WRZEŚNIOWE DZIECI 2018
-
WIADOMOŚĆ
-
Bizonka wrote:Szybkie pytanie do dziewczyn z Wro- gdzie i u kogo robicie USG genetyczne?
Ja u dr Michalika on przyjmuje na jedności narodowej. -
Bizonka wrote:Szybkie pytanie do dziewczyn z Wro- gdzie i u kogo robicie USG genetyczne?
Ja robie w Dolnośląskim Centrum Ginekologii u dr. Gizeli Jakubowicz. Moja gin prowadząca zachwalała ich, zobaczymy dzisiaj czy będę zadowolonaWiadomość wyedytowana przez autora: 1 marca 2018, 09:48
-
Tasia86 wrote:Jak jest wcześniak to chyba nawet jest obowiązek, żeby kupić monitor oddechu. Mój urodzony w terminie i u nas nie był potrzebny, no ale jak któryś rodzic będzie się czuł spokojniej to czemu nie
Najważniejsze, żeby nie dawać nic zbędnego do łóżeczka. Żadnych kołderek, poduszek, osłonek na szczebelki, zabawek tak, aby nie było niczego czym dziecko mogłoby się niechcący przykryć i udusić. Dziecko powinno spać na gołym materacu z prześcieradłem. No i tak jak pisała Misia, baldachimy są bez sensu, bo utrudniają przepływ powietrza i przy okazji są siedliskiem kurzu.
Idealnie napisane ! Dziewczyny naprawde nie wkladajcie zadnych rzeczy do lozeczka dziecka jesli chciecie zeby bylo bezpieczne. -
Ja już po
Wszystko super, potwierdzona dziewczynka, jesteśmy tacy szczęśliwi
Crl 67mm
Nt 1,7
Fhr 163
Ryzyka skorygowane bardzo niskie.Paulla89, monika_86, Vlinder, Deseo, natalinka, veritaserum, paulka86, asese, Wesoła89, Cukierkowa, nadulek, matkapatka, mitaka, aLunia, zuza88, DoveLove, promyczek 39, Antonina38, Marzena782, GuBo, Av, Rucola, Amy333, Tasia86, MiSia :), Herbata, sylvi, JustynaG, Asiek1214 lubią tę wiadomość
-
Dziewczynki kochane, pomocy! Właśnie odebrałam wyniki badań, m.in.moczu i tam mam: osad moczu - bakterie: d.liczne. Co to znaczy? Pozostały parametry moczu są ok. Zapalenie pęcherza? Wizytę mam dopiero za dwa tyg., dlatego a nuż Wy coś wiecie na ten temat
Rucola lubi tę wiadomość
Basia - wrzesień 2018
Gosia - maj 2024 -
Hej dziewczyny !!
Powodzenia na dzisiejszych wizytach!.
My jesteśmy już po badaniach prenatalnych wszystko w porządku . Dziecko 6 cm , tętno spadło do 160 wiec jest dobrze .
Lekarz powiedział ze już podejrzewa płeć ale powie nam dopiero następnym razem . Kolejna wizyta 21 marca .Paulla89, monika_86, Vlinder, Deseo, veritaserum, Bianka*, paulka86, asese, Wesoła89, matkapatka, aLunia, mitaka, zuza88, DoveLove, RusałkaPL, promyczek 39, Antonina38, Marzena782, GuBo, Rucola, Amy333, MiSia :), Zuzlo, Herbata, Asiek1214 lubią tę wiadomość
-
Cukierkowa wrote:Dziewczynki kochane, pomocy! Właśnie odebrałam wyniki badań, m.in.moczu i tam mam: osad moczu - bakterie: d.liczne. Co to znaczy? Pozostały parametry moczu są ok. Zapalenie pęcherza? Wizytę mam dopiero za dwa tyg., dlatego a nuż Wy coś wiecie na ten temat
Ja miałam taka sama sytuacje i zadzwoniłam do lekarza i mi powiedziała, ze prawdopodobnie zle pobrałam mocz do badania. Na drugi dzień oddałam po raz kolejny i wynik już był dobry.
Av lubi tę wiadomość
-
Syn spał z nami w pokoju, miał swój kącik, ponad 2 lata. Mieszkaliśmy z rodzicami i mieliśmy 1 pokój. Gdy przeprowadziliśmy się do Holandii od pierwszej nocy śpi u siebie w pokoju. Nawet nie chciał słyszeć żeby zasypiać u nas, swoim pokojem bardzo się cieszył. Gdybyśmy mieli dodatkową sypialnię (mamy 2 sypialnie + salon - w Holandii salon musi pozostać salonem a nie miejscem do codziennego snu) maleństwo spałoby u siebie w pokoju. Na początku będzie spało u nas w sypialni, a później z synem w pokoju, chyba, że w międzyczasie zmienimy mieszkanie na takie co ma 3 sypialnie+salon
Zuzlo lubi tę wiadomość
-
Cukierkowa wrote:Dziewczynki kochane, pomocy! Właśnie odebrałam wyniki badań, m.in.moczu i tam mam: osad moczu - bakterie: d.liczne. Co to znaczy? Pozostały parametry moczu są ok. Zapalenie pęcherza? Wizytę mam dopiero za dwa tyg., dlatego a nuż Wy coś wiecie na ten temat
-
Jeśli nie ma białka i leukocytow to raczej nie zapalenie
-
nick nieaktualnyCukierkowa wrote:Dziewczynki kochane, pomocy! Właśnie odebrałam wyniki badań, m.in.moczu i tam mam: osad moczu - bakterie: d.liczne. Co to znaczy? Pozostały parametry moczu są ok. Zapalenie pęcherza? Wizytę mam dopiero za dwa tyg., dlatego a nuż Wy coś wiecie na ten temat
Spokojnie, w ciąży to dość powszechna sprawa. Jeśli nie masz białka, leukocytów, erytrocytów to nic się z tym nie robi. Dużo pij, jedz żurawinę i będzie dobrze
Ja mam wiecznie liczne bakterie w osadzie.
A dlaczego każecie powtórzyć badanie? Nie rozumiem. Powtarza się badanie jeśli w posiewie wyhoduję się kilka bakterii, bo jedna odpowiada za zakażenie w 90%. Ale powtarzać badanie bo w ogólnym wyszły bakterie?? Dziwne,Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 marca 2018, 10:10
-
veritaserum wrote:Spokojnie, w ciąży to dość powszechna sprawa. Jeśli nie masz białka, leukocytów, erytrocytów to nic się z tym nie robi. Dużo pij, jedz żurawinę i będzie dobrze
Ja mam wiecznie liczne bakterie w osadzie.
A dlaczego każecie powtórzyć badanie? Nie rozumiem. Powtarza się badanie jeśli w posiewie wyhoduję się kilka bakterii, bo jedna odpowiada za zakażenie w 90%. Ale powtarzać badanie bo w ogólnym wyszły bakterie?? Dziwne,Czyli dramatu nie ma, tak?
A czy jeśli przy wirusie zapalenia wątroby typu C, mam przeciwciała antyHCV: niereaktywny; to co to znaczy?Basia - wrzesień 2018
Gosia - maj 2024 -
Zuzlo wrote:Dziewczyny a co myślicie o białym lozeczku z ikei? Wiem ze tam sa 2 poziomy materaca. Czy lepiej kupić z 3 poziomowym?
My ostatnio byliśmy z mężem w Ikei i też się zastanawialiśmy nad tym łóżeczkiem...ale to taka wstępna myśl:)
na temat materaców muszę trochę poczytać, popytać, żeby kupić jakiś porządny (nie wiem jakie są te w Ikei)
Podobają mi się też te ich mebelki Stuva (które też można dostawiać jak dziecko rośnie)
Jeszcze do tej pory nie kupowałam mebli w Ikei, dlatego mam nadzieję, że są dobrej jakości, i się po jakimś czasie użytkowania nie rozlecą
-
nick nieaktualnyJeśli dobrze pobrałaś mocz, nie ma co powtarzać. Ja też mam wiecznie liczne te bakterie, dobrze pobieram ale ginekolog mówi że przy braku leukocytów, białka i objawów nie leczymy tego antybiotykiem.
Co do HCV taki wynik to po prostu wynik ujemnyCzyli dobry!
Cukierkowa, Rucola lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyJa też już po! Wszystko jest ok, Dzidzia ma 7,42cm, na razie bliżej do chłopaka ale to się okaże
Cukierkowa, asese, Vlinder, Bianka*, natalinka, veritaserum, nadulek, matkapatka, aLunia, zuza88, mitaka, DoveLove, Ithildin, Antonina38, Marzena782, GuBo, monika_86, Natalia1984, Av, Amy333, MiSia :), Rucola, Deseo, Paulla89, Herbata, sylvi, Asiek1214 lubią tę wiadomość
-
Ja przy poprzednim badaniu moczu miałam nieliczne bakterie w osadzie i wykonałam posiew, który wyszedł jałowy. Ostatnio z kolei wyszły mi w osadzie, jak Tobie, dość liczne i pani dr powiedziała, że nie trzeba posiewu, bo jeśli nie odczuwam żadnych dolegliwości, to w zasadzie nie ma się czym przejmować, ale jeśli chcę, to mogę zażywać Urosept 3razy dziennie po 2 tabletki, są ziołowe i bezpieczne w ciąży.Cukierkowa lubi tę wiadomość