X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne WRZEŚNIOWE DZIECI 2018
Odpowiedz

WRZEŚNIOWE DZIECI 2018

Oceń ten wątek:
  • Bianka* Autorytet

Wysłany: 28 lutego 2018, 17:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Vlinder wrote:
    Babybett SmartGrow 7in1
    To pomyliłam ze Stokke, ale podobne ;)

w57vkrnt52z8506i.png
    dqprj44j7fvgc606.png
    08.09.2017 [*] 8tc
  • Vlinder Autorytet

Wysłany: 28 lutego 2018, 17:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bianka* wrote:
    Dziewczyny, jeśli się nie mylę, to łóżeczko, które wkleiła Vlinder to Stokke sleepi :)
    Podobne do stokke, ale wychodzi ponad połowę tańsze. U nas łóżeczko stokke rozszerzone do wersji junior kosztuje ok 1000€. Babybett SmartGrow 7in1 to niemiecki odpowiednik stokke :)
    Mężowi się tak spodobało, że teraz nie chce słyszeć o innym łóżeczku.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 lutego 2018, 17:28

bhywvcqgxdl0na75.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 lutego 2018, 17:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak wyniki hiv, wr itd miałam na drugi dzień :) fajowe to łóżeczko!
    Ponawiam pytanie co na gładką pupę?

86Monia lubi tę wiadomość

• Bianka* Autorytet

Wysłany: 28 lutego 2018, 17:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas wychodzi podobnie cenowo. Stokke ma drogie akcesoria dodatkowe. My mamy krzesełko do karmienia Stokke Steps i akcesoria wyniosły drugie tyle co krzesełko :/

w57vkrnt52z8506i.png
    dqprj44j7fvgc606.png
    08.09.2017 [*] 8tc
  • Vlinder Autorytet

Wysłany: 28 lutego 2018, 17:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bianka* wrote:
    U nas wychodzi podobnie cenowo. Stokke ma drogie akcesoria dodatkowe. My mamy krzesełko do karmienia Stokke Steps i akcesoria wyniosły drugie tyle co krzesełko :/
    Niestety strasznie drogie, a szkoda, bo wolałabym kupić ma miejscu łóżeczko, stokke można kupić w sklepach stacjonarnych w Holandii, ale nie za tą cenę. Będę musiała zamówić przez internet to tańsze.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 lutego 2018, 17:42

bhywvcqgxdl0na75.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 lutego 2018, 17:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aLunia wrote:
    Kupiłam dziś w aptece silesia duphaston za 14.90zl. Pisze gdyby ktoś chciał się zaopatrzyc ;)
    Czyli jeszcze chyba mniej niz ostatnio bo wydawalo mi sie ze kupowalam za 17 zl. Super. Jutro bede pewnie po wizycie sie zaopatrywac ;)

• nick nieaktualny

Wysłany: 28 lutego 2018, 17:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    frezyjciada wrote:

Może peeling masło shea...ja mam zawsze chropowate uda i dupe w zimie a jak trochę słońca to wygładza mi...

• Rucola Autorytet

Wysłany: 28 lutego 2018, 17:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dziewczyny a zauważyłyście juz poprawę we włosach?? w ciąży ponoć "pięknieją" dzięki estrogenom. ja niestety od kilku miesięcy borykam się z wypadajacymi włosami, niestety starania o dziecko wymusiły stosowanie wielu nie-obojetnych leków i włosy mi totalnie poleciały. Miałam nadzieję, ze w ciąży bedzie lepiej a na razie jakiejś spektakularnej poprawy nie widzę...

Bianka* lubi tę wiadomość

#wegemama#wegerodzinawkomplecie
    Synek 💚 31.08.2018r.
    Córeczka i Synek 💜💙 7.01.2021
  • matkapatka Przyjaciółka

Wysłany: 28 lutego 2018, 17:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam dostawkę drewnianą do łóżka z allegro. To bylo 3w1 bo były płozy dołączone żeby zrobić kołyskę lub łóżeczko. Wymiary z dostawką to 55x90 a że Alek mały to jeszcze na niej spał z 3 miesiące temu a teraz śpi z nami.
    Jeśli będziecie karmić kp to polecam rozwiazanie z dostawką. Nie umęczycie się ze wstawianiem milion razy. Dla mnie to mega wygoda.

• KasW91 Ekspertka

Wysłany: 28 lutego 2018, 18:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rucola wrote:
    dziewczyny a zauważyłyście juz poprawę we włosach?? w ciąży ponoć "pięknieją" dzięki estrogenom. ja niestety od kilku miesięcy borykam się z wypadajacymi włosami, niestety starania o dziecko wymusiły stosowanie wielu nie-obojetnych leków i włosy mi totalnie poleciały. Miałam nadzieję, ze w ciąży bedzie lepiej a na razie jakiejś spektakularnej poprawy nie widzę...

Mi od zawsze strasznie wypadały włosy, nie pomagały żadne witaminy, wszyscy twierdzili, ze to wina niedoczynnosci tarczycy, ale jak hormony się unormowały to i tak nic się nie zmieniło. Jakos w maju tamtego roku teściowa dała mi taki szampon Dermena i zaczęłam używać tylko tego i po pół roku mycia nim zauważyłam znacząca poprawę, nie dość, ze przestały wypadać to zrobiły się gęstsze.
    Na samym początku jak dowiedziałam się ze jestem w ciąży to znowu włosy mi zaczęły strasznie lecieć, TSH wtedy skoczyło do 3, ale teraz jest już w normie i znowu mniej wypadają. Nie wiem czy ma to jakis związek. Cały czas myje tym szamponem, a na opakowaniu jest napisane, ze polecany dla osób po chemioterapii.

Rucola lubi tę wiadomość

3jgxrjjge9czjwa2.png
    2 lata starań
    18.06.2016 - Aniołek :*
    24 cykl - szczęśliwy :) oby tak pozostało
  • Bianka* Autorytet

Wysłany: 28 lutego 2018, 18:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rucola wrote:
    Polubiłam przez przypadek, sorki ;)
    Mnie właśnie przestały wypadać. Pewnie ponownie posypią się po porodzie i skończeniu kp :/

w57vkrnt52z8506i.png
    dqprj44j7fvgc606.png
    08.09.2017 [*] 8tc
  • Vlinder Autorytet

Wysłany: 28 lutego 2018, 18:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rucola wrote:
    U mnie również strasznie wypadają, a teraz dodatkowo się przesuszają, nic na nie nie działa :( ...

bhywvcqgxdl0na75.png
  • Herbata Ekspertka

Wysłany: 28 lutego 2018, 18:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ta Du-Dulia jest u nas na pierwszej stronie ... Antonina możesz ją usunąć skoro jest fałszywa ☺

Jeszcze 8 godzin w pracy i biorę l4 ☺

Rucola, lena86, Antonina38, monika_86, matkapatka, Amy333 lubią tę wiadomość

16udvfxmgcokvnrf.png
  • lena86 Autorytet

Wysłany: 28 lutego 2018, 18:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    u mnie chyba trochę mniej wypadają, ale zmieniłam szampony na bardziej eko (np. pokrzywowy). Pewnie to powód tych szamponów (mniej się pienią), ale muszę go sporo lać, bo włosy po umyciu takie jakieś dalej nieumyte:/ Za to dużo gorzej się układają...

w4sq43r85k8egy8f.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 lutego 2018, 18:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lena86 wrote:
    u mnie chyba trochę mniej wypadają, ale zmieniłam szampony na bardziej eko (np. pokrzywowy). Pewnie to powód tych szamponów (mniej się pienią), ale muszę go sporo lać, bo włosy po umyciu takie jakieś dalej nieumyte:/ Za to dużo gorzej się układają...
    Mniej się pienia bo nie mają tyle slsow, mogą być po myciu takie szorstkie i skrzypiace-tzn, że są dobrze oczyszczone ;) wystarczy odżywka bądź maska(btw powinno się ich używać zawsze bo domykaja łuskę włosa, która otwiera szampon=włosy bez domkniecia są bardziej podatne na niszczenie ich struktury) i będą się pięknie układać;)
    Na wypadające włosy mam fajny specyfik ale to trzeba być regularnym a to zupełnie nie ja :D

Rucola, lena86 lubią tę wiadomość

• Nika312 Autorytet

Wysłany: 28 lutego 2018, 18:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Vlinder wrote:
    Babybett SmartGrow 7in1

Piekne te łóżeczko i jakie funkcjonalne :)

3jgxgywluivf3b0i.png
    atdc2n0aevz3e5ts.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 lutego 2018, 18:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Antonina mam nadzieje ze nie jestes podstawiona.Chociaz powiem szczerze dziwi mnie ze osoba ktora na forum jest od poczatku grudnia, pisze raptem w jednym watku , zachodzi automatycznie w ciaze ( gratuluje) i od razu zaklada temat... i wie jak prowadzic watek. Jak dziewczyny cos pisza to od razu pytanie kiedy termin porodu.Tylko tyle. Moze jestem przewrazliwiona.

Meghan lubi tę wiadomość

• Rucola Autorytet

Wysłany: 28 lutego 2018, 18:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lena86 wrote:
    ja od dłuższego czasu stosuję tołpę, bez slsów, ona też się nie pieni, ale włosy po kilku miesiacach się przyzwyczaiły i są całkiem niezłe w dotyku ;)

#wegemama#wegerodzinawkomplecie
    Synek 💚 31.08.2018r.
    Córeczka i Synek 💜💙 7.01.2021
  • Natalia1984 Autorytet

Wysłany: 28 lutego 2018, 19:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    frezyjciada wrote:
    Piling z oliwki + sól/cukier, rewelacja i/lub szorstka rękawica, ścieraj martwy naskórek, ja mam dzięki temu dupkę jak u niemowlaka :D

frezyjciada lubi tę wiadomość

klz9df9hvltz8vcc.png
  • Natalia1984 Autorytet

Wysłany: 28 lutego 2018, 19:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rucola wrote:
    Mi przestały lecieć włosy garściami tak na prawdę kiedy 1,5 roku temu obcięłam na boba, wczesniej miałam długie i podłoga w całym domu usłana moimi włosami. Teraz nie zauważyłam poprawy, gdy zaszłam w ciążę w sumie... Za to skóra na twarzy koszmarnie mi się przesusza. Zawsze miałam tłustą a teraz jak pergamin :/ Kupiłam krem, który zawsze rewelacyjnie mi nawilżał skórę - La Roche-Posay Hydraphase Intense, teraz nie pomaga. Po nałożeniu kremu i fluidu mam na brodzie i wokół ust łuszczącą się skórę. Albo to zwyczajnie starość, nie wiem :P

klz9df9hvltz8vcc.png
‹‹ 395 396 397 398 399 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Histeroskopia skuteczna metoda diagnostyki i leczenia niepłodności

Histeroskopia to metoda, która pozwala wykryć i wyleczyć niektóre przyczyny niepłodności: polipy macicy, zrosty, mięśniaki. Histeroskopia diagnostyczna czy histeroskopia zabiegowa - kiedy warto zdecydować się na zabieg?  Jak wygląda histeroskopia? W którym momencie cyklu wykonuje się zabieg? Jakie mogą być skutki uboczne? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Droga ku rodzicielstwu - inspirująca historia Danuty i Adama

Dla wielu par starających się o potomstwo, droga do rodzicielstwa często bywa pełna wyzwań i niepewności. Jednak dla Adama i Danusi Dzionków ta droga, choć trudna, okazała się pełna nadziei i wreszcie spełnionych marzeń. Ich historia stanowi inspirujący przykład siły i determinacji w staraniach o dziecko, ukazując jednocześnie istotną rolę męskiej części sukcesu w procesie leczenia niepłodności.

CZYTAJ WIĘCEJ

Endometrioza – zagadkowa choroba powodująca niepłodność

Jeżeli dokuczają Ci silne bóle brzucha przed oraz w trakcie miesiączki, odczuwasz ból przy współżyciu, nie możesz zajść w ciążę - objawy te mogą wskazywać na endometriozę, tajemniczą chorobę, która może powodować niepłodność. Ale nie mając powyższych objawów, mając regularne, niebolesne miesiączki może okazać się, że ta sama choroba powoduje u ciebie problemy z płodnością. Dlaczego?

CZYTAJ WIĘCEJ