X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne WRZEŚNIOWE DZIECI 2018
Odpowiedz

WRZEŚNIOWE DZIECI 2018

Oceń ten wątek:
  • aLunia Autorytet

Wysłany: 1 marca 2018, 09:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bizonka wrote:
    Szybkie pytanie do dziewczyn z Wro- gdzie i u kogo robicie USG genetyczne?

Ja u dr Michalika on przyjmuje na jedności narodowej.

3i49df9hy6z4ginm.png

ex2bdf9h3wcvr2ut.png

zrz6i09kya2w4ixc.png
    22.12.2016r (11 tydzień-poronienie zatrzymane)
    10 cs- udało się
    Hormony ok, podwyższone tsh- letrox 4x100 i 3x75
  • Amy333 Autorytet

Wysłany: 1 marca 2018, 09:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bizonka wrote:
    Szybkie pytanie do dziewczyn z Wro- gdzie i u kogo robicie USG genetyczne?

Ja robie w Dolnośląskim Centrum Ginekologii u dr. Gizeli Jakubowicz. Moja gin prowadząca zachwalała ich, zobaczymy dzisiaj czy będę zadowolona ;-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 marca 2018, 09:48

14 cs- suplementacja M- udało się w ostatnim dniu roku!
    2 cykl po sono HSG- polecam każdemu przeczyścić rurki;)
    3i49hdgeac44oma5.png
  • MiSia :) Autorytet

Wysłany: 1 marca 2018, 09:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tasia86 wrote:
    Jak jest wcześniak to chyba nawet jest obowiązek, żeby kupić monitor oddechu. Mój urodzony w terminie i u nas nie był potrzebny, no ale jak któryś rodzic będzie się czuł spokojniej to czemu nie :)
    Najważniejsze, żeby nie dawać nic zbędnego do łóżeczka. Żadnych kołderek, poduszek, osłonek na szczebelki, zabawek tak, aby nie było niczego czym dziecko mogłoby się niechcący przykryć i udusić. Dziecko powinno spać na gołym materacu z prześcieradłem. No i tak jak pisała Misia, baldachimy są bez sensu, bo utrudniają przepływ powietrza i przy okazji są siedliskiem kurzu.

Idealnie napisane ! Dziewczyny naprawde nie wkladajcie zadnych rzeczy do lozeczka dziecka jesli chciecie zeby bylo bezpieczne.

hchygov3n960krj6.png
    f2wl2n0adjltluvt.png
    Mikołaj <3
    Przyszedł na świat 16.02.2016r. o godzinie 18:35 przez cc.
    3580 g , 56 cm :-)
  • Bianka* Autorytet

Wysłany: 1 marca 2018, 09:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja już po :)
    Wszystko super, potwierdzona dziewczynka, jesteśmy tacy szczęśliwi :)
    Crl 67mm
    Nt 1,7
    Fhr 163
    Ryzyka skorygowane bardzo niskie.

Paulla89, monika_86, Vlinder, Deseo, natalinka, veritaserum, paulka86, asese, Wesoła89, Cukierkowa, nadulek, matkapatka, mitaka, aLunia, zuza88, DoveLove, promyczek 39, Antonina38, Marzena782, GuBo, Av, Rucola, Amy333, Tasia86, MiSia :), Herbata, sylvi, JustynaG, Asiek1214 lubią tę wiadomość

w57vkrnt52z8506i.png
    dqprj44j7fvgc606.png
    08.09.2017 [*] 8tc
  • Cukierkowa Autorytet

Wysłany: 1 marca 2018, 09:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczynki kochane, pomocy! Właśnie odebrałam wyniki badań, m.in.moczu i tam mam: osad moczu - bakterie: d.liczne. Co to znaczy? Pozostały parametry moczu są ok. Zapalenie pęcherza? Wizytę mam dopiero za dwa tyg., dlatego a nuż Wy coś wiecie na ten temat :)

Rucola lubi tę wiadomość

Basia - wrzesień 2018
    Gosia - maj 2024
  • elleilah Koleżanka

Wysłany: 1 marca 2018, 10:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny !!
    Powodzenia na dzisiejszych wizytach!.
    My jesteśmy już po badaniach prenatalnych wszystko w porządku . Dziecko 6 cm , tętno spadło do 160 wiec jest dobrze .
    Lekarz powiedział ze już podejrzewa płeć ale powie nam dopiero następnym razem . Kolejna wizyta 21 marca .

Paulla89, monika_86, Vlinder, Deseo, veritaserum, Bianka*, paulka86, asese, Wesoła89, matkapatka, aLunia, mitaka, zuza88, DoveLove, RusałkaPL, promyczek 39, Antonina38, Marzena782, GuBo, Rucola, Amy333, MiSia :), Zuzlo, Herbata, Asiek1214 lubią tę wiadomość

w57v9jcgr25c03xm.png

20160514610122.png
  • Paulla89 Koleżanka

Wysłany: 1 marca 2018, 10:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cukierkowa wrote:
    Dziewczynki kochane, pomocy! Właśnie odebrałam wyniki badań, m.in.moczu i tam mam: osad moczu - bakterie: d.liczne. Co to znaczy? Pozostały parametry moczu są ok. Zapalenie pęcherza? Wizytę mam dopiero za dwa tyg., dlatego a nuż Wy coś wiecie na ten temat :)

Ja miałam taka sama sytuacje i zadzwoniłam do lekarza i mi powiedziała, ze prawdopodobnie zle pobrałam mocz do badania. Na drugi dzień oddałam po raz kolejny i wynik już był dobry.

Av lubi tę wiadomość

l22ncbxmmqrb6qzk.png
  • Vlinder Autorytet

Wysłany: 1 marca 2018, 10:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Syn spał z nami w pokoju, miał swój kącik, ponad 2 lata. Mieszkaliśmy z rodzicami i mieliśmy 1 pokój. Gdy przeprowadziliśmy się do Holandii od pierwszej nocy śpi u siebie w pokoju. Nawet nie chciał słyszeć żeby zasypiać u nas, swoim pokojem bardzo się cieszył. Gdybyśmy mieli dodatkową sypialnię (mamy 2 sypialnie + salon - w Holandii salon musi pozostać salonem a nie miejscem do codziennego snu) maleństwo spałoby u siebie w pokoju. Na początku będzie spało u nas w sypialni, a później z synem w pokoju, chyba, że w międzyczasie zmienimy mieszkanie na takie co ma 3 sypialnie+salon

Zuzlo lubi tę wiadomość

bhywvcqgxdl0na75.png
  • Vlinder Autorytet

Wysłany: 1 marca 2018, 10:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cukierkowa wrote:
    Na Twoim miejscu powtórzyłabym badanie. Ważne jest jak pobierasz mocz do badania.

bhywvcqgxdl0na75.png
  • Deseo Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cukierkowa- też tak miałam, muszę powtórzyć badanie. Trzeba się najpierw podmyć, potem trochę wysikać i dopiero pod koniec pobrać mocz.

Emilka 2012 <3
    kgKip1.png
  • natalinka Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cukierkowa wrote:

Jeśli nie ma białka i leukocytow to raczej nie zapalenie

201404234670.png

cfc61914ad.png
  • natalinka Autorytet

Wysłany: 1 marca 2018, 10:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gratulacje dziewczyny dobrych wiesci!

Bianka* lubi tę wiadomość

201404234670.png

cfc61914ad.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 marca 2018, 10:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cukierkowa wrote:

Spokojnie, w ciąży to dość powszechna sprawa. Jeśli nie masz białka, leukocytów, erytrocytów to nic się z tym nie robi. Dużo pij, jedz żurawinę i będzie dobrze ;)
    Ja mam wiecznie liczne bakterie w osadzie.

A dlaczego każecie powtórzyć badanie? Nie rozumiem. Powtarza się badanie jeśli w posiewie wyhoduję się kilka bakterii, bo jedna odpowiada za zakażenie w 90%. Ale powtarzać badanie bo w ogólnym wyszły bakterie?? Dziwne,

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 marca 2018, 10:10

• natalinka Autorytet

Wysłany: 1 marca 2018, 10:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas na prenatalnych tętno 173, na poprzednim badaniu podobnie. Mam nadzieję, że to tylko dlatego, że dzidziuś się bardzo wiercil, a ja się stresowalam...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 marca 2018, 10:09

201404234670.png

cfc61914ad.png
  • Cukierkowa Autorytet

Wysłany: 1 marca 2018, 10:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    veritaserum wrote:
    Spokojnie, w ciąży to dość powszechna sprawa. Jeśli nie masz białka, leukocytów, erytrocytów to nic się z tym nie robi. Dużo pij, jedz żurawinę i będzie dobrze ;)
    Ja mam wiecznie liczne bakterie w osadzie.

A dlaczego każecie powtórzyć badanie? Nie rozumiem. Powtarza się badanie jeśli w posiewie wyhoduję się kilka bakterii, bo jedna odpowiada za zakażenie w 90%. Ale powtarzać badanie bo w ogólnym wyszły bakterie?? Dziwne,
    Bo ja rzeczywiście mocz pobierałam, wydaje mi się, dobrze. Podmyłam, wysikałam trochę, a potem siknęłam do pudełka :) Czyli dramatu nie ma, tak? :)
    A czy jeśli przy wirusie zapalenia wątroby typu C, mam przeciwciała antyHCV: niereaktywny; to co to znaczy?

Basia - wrzesień 2018
    Gosia - maj 2024
  • lena86 Autorytet

Wysłany: 1 marca 2018, 10:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zuzlo wrote:
    Dziewczyny a co myślicie o białym lozeczku z ikei? Wiem ze tam sa 2 poziomy materaca. Czy lepiej kupić z 3 poziomowym?

My ostatnio byliśmy z mężem w Ikei i też się zastanawialiśmy nad tym łóżeczkiem...ale to taka wstępna myśl:)
    na temat materaców muszę trochę poczytać, popytać, żeby kupić jakiś porządny (nie wiem jakie są te w Ikei)
    Podobają mi się też te ich mebelki Stuva (które też można dostawiać jak dziecko rośnie)
    Jeszcze do tej pory nie kupowałam mebli w Ikei, dlatego mam nadzieję, że są dobrej jakości, i się po jakimś czasie użytkowania nie rozlecą;)

w4sq43r85k8egy8f.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 marca 2018, 10:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeśli dobrze pobrałaś mocz, nie ma co powtarzać. Ja też mam wiecznie liczne te bakterie, dobrze pobieram ale ginekolog mówi że przy braku leukocytów, białka i objawów nie leczymy tego antybiotykiem.
    Co do HCV taki wynik to po prostu wynik ujemny ;) Czyli dobry!

Cukierkowa, Rucola lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 1 marca 2018, 10:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też już po! Wszystko jest ok, Dzidzia ma 7,42cm, na razie bliżej do chłopaka ale to się okaże :)

Cukierkowa, asese, Vlinder, Bianka*, natalinka, veritaserum, nadulek, matkapatka, aLunia, zuza88, mitaka, DoveLove, Ithildin, Antonina38, Marzena782, GuBo, monika_86, Natalia1984, Av, Amy333, MiSia :), Rucola, Deseo, Paulla89, Herbata, sylvi, Asiek1214 lubią tę wiadomość

• Cukierkowa Autorytet

Wysłany: 1 marca 2018, 10:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    fryzycjada gratulacje! :D

Basia - wrzesień 2018
    Gosia - maj 2024
  • asese Autorytet

Wysłany: 1 marca 2018, 10:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cukierkowa wrote:

Ja przy poprzednim badaniu moczu miałam nieliczne bakterie w osadzie i wykonałam posiew, który wyszedł jałowy. Ostatnio z kolei wyszły mi w osadzie, jak Tobie, dość liczne i pani dr powiedziała, że nie trzeba posiewu, bo jeśli nie odczuwam żadnych dolegliwości, to w zasadzie nie ma się czym przejmować, ale jeśli chcę, to mogę zażywać Urosept 3razy dziennie po 2 tabletki, są ziołowe i bezpieczne w ciąży.

Cukierkowa lubi tę wiadomość

rg50flw1ig1o65jx.png
‹‹ 399 400 401 402 403 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Niepłodność a nietolerancja pokarmowa - czy istnieje związek?

Dlaczego coraz częściej przyszli rodzice nie mogą doczekać się upragnionego potomstwa? Czy nieodpowiedni styl odżywiania może przyczyniać się do powstawania zaburzeń płodności? Czy nietolerancja pokarmowa może wpływać na obniżenie płodności, a nawet powodować niepłodność? Jakie testy na nietolerancje pokarmowe warto wówczas wykonać?  

CZYTAJ WIĘCEJ

Testy hormonalne w leczeniu niepłodności

Problemy hormonalne są jedną z najczęstszych przyczyn trudności z zajściem w ciążę. Jakie testy hormonalne warto wykonać podczas diagnostyki i leczenia problemów z płodnością?

CZYTAJ WIĘCEJ

Poronienie - objawy, rodzaje i najczęstsze przyczyny poronienia

Poronienie to przedwczesne zakończenie ciąży, która trwała krócej niż 22 tygodnie. Poronieniem samoistnym kończy się około 10-15% ciąż, przy czym około połowa kończy się jeszcze przed implantacją zarodka w macicy, czyli przed 8 tygodniem. Dowiedz się jakie są przyczyny poronienia, objawy i diagnostyka. 

CZYTAJ WIĘCEJ