X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne WRZEŚNIOWE DZIECI 2018
Odpowiedz

WRZEŚNIOWE DZIECI 2018

Oceń ten wątek:
  • Ithildin Ekspertka

Wysłany: 28 lutego 2018, 07:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tam jakoś nie przejmuję się trollami - nawet jak jakieś są to w zasadzie co z tego? Krzywdy mi nie zrobią :)
    Ja mam jednocześnie suchą skórę i trądzik, kombo życia. Całe życie bezproblemowa cera, to teraz dostaje za swoje :(
    Nadulek, mocno trzymam kciuki za Ciebie i maluszka. Może powinniście pomyśleć o załatwieniu materaca przeciwodlezynowego, jak tak biedna plackiem musisz leżeć?

Zuzlo, Rucola lubią tę wiadomość

p19ugywljhfa9tgr.png

Aniołek 27.09.2017 - 9 tydzień
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 lutego 2018, 07:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny czy wiecie coś na temat warsztatów Świadoma Mama?? Takie coś jest organizowane we Wrocławiu pod koniec marca. Udział bezpłatny. Zastanawiam się czy się wybrać, czy warto po prostu ;)

• monika_86 Ekspertka

Wysłany: 28 lutego 2018, 07:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cukierkowa wrote:
    Błagam, dziewczyny, powiedzcie, że nie tylko ja mam taki problem z... wypróżnianiem! :/ zawsze zdrowo jadłam, nigdy nie miałam z tym problemu. Kasze, warzywa, owsianki... Zawsze dużo błonnika i dużo wody. No więc co się teraz dzieje?!

Ja niestety mam to samo, a też zdrowo jem. Tragedia normalnie, aż mnie czasami całe jelita bolą. Na ostatniej wizycie gin powiedział, że mogę brać roztwór doustny Duphalac. W aptece go noe było, dostałam zamiennik o nazwie lactulosum hasco. Pytałam czy tez można brać w ciąży, farmaceutka powiedziała, że tak no jest nawet słabszy. Mi pomógł po jedynym dniu.

zrz6qtkfujjdexc2.png
  • aLunia Autorytet

Wysłany: 28 lutego 2018, 07:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nadulek tak ci współczuję. Jeszcze jak dzieci ogarnąć do tego :/ wcześniej też miałaś takie problemy?

Ja akurat na zaparcia nie cierpię aż w szoku jestem bo z córka to czasem cały dzień siedziałam w WC. Ale przeszło około 4-5 miesiąca. Moja koleżanka jest też w ciąży to miała straszne zaparcia i w końcu doszła że za dużo cukru w diecie. Może warto coś wyeliminować.

3i49df9hy6z4ginm.png

ex2bdf9h3wcvr2ut.png

zrz6i09kya2w4ixc.png
    22.12.2016r (11 tydzień-poronienie zatrzymane)
    10 cs- udało się
    Hormony ok, podwyższone tsh- letrox 4x100 i 3x75
  • Malgonia Autorytet

Wysłany: 28 lutego 2018, 07:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja głupia myślałam, że założę wątek grudniowo styczniowy i będę musiała wtedy donosić.
    Ja szczerze tez czasem się zastanawiałam, czy nie mamy tu troliszcza. Czas pokaze, a poki co zycze zeby to bylo najwieksze Wasze zmartwienie :)

age.png

Kariotyp nieprawidłowy 45XX der(13;14)(q10,q10)
    [*] 02.2018 - Byłeś marzeniem - jesteś wspomnieniem...
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 lutego 2018, 07:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja chciałabym pospać a nie mogę :( mój Tyś wstaje codziennie przed 6 w nocy jakieś 5 pobudek(i tak lepiej, bo miesiąc temu było jeszcze jakieś 26:D) w dzień śpi godzinę a ja mam wtedy czas zrobić obiad, bo tak to nie ma opcji. Typowy highneed, sam się nie pobawi trzeba razem z nim, nawet siku wyjść nie mogę bez niego. Także pośpijcie póki możecie! Pal sześć robotę w domu jeszcze teraz można to odpuścić potem niestety nie ma takiej możliwości....

• nick nieaktualny

Wysłany: 28 lutego 2018, 07:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malgonia Dziubeczku ja mam nadzieję, że założysz ten wątek i oczywko donosisz zdrowego bobasa a może nawet dwa! Daj Boże! :) Tylko żebyś terminu na pierwszego nie miała bo wezmą Cię za trolla :D

Malgonia, Rucola lubią tę wiadomość

• Amy333 Autorytet

Wysłany: 28 lutego 2018, 07:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    veritaserum wrote:
    Dziewczyny czy wiecie coś na temat warsztatów Świadoma Mama?? Takie coś jest organizowane we Wrocławiu pod koniec marca. Udział bezpłatny. Zastanawiam się czy się wybrać, czy warto po prostu ;)
    Nie slyszalam o tym,musze pogooglac:)

14 cs- suplementacja M- udało się w ostatnim dniu roku!
    2 cykl po sono HSG- polecam każdemu przeczyścić rurki;)
    3i49hdgeac44oma5.png
  • Bizonka Autorytet

Wysłany: 28 lutego 2018, 07:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rano jest tak dużo do nadrobienia, że ciężko teraz wszystko dokładanie zapamiętać :)

Co do troli- ciężko zgadnąc, ale jedno wiem na pewno- ja jak nie mogłam zajść, to nigdy by mi się nie śniło tu pojawić!

Zaparcia- biorę bakterie codziennie i daję radę.

Dziś prawie przespałam noc, zmieniło mi się, rano czuję się dobrze a od popołudnia zdycham.

Veritaserum- jak się dowiesz to z chęcią też się dowiem :)

Nie lubię przepłacać więc ani abonamentu ani segregatorka.
    Za dużo kosztów teraz mamy, ale gdybym miała więcej kasy, to kto wie, pewnie bym sobie w tym czasie nie żałowała.

Ja mam dziś wieczorem wizytę. Boję się wychodzić z domu po południu ze wzgl na mdłości...

31 lat // starania od 2014 // pierwsza ciaza TP-- OM 29.09.2018-- USG 22.09.2018
    w57vdqk3h42q0fr4.png
    m3sxrjjgx23zok21.png
  • Bianka* Autorytet

Wysłany: 28 lutego 2018, 07:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też mam problemy z zaparciami, w pierwszej ciąży niestety miałam podobnie. Przed porodem tydzień, TYDZIEŃ! nie byłam w WC, lewatywa przed CC okazała się wybawieniem :D
    No i witam się w 13 TC, jutro prenatalne :)

Asiek1214, Rucola lubią tę wiadomość

w57vkrnt52z8506i.png
    dqprj44j7fvgc606.png
    08.09.2017 [*] 8tc
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 lutego 2018, 07:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do tych warsztatów to moja szwagierka była ale ona chodzi na wszystko pod szyldem DARMOWE także no :D
    Ogólnie z tego co wyczytałam, to może być fajne , na FB są całkiem pochlebne opinie. Jakoś w środę to jest przed świętami Wielkanocy , w jakimś hotelu na Partynicach.

Bizonka lubi tę wiadomość

• justys1236 Przyjaciółka

Wysłany: 28 lutego 2018, 07:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    86Monia wrote:
    Ja podobnie. Zawsze spałam super, a teraz w dzień Zombie a w nocy pobudki co godzinę. I też sny z cyklu: nieprawdopodobne a jednak.

Co do zaparć to ja też bardzo cierpię, bo dodatkowo puchnie mi brzuch i mam brzydkie gazy. Oprócz ciąży to u mnie na pewno wpływ ma rzucenie palenia - niestety paliłam oraz kawy. I tak sobie metabolizm zwolnił. Pomimo, że jem mniej bo mdłości według mojego męża przytylam na buzi i talia mi zaczyna zanikac.

Mam to samo... próbowałam się nawet zmusić do lekkiej kawy rozpuszczalnej ale sam zapach spowodował turbulencje także mecze się strasznie w poprzedniej ciąży było to samo i teraz tez być może to taki urok... albo po prostu brakuje nam kawusi i papierosa... chociaż ja już wiem ze nie chce wracać do palenia. Po jakimś czasie po porodzie wróciłam najpierw okazjonalnie później wiadomo jak się skonczylo chociaż nie paliłam dużo, ale tym razem koniec z tym nałogiem! Dam rade!

• nick nieaktualny

Wysłany: 28 lutego 2018, 07:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też nie mam abonamentu, bo po prostu mi szkoda kasy.
    Zresztą i tak rzadko się udzielam, a później ciężko mi was nadrobić :) ale dobrze, że jestem na l4.

Zuzlo lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 28 lutego 2018, 08:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ithildin wrote:
    Ja tam jakoś nie przejmuję się trollami - nawet jak jakieś są to w zasadzie co z tego? Krzywdy mi nie zrobią :)
    Ja mam jednocześnie suchą skórę i trądzik, kombo życia. Całe życie bezproblemowa cera, to teraz dostaje za swoje :(
    Nadulek, mocno trzymam kciuki za Ciebie i maluszka. Może powinniście pomyśleć o załatwieniu materaca przeciwodlezynowego, jak tak biedna plackiem musisz leżeć?
    Ja mam to samo sucha i tradzik :( tylko, że ja tradzik mam juz bardzo długo. Ale widze, że po tym suchym pudrze, który przepisała mi Pani dr trochę mi wysusza te gule na czole! Normaclinu jeszcze nie używałam, bo trochę sie boje, ale jedna dziewczyna napisała mi tutaj, że należy on do grupy B i niby nie jest taki niebezpieczny.

Wysłany: 28 lutego 2018, 08:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeszcze pytanie mam:) czy któraś ma problemy z zatkanym nosem?! Nie mogę sobie z tym poradzić, nie mówię o zatokach czy katare tylko uczuciu zatkanego nosa, całe życie oddychałam prze usta a teraz dramat najgorzej w nocy! Jeszcze to powietrze jest takie suche od tych mrozów ani nawilżacz powietrza ani ręczniki na grzejnikach ani wietrzenie nie pomaga! Dziewczyny pomocy!!!

• mitaka Autorytet

Wysłany: 28 lutego 2018, 08:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    justys1236 wrote:
    Jeszcze pytanie mam:) czy któraś ma problemy z zatkanym nosem?! Nie mogę sobie z tym poradzić, nie mówię o zatokach czy katare tylko uczuciu zatkanego nosa, całe życie oddychałam prze usta a teraz dramat najgorzej w nocy! Jeszcze to powietrze jest takie suche od tych mrozów ani nawilżacz powietrza ani ręczniki na grzejnikach ani wietrzenie nie pomaga! Dziewczyny pomocy!!!
    Tez to mam, w poprzedniej ciazy od polowy albo dalej, a w tej prawie od poczatku. Chyba trzeba przywyknac niestetyom

zrz6ha0087gvqc3d.png
    ex2bi09kf6yrzsk3.png
  • Nika312 Autorytet

Wysłany: 28 lutego 2018, 08:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie:)
    Chciałabym się przywitać:)nie pisalam wcześniej, gdyż nie widzialam czy będzie wrzesień czy jednak październik
    Mój przewidywany termin porodu to 30.09 ale na ostatnim usg dzieć był 4 dni do przodu więc wpisuje się do was:)

Jeśli to możliwe to proszę o wpisanie na listę:)

Zuzlo, monika_86, Av, matkapatka, aLunia, Vlinder, Marzena782, zuza88, Cukierkowa, Wesoła89, GuBo, Deseo, Antonina38, paulka86, Rucola, Herbata lubią tę wiadomość

3jgxgywluivf3b0i.png
    atdc2n0aevz3e5ts.png

Wysłany: 28 lutego 2018, 08:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nika312 wrote:
    Chciałabym się przywitać:)nie pisalam wcześniej, gdyż nie widzialam czy będzie wrzesień czy jednak październik
    Mój przewidywany termin porodu to 30.09 ale na ostatnim usg dzieć był 4 dni do przodu więc wpisuje się do was:)

Hej Nika:)

• Bizonka Autorytet

Wysłany: 28 lutego 2018, 08:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nika312 wrote:

Witaj u nas :)

31 lat // starania od 2014 // pierwsza ciaza TP-- OM 29.09.2018-- USG 22.09.2018
    w57vdqk3h42q0fr4.png
    m3sxrjjgx23zok21.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 lutego 2018, 08:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nika312 wrote:

Cześć! :)

‹‹ 387 388 389 390 391 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

4 Problemy z zajściem w ciążę, które możesz wykryć z pomocą aplikacji OvuFriend!

Kalendarz owulacji kojarzy Ci się tylko z wyznaczaniem dni płodnych i terminu owulacji? Jego możliwości są dużo większe! Aplikacja może być pomocna w wykrywaniu problemów związanych z płodnością na bardzo wczesnym etapie. O jakich problemach mowa? Co możesz wykryć z pomocą kalendarza? Kliknij i przeczytaj!   

CZYTAJ WIĘCEJ

PMS, czyli zespół napięcia przedmiesiączkowego - przyczyny, objawy, leczenie

Zespół napięcia przedmiesiączkowego to ogólne określenie na objawy i dolegliwości, które odczuwają kobiety przed miesiączką. A jakie są najczęstsze objawy PMS? Co jest ich przyczyną? Czy i kiedy napięcie przedmiesiączkowe wymaga leczenia? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Super produkty na okres ciąży, czyli 9 produktów szczególnie polecanych dla kobiet w ciąży

Zapoznaj się z produktami, które są wyjątkowo cenne dla rozwijającego się maleństwa i Twojego nadwyrężonego ciążą organizmu. Postaraj się, aby takie produkty jak kasze, żurawina i migdały w okresie ciąży na stałe zagościły w Twoim menu.

CZYTAJ WIĘCEJ