X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne WRZEŚNIOWE DZIECI 2018
Odpowiedz

WRZEŚNIOWE DZIECI 2018

Oceń ten wątek:
  • natalinka Autorytet

Wysłany: 28 lutego 2018, 10:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja czekam na 16.03, bo wtedy dopiero mam wizytę na NFZ i lekarz wypisze mi skierowanie...

201404234670.png

cfc61914ad.png
  • aLunia Autorytet

Wysłany: 28 lutego 2018, 10:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja doświadczyłam tej przyjemności na krzywej cukrowej z córka. Dobrze że byłam z mężem bo po prostu ludzie nie chcieli mnie przepuścić a panie z laboratorium powiedziały że nie chcą się wtrącać. Mąż musiał się kłócić :/ a najwięcej pretensji miały oczywiście kobiety

3i49df9hy6z4ginm.png

ex2bdf9h3wcvr2ut.png

zrz6i09kya2w4ixc.png
    22.12.2016r (11 tydzień-poronienie zatrzymane)
    10 cs- udało się
    Hormony ok, podwyższone tsh- letrox 4x100 i 3x75
  • elleilah Koleżanka

Wysłany: 28 lutego 2018, 10:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny ,
    Dzisiaj mam prenatalne test połączony , trzymajcie kciuki !

Amy333, Vlinder, nadulek, natalinka, matkapatka, Tasia86, Antonina38, paulka86, zuza88, lena86, Marzena782, Natalia1984, Rucola, aLunia, Herbata, MiSia :) lubią tę wiadomość

w57v9jcgr25c03xm.png

20160514610122.png
  • Cukierkowa Autorytet

Wysłany: 28 lutego 2018, 10:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    elleilah wrote:
    Hej dziewczyny ,
    Dzisiaj mam prenatalne test połączony , trzymajcie kciuki !
    kciukam! :)

elleilah lubi tę wiadomość

Basia - wrzesień 2018
    Gosia - maj 2024
  • DoveLove Autorytet

Wysłany: 28 lutego 2018, 10:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja chodzę do laboratorium w małej przychodni prywatnej i tam nigdy kolejek nie ma, a pielęgniarki to anioły do pobierania krwi. Ostatnio na krzywej cukrowej wbijala mi sie trzy razy w tą samą żyłę i praktycznie nie było śladu po pobieraniu :)

Trzymam kciuki za dzisiejsze wizyty, czekamy na dobre wieści :)

Amy333, elleilah lubią tę wiadomość

qb3cwn15v37nxio5.png
    klz96iyehfls5pph.png
  • Amy333 Autorytet

Wysłany: 28 lutego 2018, 10:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tasia86 wrote:
    Ciekawa jestem, czy to możliwe czuć już ruchy. Czasami czuję w dole brzucha jakby coś się tam działo, no ale mogę tylko zgadywać czy to dziecko czy np. jelita :P
    Ja dwa dni temu takie łaskotanie czulam. Tez gdybam nad tym, hihi;-)

14 cs- suplementacja M- udało się w ostatnim dniu roku!
    2 cykl po sono HSG- polecam każdemu przeczyścić rurki;)
    3i49hdgeac44oma5.png
  • Amy333 Autorytet

Wysłany: 28 lutego 2018, 10:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    JustynaG wrote:
    Amy, ja wykupiłam abonament w promocji świątecznej bodajże. Jeszcze po starych cenach :)

Teraz za te pieniądze bym wykupiła niewiele ponad miesiąc...

Byłam dziś na badaniach krwi. Po raz pierwszy w tej ciąży. Jest szansa, że wieczorem będę mieć wyniki. Specjalnie poszłam trochę później, żeby kolejek nie było zbyt wielkich.
    Przed gabinetem pobrań jest plakat "brzuchy przodem" czyli kobiety w ciąży mają pierwszeństwo.
    Zapytałam więc Panią czy jak będę miała robioną krzywą cukrową to wtedy wejść bez kolejki? Kiwnęła głową ale tak bez przekonania... Co odebrałam jako "przywiesiliśmy plakat by pokazać jacy jesteśmy super, ale w gruncie rzeczy to nie dbamy o to by było to przestrzegane".

Racja, ceny abonamentu teraz są zbójeckie:/
    A co do plakatów i w ogole pierwszenstwa dla koniet w ciąży
    , to mam wrazenie ze to tlyko zaawansowanej ciazy dotyczy, w sensie widczonej.
    Dzisiaj bylam tez w laboratorium, jest napis- cieżarne bez kolejki. Bylo kilka osob, no i głupio mi tak na caly korytarz drzec sie ze jestem w ciazy i ze maja mnie przepuścić ;-)

DoveLove, Rucola lubią tę wiadomość

14 cs- suplementacja M- udało się w ostatnim dniu roku!
    2 cykl po sono HSG- polecam każdemu przeczyścić rurki;)
    3i49hdgeac44oma5.png
  • DoveLove Autorytet

Wysłany: 28 lutego 2018, 11:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi też bylo zawsze głupio korzystać np. z kas pierwszeństwa bez widocznego brzucha. A tak naprawdę to właśnie na początku ciąży czujemy się najgorzej więc powinnyśmy korzystać z przywilejów ciężarnych bez tłumaczenia, że mam mdłości czy zawroty głowy...

Amy333 lubi tę wiadomość

qb3cwn15v37nxio5.png
    klz96iyehfls5pph.png
  • Deseo Autorytet

Wysłany: 28 lutego 2018, 11:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    witam się dzisiaj ;)
    u mnie w przychodni na pewno na krzywą cukru wchodzi się bez kolejek, ale to nie dlatego, że jest się w ciąży tylko trzeba czasowo się wyrobić.

Ja jestem cały dzień mega senna, potem nie mogę usnąć i śpię do oporu tzn. teraz jak dziecko jest chore to do 8 max 9 gdy już mi jęczy, że głodna jest ;)

Trzymam kciuki za dzisiejsze wizyty ;)

Emilka 2012 <3
    kgKip1.png
  • Ithildin Ekspertka

Wysłany: 28 lutego 2018, 11:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja póki co w sklepach z pierwszeństwa korzystać nie próbuję, na szczęście w miarę dobrze się czułam, ale jak byłam w przychodni do lekarza to się nawet sekundy nie wahałam, nie chciałam siedzieć wśród chorych ludzi. Panie w kolejce nie patrzyły na mnie przychylnie jak powiedziałam, że jestem w ciąży więc wejdę przed nimi, ale żadna nie zaprotestowała. Zresztą nawet jakby protestowały to miałabym to gdzieś :)

DoveLove, Natalia1984, Rucola, arya12 lubią tę wiadomość

p19ugywljhfa9tgr.png

Aniołek 27.09.2017 - 9 tydzień
  • Vlinder Autorytet

Wysłany: 28 lutego 2018, 11:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Powodzenia na dzisiejszych wizytach.

Powoli kończę 13 tydz. miało już być lepiej a tu od 3 dni znowu wymioty po każdym jedzeniu.

bhywvcqgxdl0na75.png
  • Nika312 Autorytet

Wysłany: 28 lutego 2018, 11:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki za miłe przywitanie:)
    Może napiszę coś o sobie.
    To moja druga ciaza, o pierwsza staraliśmy się prawie 2 lata. Niestety okazało się już od prenatalnych, że dziecko ma małe szanse na przeżycie i tak urodziłam synka w 19 tyg :( to był wrzesień
    Po tym robiłam mnóstwo badań wyszly mutacje mthfr i pai.
    Koniec stycznia zobaczyłam 2 kreski i od tamtej pory jestem na heparynie a wcześniej metylowane witaminy
    Prenatalne mam dopiero koniec marca będzie to dla mnie trudny czas
    Chce uwierzyć, że tym razem wszystko będzie dobrze..

3jgxgywluivf3b0i.png
    atdc2n0aevz3e5ts.png
  • matkapatka Przyjaciółka

Wysłany: 28 lutego 2018, 11:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W Rossmanie czy Stokrotce też niby bez kolejki ale jak nie ma brzucha to wiadomo że nas nie przepuszczą,a jak już będzie widoczny to będzie foch u innych. W pierwszej ciąży nie skorzystałam z przywileju brzucha, bo jak go już miałam to leżałam w domu przez 4 msc.
    Teraz boję się upałów z wielkim brzucholem. Alka urodziłam pod koniec stycznia więc brzucha nie miałam latem.

Ja też mam uczucie ruszania w brzuchu. W 1. Ciąży to ok. 20 tc poczułam ruchy ale byłam też 20 kg cięża. Liczę, że teraz będzie to szybciej.

• Av Autorytet

Wysłany: 28 lutego 2018, 11:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Vlinder wrote:
    Powoli kończę 13 tydz. miało już być lepiej a tu od 3 dni znowu wymioty po każdym jedzeniu.
    Widzę, że nie tylko u mnie mdłości nie ustają :( W PAPPA mi wyszło dużo wolnego bHCG i zastanawiam się, ile mam całej bety (nie robiłam nigdy tego badania). To by tłumaczyło, dlaczego jeszcze się kipesko czuję, mimo, że teoretycznie najgorszy okres jest już za mną.
    I znowu spadłam poniżej 49kg, już nie mam siły :(

f2w3ol2adwu1ceje.png
    Leon :)
  • Ciemnowlosa Autorytet

Wysłany: 28 lutego 2018, 11:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dzieeczyny ja wlasnie wrocilan od doktor rodzinnej. Po prawie 2 tyg. Bolu calych plecow w koncu poszlam. Mam skierowanie do ortopedy, prawdopodobnie rosnacy płód uciska mi na nerwy i dopoki nie zmieni pozycji czy coś tam (dokladnie nie zrozumialam) bede sie tak meczyc. Moze byc nawet do konca ciazy. No coz. Mozliwe ze bede miala jakies masaże ale wszysykiego dowiem sie w piatek.

17.03.2014 - Staś, 3400, 58cm
    05.04.2017 - cp, usuniety lewy jajowod.. :(
    06.09.2018 - Ignaś, 3kg, 53cm
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 lutego 2018, 11:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja zawsze stoję w kolejce i nigdy mi nikt nie ustąpił. tak jakby mnie nie widzieli. Zresztą w zimowej kurtce może nie widać.
    A najgorzej jest w biedronce. Jedna kasa otwarta i mega kolejka.

• Cukierkowa Autorytet

Wysłany: 28 lutego 2018, 11:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Vlinder wrote:
    Powodzenia na dzisiejszych wizytach.

Strasznie Ci współczuję :( ja nie wymiotowałam ani razu, także nie mogę powiedzieć, że wiem co czujesz, ale mogę za to mocno trzymać kciuki, żeby wymioty w końcu ustały! no! a już! a kysz, a kysz ;)

Vlinder lubi tę wiadomość

Basia - wrzesień 2018
    Gosia - maj 2024
  • Wesoła89 Ekspertka

Wysłany: 28 lutego 2018, 11:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mam pytanie do dziewczyn, które robiły pappa, macie może już wyniki? Ja wlaśnie dostałam i wiem, że najlepiej poczekać do poniedziałku, kiedy mam usg ale mnie strasznie korci... No wiecie żeby mieć jakieś porównanie :)

Amy333 lubi tę wiadomość

f2wlwn15pyf6mety.png
  • Deseo Autorytet

Wysłany: 28 lutego 2018, 11:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ciemnowlosa- ja miałam w 5tc atak kolki nerkowej z podejrzeniem kamicy. Wniosek: trzeba leżeć na lewym boku aby nie uciskać żyły głównej.
    Póki co u mnie się już ten koszmarny ból nie pojawił. Nawet po cesarce tak mnie nie bolało...

Emilka 2012 <3
    kgKip1.png
  • mitaka Autorytet

Wysłany: 28 lutego 2018, 11:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jezeli chodzi o przepuszczanie w kolejce to przez 18 miesiecy moich ciaz ;) tylko RAZ pan mnie przepuscil w sklepie,zawsze stalam w ogonku, a wszyscy sie odwracali ;)

zrz6ha0087gvqc3d.png
    ex2bi09kf6yrzsk3.png
‹‹ 389 390 391 392 393 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Endometrioza a starania o ciążę - poruszające historie trzech kobiet

Endometrioza jest na tyle niezbadaną jeszcze do końca chorobą, że postawienie prawidłowej diagnozy może zająć lata... A właściwa diagnoza i szybkie podjęcie odpowiedniego leczenia, to najważniejsza kwestia szczególnie w przypadku kobiet, które starają się o dziecko. Trzy kobiety podzieliły się z nami swoimi doświadczeniami w drodze do diagnozy endometriozy i upragnionego macierzyństwa. Przeczytaj historie, które dodają skrzydeł i nadziei, że pomimo trudów będzie dobrze! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Sen a zdrowie hormonalne kobiety – jak na siebie wpływają?

Jak sen wpływa na zdrowie hormonalne kobiety? Jakie mogą być skutki niedoboru snu w kontekście kobiecej płodności? Jakie hormony są szczególnie wrażliwe na problemy z bezsennością u kobiet? Jak zadbać o prawidłową higienę snu?

CZYTAJ WIĘCEJ

Smog - czy smog w Polsce może obniżać płodność?

Polska jest jednym z najbardziej zanieczyszczonych krajów na świecie. To niestety przykry fakt. Jesteśmy świadomi, że smog negatywnie wpływa na nasz organizm - płuca, serce. Ale czy może również upośledzać naszą płodność? Czy może dodatkowo obniżać parametry nasienia? Czy możemy mądrze się przed tym zabezpieczać, czy to już histeria? Zadaliśmy to pytanie ekspertom, przeczytaj co usłyszeliśmy!  

CZYTAJ WIĘCEJ