X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne WRZEŚNIOWE DZIECI 2018
Odpowiedz

WRZEŚNIOWE DZIECI 2018

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 lutego 2018, 13:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zresztą zobaczymy wiosną jak będą nas traktować przy kasach.

• Av Autorytet

Wysłany: 28 lutego 2018, 13:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wesoła89 wrote:
    GuBo ale dużo wolnego bHCG to ile? Bo ja się nic nie znam w tej materii, nie umiem określić czy to dużo czy malo. W sumie macie rację i chyba przestanę przeszukiwać internety, choć czysta babska ciekawość jest cechą trudną...:) Dzięki za odpowiedzi
    Problem w tym, że te wartości musisz znormalizować o dzień pobrania, wagę kobiety, wiek a nawet samo laboratorium itp a potem jeszcze zinterpretować w połączeniu z parametrami z USG, bo sama biochemia nic nie mówi. Dwa takie same wyniki biochemii mogą dac inne rezultaty u dwóch różnych kobiet. Trzeba więc uzbroić się w cierpliwość :)

Wesoła89, natalinka lubią tę wiadomość

f2w3ol2adwu1ceje.png
    Leon :)
  • kuwejtonka Autorytet

Wysłany: 28 lutego 2018, 13:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jejku nie nadążam za Wami :) Trzymam kciuki za wszystkie wizyty dziś

Na trolle nie mam zamiaru zwracać uwagi.

Ja mam ogromny problem z gazami, czasem mi już ręce opadają i płakać mi się chce, że kobieta potrafi coś takiego zasadzić :D Dobrze, że mój mąż to anioł :D

Pierwsze szczęście wrzesień 2018
    Drugie szczęście marzec 2021
  • Vlinder Autorytet

Wysłany: 28 lutego 2018, 13:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wesoła89 wrote:
    A korzystając z okazji zapytam Was o taką jedną rzecz:) Moja koleżanka kupiła swojemu (nienarodzonemu jeszcze) dzieciątku łóżeczko, ale uwaga nie drewniane tylko takie a la turystyczne tylko niby solidniejsze z bajerami i wgl. Jej córa ma już 1,5 roku i koleżanka stwierdziła, że był to bardzo dobry zakup i nie żałuje. Wszystkie mamuśki jakie znam (niestety ich jest niewiele) mają jednak standardowe drewniaki. Stąd moje pytanie do doświadczonych mamusiek: Które lepsze? I dlaczego?
    Dla syna mieliśmy łóżeczko turystyczne od samego początku do 3 lat. Łóżeczko spisywało się super, miało podwieszany górny poziom, dziecko było bezpieczne, nie miało szansy uderzyć się o szczebelki, wszędzie mogliśmy je zabrać. W Holandii niestety jest wymóg łóżeczka drewnianego i niestety tym razem musimy takie kupić, tutaj przychodzi pomoc medyczna w pierwszych dniach życia dziecka i turystyczne nie przejdzie :(

Wesoła89 lubi tę wiadomość

bhywvcqgxdl0na75.png
  • mitaka Autorytet

Wysłany: 28 lutego 2018, 13:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mialam do tej pory drewniane, ale teraz mam zamiar kupic wiekszy materac zebym sama mogla legnac i stelaz i bedziemy bez lozeczka jak a la montessori. Nie chce inwestowac juz w nowego drewniaka i materac havea (bardzo dobry, ale drogi), a w poprzednim odeszla do aniolkow nasza coreczka i jakos nie wyobrazam sobie kogokolwiek w nim juz lokowac (stoi jak stalo, tyle ze na strychu).

Dzisiaj mam wizyte, ciekawe czy podejrzy co slychac, bo to na nfz, a na pewno wyznaczy usg prenatalne,stresss

zrz6ha0087gvqc3d.png
    ex2bi09kf6yrzsk3.png
  • GuBo Przyjaciółka

Wysłany: 28 lutego 2018, 13:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wesoła89 wrote:
    GuBo ale dużo wolnego bHCG to ile? Bo ja się nic nie znam w tej materii, nie umiem określić czy to dużo czy malo. W sumie macie rację i chyba przestanę przeszukiwać internety, choć czysta babska ciekawość jest cechą trudną...:) Dzięki za odpowiedzi

Ja miałam 4,6 mom ale też sama nie potrafiłam ocenić, dopiero jak dostałam opis całego badania to wyszło duze ryzyko no i lekarka powiedziałam mi że to czterokrotnie przekroczona norma.

h4zp3e3kj3ws8ciu.png
  • Deseo Autorytet

Wysłany: 28 lutego 2018, 13:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    moja córcia spała głównie w drewnianym, ale kupiliśmy turystyczne na wyjazdy Potem na dobre już stało u niej w pokoju i jak była za duża- obijała się o szczebelki- to przełożyłam ją do turystycznego, była zadowolona.
    Szczególnie, że jak się nauczyła otwierać suwak to bez problemu wchodziła i wychodziła z niego sama. A w ty drewnianym- mimo iż wyjęłam 3 szczeble- to jakoś nie oganiała wychodzenia z niego.

Emilka 2012 <3
    kgKip1.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 lutego 2018, 14:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wesoła89 wrote:
    A korzystając z okazji zapytam Was o taką jedną rzecz:) Moja koleżanka kupiła swojemu (nienarodzonemu jeszcze) dzieciątku łóżeczko, ale uwaga nie drewniane tylko takie a la turystyczne tylko niby solidniejsze z bajerami i wgl. Jej córa ma już 1,5 roku i koleżanka stwierdziła, że był to bardzo dobry zakup i nie żałuje. Wszystkie mamuśki jakie znam (niestety ich jest niewiele) mają jednak standardowe drewniaki. Stąd moje pytanie do doświadczonych mamusiek: Które lepsze? I dlaczego?

Mi też takie przyjaciółka co ma dzieci radzi. Wcale nie jest tanie wbrew pozorom, a ponoć bardziej bezpieczne. Ogólnie to na pierwsze 6 mcy ja planuje kosz Mojżesza albo kołyskę...Mogę się wtedy z dzieckiem przemieszczać a i podobno ono lepiej śpi jak ma mniej przestrzeni. Ale czas pokaże....

• zuza88 Ekspertka

Wysłany: 28 lutego 2018, 14:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Av wrote:
    Zamówiłam dziś rano segregator od mamy ginekolog (pojawiły się znów niebiesko-różowe). Pamiętacie może, ile czeka się na paczkę?

Av ja czekałam jakoś 2 dni robocze :) Dość szybko :)

Av lubi tę wiadomość

p19uyx8dfb3tjm5a.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 lutego 2018, 14:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My mamy klasyczne drewniane. Młody wcale w turystycznym nie chciał leżeć, bo akurat takie było u dziadków, od razu był wrzask. Ale np. Moja bratowa już czwarte dziecko w takim chowa i sobie chwali. Także to chyba zależy od dziecka. Na bank do turystycznego kupilabym porządny materac.

• nick nieaktualny

Wysłany: 28 lutego 2018, 14:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Av wrote:
    Zamówiłam dziś rano segregator od mamy ginekolog (pojawiły się znów niebiesko-różowe). Pamiętacie może, ile czeka się na paczkę?
    Ja ze trzy dni czekałam, bądź co bądź, mega szybko przyszedł ;)

Av lubi tę wiadomość

• Rucola Autorytet

Wysłany: 28 lutego 2018, 14:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nika312 wrote:
    Dzięki za miłe przywitanie:)
    Może napiszę coś o sobie.
    To moja druga ciaza, o pierwsza staraliśmy się prawie 2 lata. Niestety okazało się już od prenatalnych, że dziecko ma małe szanse na przeżycie i tak urodziłam synka w 19 tyg :( to był wrzesień
    Po tym robiłam mnóstwo badań wyszly mutacje mthfr i pai.
    Koniec stycznia zobaczyłam 2 kreski i od tamtej pory jestem na heparynie a wcześniej metylowane witaminy
    Prenatalne mam dopiero koniec marca będzie to dla mnie trudny czas
    Chce uwierzyć, że tym razem wszystko będzie dobrze..
    Hej Nika!!! Bardzo mi przykro, ze tak skończyła sie Twoja pierwsza ciążą :(
    Co do mutacji pai i mthfr bardzo dobrze, ze jestes zabezpieczona metylami i heparyna, będzie dobrze!!! Witaj u nas!!

#wegemama#wegerodzinawkomplecie
    Synek 💚 31.08.2018r.
    Córeczka i Synek 💜💙 7.01.2021
  • DoveLove Autorytet

Wysłany: 28 lutego 2018, 14:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas Młody spał w drewnianym łóżeczku, jak jechaliśmy na Mazury to u moich rodziców spał w łóżeczku turystycznym a u teściów na samym początku spał w kwadratowym pompowanym baseniku a w środku był mały materacyk :)

qb3cwn15v37nxio5.png
    klz96iyehfls5pph.png
  • moli5 Autorytet

Wysłany: 28 lutego 2018, 14:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nika312 wrote:
    Ja też mam w normie wszystkie badania na krzepliwosc jednak lekarka woli dmuchać na zimne dlatego też zastrzyki A wcześniej jeszcze acard
    Póki co badania wychodzą dobrze ale i tak odetchne po prenatalnych albo po urodzeniu
    Boję się tylko że data tamtego porodu i tego zbiegna się w czasie..

A dlaczego miałaś robione te mutacje?

Ja z koleji mam obie mutacje MTFHR hetero i PAI hetero i hematolog mi powiedziała,że same te mutację nie są niebezpieczna ale są badania potwierdzające ,że obecność ,PAI i MTFHR mogą prowadzić do poronień nawykowych dlatego wlączono mi zastrzyki.
    Wszystko badania na krzepliwość mam w normie jedynie białko S w dolnej granicy.

Lekarze długo się wahali nad zastrzykami bo mam jednego zdrowego synka i jedno poronienie i wszyscy mówili ,że leczenie stosuje się po 2-3 poronieniu ale ja nie chciałam ryzykować życia kolejnego maleństwa.

mt7wfge.png
    2nn3gzu3xr2ol32b.png
    09.2015- początek leczenia (napro)
    6.06.1016- synek, nasz cud (16 mc starań)
    3.10.2017Aniołek 8tydz.6 dz.(

• jatoszka Autorytet

Wysłany: 28 lutego 2018, 14:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moje nudnści tez niel chcs odpuscic -wczoraj mamam zrobila golabki bo wie ze lubie a on i tak wyladował w toalecie :-(

w5wqrl68v17z1bgh.png
    km5stv73corlpm49.png
    Nasze Aniołki 31.08.2009 [*][*] 30.08.2016 [*]
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 lutego 2018, 14:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jatoszka wrote:
    Moje nudnści tez niel chcs odpuscic -wczoraj mamam zrobila golabki bo wie ze lubie a on i tak wyladował w toalecie :-(
    uwielbiam gołąbki mm

jatoszka lubi tę wiadomość

• Marzena782 Autorytet

Wysłany: 28 lutego 2018, 14:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tez mam na nie ochotę od 3 dni . Namawiam teściowa by mi zrobiła :D ale coś złe się czuje ostatnio :(( i poczekam aż mi upitoli kilka ^^ mnmmmmmniam

4,5 roku starań
    Pcos ,Pierwsza Owulacja i Udana! 16tydz. Ciąży !
    w4sqflw12tdr9ahl.png

• Rucola Autorytet

Wysłany: 28 lutego 2018, 14:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    moli5 wrote:
    Ja z koleji mam obie mutacje MTFHR hetero i PAI hetero i hematolog mi powiedziała,że same te mutację nie są niebezpieczna ale są badania potwierdzające ,że obecność ,PAI i MTFHR mogą prowadzić do poronień nawykowych dlatego wlączono mi zastrzyki.
    Wszystko badania na krzepliwość mam w normie jedynie białko S w dolnej granicy.

Lekarze długo się wahali nad zastrzykami bo mam jednego zdrowego synka i jedno poronienie i wszyscy mówili ,że leczenie stosuje się po 2-3 poronieniu ale ja nie chciałam ryzykować życia kolejnego maleństwa.
    ja z kolei nie mam żadnych mutacji, tzn wszystkie przebadane i wszystkie ujemne a heparynę biorę z powodu krążących we krwi przeciwciał przeciwplemnikowych, które mogę wykazywać powinowactwo do zarodka i z nim walczyć, w związku z czym według lekarzy w rozrzedzonej krwi sa na to mniejsze szanse. Ponadto jak pytałam lekarza o skutki uboczne heparyny, to powiedział, ze ich nie ma... wręcz przeciwnie, dziecko jest łatwiej odzywione, małe ryzyku zatorów i zakrzepów w łożysku i dobre przepływy. jedyne co, to trzeba się kłuć codziennie. ale to już najmniejszy problem.
    Ogólnie jestem zdziwiona, ze lekarze tak rzadko zalecają badanie mutacji. Ja nie mogłam zajść w ciążę, nie miała poronien, ale jednak skierowano mnie na te badania ale to dopiero 4ty ginekolog...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 lutego 2018, 14:35

Synek 💚 31.08.2018r.
  • Rucola Autorytet

Wysłany: 28 lutego 2018, 14:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marzena782 wrote:
    Tez mam na nie ochotę od 3 dni . Namawiam teściowa by mi zrobiła :D ale coś złe się czuje ostatnio :(( i poczekam aż mi upitoli kilka ^^ mnmmmmmniam
    marzena a co Ty masz na avatarku, bo nie moge dojrzeć??

Synek 💚 31.08.2018r.
  • Marzena782 Autorytet

Wysłany: 28 lutego 2018, 14:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rucola to Mój Piękny Pies Nobi :) czarny Labrador :) dodam bardziej wyraźne :))

Av, Rucola, Vlinder lubią tę wiadomość

4,5 roku starań
    Pcos ,Pierwsza Owulacja i Udana! 16tydz. Ciąży !
    w4sqflw12tdr9ahl.png

‹‹ 391 392 393 394 395 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Test Panorama – jeszcze dokładniejszy dzięki sztucznej inteligencji!

Jeszcze do niedawna wykonywanie dokładnych badań prenatalnych, takich jak amniopunkcja, wiązało się z ryzykiem dla rozwijającego się maleństwa. Rozwój technologii i medycyny przyczynił się powstania nieinwazyjnych testów prenatalnych nowej generacji (NIPT). Jednym z nich jest test Panorama, który jako jedyny wykorzystuje sztuczną inteligencję. Jak wykonuje się test? Na czym polega jego skuteczność? Jakie choroby i schorzenia mogą zostać dzięki niemu wykryte? 

CZYTAJ WIĘCEJ

10 najczęstszych obaw kobiet w ciąży, czyli czego boją się kobiety w ciąży

Lęk i różnego rodzaju obawy to naturalny towarzysz kobiety w ciąży. Czego boi się większość kobiet oczekujących dziecka? Bólu porodowego, urodzenia chorego dziecka, utraty atrakcyjności czy może zrujnowania życia seksualnego po porodzie? Czego obawiasz się Ty? Przeczytaj czy zasadne jest zamartwianie się i jak sobie radzić, aby nasze obawy nie sprawdziły się.

CZYTAJ WIĘCEJ

6 składników, które mogą wesprzeć Twoją płodność i zwiększyć szanse na zajście w ciążę!

Dowiedz się, które składniki są ważne i istotne w kontekście płodności. Jakie produkty mogą zwiększać szanse na zajście w ciążę i tym samym przyśpieszać starania o dziecko? Poznaj proste i sprawdzone przepisy na zastosowanie 6 składników wspierających płodność!

CZYTAJ WIĘCEJ