X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne WRZEŚNIOWE DZIECI 2018
Odpowiedz

WRZEŚNIOWE DZIECI 2018

Oceń ten wątek:
  • Bizonka Autorytet

Wysłany: 27 lutego 2018, 12:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    frezyjciada wrote:
    To najgorsza grupa z możliwych takie bzdury tam piszą jak w bravo normalnie

HAHAHA!

A tak na serio, Justyna, ja zwykle nie odpowiadam na takie posty, ale nie ukrywam, nie każdy ma taką sytuację czy temperament jak Ty, takich ludzi wokół jak Ty, żeby zorganizować wizytę czy mieć super wsparcie. Wiele nas tutaj ma dużo problemów dookoła i myślę po prostu, że trudno by mi było byc obojętną i krytyczną. Nie każdy ma miejsce w życiu na egoizm czy wyjątkowość. Na szczęście, cytując, a zmieniając z laika na krytykującego, pozwolę sobie przypomnieć, że takie słowa więcej mówią o krytykującym niż o krytykowanych.

Ja sobie cenię ciepło i dobre słowa jakie mnie tu spotykają, jest to pierwsze tak dobre forum, pełne wsparcia i zrozumienia, i mam nadzieję, że tak dalej pójdzie :)

Ciepła Laseczki w ten mroźny dzien :*

31 lat // starania od 2014 // pierwsza ciaza TP-- OM 29.09.2018-- USG 22.09.2018
    w57vdqk3h42q0fr4.png
    m3sxrjjgx23zok21.png
  • DoveLove Autorytet

Wysłany: 27 lutego 2018, 12:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mamaawiki wrote:
    Przed podaniem glukozy 89
    Po 2 godzinach po podaniu glukozy 148
    Do tego cukier w moczu

Po 20 tygodniu bede miec znowu krzywą cukrowa i jak nie bedzie poprawy na diecie to insulina do wstrzykiwania

Mi udalo sie zbic cukier ograniczając słodycze, suszone owoce i pokarmy z wysokim indeksem glikemicznym. Przerzucilam sie na ksylitol, pije tylko wodę. Trzymam kciuki żeby dietka pomogła :)

qb3cwn15v37nxio5.png
    klz96iyehfls5pph.png
  • Bianka* Autorytet

Wysłany: 27 lutego 2018, 12:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Justyna2212 wrote:
    A kojarzycie stronę na FB Ciąża - pytania i odpowiedzi
    Myślę że tam możecie znaleźć sporo odpowiedzi na swoje pytania i wątpliwości. Dużo różnych kobiet odpowiada na pytania i to też daje taki wewnętrzny spokój.
    A po co nam jakaś inna grupa? Chyba w końcu po to tu jesteśmy, żeby sobie odpowiadać, wyjaśniać i się wspierać, czy może się mylę? :D

natalinka, Rucola, frezyjciada, promyczek 39, Deseo lubią tę wiadomość

w57vkrnt52z8506i.png
    dqprj44j7fvgc606.png
    08.09.2017 [*] 8tc
  • natalinka Autorytet

Wysłany: 27 lutego 2018, 12:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Justyna2212 wrote:
    A kojarzycie stronę na FB Ciąża - pytania i odpowiedzi
    Myślę że tam możecie znaleźć sporo odpowiedzi na swoje pytania i wątpliwości. Dużo różnych kobiet odpowiada na pytania i to też daje taki wewnętrzny spokój.

A czy nie sądzisz, że bardziej wiarygodnym źródłem informacji jest jednak lekarz? Każda kobieta ma inne doświadczenia i nie umie zinterpretować objawów innej tak jak lekarz. Można to poczytać, ale traktować jak wyrocznię już raczej nie. Sama widzisz, że co rusz pojawiają się złe wieści i w każdej z nas tkwi jakiś niepokój... Trafiłaś na kiepskiego lekarza, ale uwierz, że kobiety na tym forum też wiele przeszły np. w poprzedniej ciąży czy przy staraniach. Nikt nie odbiera Ci ogromnego optymizmu (którego skądinąd zazdroszczę). Niektórym wspomnienia i doświadczenia nie pozwalają być tak pozytywnie nastawioną i po raz kolejny - to święte prawo każdej z nas jak to przechodzi.

Rucola lubi tę wiadomość

201404234670.png

cfc61914ad.png
  • Rucola Autorytet

Wysłany: 27 lutego 2018, 12:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    veritaserum wrote:
    Napisałam taką długą wiadomość i mi skasowało ;(

Napiszę więc krótko. Proszę zostańmy już w tym składzie do końca i pozwólmy innym przeżywać swoją ciąże jak chcą. Więcej empatii, każda z nas ma wiele do zaoferowania, czego nie ma druga i to jest piękne, ta różnorodność charakterów, wrażliwości.

Nie chciałabym aby ktokolwiek opuścił ten wątek z jakichkolwiek przyczyn. I tak mi przykro że kilka osób juz na wątku się nie udziela z różnych powodów. Bardzo ciepło myślę o tych osobach ( MamaIgi, Serena, Małgonia, Siwulec i pozostałe, które pominęłam bo nie pamiętam już ników za co przepraszam).
    Kochana ale u MamyIgi chyba wszystko ok, czy ja coś przegapiłam...

#wegemama#wegerodzinawkomplecie
    Synek 💚 31.08.2018r.
    Córeczka i Synek 💜💙 7.01.2021
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 lutego 2018, 12:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rucola wrote:

Myślę, że okej ale chyba nie udziela się już w tym wątku (?) po wymianie zdań o szczepionkach.

Troszkę niefortunnie ją zestawiłam z aniołkowymi mamusiami. Przepraszam !

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 lutego 2018, 12:46

• Justyna2212 Przyjaciółka

Wysłany: 27 lutego 2018, 12:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rucola wrote:
    MamyIgi już dawno nie ma po dyskusji o szczepieniach. Też ja pare dziewczyn przekonywało do swoich racji aż stwierdziła że nie warto dyskutować i opuściła forum.

Justyna
    f2w3rjjgoxx62co1.png
  • Mamaawiki Autorytet

Wysłany: 27 lutego 2018, 12:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    DoveLove wrote:
    Mi udalo sie zbic cukier ograniczając słodycze, suszone owoce i pokarmy z wysokim indeksem glikemicznym. Przerzucilam sie na ksylitol, pije tylko wodę. Trzymam kciuki żeby dietka pomogła :)
    Dzieki za kciuki mam nadzieję że dieta pomoże w pierwszej ciąży niestety musiałam mieć insulinę

DoveLove lubi tę wiadomość

8p3oskjor69op845.pniv09df9hiyby5l2y.png
    Udało się drugi cud pojawił się w 9 cyklu starań
    Niedoczynność tarczycy,hashimoto(anty TPO powyżej 600),hiperprolaktymia,torbiele piersi
  • Rucola Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    veritaserum wrote:
    Myślę, że okej ale chyba nie udziela się już w tym wątku (?) po wymianie zdań o szczepionkach.

Troszkę niefortunnie ją zestawiłam z aniołkowymi mamusiami. Przepraszam !
    hehe, nie masz za co przepraszać, trochę się zamotałam po prostu :)

Synek 💚 31.08.2018r.
  • natalinka Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A tak na marginesie Justyna - co do tych wód - gdybym zadała podobnie pytanie na FB - każda rozgarnięta w temacie mama napisałaby wprost - konieczna wizyta u lekarza czy na IP, a jeśli nie zakup papierków lakmusowych jako najprostszy sposób. Bo w ten właśnie sposób lekarze sprawdzają czy to wody w szpitalu :) :) To tak na marginesie do tych aluzji o przesadzaniu.

201404234670.png

cfc61914ad.png
  • Justyna2212 Przyjaciółka

Wysłany: 27 lutego 2018, 12:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    natalinka wrote:
    A czy nie sądzisz, że bardziej wiarygodnym źródłem informacji jest jednak lekarz? Każda kobieta ma inne doświadczenia i nie umie zinterpretować objawów innej tak jak lekarz. Można to poczytać, ale traktować jak wyrocznię już raczej nie. Sama widzisz, że co rusz pojawiają się złe wieści i w każdej z nas tkwi jakiś niepokój... Trafiłaś na kiepskiego lekarza, ale uwierz, że kobiety na tym forum też wiele przeszły np. w poprzedniej ciąży czy przy staraniach. Nikt nie odbiera Ci ogromnego optymizmu (którego skądinąd zazdroszczę). Niektórym wspomnienia i doświadczenia nie pozwalają być tak pozytywnie nastawioną i po raz kolejny - to święte prawo każdej z nas jak to przechodzi.

Akurat kto jak kto ale ja ufam tylko lekarzowi.
    Ale ja nie mówię tylko o aspekcie medycznym. Dowiedziałam się z tamtej strony że np w Czechach i na Słowacji są tańsze wózki (te same modele co w PL) Ja akurat w tamte strony mam daleko i raczej mi się nie opłaca jechać ale dziewczyny z południa - czemu nie?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 lutego 2018, 12:49

Justyna
    f2w3rjjgoxx62co1.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 lutego 2018, 12:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    natalinka wrote:
    A tak na marginesie Justyna - co do tych wód - gdybym zadała podobnie pytanie na FB - każda rozgarnięta w temacie mama napisałaby wprost - konieczna wizyta u lekarza czy na IP, a jeśli nie zakup papierków lakmusowych jako najprostszy sposób. Bo w ten właśnie sposób lekarze sprawdzają czy to wody w szpitalu :) :) To tak na marginesie do tych aluzji o przesadzaniu.

Natalinka a gdzie zamówiłas te papierki? Jaki to koszt w ogóle?

• natalinka Autorytet

Wysłany: 27 lutego 2018, 12:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W internecie, na allegro. Niewielki za 240 sztuk ok. 13 zł. W aptekach też powinny być, slużą do badania PH

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 lutego 2018, 12:50

veritaserum lubi tę wiadomość

201404234670.png

cfc61914ad.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 lutego 2018, 12:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W czwartek odbieram wyniki prób wątrobowych.... Martwię się strasznie, bo boję się powtórki z cholestazy :(

• natalinka Autorytet

Wysłany: 27 lutego 2018, 12:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Justyna2212 wrote:
    Akurat kto jak kto ale ja ufam tylko lekarzowi.
    Ale ja nie mówię tylko o aspekcie medycznym. Dowiedziałam się z tamtej strony że np w Czechach i na Słowacji są tańsze wózki (te same modele co w PL) Ja akurat w tamte strony mam daleko i raczej mi się nie opłaca jechać ale dziewczyny z południa - czemu nie?

Kochana, ale dyskutujemy o dwóch jakże różnych kwestiach. Co innego pytać o wózki, co innego radzić się w sprawie życia i zdrowia Twojego i dziecka...

201404234670.png

cfc61914ad.png
  • Jola79 Ekspertka

Wysłany: 27 lutego 2018, 12:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kochane dziewczyny bardzo Wam dziękuję za wcześniejsze wsparcie,ale niestety muszę się z Wami pożegnać.Bardzo ciężko jest mi się z tym pogodzić i bardzo to mnie boli że znowu się mi nie udało,ale żyć trzeba dalej widocznie nie jest mi pisane zostać jeszcze matką.
    Okazało się że mam puste jajo,brak zarodka muszę się zgłosić do szpitala na usunięcie pęcherzyka ciążowego,bardzo się tego boję...

Z całego serca życzę Wam spokojnych ciąż i cieszcie się nawet tymi wstrętnymi mdłościami w nagrodę dostaniecie we wrześniu swoje dzieciątka.
    Ściskam Was mocno.Pa.

Syn 21 lat.
    Aniołek 25.11.2017 (5tc) 05.03.2018 (10tc)
    Wyniki męża-OK.
    Niskie AMH
    wrzesień-wspomagacze.
  • Rucola Autorytet

Wysłany: 27 lutego 2018, 12:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jola79 wrote:
    Kochane dziewczyny bardzo Wam dziękuję za wcześniejsze wsparcie,ale niestety muszę się z Wami pożegnać.Bardzo ciężko jest mi się z tym pogodzić i bardzo to mnie boli że znowu się mi nie udało,ale żyć trzeba dalej widocznie nie jest mi pisane zostać jeszcze matką.
    Okazało się że mam puste jajo,brak zarodka muszę się zgłosić do szpitala na usunięcie pęcherzyka ciążowego,bardzo się tego boję...

Z całego serca życzę Wam spokojnych ciąż i cieszcie się nawet tymi wstrętnymi mdłościami w nagrodę dostaniecie we wrześniu swoje dzieciątka.
    Ściskam Was mocno.Pa.
    Kochana strasznie mi przykro, ze Cię to spotkało. Musisz być teraz silna i przetrwać ten najgorszy czas, ale mam nadzieje, ze wkrótce wrócisz na fioletową stronę. Życzę Ci dużo wytrwałości.

Synek 💚 31.08.2018r.
  • mitaka Autorytet

Wysłany: 27 lutego 2018, 12:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A mnie podbrzusze zaczelo pobolewac i ciagnac, moze to rozciaganie, a przy zrostach mocniej czuc, ale polozylam sie na wszelki wielki ;)

zrz6ha0087gvqc3d.png
    ex2bi09kf6yrzsk3.png
  • Bianka* Autorytet

Wysłany: 27 lutego 2018, 12:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jola79 bardzo mi przykro :(
    Zabiegu się nie bój, to akurat nic strasznego, powodzenia!

w57vkrnt52z8506i.png
    dqprj44j7fvgc606.png
    08.09.2017 [*] 8tc
  • natalinka Autorytet

Wysłany: 27 lutego 2018, 12:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jola79 wrote:

Ściskam Was mocno.Pa.

Jola79 przykro mi bardzo...

201404234670.png

cfc61914ad.png
‹‹ 376 377 378 379 380 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Sen a zdrowie hormonalne kobiety – jak na siebie wpływają?

Jak sen wpływa na zdrowie hormonalne kobiety? Jakie mogą być skutki niedoboru snu w kontekście kobiecej płodności? Jakie hormony są szczególnie wrażliwe na problemy z bezsennością u kobiet? Jak zadbać o prawidłową higienę snu?

CZYTAJ WIĘCEJ

Mikroelementy dające makro-poprawę męskiej płodności

Dowiedz się, które mikroelementy odgrywają kluczową rolę w kontekście męskiej płodności. Na co zwracać uwagę i których składników nie powinno zabraknąć w diecie przyszłego taty? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Pierwsze objawy ciąży - po czym poznać, że możesz być w ciąży

Starając się zajść w ciążę, często nie potrafimy przestać interpretować każdego, nawet najmniejszego ukłucia w jajniku i nie traktować go jako potencjalnego objawu ciąży. Które z objawów mogą faktycznie coś znaczyć i z czym możemy je pomylić? Które z objawów ciążowych na wczesnym etapie ciąży są po prostu rzadko spotykane? Zapoznaj się z listą pierwszych objawów ciążowych!

CZYTAJ WIĘCEJ