WRZEŚNIOWE DZIECI 2018
-
WIADOMOŚĆ
-
mitaka wrote:Ja po wizycie, ale się spłakałam przed. Mąż mi zapisał 28 a miałam na 21 i ręka w nocniku, bo 10 tydz ja bez karty ciąży, bez badań i od dzisiaj umówiłam się w pracy, że idę na zwolnienie. Wyprosiliśmy i wymusiliśmy jakoś wizytę, przepraszałam że mam kalafior zamiast mózgu, a mój stary to drugi kalafior bez rokowań. Mam skierowanie na wr i inne toxa, l4 i skierowanie na prenatalne na 16 marca, już się zaczynam stresować
Uśmiałam się z tego kalafiora męża, no ale współczuję stresu! Całe szczęście, że udało Ci się jednak dostać dzisiaj. A jak dzidzia, miałaś usg?Synek ur. w 2016
-
Hej chodzę do lekarza który korzysta ze sprzętu veluson e8 w okolicy jest też lekarz który właśnie zakupił e10. Dziś byłam u tego na e8 na 2gim badaniu założył mi kartę ciąży (10tc i 1 dzien) za 2tug mam prenatalne. Zmienić lekarza czy to aż takiej różnicy nie ma?
44dc serduszko bije dzidzia 4mm
24dc beta 18,65, 30dc beta 877,45, 37dc beta 13358, 40 -
Ithildin wrote:Swoją drogą co do łóżeczek - czy takie zwykle, białe drewniane łóżeczka różnią się jakoś bardzo mocno, ze ich ceny wahają się od niecałych 200 do 600 zlotych? Wiem, ze chce 3 poziomy materaca i wyjmowane szczebelki, ale czy poza tym to ma jakieś duże znaczenie jaka cena?
Wiesz co, ja kupiłam na allegro białe drewniane łóżeczko "no name" w dość rozsądnej cenie i generalnie jestem zadowolona, ale np. na dole jest szuflada i bez przerwy wypada z niej dnoW rezultacie prawie jej nie używam. Myślę, że w droższym łóżeczku takie szczegóły byłyby bardziej dopracowane.
Ithildin lubi tę wiadomość
Synek ur. w 2016
-
Nadzieja2018 wrote:Hej chodzę do lekarza który korzysta ze sprzętu veluson e8 w okolicy jest też lekarz który właśnie zakupił e10. Dziś byłam u tego na e8 na 2gim badaniu założył mi kartę ciąży (10tc i 1 dzien) za 2tug mam prenatalne. Zmienić lekarza czy to aż takiej różnicy nie ma?
Jeśli Twój jest dobry, to spokojnie zostań u niego, chyba, że tamten to jakiś geniusz
Leon
-
Herbata wrote:U nas dziecko będzie spało u siebie w pokoju. A łóżeczko chcemy zwykłe drewniane. Pokój dziecka to chyba jedyna rzecz nad którą się więcej zastanawiam. ☺ i w sumie nie mogę się doczekać urządzania ☺
Amy333 lubi tę wiadomość
-
Tasia86 wrote:Uśmiałam się z tego kalafiora męża, no ale współczuję stresu! Całe szczęście, że udało Ci się jednak dostać dzisiaj. A jak dzidzia, miałaś usg?
-
Gdatuluje udnych wizyt dziewczyny
Co do lozeczka to dla synka kupilismy biale drewniane z szuflada z sredniej polki cenowej i bylismy bardzo zadowoleni. Bez zbedbego baldachimu i innych tego typu rzeczy ktore zabieraja przestrzen dziecku i utrudniaja cyrkulacje powietrza. Mialam jedynie poduszeczki na szczebelka , ale jak sie naczytalam ze to niebezpieczne to sciaglam odrazu.. Nawet jak sie dziecko uderzy o szczebelki to nie z taka sila zeby moglo sobie krzywde zrobic.
Teraz synek spi na swoim lozku , a wlasciewie mial jakies 15 miesiecy jak go przenieslimy do niego.
Co do stania w kolejkach to nie powiem nigdy sie nie prosilam , ale kilka razy zostalam przepuszczona. W rossmanie zawsze wolaly mnie Panie jako pierwsza
Ktoras tu pisala o racuchach ( nie pamietam ktora) i teraz nie wiem jak zasne... Jutro musze koniecznie zrobic..
Milej nocy dziewczyny i porankow bez nudnosciWiadomość wyedytowana przez autora: 28 lutego 2018, 22:08
Rucola lubi tę wiadomość
-
Natalia1984 wrote:Noworodek sam w pokoju? Będziesz biegać do niego co dwie godziny w nocy? Ja bym zwariowała gdybym miała nie słyszeć jak oddycha przez sen
Rucola lubi tę wiadomość
Leon
-
nick nieaktualnyHerbata wrote:U nas dziecko będzie spało u siebie w pokoju. A łóżeczko chcemy zwykłe drewniane. Pokój dziecka to chyba jedyna rzecz nad którą się więcej zastanawiam. ☺ i w sumie nie mogę się doczekać urządzania ☺
oszalałabym biegać tak do innego pokoju
-
nick nieaktualnyAv wrote:Mój mąż już kombinuje system ostrzegania o braku oddechu u dziecka. Jest trochę paranoikiem, boję się, że alarm się przypadkiem włączy i pobudzi wszystkich sąsiadów
Rucola, Av lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Nam się przydały 3 poziomy, bo w pewnym momencie dziecko już siada, ale jeszcze nie stoi i wtedy obniża się na ten środkowy poziom. Oczywiście można od razu na najniższy, ale nie jest on za wygodny, trzeba się mocno schylać. Jak dziecko już stoi i wyciąga rączki, żeby je wyjąć to nie jest to już duży problem, ale póki się da wygodniej jest korzystać z wyższych poziomów.Synek ur. w 2016
-
Av wrote:Różnica w sprzęcie w tym przypadku jest dużo mniej znacząca, niż różnica w kompetencji lekarzy
Jeśli Twój jest dobry, to spokojnie zostań u niego, chyba, że tamten to jakiś geniusz
Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 marca 2018, 05:33
44dc serduszko bije dzidzia 4mm
24dc beta 18,65, 30dc beta 877,45, 37dc beta 13358, 40 -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyA ja jeszcze 8h. Jestem taka zestresowana ze nie wiem jak wytrzymam
w zasadzie nie wiem czemu przeciez i tak nic nie zmienie juz ale to silniejsze ode mnie.
Rucola, Amy333, paulka86, Zuzlo, Bianka*, monika_86, MiSia :), Vlinder, asese lubią tę wiadomość
-
ojej Dziewczyny, to już dziś ten dzień !!!
Frezyciada, veritaserum wpadam to po pracy poczytać u udanych wizytach i zdrowych Dzidziuchach) Powodzenia!!
Zuzlo, veritaserum, zuza88 lubią tę wiadomość
#wegemama#wegerodzinawkomplecie
Synek 💚 31.08.2018r.
Córeczka i Synek 💜💙 7.01.2021 -
Nadzieja2018 wrote:Obaj maka rewelacyjne opinie z tym że ten co kupił nowy sprzęt okazuje się że ma tańsze wizyty bo działa w małym miasteczku 5min bliżej niż tamten. Eh sama nie wiem. Pracują w tym samym szpitalu nie chce później natrafić na porodzie na tamtego że będzie się mscil ale u niego wizyta 200 zł a u tamtego z lepszym sprzętem 140 zł chyba że podniesie jak ma teraz lepszy. Kurde sama nie wiem 60 zł roznicy razy do końca ciąży jeszcze sporo wizyt to dużo kasy...
ja to swojemu lekarzowi powiedziałam, ze pod koniec ciazy to porzucam i przenoszę się do Warszawy
a 60 zeta na wizycie to sporo, szczefolnie gdy później te wizyty są bardzo częste.
Aniołek 27.09.2017 - 9 tydzień