X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne WRZEŚNIOWE DZIECI 2018
Odpowiedz

WRZEŚNIOWE DZIECI 2018

Oceń ten wątek:
  • natalinka Autorytet

Wysłany: 28 lutego 2018, 19:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja byłam na wizycie, Acard brać, ale póki co 1 tabl. Badania na krzepliwosc zleci ma nfz na kolejnej wizycie tj. 16.03

Av, Vlinder, Rucola, monika_86 lubią tę wiadomość

201404234670.png

cfc61914ad.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 lutego 2018, 19:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To ja znowu mam odwrotnie. Moje włosy zaczęły się pięknie układać, nie wypadają.

natalinka lubi tę wiadomość

• natalinka Autorytet

Wysłany: 28 lutego 2018, 19:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    I stwierdził jeszcze, że te bardzo wodniste upławy są od luteiny i sugeruje by odstawiać, tylko nie wiem jak to będzie, bo w pierwszej ciąży brałam do ostatniego dnia, czyli do 37 tc. Nie dało się odstawić, bo szyjka robiła się miękka :/ Nic, będę próbować. Grunt, że to nie wody :)

201404234670.png

cfc61914ad.png
  • aLunia Autorytet

Wysłany: 28 lutego 2018, 19:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    natalinka wrote:
    Ja byłam na wizycie, Acard brać, ale póki co 1 tabl. Badania na krzepliwosc zleci ma nfz na kolejnej wizycie tj. 16.03

A co jest powodem że masz brać acard?
    Gdzieś mi uciekło jak pisałaś.

3i49df9hy6z4ginm.png

ex2bdf9h3wcvr2ut.png

zrz6i09kya2w4ixc.png
    22.12.2016r (11 tydzień-poronienie zatrzymane)
    10 cs- udało się
    Hormony ok, podwyższone tsh- letrox 4x100 i 3x75
  • natalinka Autorytet

Wysłany: 28 lutego 2018, 19:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aLunia wrote:
    A co jest powodem że masz brać acard?
    Gdzieś mi uciekło jak pisałaś.

Wysokie ryzyko zahamowania rozwoju dziecka przed 37 tc 1:25 i wysokie ryzyko stanu przedrzucawkowego przed 34 tc

201404234670.png

cfc61914ad.png
  • monika_86 Ekspertka

Wysłany: 28 lutego 2018, 19:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KasW91 wrote:
    Ja chciałbym mieć na początku dziecko blisko siebie i właśnie myślałam o takim łóżeczku/ dostawce typu next2me, ale myśle, ze to na max 6 miesięcy jakos wystarcza. Później chcielibyśmy kupić takie łóżeczko, które będzie rosło razem z dzieckiem

My w zasadzie już zdecydowaliśmy się na łóżeczko dostawne z dwóch powodów: chcemy mieć Mleństwo bliżej, zawsze łatwiej nakarmić, czy uspokoić, a po drugie mamy małą sypialnię. Ale planujemy kupno łóżeczka dostawnego polskiej frimy, jest sporo tańsze, a opinie z tego co czytałam ma dobre.

matkapatka, KasW91 lubią tę wiadomość

zrz6qtkfujjdexc2.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 lutego 2018, 19:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja ze zwykłego łóżeczka zrobiłam dostawke :D dopiero od miesiąca stoi normalnie skręcone i młody śpi oddzielnie, ale to z tego względu, że próbuje go od piersi odstawić a jak spaliśmy razem to budził się co dwadzieścia minut i była awantura bez cyca. Teraz o niebo lepiej. Także ja polecam zwykle łóżeczko i odkręcić bok zeby sobie dostawke zrobić, potem tylko przykręca się bok i jest cacy :)

Rucola lubi tę wiadomość

• aLunia Autorytet

Wysłany: 28 lutego 2018, 19:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Natalinka rozumiem.

3i49df9hy6z4ginm.png

ex2bdf9h3wcvr2ut.png

zrz6i09kya2w4ixc.png
    22.12.2016r (11 tydzień-poronienie zatrzymane)
    10 cs- udało się
    Hormony ok, podwyższone tsh- letrox 4x100 i 3x75
  • Marzena782 Autorytet

Wysłany: 28 lutego 2018, 19:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny mam pytanie czy Mogę jeść Wędzonego Łososia. ?

4,5 roku starań
    Pcos ,Pierwsza Owulacja i Udana! 16tydz. Ciąży !
    w4sqflw12tdr9ahl.png

• RusałkaPL Przyjaciółka

Wysłany: 28 lutego 2018, 20:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    "Listeria monocytogenes stanowi ogromne wyzwanie dla producentów branży spożywczej, ponieważ patogen ten dobrze czuje się na bardzo wielu produktach żywnościowych gotowych do bezpośredniego spożycia. L. monocytogenes jest w stanie wzrastać nawet w temperaturze 0⁰C, czyli w środowisku chłodniczym, w którym ginie większość innych bakterii. Poza tym jest w stanie przetrwać wędzenie, suszenie i solenie, a także niskie stężenia tlenu lub jego brak. Z tego powodu przechowywanie żywności w lodówce i pakowanie próżniowe nie zabezpiecza jej przed L. monocytogenes."

Ja nie jem ani wędzonych ani z solanki (popularne śledzie z solanki czy plastrowany łosoś na zimno). Niby zachorowalność mała, ale jednak wolę uniknąć potencjalnego ryzyka.

Av lubi tę wiadomość

pKjTp1.png
  • paulka86 Autorytet

Wysłany: 28 lutego 2018, 20:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wróciłam z wizyty. Dzidziuś rośnie, wszystko w porządku. Tylko ja na kolejnym już antybiotyku. Ale mam nadzieję, że ostatnim. Najważniejsze, że z maluchem wszystko dobrze. Dopiero dziś zapytałam, łożysko na tylnej ścianie. Tylko czekać na ruchy.

aLunia, Wesoła89, DoveLove, Bianka*, zuza88, monika_86, Vlinder, Marzena782, Natalia1984, Deseo, matkapatka, Tasia86, Herbata, Av, MiSia :), asese, Amy333, nadulek, Antonina38 lubią tę wiadomość

• Wesoła89 Ekspertka

Wysłany: 28 lutego 2018, 20:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ej ale nie popadajmy w paranoję z tymi trollami, ja też jestem na forum od stycznia jak dowiedzialam sie o ciąży i zaszlam ze sie tak wyrażę za 1 podejściem:) Trollem nie jestem po prostu koleżanka była na podobnym jak była w ciąży a ja znalazłam Was, bo nie chciałam się wiadomością o ciąży dzielić z osobami z mojego otoczenia a chciałam tak wiele wiedzieć. Jesteście dla mnie skarbnicą wiedzy, wsparciem i oby tak dalej. Po prostu bądźmy ostrożne w sieci to się nic nie stanie :)

Vlinder, Av, Antonina38 lubią tę wiadomość

f2wlwn15pyf6mety.png
  • Wesoła89 Ekspertka

Wysłany: 28 lutego 2018, 20:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do włosów to wcale mi nie zgęstniały, szybciej się teraz przetłuszczają a lamią się tak samo jak wcześniej. Na gładką pupcię i nogi polecam peeling z kawy (zaparzyć kawę, ostudzić, odcedzić i się masować taką papką, można dodać ciut oliwki) troszkę brudzi naokoło ale skóra jest miękka, nawilżona. Uwielbiam stosować go latem bo ma też efekt brązujący

f2wlwn15pyf6mety.png
  • Ithildin Ekspertka

Wysłany: 28 lutego 2018, 20:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie cera fatalna, ale włosy to zupełnie inna bajka. Mam je prawie do pasa i zawsze miałam problem z tym, ze były przyklapniete i wyglądały na przetluszczone, a teraz mam takie odbicie od skóry głowy, ze aż miło :)

p19ugywljhfa9tgr.png

Aniołek 27.09.2017 - 9 tydzień
  • Ithildin Ekspertka

Wysłany: 28 lutego 2018, 20:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Swoją drogą co do łóżeczek - czy takie zwykle, białe drewniane łóżeczka różnią się jakoś bardzo mocno, ze ich ceny wahają się od niecałych 200 do 600 zlotych? Wiem, ze chce 3 poziomy materaca i wyjmowane szczebelki, ale czy poza tym to ma jakieś duże znaczenie jaka cena?

p19ugywljhfa9tgr.png

Aniołek 27.09.2017 - 9 tydzień
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 lutego 2018, 20:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kochane własnie wrocilam od lekarza :D 11 tydzien, moja dzidzia zaprezentowala dla mnie pokaz fikołkow :D az mi sie plakac ze szczescia chcialo :D

paulka86, 86Monia, Vlinder, Wesoła89, monika_86, Marzena782, zuza88, Bianka*, promyczek 39, Deseo, natalinka, JustynaG, GuBo, matkapatka, Tasia86, Herbata, Av, kuwejtonka, MiSia :), Cukierkowa, asese, Zuzlo, Amy333, nadulek, 100krotka30, Rucola, Antonina38, jatoszka, sylvi lubią tę wiadomość

• Vlinder Autorytet

Wysłany: 28 lutego 2018, 20:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ithildin wrote:
    Swoją drogą co do łóżeczek - czy takie zwykle, białe drewniane łóżeczka różnią się jakoś bardzo mocno, ze ich ceny wahają się od niecałych 200 do 600 zlotych? Wiem, ze chce 3 poziomy materaca i wyjmowane szczebelki, ale czy poza tym to ma jakieś duże znaczenie jaka cena?
    na taki wachlarz cenowy wpływ może mieć wiele czynników, rodzaj drewna, akcesoria dodatkowe bądź zwyczajnie nazwa producenta

Ithildin lubi tę wiadomość

bhywvcqgxdl0na75.png
  • Natalia1984 Autorytet

Wysłany: 28 lutego 2018, 20:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wesoła89 wrote:
    Co do włosów to wcale mi nie zgęstniały, szybciej się teraz przetłuszczają a lamią się tak samo jak wcześniej. Na gładką pupcię i nogi polecam peeling z kawy (zaparzyć kawę, ostudzić, odcedzić i się masować taką papką, można dodać ciut oliwki) troszkę brudzi naokoło ale skóra jest miękka, nawilżona. Uwielbiam stosować go latem bo ma też efekt brązujący
    Kosmetyki z kofeiną więc i kawa jako piling nie wskazane w ciąży, ale normalnie też używałam, rewelacja, skóra idealnie gładka.

klz9df9hvltz8vcc.png
  • mitaka Autorytet

Wysłany: 28 lutego 2018, 21:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja po wizycie, ale się spłakałam przed. Mąż mi zapisał 28 a miałam na 21 i ręka w nocniku, bo 10 tydz ja bez karty ciąży, bez badań i od dzisiaj umówiłam się w pracy, że idę na zwolnienie. Wyprosiliśmy i wymusiliśmy jakoś wizytę, przepraszałam że mam kalafior zamiast mózgu, a mój stary to drugi kalafior bez rokowań. Mam skierowanie na wr i inne toxa, l4 i skierowanie na prenatalne na 16 marca, już się zaczynam stresować

Antonina38 lubi tę wiadomość

zrz6ha0087gvqc3d.png
    ex2bi09kf6yrzsk3.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 lutego 2018, 21:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ithildin wrote:
    Dokładnie tak jak pisze Vlinder, może być rodzaj drewna, a najczęściej to jest nazwa producenta i dodatki :D warto zwrócić uwagę żeby np. Szuflada( jeśli się chce z szufladą oczywko) była na solidnych prowadnicach i przykrywana dykta,

Ithildin lubi tę wiadomość

‹‹ 396 397 398 399 400 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Hiperprolaktynemia: nieoczywista przypadłość mająca wpływ na płodność kobiet

Hiperprolaktynemia to stan charakteryzujący się podwyższonym poziomem prolaktyny we krwi. W niniejszym artykule przyjrzymy się hiperprolaktynemii, jej przyczynom, objawom i możliwościom leczenia.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Badania prenatalne w ciąży, czym są i czy warto je robić

Pojęcie badań prenatalnych nie dla wszystkich jest zrozumiałe. Często kojarzone jest wyłącznie z inwazyjnymi badaniami prenatalnymi płodu i tym samym utożsamiane jest z ryzykiem utraty ciąży. Postrzeganie to jest zupełnie błędne. Czym zatem są badania prenatalne, kto powinien je wykonywać i czy są one bezpieczne dla dziecka?

CZYTAJ WIĘCEJ

TOP 10 nowinek technologicznych w dziedzinie wspierania płodności, których nie możesz przegapić

Czy sztuczna inteligencja może wspierać płodność i zwiększać szanse na zajście w ciążę? Czy wirtualna rzeczywistość może być antidotum na problemy emocjonalne w trakcie przedłużających się starań o dziecko? Jak nowoczesne rozwiązania, aplikacje, gadżety mogą pomagać parom, które marzą o rodzicielstwie? Zebraliśmy dla Was 10 nowinek technologicznych, które mogą w znaczący sposób przybliżyć Was do spełnienia marzenia...

CZYTAJ WIĘCEJ