X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne WRZEŚNIOWE DZIECI 2018
Odpowiedz

WRZEŚNIOWE DZIECI 2018

Oceń ten wątek:
  • Amy333 Autorytet

Wysłany: 28 lutego 2018, 15:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nika312 wrote:
    Dzięki za miłe przywitanie:)
    Może napiszę coś o sobie.
    To moja druga ciaza, o pierwsza staraliśmy się prawie 2 lata. Niestety okazało się już od prenatalnych, że dziecko ma małe szanse na przeżycie i tak urodziłam synka w 19 tyg :( to był wrzesień
    Po tym robiłam mnóstwo badań wyszly mutacje mthfr i pai.
    Koniec stycznia zobaczyłam 2 kreski i od tamtej pory jestem na heparynie a wcześniej metylowane witaminy
    Prenatalne mam dopiero koniec marca będzie to dla mnie trudny czas
    Chce uwierzyć, że tym razem wszystko będzie dobrze..
    Nika witaj:))))

14 cs- suplementacja M- udało się w ostatnim dniu roku!
    2 cykl po sono HSG- polecam każdemu przeczyścić rurki;)
    3i49hdgeac44oma5.png
  • GuBo Przyjaciółka

Wysłany: 28 lutego 2018, 15:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rucola wrote:
    to9 ja na wyniki pappy mam czekać 3 tygodnie ;/ średnio mi si to podoba tym bardziej, ze Wy macie tak szybko. Nie wiem o co to chodzi ;/

Mnie też pielęgniarka powiedziała że czas oczekiwania na wyniki to 10 do 14 dni a w sumie czekałam tylko 4 dni, więc może i u Ciebie będą szybciej

h4zp3e3kj3ws8ciu.png
  • Av Autorytet

Wysłany: 28 lutego 2018, 15:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rucola wrote:
    W związku z tym, ze kończę pierwszy trymestr miałam nadzieję, ze wymioty też sie ze mną żegnają a ku mojemu zdziwieniu dziś w drodze do pracy w sekunde oblały mnie poty i całe szczęście, ze w cup holderze miałam kubek po wczorajszej kawie i napełniłam go w sekundzie trescią zwrotną... w kolorze kawy z mlekiem. te mdłosci i wymioty chyba mnie nigdy nie opuszczą....
    O matko, współczuję :( Ja przynajmniej zwracam głównie wieczorami więc mam blisko do kibelka. Ale też mnie ostro jeszcze męczy czasem.

f2w3ol2adwu1ceje.png
    Leon :)
  • Amy333 Autorytet

Wysłany: 28 lutego 2018, 15:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dokladnie,Rucola te 3tyg.to pewnie jakis maxymalny termin.

Rucola lubi tę wiadomość

14 cs- suplementacja M- udało się w ostatnim dniu roku!
    2 cykl po sono HSG- polecam każdemu przeczyścić rurki;)
    3i49hdgeac44oma5.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 lutego 2018, 15:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    u nas tylko zupa warzywna... bez rewelacji... i jeszcze jakaś taka bez smaku wyszła ;/ albo ja już straciłam smak

• Rucola Autorytet

Wysłany: 28 lutego 2018, 15:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    GuBo wrote:
    Mnie też pielęgniarka powiedziała że czas oczekiwania na wyniki to 10 do 14 dni a w sumie czekałam tylko 4 dni, więc może i u Ciebie będą szybciej
    ooo to super, ze mi piszesz. Jutro podejdę i zapytam :) dzięki!!

GuBo lubi tę wiadomość

#wegemama#wegerodzinawkomplecie
    Synek 💚 31.08.2018r.
    Córeczka i Synek 💜💙 7.01.2021
  • Rucola Autorytet

Wysłany: 28 lutego 2018, 15:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Antonina38 wrote:
    u nas tylko zupa warzywna... bez rewelacji... i jeszcze jakaś taka bez smaku wyszła ;/ albo ja już straciłam smak
    to tak jak ja...

Synek 💚 31.08.2018r.
  • Deseo Autorytet

Wysłany: 28 lutego 2018, 15:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    u nas dziś pierogi z wigilii :D poszłam na łatwiznę i odmroziłam. Ledwo żyję.

A jeszcze próbuję znaleźć miejscówkę na wakacje i już mnie głowa boli od przeglądania kolejnych ofert.

monika_86 lubi tę wiadomość

Emilka 2012 <3
    kgKip1.png
  • paulka86 Autorytet

Wysłany: 28 lutego 2018, 15:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rucola wrote:
    to9 ja na wyniki pappy mam czekać 3 tygodnie ;/ średnio mi si to podoba tym bardziej, ze Wy macie tak szybko. Nie wiem o co to chodzi ;/
    Ja też, choć jak robiłam poprzednio to chyba były szybciej. Wiec jest szansa.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 lutego 2018, 15:48

Rucola lubi tę wiadomość

• justys1236 Przyjaciółka

Wysłany: 28 lutego 2018, 15:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A u nas dzisiaj skrzydełka buffalo do tego surówka i ryż także fit fit:) tylko nie wiem czy taka ilość jaka zamierzam zjeść jest fit :)

Rucola lubi tę wiadomość

• paulka86 Autorytet

Wysłany: 28 lutego 2018, 15:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    [QUOTE=Deseo

A jeszcze próbuję znaleźć miejscówkę na wakacje i już mnie głowa boli od przeglądania kolejnych ofert.[/QUOTE]
    Mój mąż odmawia w tym roku wakacji ze względu na ciążę. Planowaliśmy wstępnie Bułgarię, ale mówi że nigdzie nie jedziemy. Nie wiem jak go przekonać.

• nick nieaktualny

Wysłany: 28 lutego 2018, 15:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie na obiad dziś potrawka z kurczaka z rosołu z weekendu, ziemniaczki i duszona Marchewka. Po raz pierwszy nie chciało mi się wymiotować gotując obiad, nawet go zjadłam i nie smakował jak papier :D czyżbyśmy byli w końcu na dobrej drodze? :) Dobrze by było, bo od stycznia do początku lutego schudłam 5kg i już mnie gin opitoliła

asese lubi tę wiadomość

• Rucola Autorytet

Wysłany: 28 lutego 2018, 16:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    frezyjciada wrote:
    U mnie na obiad dziś potrawka z kurczaka z rosołu z weekendu, ziemniaczki i duszona Marchewka. Po raz pierwszy nie chciało mi się wymiotować gotując obiad, nawet go zjadłam i nie smakował jak papier :D czyżbyśmy byli w końcu na dobrej drodze? :) Dobrze by było, bo od stycznia do początku lutego schudłam 5kg i już mnie gin opitoliła
    a mi niby nic nie smakuje a jednak tyję :P czary jakieś :P

Synek 💚 31.08.2018r.
  • Deseo Autorytet

Wysłany: 28 lutego 2018, 16:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    paulka86 wrote:
    Mój mąż odmawia w tym roku wakacji ze względu na ciążę. Planowaliśmy wstępnie Bułgarię, ale mówi że nigdzie nie jedziemy. Nie wiem jak go przekonać.

Przecież możecie jechać w czerwcu- gdzie jeszcze nie będziesz w zaawansowanej ciąży. Poza tym nie wyobrażam sobie aby z córką nie jechać na wakacje ;)

Emilka 2012 <3
    kgKip1.png
  • paulka86 Autorytet

Wysłany: 28 lutego 2018, 16:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Deseo wrote:
    Przecież możecie jechać w czerwcu- gdzie jeszcze nie będziesz w zaawansowanej ciąży. Poza tym nie wyobrażam sobie aby z córką nie jechać na wakacje ;)
    Ja to wiem, ale mój mąż nie ogarnia. Taka sytuacja. Jakoś go przekonam.

Deseo lubi tę wiadomość

• Mamaawiki Autorytet

Wysłany: 28 lutego 2018, 16:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wesoła89 wrote:
    A korzystając z okazji zapytam Was o taką jedną rzecz:) Moja koleżanka kupiła swojemu (nienarodzonemu jeszcze) dzieciątku łóżeczko, ale uwaga nie drewniane tylko takie a la turystyczne tylko niby solidniejsze z bajerami i wgl. Jej córa ma już 1,5 roku i koleżanka stwierdziła, że był to bardzo dobry zakup i nie żałuje. Wszystkie mamuśki jakie znam (niestety ich jest niewiele) mają jednak standardowe drewniaki. Stąd moje pytanie do doświadczonych mamusiek: Które lepsze? I dlaczego?
    Ja przy córce miałam drewniane łóżeczko nielakierowane teraz też kupuje drewniane bo jest naturalne .Nie wyobrażam sobie innego łóżeczka .Łóżeczko turystyczne to poliester sam plastikowy materiał nie wyobrażam sobie w czymś takim trzymać dziecka a szczegolnie latem w upale .Na dodatek nie ma tam materaca a niemowle musi spac na materacu .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 lutego 2018, 16:19

8p3oskjor69op845.pniv09df9hiyby5l2y.png
    Udało się drugi cud pojawił się w 9 cyklu starań
    Niedoczynność tarczycy,hashimoto(anty TPO powyżej 600),hiperprolaktymia,torbiele piersi
  • zuza88 Ekspertka

Wysłany: 28 lutego 2018, 16:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewuszki dziś wizytujące dajcie znać co u Was ;)

p19uyx8dfb3tjm5a.png
  • Deseo Autorytet

Wysłany: 28 lutego 2018, 16:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    paulka- trzymam kciuki ;)

mamaawiki- ja przekładałam materacyk z drewnianego do turystycznego ;) poza tym tam jest siateczka, więc wszystko jest przewiewne.

Rucola, paulka86 lubią tę wiadomość

Emilka 2012 <3
    kgKip1.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 lutego 2018, 16:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czy któraś jeszcze boryka się z krawiacymi dziąsłami? U mnie to masakra jakaś, już nie wiem co z tym robić! :(
    Plus jakiś sposób na gładką pupę? Syfilis co mam na twarzy, plecach i dekolcie pojawia się nagle na pupie :'( ratunku!!!

• aLunia Autorytet

Wysłany: 28 lutego 2018, 16:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kupiłam dziś w aptece silesia duphaston za 14.90zl. Pisze gdyby ktoś chciał się zaopatrzyc ;)

Rucola, veritaserum lubią tę wiadomość

3i49df9hy6z4ginm.png

ex2bdf9h3wcvr2ut.png

zrz6i09kya2w4ixc.png
    22.12.2016r (11 tydzień-poronienie zatrzymane)
    10 cs- udało się
    Hormony ok, podwyższone tsh- letrox 4x100 i 3x75
‹‹ 393 394 395 396 397 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

6 porad jak wybrać najlepszego specjalistę od leczenia niepłodności

Wybór najlepszego lekarza specjalisty jest najwyższym priorytetem każdej kobiety, której starania przedłużają się lub dotychczasowe leczenie okazało się nieskuteczne. Szukając kompetentnych godnych zaufania lekarzy, którzy mogą pochwalić się wysoką skutecznością, należy brać pod uwagę również jakość placówki, w której przyjmują.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Endometrioza – zagadkowa choroba powodująca niepłodność

Jeżeli dokuczają Ci silne bóle brzucha przed oraz w trakcie miesiączki, odczuwasz ból przy współżyciu, nie możesz zajść w ciążę - objawy te mogą wskazywać na endometriozę, tajemniczą chorobę, która może powodować niepłodność. Ale nie mając powyższych objawów, mając regularne, niebolesne miesiączki może okazać się, że ta sama choroba powoduje u ciebie problemy z płodnością. Dlaczego?

CZYTAJ WIĘCEJ

Ranking TOP produktów zwiększających szanse na zajście w ciążę

Wybrane produkty, które mogą zwiększyć szanse na zajście w ciążę, skrócić starania o dziecko i szybciej przybliżyć Cię do wymarzonego celu. 

CZYTAJ WIĘCEJ