WRZEŚNIOWE DZIECI 2018
-
WIADOMOŚĆ
-
Ja tam jakoś nie przejmuję się trollami - nawet jak jakieś są to w zasadzie co z tego? Krzywdy mi nie zrobią
Ja mam jednocześnie suchą skórę i trądzik, kombo życia. Całe życie bezproblemowa cera, to teraz dostaje za swoje
Nadulek, mocno trzymam kciuki za Ciebie i maluszka. Może powinniście pomyśleć o załatwieniu materaca przeciwodlezynowego, jak tak biedna plackiem musisz leżeć?Zuzlo, Rucola lubią tę wiadomość
Aniołek 27.09.2017 - 9 tydzień -
nick nieaktualny
-
Cukierkowa wrote:Błagam, dziewczyny, powiedzcie, że nie tylko ja mam taki problem z... wypróżnianiem!
zawsze zdrowo jadłam, nigdy nie miałam z tym problemu. Kasze, warzywa, owsianki... Zawsze dużo błonnika i dużo wody. No więc co się teraz dzieje?!
Ja niestety mam to samo, a też zdrowo jem. Tragedia normalnie, aż mnie czasami całe jelita bolą. Na ostatniej wizycie gin powiedział, że mogę brać roztwór doustny Duphalac. W aptece go noe było, dostałam zamiennik o nazwie lactulosum hasco. Pytałam czy tez można brać w ciąży, farmaceutka powiedziała, że tak no jest nawet słabszy. Mi pomógł po jedynym dniu. -
Nadulek tak ci współczuję. Jeszcze jak dzieci ogarnąć do tego
wcześniej też miałaś takie problemy?
Ja akurat na zaparcia nie cierpię aż w szoku jestem bo z córka to czasem cały dzień siedziałam w WC. Ale przeszło około 4-5 miesiąca. Moja koleżanka jest też w ciąży to miała straszne zaparcia i w końcu doszła że za dużo cukru w diecie. Może warto coś wyeliminować.
-
A ja głupia myślałam, że założę wątek grudniowo styczniowy i będę musiała wtedy donosić.
Ja szczerze tez czasem się zastanawiałam, czy nie mamy tu troliszcza. Czas pokaze, a poki co zycze zeby to bylo najwieksze Wasze zmartwienie -
nick nieaktualnyA ja chciałabym pospać a nie mogę
mój Tyś wstaje codziennie przed 6 w nocy jakieś 5 pobudek(i tak lepiej, bo miesiąc temu było jeszcze jakieś 26:D) w dzień śpi godzinę a ja mam wtedy czas zrobić obiad, bo tak to nie ma opcji. Typowy highneed, sam się nie pobawi trzeba razem z nim, nawet siku wyjść nie mogę bez niego. Także pośpijcie póki możecie! Pal sześć robotę w domu jeszcze teraz można to odpuścić potem niestety nie ma takiej możliwości....
-
nick nieaktualny
-
veritaserum wrote:Dziewczyny czy wiecie coś na temat warsztatów Świadoma Mama?? Takie coś jest organizowane we Wrocławiu pod koniec marca. Udział bezpłatny. Zastanawiam się czy się wybrać, czy warto po prostu
-
Rano jest tak dużo do nadrobienia, że ciężko teraz wszystko dokładanie zapamiętać
Co do troli- ciężko zgadnąc, ale jedno wiem na pewno- ja jak nie mogłam zajść, to nigdy by mi się nie śniło tu pojawić!
Zaparcia- biorę bakterie codziennie i daję radę.
Dziś prawie przespałam noc, zmieniło mi się, rano czuję się dobrze a od popołudnia zdycham.
Veritaserum- jak się dowiesz to z chęcią też się dowiem
Nie lubię przepłacać więc ani abonamentu ani segregatorka.
Za dużo kosztów teraz mamy, ale gdybym miała więcej kasy, to kto wie, pewnie bym sobie w tym czasie nie żałowała.
Ja mam dziś wieczorem wizytę. Boję się wychodzić z domu po południu ze wzgl na mdłości... -
Ja też mam problemy z zaparciami, w pierwszej ciąży niestety miałam podobnie. Przed porodem tydzień, TYDZIEŃ! nie byłam w WC, lewatywa przed CC okazała się wybawieniem
No i witam się w 13 TC, jutro prenatalneAsiek1214, Rucola lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyCo do tych warsztatów to moja szwagierka była ale ona chodzi na wszystko pod szyldem DARMOWE także no
Ogólnie z tego co wyczytałam, to może być fajne , na FB są całkiem pochlebne opinie. Jakoś w środę to jest przed świętami Wielkanocy , w jakimś hotelu na Partynicach.Bizonka lubi tę wiadomość
-
86Monia wrote:Ja podobnie. Zawsze spałam super, a teraz w dzień Zombie a w nocy pobudki co godzinę. I też sny z cyklu: nieprawdopodobne a jednak.
Co do zaparć to ja też bardzo cierpię, bo dodatkowo puchnie mi brzuch i mam brzydkie gazy. Oprócz ciąży to u mnie na pewno wpływ ma rzucenie palenia - niestety paliłam oraz kawy. I tak sobie metabolizm zwolnił. Pomimo, że jem mniej bo mdłości według mojego męża przytylam na buzi i talia mi zaczyna zanikac.
Mam to samo... próbowałam się nawet zmusić do lekkiej kawy rozpuszczalnej ale sam zapach spowodował turbulencje także mecze się strasznie w poprzedniej ciąży było to samo i teraz tez być może to taki urok... albo po prostu brakuje nam kawusi i papierosa... chociaż ja już wiem ze nie chce wracać do palenia. Po jakimś czasie po porodzie wróciłam najpierw okazjonalnie później wiadomo jak się skonczylo chociaż nie paliłam dużo, ale tym razem koniec z tym nałogiem! Dam rade! -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyIthildin wrote:Ja tam jakoś nie przejmuję się trollami - nawet jak jakieś są to w zasadzie co z tego? Krzywdy mi nie zrobią
Ja mam jednocześnie suchą skórę i trądzik, kombo życia. Całe życie bezproblemowa cera, to teraz dostaje za swoje
Nadulek, mocno trzymam kciuki za Ciebie i maluszka. Może powinniście pomyśleć o załatwieniu materaca przeciwodlezynowego, jak tak biedna plackiem musisz leżeć?tylko, że ja tradzik mam juz bardzo długo. Ale widze, że po tym suchym pudrze, który przepisała mi Pani dr trochę mi wysusza te gule na czole! Normaclinu jeszcze nie używałam, bo trochę sie boje, ale jedna dziewczyna napisała mi tutaj, że należy on do grupy B i niby nie jest taki niebezpieczny.
-
Jeszcze pytanie mam:) czy któraś ma problemy z zatkanym nosem?! Nie mogę sobie z tym poradzić, nie mówię o zatokach czy katare tylko uczuciu zatkanego nosa, całe życie oddychałam prze usta a teraz dramat najgorzej w nocy! Jeszcze to powietrze jest takie suche od tych mrozów ani nawilżacz powietrza ani ręczniki na grzejnikach ani wietrzenie nie pomaga! Dziewczyny pomocy!!!
-
justys1236 wrote:Jeszcze pytanie mam:) czy któraś ma problemy z zatkanym nosem?! Nie mogę sobie z tym poradzić, nie mówię o zatokach czy katare tylko uczuciu zatkanego nosa, całe życie oddychałam prze usta a teraz dramat najgorzej w nocy! Jeszcze to powietrze jest takie suche od tych mrozów ani nawilżacz powietrza ani ręczniki na grzejnikach ani wietrzenie nie pomaga! Dziewczyny pomocy!!!
-
Witajcie:)
Chciałabym się przywitać:)nie pisalam wcześniej, gdyż nie widzialam czy będzie wrzesień czy jednak październik
Mój przewidywany termin porodu to 30.09 ale na ostatnim usg dzieć był 4 dni do przodu więc wpisuje się do was:)
Jeśli to możliwe to proszę o wpisanie na listęZuzlo, monika_86, Av, matkapatka, aLunia, Vlinder, Marzena782, zuza88, Cukierkowa, Wesoła89, GuBo, Deseo, Antonina38, paulka86, Rucola, Herbata lubią tę wiadomość
-
Nika312 wrote:Witajcie:)
Chciałabym się przywitać:)nie pisalam wcześniej, gdyż nie widzialam czy będzie wrzesień czy jednak październik
Mój przewidywany termin porodu to 30.09 ale na ostatnim usg dzieć był 4 dni do przodu więc wpisuje się do was:)
Jeśli to możliwe to proszę o wpisanie na listę -
Nika312 wrote:Witajcie:)
Jeśli to możliwe to proszę o wpisanie na listę
Witaj u nas -
nick nieaktualnyNika312 wrote:Witajcie:)
Jeśli to możliwe to proszę o wpisanie na listę