WRZEŚNIOWE DZIECI 2018
-
WIADOMOŚĆ
-
Natalia1984 wrote:Noworodek sam w pokoju? Będziesz biegać do niego co dwie godziny w nocy? Ja bym zwariowała gdybym miała nie słyszeć jak oddycha przez sen
Moja córka od początku spała sama w pokoju. Fakt były wycieczki dość często żeby sprawdzić czy oddycha. Czasem spała z nami w łóżku bo karmiłam piersia. Ale ogólnie jestem zadowolona bo cały czas śpi sama u siebie i nie ma z tym problemu.
Naszczescie córka zaczęła przesypiać noce od 7 tyg a wcześniej budziła się max dwa razy.
Dziewczyny ogromne kciuki za dzisiejsze wizyty.Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 marca 2018, 06:59
-
Dziewczyny powodzenia dzisiaj:) ja mam usg dopiero o 16:20. Zabieramy nasza corcie,zeby zobaczyka rodzenstwo,oj bedzie sie dzialo:)
Bianka*, CzterolistnaKoniczyna, Mum2b, monika_86, Antonina38, MiSia :), asese, matkapatka, zuza88, RusałkaPL, Natalia1984, Rucola, sylvi, JustynaG lubią tę wiadomość
-
Natalia1984 wrote:Noworodek sam w pokoju? Będziesz biegać do niego co dwie godziny w nocy? Ja bym zwariowała gdybym miała nie słyszeć jak oddycha przez sen
Fakt, że pokój zaraz przy naszej sypialni. Elektroniczna niania z kamerą i daliśmy radę
Powodzenia dziś dla współwizytujących!Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 marca 2018, 07:17
Amy333, Wesoła89 lubią tę wiadomość
-
Moje dzieci po porodzie spały w naszej sypialni. Córka do 6 miesiąca, po tym czasie przeszła do swojego pokoju. Już przesypiala całe noce. Natomiast syn dopiero się odstawil od piersi. W lecie chciałam go przenieś do swojego pokoju, ale po kilku wstawaniach do niego wrócił do nas. I narazie jest u nas. Wstaje raz w ciągu nocy. Myślę, że na wiosnę będę chciała go przenieś. Ale zobaczymy.
-
Ithildin wrote:Swoją drogą co do łóżeczek - czy takie zwykle, białe drewniane łóżeczka różnią się jakoś bardzo mocno, ze ich ceny wahają się od niecałych 200 do 600 zlotych? Wiem, ze chce 3 poziomy materaca i wyjmowane szczebelki, ale czy poza tym to ma jakieś duże znaczenie jaka cena?
Ithildin lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
Dziewczyny, kciuki za dzisiejsze wizyty!
Amy333 lubi tę wiadomość
-
Dziewczyny i ja zycze Wam udanych wizyt
Co do monitora oddechu to moja przyjaciolka miala bo chciala byc spokojniejsza no szybciej go wyciagla niz zalozyla.. Niemowlaki maja czesto dluzszy bezdech i co za tym idzie - alarm za kazdym razem. Wiecej sie strachu najadla niz miala spokoju. Ja nie mialam wiec nie wiem , to jest jej opinia. -
Antonina38 wrote:U mnie dziecko po porodzie będzie spać z nami w sypialni.
A monitor oddechu najlepiej mieć jak dziecko urodzi się wcześniakiem, a jak w terminie to podobno nie jest aż tak konieczny.
Jak jest wcześniak to chyba nawet jest obowiązek, żeby kupić monitor oddechu. Mój urodzony w terminie i u nas nie był potrzebny, no ale jak któryś rodzic będzie się czuł spokojniej to czemu nie
Najważniejsze, żeby nie dawać nic zbędnego do łóżeczka. Żadnych kołderek, poduszek, osłonek na szczebelki, zabawek tak, aby nie było niczego czym dziecko mogłoby się niechcący przykryć i udusić. Dziecko powinno spać na gołym materacu z prześcieradłem. No i tak jak pisała Misia, baldachimy są bez sensu, bo utrudniają przepływ powietrza i przy okazji są siedliskiem kurzu.MiSia :), matkapatka lubią tę wiadomość
Synek ur. w 2016
-
Powodzenia dzisiaj na wizytach! My mamy białe drewniane 3 poziomowe łóżeczko jestem zadowolona
coś miałam jeszcze napisać... aaa monitor oddechu super sprawa śpisz spokojnie, ja pożyczyłam swój mojej przyjaciółce i jej akurat się przydał bo jak już jej synek był większy przekręcił się tak ze buziunia wylądował w ochraniaczu od łóżeczka i dziecko przestało oddychać... także ja polecam monitor a nad kupnem ochraniacza radzę się zastanowić...
Bianka*, RusałkaPL lubią tę wiadomość
-
Ja robię na Kamiennej, tam też prowadzę ciąże u Marka Eliasa. Przy czym usg 3d prenatalne robić mi będzie inny lekarz, który ma certyfikat i w tym się u nich specjalizuje - Patrycja Nowak-Florek.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 marca 2018, 08:36
Bizonka lubi tę wiadomość
-
Antonina38 wrote:U mnie dziecko po porodzie będzie spać z nami w sypialni.
A monitor oddechu najlepiej mieć jak dziecko urodzi się wcześniakiem, a jak w terminie to podobno nie jest aż tak konieczny. -
my nie mieliśmy monitora oddechu- tylko w szpitalu i trzeba było pamiętać aby go wyłączyć jak się dziecko wyjmowało z tej "wanienki" bo piszczał i od razu pielęgniarki leciały.
My łóżeczko mamy sosnowe, 3 poziomowe z szufladą. Na początku maluszek będzie sał u nas w sypialni a potem będzie wyeksmitowany do córci do pokoju- Emi już nie może się doczekać
Powodzenia z dzisiejszymi wizytami! Sporo dziś was jest