X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne WRZEŚNIOWE DZIECI 2018
Odpowiedz

WRZEŚNIOWE DZIECI 2018

Oceń ten wątek:
  • aLunia Autorytet

Wysłany: 1 marca 2018, 09:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bizonka wrote:
    Szybkie pytanie do dziewczyn z Wro- gdzie i u kogo robicie USG genetyczne?

Ja u dr Michalika on przyjmuje na jedności narodowej.

3i49df9hy6z4ginm.png

ex2bdf9h3wcvr2ut.png

zrz6i09kya2w4ixc.png
    22.12.2016r (11 tydzień-poronienie zatrzymane)
    10 cs- udało się
    Hormony ok, podwyższone tsh- letrox 4x100 i 3x75
  • Amy333 Autorytet

Wysłany: 1 marca 2018, 09:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bizonka wrote:
    Szybkie pytanie do dziewczyn z Wro- gdzie i u kogo robicie USG genetyczne?

Ja robie w Dolnośląskim Centrum Ginekologii u dr. Gizeli Jakubowicz. Moja gin prowadząca zachwalała ich, zobaczymy dzisiaj czy będę zadowolona ;-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 marca 2018, 09:48

14 cs- suplementacja M- udało się w ostatnim dniu roku!
    2 cykl po sono HSG- polecam każdemu przeczyścić rurki;)
    3i49hdgeac44oma5.png
  • MiSia :) Autorytet

Wysłany: 1 marca 2018, 09:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tasia86 wrote:
    Jak jest wcześniak to chyba nawet jest obowiązek, żeby kupić monitor oddechu. Mój urodzony w terminie i u nas nie był potrzebny, no ale jak któryś rodzic będzie się czuł spokojniej to czemu nie :)
    Najważniejsze, żeby nie dawać nic zbędnego do łóżeczka. Żadnych kołderek, poduszek, osłonek na szczebelki, zabawek tak, aby nie było niczego czym dziecko mogłoby się niechcący przykryć i udusić. Dziecko powinno spać na gołym materacu z prześcieradłem. No i tak jak pisała Misia, baldachimy są bez sensu, bo utrudniają przepływ powietrza i przy okazji są siedliskiem kurzu.

Idealnie napisane ! Dziewczyny naprawde nie wkladajcie zadnych rzeczy do lozeczka dziecka jesli chciecie zeby bylo bezpieczne.

hchygov3n960krj6.png
    f2wl2n0adjltluvt.png
    Mikołaj <3
    Przyszedł na świat 16.02.2016r. o godzinie 18:35 przez cc.
    3580 g , 56 cm :-)
  • Bianka* Autorytet

Wysłany: 1 marca 2018, 09:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja już po :)
    Wszystko super, potwierdzona dziewczynka, jesteśmy tacy szczęśliwi :)
    Crl 67mm
    Nt 1,7
    Fhr 163
    Ryzyka skorygowane bardzo niskie.

Paulla89, monika_86, Vlinder, Deseo, natalinka, veritaserum, paulka86, asese, Wesoła89, Cukierkowa, nadulek, matkapatka, mitaka, aLunia, zuza88, DoveLove, promyczek 39, Antonina38, Marzena782, GuBo, Av, Rucola, Amy333, Tasia86, MiSia :), Herbata, sylvi, JustynaG, Asiek1214 lubią tę wiadomość

w57vkrnt52z8506i.png
    dqprj44j7fvgc606.png
    08.09.2017 [*] 8tc
  • Cukierkowa Autorytet

Wysłany: 1 marca 2018, 09:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczynki kochane, pomocy! Właśnie odebrałam wyniki badań, m.in.moczu i tam mam: osad moczu - bakterie: d.liczne. Co to znaczy? Pozostały parametry moczu są ok. Zapalenie pęcherza? Wizytę mam dopiero za dwa tyg., dlatego a nuż Wy coś wiecie na ten temat :)

Rucola lubi tę wiadomość

Basia - wrzesień 2018
    Gosia - maj 2024
  • elleilah Koleżanka

Wysłany: 1 marca 2018, 10:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny !!
    Powodzenia na dzisiejszych wizytach!.
    My jesteśmy już po badaniach prenatalnych wszystko w porządku . Dziecko 6 cm , tętno spadło do 160 wiec jest dobrze .
    Lekarz powiedział ze już podejrzewa płeć ale powie nam dopiero następnym razem . Kolejna wizyta 21 marca .

Paulla89, monika_86, Vlinder, Deseo, veritaserum, Bianka*, paulka86, asese, Wesoła89, matkapatka, aLunia, mitaka, zuza88, DoveLove, RusałkaPL, promyczek 39, Antonina38, Marzena782, GuBo, Rucola, Amy333, MiSia :), Zuzlo, Herbata, Asiek1214 lubią tę wiadomość

w57v9jcgr25c03xm.png

20160514610122.png
  • Paulla89 Koleżanka

Wysłany: 1 marca 2018, 10:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cukierkowa wrote:
    Dziewczynki kochane, pomocy! Właśnie odebrałam wyniki badań, m.in.moczu i tam mam: osad moczu - bakterie: d.liczne. Co to znaczy? Pozostały parametry moczu są ok. Zapalenie pęcherza? Wizytę mam dopiero za dwa tyg., dlatego a nuż Wy coś wiecie na ten temat :)

Ja miałam taka sama sytuacje i zadzwoniłam do lekarza i mi powiedziała, ze prawdopodobnie zle pobrałam mocz do badania. Na drugi dzień oddałam po raz kolejny i wynik już był dobry.

Av lubi tę wiadomość

l22ncbxmmqrb6qzk.png
  • Vlinder Autorytet

Wysłany: 1 marca 2018, 10:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Syn spał z nami w pokoju, miał swój kącik, ponad 2 lata. Mieszkaliśmy z rodzicami i mieliśmy 1 pokój. Gdy przeprowadziliśmy się do Holandii od pierwszej nocy śpi u siebie w pokoju. Nawet nie chciał słyszeć żeby zasypiać u nas, swoim pokojem bardzo się cieszył. Gdybyśmy mieli dodatkową sypialnię (mamy 2 sypialnie + salon - w Holandii salon musi pozostać salonem a nie miejscem do codziennego snu) maleństwo spałoby u siebie w pokoju. Na początku będzie spało u nas w sypialni, a później z synem w pokoju, chyba, że w międzyczasie zmienimy mieszkanie na takie co ma 3 sypialnie+salon

Zuzlo lubi tę wiadomość

bhywvcqgxdl0na75.png
  • Vlinder Autorytet

Wysłany: 1 marca 2018, 10:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cukierkowa wrote:
    Na Twoim miejscu powtórzyłabym badanie. Ważne jest jak pobierasz mocz do badania.

bhywvcqgxdl0na75.png
  • Deseo Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cukierkowa- też tak miałam, muszę powtórzyć badanie. Trzeba się najpierw podmyć, potem trochę wysikać i dopiero pod koniec pobrać mocz.

Emilka 2012 <3
    kgKip1.png
  • natalinka Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cukierkowa wrote:

Jeśli nie ma białka i leukocytow to raczej nie zapalenie

201404234670.png

cfc61914ad.png
  • natalinka Autorytet

Wysłany: 1 marca 2018, 10:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gratulacje dziewczyny dobrych wiesci!

Bianka* lubi tę wiadomość

201404234670.png

cfc61914ad.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 marca 2018, 10:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cukierkowa wrote:

Spokojnie, w ciąży to dość powszechna sprawa. Jeśli nie masz białka, leukocytów, erytrocytów to nic się z tym nie robi. Dużo pij, jedz żurawinę i będzie dobrze ;)
    Ja mam wiecznie liczne bakterie w osadzie.

A dlaczego każecie powtórzyć badanie? Nie rozumiem. Powtarza się badanie jeśli w posiewie wyhoduję się kilka bakterii, bo jedna odpowiada za zakażenie w 90%. Ale powtarzać badanie bo w ogólnym wyszły bakterie?? Dziwne,

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 marca 2018, 10:10

• natalinka Autorytet

Wysłany: 1 marca 2018, 10:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas na prenatalnych tętno 173, na poprzednim badaniu podobnie. Mam nadzieję, że to tylko dlatego, że dzidziuś się bardzo wiercil, a ja się stresowalam...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 marca 2018, 10:09

201404234670.png

cfc61914ad.png
  • Cukierkowa Autorytet

Wysłany: 1 marca 2018, 10:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    veritaserum wrote:
    Spokojnie, w ciąży to dość powszechna sprawa. Jeśli nie masz białka, leukocytów, erytrocytów to nic się z tym nie robi. Dużo pij, jedz żurawinę i będzie dobrze ;)
    Ja mam wiecznie liczne bakterie w osadzie.

A dlaczego każecie powtórzyć badanie? Nie rozumiem. Powtarza się badanie jeśli w posiewie wyhoduję się kilka bakterii, bo jedna odpowiada za zakażenie w 90%. Ale powtarzać badanie bo w ogólnym wyszły bakterie?? Dziwne,
    Bo ja rzeczywiście mocz pobierałam, wydaje mi się, dobrze. Podmyłam, wysikałam trochę, a potem siknęłam do pudełka :) Czyli dramatu nie ma, tak? :)
    A czy jeśli przy wirusie zapalenia wątroby typu C, mam przeciwciała antyHCV: niereaktywny; to co to znaczy?

Basia - wrzesień 2018
    Gosia - maj 2024
  • lena86 Autorytet

Wysłany: 1 marca 2018, 10:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zuzlo wrote:
    Dziewczyny a co myślicie o białym lozeczku z ikei? Wiem ze tam sa 2 poziomy materaca. Czy lepiej kupić z 3 poziomowym?

My ostatnio byliśmy z mężem w Ikei i też się zastanawialiśmy nad tym łóżeczkiem...ale to taka wstępna myśl:)
    na temat materaców muszę trochę poczytać, popytać, żeby kupić jakiś porządny (nie wiem jakie są te w Ikei)
    Podobają mi się też te ich mebelki Stuva (które też można dostawiać jak dziecko rośnie)
    Jeszcze do tej pory nie kupowałam mebli w Ikei, dlatego mam nadzieję, że są dobrej jakości, i się po jakimś czasie użytkowania nie rozlecą;)

w4sq43r85k8egy8f.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 marca 2018, 10:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeśli dobrze pobrałaś mocz, nie ma co powtarzać. Ja też mam wiecznie liczne te bakterie, dobrze pobieram ale ginekolog mówi że przy braku leukocytów, białka i objawów nie leczymy tego antybiotykiem.
    Co do HCV taki wynik to po prostu wynik ujemny ;) Czyli dobry!

Cukierkowa, Rucola lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 1 marca 2018, 10:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też już po! Wszystko jest ok, Dzidzia ma 7,42cm, na razie bliżej do chłopaka ale to się okaże :)

Cukierkowa, asese, Vlinder, Bianka*, natalinka, veritaserum, nadulek, matkapatka, aLunia, zuza88, mitaka, DoveLove, Ithildin, Antonina38, Marzena782, GuBo, monika_86, Natalia1984, Av, Amy333, MiSia :), Rucola, Deseo, Paulla89, Herbata, sylvi, Asiek1214 lubią tę wiadomość

• Cukierkowa Autorytet

Wysłany: 1 marca 2018, 10:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    fryzycjada gratulacje! :D

Basia - wrzesień 2018
    Gosia - maj 2024
  • asese Autorytet

Wysłany: 1 marca 2018, 10:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cukierkowa wrote:

Ja przy poprzednim badaniu moczu miałam nieliczne bakterie w osadzie i wykonałam posiew, który wyszedł jałowy. Ostatnio z kolei wyszły mi w osadzie, jak Tobie, dość liczne i pani dr powiedziała, że nie trzeba posiewu, bo jeśli nie odczuwam żadnych dolegliwości, to w zasadzie nie ma się czym przejmować, ale jeśli chcę, to mogę zażywać Urosept 3razy dziennie po 2 tabletki, są ziołowe i bezpieczne w ciąży.

Cukierkowa lubi tę wiadomość

rg50flw1ig1o65jx.png
‹‹ 399 400 401 402 403 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Nieregularny okres. Przyczyny i objawy nieregularnych cykli miesiączkowych.

Nieregularny okres nie zawsze musi świadczyć o zaburzeniach, czy problemach hormonalnych. Na pewnych etapach życia nieregularne cykle są okresem przejściowym. Kiedy jednak nieregularne cykle warto skonsultować z lekarzem? Jakie są najczęstsze przyczyny nieregularnych cykli miesiączkowych? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Odstawienie tabletek antykoncepcyjnych - jak zrobić to bezpiecznie?

Wiele kobiet uważa, że odstawienie tabletek antykoncepcyjnych, plastrów, czy innych środków hormonalnych to bardzo prosta sprawa - wystarczy przestać zażywać. Tymczasem warto znać kilka zasad, które sprawią, że odstawienie antykoncepcji będzie bezpieczne, łagodne dla organizmu i pozwoli jak najbardziej zminimalizować ryzyko wystąpienia skutków ubocznych. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Ciąża bliźniacza – wszystko co musimy o niej wiedzieć

Ciąża bliźniacza to rodzaj ciąży wielopłodowej, podczas której w macicy kobiety rozwijają się jednocześnie dwa płody. Ciąże bliźniacze stanowią około 1,25% wszystkich ciąż, czyli średnio jeden na sto porodów kończy się przyjściem na świat nie jednego, a dwójki dzieci. Współcześnie coraz więcej ciąż to właśnie ciąże bliźniacze. Przeczytaj i dowiedz się m.in. jak powstaje ciąża bliźniacza, jakie są jej rodzaje i jakie może powodować ryzyka. 

CZYTAJ WIĘCEJ