wszystko mi śmierdzi i nic nie smakuje ale wszystkie dziewczyny,ktore w pierwsze ciąży miały cholestaze a jakie znam w kolejnych też to je dopadło i to znacznie wcześniej :( dlatego postanowiłam co miesiąc sprawdzać próby wątrobowe żeby w razie co zacząć wcześniej brać leki i mocno trzymać dietę... Jednakże strach mi towarzyszy bezustannie

Jakie leki dostawałaś przy cholestazie?

• Cukierkowa Autorytet

Wysłany: 27 lutego 2018, 13:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Justyna2212 wolałabym żebyś nie odchodziła, bo uważam, że pozytywne podejście i uspokajanie dziewczyn (w ten czy inny sposób) zawsze jest na forum potrzebne. Ja wiem, że nigdy nie miałaś nic złego na myśli i mnie niczym nie uraziłaś. Dawaj czasem znać co u Ciebie, będę mocno trzymać kciuki :)

Justyna2212, zuza88, Kadża, MiSia :) lubią tę wiadomość

Basia - wrzesień 2018
    Gosia - maj 2024
  • Natalia1984 Autorytet

Wysłany: 27 lutego 2018, 13:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zuzlo wrote:
    Ja kupiłam, mój facet mnie do tej pory wyśmiewa, że za taki segregator warty 10 zł tyle zapłaciłam i jestem naiwniaczką ;) Muszę wszystkie dokumenty w nim usystematyzować ;) Z torbą ,,jestem w ciąży'' trochę wstydzę się chodzić :P

klz9df9hvltz8vcc.png
  • Cukierkowa Autorytet

Wysłany: 27 lutego 2018, 13:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Natalia1984 wrote:
    Ja kupiłam, mój facet mnie do tej pory wyśmiewa, że za taki segregator warty 10 zł tyle zapłaciłam i jestem naiwniaczką ;) Muszę wszystkie dokumenty w nim usystematyzować ;) Z torbą ,,jestem w ciąży'' trochę wstydzę się chodzić :P
    Mój chłop jak zobaczył ten segretaor w internecie, to się w czoło popukał i zapytał, czy naprawdę nie mam na co wydawać pieniędzy :D ale ja nadal bardzo go chcę! :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 lutego 2018, 13:59

Basia - wrzesień 2018
    Gosia - maj 2024
  • Ithildin Ekspertka

Wysłany: 27 lutego 2018, 14:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zuzlo wrote:
    Ja mam, w tej wersji bez nadruku kobiety, bo dzięki temu bez torby, która dla mnie byłaby bezużyteczna :) bardzo lubię i polecam, samemu oczywiście też można sobie coś takiego zrobić, ale ja wolałam już mieć dostosowany :) No i ma fajny format do torebki.

p19ugywljhfa9tgr.png

Aniołek 27.09.2017 - 9 tydzień
  • natalinka Autorytet

Wysłany: 27 lutego 2018, 14:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    monika_86 wrote:
    Z góry przepraszam, że pytam ale jesteście pewne, że te papierki lakmusowe badają wyciek wód płodowych?
    Też mam dużo wodnistej wydzieliny i pewniej bym się czuła mogąc to sprawdzać. Lepsze to niż zamartwianie się.

W ten sposób sprawdzano odejście wód w szpitalu, w ktorym rodziłam.

monika_86, 86Monia lubią tę wiadomość

201404234670.png

cfc61914ad.png
  • natalinka Autorytet

Wysłany: 27 lutego 2018, 14:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Justyna2212 wrote:
    Wierze w Was dziewczyny i również się z Wami żegnam. Nie dlatego, że czuję się urażona. Nie chciałam również nikogo obrazić. Jeżeli któraś się tak poczuła to szczerze przepraszam. Odchodzę bo nie jest to dla mnie grupa wsparcia, tylko ciągłego straszenia i wątpliwości. Na początku już jedna z dziewczyn stąd odeszła z podobnego powodu. I wtedy już miałam odejść bez słowa, ale jakoś się z Wami zakolegowałam i ciężko było nie wiedzieć co u Was. Jak jedna napisała że straciła bliźniaki to przepłakałam pół nocy i nie dlatego że bałam się o swoje, tylko dlatego że było mi przykro że ją to spotkało. Nie ma tu zrozumienia dla osób takich jak ja. Miło było popatrzeć na zdjęcia Waszych pociech i momenty w których każda była taka szczęśliwa po USG. Mam nadzieje, że ten uśmiech pozostanie z Wami już do końca, tylko uważajcie bo mnie ostatnio ten idealny mąż o którym podobno już każda wie (Rucola - przekaże mu że stał się sławny) powiedział mi że muszę zainwestować w krem na zmarszczki bo pokazały mi się w lini uśmiechu. To zdecydowanie świadczy o moim charakterze. Trzymam za wszystkie kciuki! Wierzcie w siebie - to słuszna uwaga, dzięki Siwulec. Jak chcecie to dam Wam jeszcze znać 5 marca, a poźniej znikam i wierzę że u mnie będzie tak samo dobrze jak u Was!

Żadna z nas nie chce, byś opuściła forum. Jesteśmy już grupą i należy do niej każda bez wyjątku, również Malgonia, Siwulec, MamaIgi. Czasami jednak musimy pamiętać, że ktoś może mieć zupełnie inną tolerancję stresu i niepewności. Zostań więc i bądzmy razem do końca, szanując swoje zdanie.

veritaserum, Cukierkowa, Siwulec, monika_86, Justyna2212, asese, Deseo, MiSia :) lubią tę wiadomość

201404234670.png

cfc61914ad.png
  • Jola79 Ekspertka

Wysłany: 27 lutego 2018, 14:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aLunia wrote:
    Jola ogromnie ci współczuję i dużo sil życzę. Ja dostałam tabletki poronne i następnego dnia kazali je zaaplikować około 3 nad ranem w domu. Potem na 8 do szpitala. A o 10 zabieg. Nie boli, nic nie czuć, jedynie po wszystkim jest lekki dyskomfort, brzuch tak lekko pobolewa jak na @. Tego samego dnia po 15 wyszłam do domu. Dużo zdrowia

Dziękuję za info. Przynajmniej wiem co mnie czeka.

Syn 21 lat.
    Aniołek 25.11.2017 (5tc) 05.03.2018 (10tc)
    Wyniki męża-OK.
    Niskie AMH
    wrzesień-wspomagacze.
  • Mamaawiki Autorytet

Wysłany: 27 lutego 2018, 14:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Justyna nie odchodź szkoda by było gdybyś opuściła grupę

Siwulec, Justyna2212, Wesoła89, Deseo lubią tę wiadomość

8p3oskjor69op845.pniv09df9hiyby5l2y.png
    Udało się drugi cud pojawił się w 9 cyklu starań
    Niedoczynność tarczycy,hashimoto(anty TPO powyżej 600),hiperprolaktymia,torbiele piersi
  • 100krotka30 Autorytet

Wysłany: 27 lutego 2018, 14:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    linka220 wrote:
    Mam to samo kochana Identycznie Pierwsza ciąża bez żadnych leków na luzie super, a taaaaaa Strasznie się boję ... może to hormony :/
    Możliwe że właśnie hormony.
    U mnie jeśli będzie synek to też właśnie Bartuś :-)
    Jolu bardzo mi przykro, trzymaj się dzielnie :-)

Misia 09.2013
    Misio 08.2018
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 lutego 2018, 14:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja taki mini segregator z firmy Pregna ( ma 4 przegródki) dostałam od ginekologa na wizycie serduszkowej ;)
    Uważam, że to od mamyginekolog może i fajne ale nie za te pieniądze :D No i ja bym się wstydziła trochę z tym chodzić, z torbą czy przypinką to już na bank.

• Mamaawiki Autorytet

Wysłany: 27 lutego 2018, 14:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fakt segregator jak dla mie strasznie drogi .

8p3oskjor69op845.pniv09df9hiyby5l2y.png
    Udało się drugi cud pojawił się w 9 cyklu starań
    Niedoczynność tarczycy,hashimoto(anty TPO powyżej 600),hiperprolaktymia,torbiele piersi
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 lutego 2018, 14:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja trochę Justynę rozumiem.....chciała dobrze, nic złego nie miała na myśli, a wycieczki pod adresem jej męża to już w ogóle są nie na miejscu.

Justyna2212, Wesoła89, zuza88, MiSia :) lubią tę wiadomość

‹‹ 378 379 380 381 382 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Kwasy Omega-3 - ważny składnik w diecie przyszłej mamy

Kwasy omega-3 są bardzo istotnym składnikiem w diecie, o którym warto pomyśleć już na etapie starań o dziecko. Idealnie, aby po konsultacji z lekarzem, suplementować kwasy już od pierwszych dni ciąży. Dlaczego są takie ważne? Jaką pełnią rolę? Jak wybrać odpowiedni suplement? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak odróżnić w ciąży zdrowe symptomy od tych niepokojących?

Przeczytaj jakich objawów i dolegliwości możesz spodziewać się będąc w ciąży. Które z nich są normalnymi symptomami ciąży a których nigdy nie powinnaś ignorować i które powinny skłonić Cię do konsultacji z lekarzem.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Choroba Hashimoto a ciąża - co musisz wiedzieć?

Hashimoto co to za choroba i jak się objawia? Przede wszystkim charakteryzuje się przewlekłym stanem zapalnym tarczycy (tzw. limfocytowym zapaleniem tarczycy). Jak ją rozpoznać i jak leczyć? Hashimoto a ciąża - jaki wpływ może mieć choroba Hashimoto na płodność kobiet oraz przebieg ciąży?

CZYTAJ WIĘCEJ