WRZEŚNIOWE DZIECI 2018
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualny
-
I stwierdził jeszcze, że te bardzo wodniste upławy są od luteiny i sugeruje by odstawiać, tylko nie wiem jak to będzie, bo w pierwszej ciąży brałam do ostatniego dnia, czyli do 37 tc. Nie dało się odstawić, bo szyjka robiła się miękka
Nic, będę próbować. Grunt, że to nie wody
-
natalinka wrote:Ja byłam na wizycie, Acard brać, ale póki co 1 tabl. Badania na krzepliwosc zleci ma nfz na kolejnej wizycie tj. 16.03
A co jest powodem że masz brać acard?
Gdzieś mi uciekło jak pisałaś. -
KasW91 wrote:Ja chciałbym mieć na początku dziecko blisko siebie i właśnie myślałam o takim łóżeczku/ dostawce typu next2me, ale myśle, ze to na max 6 miesięcy jakos wystarcza. Później chcielibyśmy kupić takie łóżeczko, które będzie rosło razem z dzieckiem
My w zasadzie już zdecydowaliśmy się na łóżeczko dostawne z dwóch powodów: chcemy mieć Mleństwo bliżej, zawsze łatwiej nakarmić, czy uspokoić, a po drugie mamy małą sypialnię. Ale planujemy kupno łóżeczka dostawnego polskiej frimy, jest sporo tańsze, a opinie z tego co czytałam ma dobre.matkapatka, KasW91 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyJa ze zwykłego łóżeczka zrobiłam dostawke
dopiero od miesiąca stoi normalnie skręcone i młody śpi oddzielnie, ale to z tego względu, że próbuje go od piersi odstawić a jak spaliśmy razem to budził się co dwadzieścia minut i była awantura bez cyca. Teraz o niebo lepiej. Także ja polecam zwykle łóżeczko i odkręcić bok zeby sobie dostawke zrobić, potem tylko przykręca się bok i jest cacy
Rucola lubi tę wiadomość
-
"Listeria monocytogenes stanowi ogromne wyzwanie dla producentów branży spożywczej, ponieważ patogen ten dobrze czuje się na bardzo wielu produktach żywnościowych gotowych do bezpośredniego spożycia. L. monocytogenes jest w stanie wzrastać nawet w temperaturze 0⁰C, czyli w środowisku chłodniczym, w którym ginie większość innych bakterii. Poza tym jest w stanie przetrwać wędzenie, suszenie i solenie, a także niskie stężenia tlenu lub jego brak. Z tego powodu przechowywanie żywności w lodówce i pakowanie próżniowe nie zabezpiecza jej przed L. monocytogenes."
Ja nie jem ani wędzonych ani z solanki (popularne śledzie z solanki czy plastrowany łosoś na zimno). Niby zachorowalność mała, ale jednak wolę uniknąć potencjalnego ryzyka.Av lubi tę wiadomość
-
Wróciłam z wizyty. Dzidziuś rośnie, wszystko w porządku. Tylko ja na kolejnym już antybiotyku. Ale mam nadzieję, że ostatnim. Najważniejsze, że z maluchem wszystko dobrze. Dopiero dziś zapytałam, łożysko na tylnej ścianie. Tylko czekać na ruchy.
aLunia, Wesoła89, DoveLove, Bianka*, zuza88, monika_86, Vlinder, Marzena782, Natalia1984, Deseo, matkapatka, Tasia86, Herbata, Av, MiSia :), asese, Amy333, nadulek, Antonina38 lubią tę wiadomość
-
Ej ale nie popadajmy w paranoję z tymi trollami, ja też jestem na forum od stycznia jak dowiedzialam sie o ciąży i zaszlam ze sie tak wyrażę za 1 podejściem:) Trollem nie jestem po prostu koleżanka była na podobnym jak była w ciąży a ja znalazłam Was, bo nie chciałam się wiadomością o ciąży dzielić z osobami z mojego otoczenia a chciałam tak wiele wiedzieć. Jesteście dla mnie skarbnicą wiedzy, wsparciem i oby tak dalej. Po prostu bądźmy ostrożne w sieci to się nic nie stanie
Vlinder, Av, Antonina38 lubią tę wiadomość
-
Co do włosów to wcale mi nie zgęstniały, szybciej się teraz przetłuszczają a lamią się tak samo jak wcześniej. Na gładką pupcię i nogi polecam peeling z kawy (zaparzyć kawę, ostudzić, odcedzić i się masować taką papką, można dodać ciut oliwki) troszkę brudzi naokoło ale skóra jest miękka, nawilżona. Uwielbiam stosować go latem bo ma też efekt brązujący
-
Swoją drogą co do łóżeczek - czy takie zwykle, białe drewniane łóżeczka różnią się jakoś bardzo mocno, ze ich ceny wahają się od niecałych 200 do 600 zlotych? Wiem, ze chce 3 poziomy materaca i wyjmowane szczebelki, ale czy poza tym to ma jakieś duże znaczenie jaka cena?
Aniołek 27.09.2017 - 9 tydzień -
nick nieaktualnyKochane własnie wrocilam od lekarza
11 tydzien, moja dzidzia zaprezentowala dla mnie pokaz fikołkow
az mi sie plakac ze szczescia chcialo
paulka86, 86Monia, Vlinder, Wesoła89, monika_86, Marzena782, zuza88, Bianka*, promyczek 39, Deseo, natalinka, JustynaG, GuBo, matkapatka, Tasia86, Herbata, Av, kuwejtonka, MiSia :), Cukierkowa, asese, Zuzlo, Amy333, nadulek, 100krotka30, Rucola, Antonina38, jatoszka, sylvi lubią tę wiadomość
-
Ithildin wrote:Swoją drogą co do łóżeczek - czy takie zwykle, białe drewniane łóżeczka różnią się jakoś bardzo mocno, ze ich ceny wahają się od niecałych 200 do 600 zlotych? Wiem, ze chce 3 poziomy materaca i wyjmowane szczebelki, ale czy poza tym to ma jakieś duże znaczenie jaka cena?
Ithildin lubi tę wiadomość
-
Wesoła89 wrote:Co do włosów to wcale mi nie zgęstniały, szybciej się teraz przetłuszczają a lamią się tak samo jak wcześniej. Na gładką pupcię i nogi polecam peeling z kawy (zaparzyć kawę, ostudzić, odcedzić i się masować taką papką, można dodać ciut oliwki) troszkę brudzi naokoło ale skóra jest miękka, nawilżona. Uwielbiam stosować go latem bo ma też efekt brązujący
-
Ja po wizycie, ale się spłakałam przed. Mąż mi zapisał 28 a miałam na 21 i ręka w nocniku, bo 10 tydz ja bez karty ciąży, bez badań i od dzisiaj umówiłam się w pracy, że idę na zwolnienie. Wyprosiliśmy i wymusiliśmy jakoś wizytę, przepraszałam że mam kalafior zamiast mózgu, a mój stary to drugi kalafior bez rokowań. Mam skierowanie na wr i inne toxa, l4 i skierowanie na prenatalne na 16 marca, już się zaczynam stresować
Antonina38 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyIthildin wrote:Swoją drogą co do łóżeczek - czy takie zwykle, białe drewniane łóżeczka różnią się jakoś bardzo mocno, ze ich ceny wahają się od niecałych 200 do 600 zlotych? Wiem, ze chce 3 poziomy materaca i wyjmowane szczebelki, ale czy poza tym to ma jakieś duże znaczenie jaka cena?
warto zwrócić uwagę żeby np. Szuflada( jeśli się chce z szufladą oczywko) była na solidnych prowadnicach i przykrywana dykta,
Ithildin lubi tę wiadomość