WRZEŚNIOWE DZIECI 2018
-
WIADOMOŚĆ
-
mitaka wrote:Tez to mam, w poprzedniej ciazy od polowy albo dalej, a w tej prawie od poczatku. Chyba trzeba przywyknac niestetyom
Miłego dnia dziewczyny ja pewnie odezwę się jutro rano bo już lecimy z Mikołajem podbijać światmonika_86, Vlinder lubią tę wiadomość
-
Cukierkowa wrote:Av pocieszyłaś mnie choć trochę tym, że... nie jestem z tym sama
Dramat jakiś! i tak się zastanawiam, czy to właśnie przez to, mi się cera tak strasznie nie pogorszyła... A jak u Ciebie z cerą?
U mnie cera bez tragedii - zawsze miałam bardzo problematyczną, tu suchą, tam tłustą a wypryski wszędzie. Ale nie jest źle, biorąc pod uwagę, że nie używam żadnych przeciwtradzikowych kremów.
Leon
-
Dziś zaczynam 2 trymestr !!! Hip hip hurra! Mam nadzieję, że mdłości niedługo sobie pójdą na zawsze
Trzymam kciuki za dzisiejsze wizytyBizonka, Zuzlo, veritaserum, asese, matkapatka, paulka86, aLunia, natalinka, Vlinder, JustynaG, nadulek, zuza88, Cukierkowa, GuBo, Deseo, KasW91, Antonina38, lena86, Rucola, Herbata lubią tę wiadomość
Leon
-
frezyjciada wrote:A ja chciałabym pospać a nie mogę
mój Tyś wstaje codziennie przed 6 w nocy jakieś 5 pobudek(i tak lepiej, bo miesiąc temu było jeszcze jakieś 26:D) w dzień śpi godzinę a ja mam wtedy czas zrobić obiad, bo tak to nie ma opcji. Typowy highneed, sam się nie pobawi trzeba razem z nim, nawet siku wyjść nie mogę bez niego. Także pośpijcie póki możecie! Pal sześć robotę w domu jeszcze teraz można to odpuścić potem niestety nie ma takiej możliwości....
Jakbym czytałam o swoim dziecku... z wyjątkiem pobudek...
-
justys1236 wrote:Jeszcze pytanie mam:) czy któraś ma problemy z zatkanym nosem?! Nie mogę sobie z tym poradzić, nie mówię o zatokach czy katare tylko uczuciu zatkanego nosa, całe życie oddychałam prze usta a teraz dramat najgorzej w nocy! Jeszcze to powietrze jest takie suche od tych mrozów ani nawilżacz powietrza ani ręczniki na grzejnikach ani wietrzenie nie pomaga! Dziewczyny pomocy!!!
Ja ogólnie zawsze miałam zatkany nos, całe życie na kroplach, ale w pierwszej ciąży zaczęłam wspierać się wodą morską i teraz też biorę, bo jak oddycham buzią boli mnie gardło...
-
Tasia86 wrote:Ciekawa jestem, czy to możliwe czuć już ruchy. Czasami czuję w dole brzucha jakby coś się tam działo, no ale mogę tylko zgadywać czy to dziecko czy np. jelita
Mi tez się w pewnym momencie tak wydawało, ale to chyba na tym etapie jeszcze niemożliwe...
-
Ja tez z synkiem czulam w 16 tyg dokladnie 15t6d
jestem szczupla wiec to tez ma wplyw na to , ze szybciej sie czuje ruchy.
Dlatego Tasia 12 tydz to z pewnoscia za wczesnie na ruchyAle juz niedlugo i kopniakow bedziesz miala momentami dosc
Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 lutego 2018, 09:16
-
Ale miałam nadrabiania, nawet weszłam na chwilę na wątek kwietniowy. Masakra, ale prawda jest taka, że nigdy nie wiemy kto jest po drugiej stronie. Mnie już nic nie zdziwi. Trzeba być ostrożnym i nic więcej nie możemy zrobić.
Tasia myślę, że to raczej jelita. W pierwszej ciąży poczułam w 20 tygodniu, w drugiej w 16. Teraz spodziewam się w podobnym czasie. Czekam na nie jak na zbawienie wspaniałe uczucie.
Trzymam kciuki za dzisiejsze wizyty.
-
Tasia86 wrote:Ciekawa jestem, czy to możliwe czuć już ruchy. Czasami czuję w dole brzucha jakby coś się tam działo, no ale mogę tylko zgadywać czy to dziecko czy np. jelita
-
ja w pierwszej ciązy miałam na przedniej i późno czułam ruchy ok. 20 tc. Przez takie położenie łożyska słabiej czuć ruchy, u mnie w szpitalu nawet nie mogli znaleźć tętna syna przez to. Teraz lekarz mówił, że też na przedniej choć przez moment myślał, że na tylnej
-
Ja mam problem z wzdeciami, bardzo bolesnymi. Wydawało mi sie ze to żołądek mnie boli, ale wpadlam na to, zeby Espumisan wziąć i w końcu komfort w brzuszku poczułam
Co do zatkanego nosa, to niestety w ciąży to norma, rozszerzają sie naczynia krwionośne stąd uczucie zatkania.
W ciążę z synkiem zaszlam dokładnie w tym samym czasie co teraz i pierwsze kopniaki czułam na koniec marca, a uczucie laskotania od srodka mialam wcześniej. Teraz też czekam z niecierpliwością na pierwsze ruchy
-
Hej wszystkim
Jestem właśnie w sklepie i stwierdzam ze mam już Duzy brzuch„ jestem w przymierzalni” Haha
Witam wszystkie Nowe Mamy
Oraz Kciuki za Dzisiejsze Wizytowanie !
WITAM W II TRYMESTRZE !!!! :*Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 lutego 2018, 10:09
zuza88, GuBo, Amy333, matkapatka, veritaserum, monika_86, Natalia1984, Rucola, Herbata, MiSia :) lubią tę wiadomość
4,5 roku starań
Pcos ,Pierwsza Owulacja i Udana! 16tydz. Ciąży !
-
Amy333 wrote:Co do abonamentu,to ja wykupilam w tej walentynkowej promocji i mam wykupiony do porodu;) lubie ten kalendarz,a szczegolnie wykresy-wzrostu Maluszka i mojej wagi;)
Teraz za te pieniądze bym wykupiła niewiele ponad miesiąc...
Byłam dziś na badaniach krwi. Po raz pierwszy w tej ciąży. Jest szansa, że wieczorem będę mieć wyniki. Specjalnie poszłam trochę później, żeby kolejek nie było zbyt wielkich.
Przed gabinetem pobrań jest plakat "brzuchy przodem" czyli kobiety w ciąży mają pierwszeństwo.
Zapytałam więc Panią czy jak będę miała robioną krzywą cukrową to wtedy wejść bez kolejki? Kiwnęła głową ale tak bez przekonania... Co odebrałam jako "przywiesiliśmy plakat by pokazać jacy jesteśmy super, ale w gruncie rzeczy to nie dbamy o to by było to przestrzegane".zuza88, Amy333 lubią tę wiadomość
-
JustynaG wrote:Amy, ja wykupiłam abonament w promocji świątecznej bodajże. Jeszcze po starych cenach
Teraz za te pieniądze bym wykupiła niewiele ponad miesiąc...
Byłam dziś na badaniach krwi. Po raz pierwszy w tej ciąży. Jest szansa, że wieczorem będę mieć wyniki. Specjalnie poszłam trochę później, żeby kolejek nie było zbyt wielkich.
Przed gabinetem pobrań jest plakat "brzuchy przodem" czyli kobiety w ciąży mają pierwszeństwo.
Zapytałam więc Panią czy jak będę miała robioną krzywą cukrową to wtedy wejść bez kolejki? Kiwnęła głową ale tak bez przekonania... Co odebrałam jako "przywiesiliśmy plakat by pokazać jacy jesteśmy super, ale w gruncie rzeczy to nie dbamy o to by było to przestrzegane".także nie jesteś osamotniona.... ale nie powiem, stres jest. Czy mam tokso....czy tez cos innego... ech
Basia - wrzesień 2018
Gosia - maj 2024