X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne WRZEŚNIOWE DZIECI 2018
Odpowiedz

WRZEŚNIOWE DZIECI 2018

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 lutego 2018, 16:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    my w tym roku ze względu ciąży to nad Bałtyk. A tak to jeździliśmy do Chorwacji.

Rucola, paulka86 lubią tę wiadomość

• Rucola Autorytet

Wysłany: 28 lutego 2018, 16:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do tematu łózeczek, to nie mam żadnego doświadczenia. Myślę, ze i jedne i drugie maja zarówno swoje plusy jak i minusy. ja muszę wziąć pod uwagę wielkośc swojej malutkiej sypialni, więc na początek poszukamy czegoś malutkiego. Pisałyście coś o kołyskach czy dostawkach, chyba na początek coś takiego a później skłaniam sie bardziej do turystycznego, jakos tak wydaje mi się bezpieczniejsze...

#wegemama#wegerodzinawkomplecie
    Synek 💚 31.08.2018r.
    Córeczka i Synek 💜💙 7.01.2021
  • Rucola Autorytet

Wysłany: 28 lutego 2018, 16:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    frezyjciada wrote:
    Czy któraś jeszcze boryka się z krawiacymi dziąsłami? U mnie to masakra jakaś, już nie wiem co z tym robić! :(
    Plus jakiś sposób na gładką pupę? Syfilis co mam na twarzy, plecach i dekolcie pojawia się nagle na pupie :'( ratunku!!!
    a nitkujesz? ja jak nie nitkuję 2-3 dni to zaczynają krwawić. jak nitkujce codziennie to jest luks :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 lutego 2018, 16:33

Synek 💚 31.08.2018r.
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 lutego 2018, 16:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rucola wrote:
    a nitkujesz? ja jak nie nitkuję 2-3 dni to zaczynają krwawić. jak nitkujce codziennie to jest luks :)
    Nitkuje, mam miękka szczoteczkę, pastę z aloesem, na zmianę z lacalutem bo tak mi stomatolog kazała a nadal krwawica

• Rucola Autorytet

Wysłany: 28 lutego 2018, 16:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    frezyjciada wrote:
    Nitkuje, mam miękka szczoteczkę, pastę z aloesem, na zmianę z lacalutem bo tak mi stomatolog kazała a nadal krwawica
    w lacalucie jest chlorheksydyna więc nie stosuj długo, bo przebarwi Ci zęby. W ciąży wzrasta poziom estrogenów, więc dziąsła są automatycznie bardziej rozpulchnione więc krwawienie w ciąży jest dość typowe...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 lutego 2018, 16:38

Synek 💚 31.08.2018r.
  • KasW91 Ekspertka

Wysłany: 28 lutego 2018, 16:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja chciałbym mieć na początku dziecko blisko siebie i właśnie myślałam o takim łóżeczku/ dostawce typu next2me, ale myśle, ze to na max 6 miesięcy jakos wystarcza. Później chcielibyśmy kupić takie łóżeczko, które będzie rosło razem z dzieckiem

Rucola lubi tę wiadomość

3jgxrjjge9czjwa2.png
    2 lata starań
    18.06.2016 - Aniołek :*
    24 cykl - szczęśliwy :) oby tak pozostało
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 lutego 2018, 16:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W pierwszej ciąży też tak miałam i nie chcieli mi leczyć zębów wcale bo tak krwawilo, że mimo odsysania nic stomatolog nie widzial

• Vlinder Autorytet

Wysłany: 28 lutego 2018, 16:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My mamy mało miejsca w sypialni, więc również wybieramy łóżeczko rosnące
    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/c965cddb65a6.jpg

https://naforum.zapodaj.net/thumbs/b24f2db4032f.jpg

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 lutego 2018, 16:48

Rucola, Cukierkowa, KasW91, Zuzlo, Marzena782, monika_86 lubią tę wiadomość

bhywvcqgxdl0na75.png
  • Rucola Autorytet

Wysłany: 28 lutego 2018, 16:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    frezyjciada wrote:
    W pierwszej ciąży też tak miałam i nie chcieli mi leczyć zębów wcale bo tak krwawilo, że mimo odsysania nic stomatolog nie widzial
    to u Ciebie pewnie wina ciąży i nic nie pomoże więc lacalutu długo nie stosuj ;) po nitkowaniu możesz wypłukać buzię wodą z domieszka wody utlenionej zeby skrzepy krwi nie zalegały między zębami i nie gniły, bo to potem troche smierdzi :P

frezyjciada lubi tę wiadomość

Synek 💚 31.08.2018r.
  • Bianka* Autorytet

Wysłany: 28 lutego 2018, 16:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rany, myślałam, że mdłości mi odpuściły, a dziś znów czuję się fatalnie :/
    Ja już kiedyś pisałam, że kupuję Chicco next2me, a później młoda? ( ciekawe czy się potwierdzi) przeprowadzi się do Bellamy Ines :)

w57vkrnt52z8506i.png
    dqprj44j7fvgc606.png
    08.09.2017 [*] 8tc
  • Tasia86 Ekspertka

Wysłany: 28 lutego 2018, 17:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Październikowa założycielka tematu też była oszustką :/ Już sobie skasowała konto. Pewnie też podstawiona przez BBF, bardzo to słabe. Nie rozumiem po co to robią. Przecież na pewno znalazłaby się jakaś prawdziwa mama, która by chętnie założyła nowy topic :/

Amy333 lubi tę wiadomość

Synek ur. w 2016 :)
    zud3gzu3sbje76xe.png
  • Wesoła89 Ekspertka

Wysłany: 28 lutego 2018, 17:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiecie z tymi wynikami pappa to ja miałam tak, że dzwoniłam do laboratorium (diagnostyki) i powiedzieli, że się czeka 4 dni robocze a jak poszlam oddać krew to na rozpisce było 12 dni więc zapytałam, czemu są takie sprzeczne informacje (u mnie to bylo istotne bo gdybym dostala wynik po 12 dniach to byloby juz po prenatalnych) zadzwonili do ,,góry" i stwierdzili, że 4 dni a pisze tak widocznie w razie ewentualnych opoźnień :/

f2wlwn15pyf6mety.png
  • DoveLove Autorytet

Wysłany: 28 lutego 2018, 17:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Masakra co się ostatnio na forum dzieje...

100krotka30 lubi tę wiadomość

qb3cwn15v37nxio5.png
    klz96iyehfls5pph.png
  • Av Autorytet

Wysłany: 28 lutego 2018, 17:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wesoła89 wrote:
    Wiecie z tymi wynikami pappa to ja miałam tak, że dzwoniłam do laboratorium (diagnostyki) i powiedzieli, że się czeka 4 dni robocze a jak poszlam oddać krew to na rozpisce było 12 dni więc zapytałam, czemu są takie sprzeczne informacje (u mnie to bylo istotne bo gdybym dostala wynik po 12 dniach to byloby juz po prenatalnych) zadzwonili do ,,góry" i stwierdzili, że 4 dni a pisze tak widocznie w razie ewentualnych opoźnień :/
    Mi powiedzieli, że wyniki kiły/HIV będą po 3 tygodniach a były po niecałym tygodniu... Ja nawet o nie nie zapytałam na recepcji, bo myślałam, że za wcześnie. Dopiero mi moja gin powiedziała, bo je w systemie zauważyła.

A Diagnostyka to w ogóle ma burdel, kiedyś mi się wyniki cytologii po 3 tygodniach nie pojawiły, więc zaczęłam walczyć w LM, o co chodzi. To mnie zbywali i zbywali aż wreszcie napisałam do mojej gin i dopiero ona kazała im zadzwonić do Diagnostyki. I się okazało, że ktoś miał nieważny podpis elektroniczny czy coś i moje wyniki i jeszcze dwóch innych kobiet utknęły w jakiejś próżni... Były teoretycznie po tygodniu a dostałam je po miesiącu. Jeszcze mi kobiety tłumaczyły, że jak tak długo czekam to może dlatego, że coś jest nie tak i dali to do dalszej diagnostyki. Myślałam, że im przywalę. Co się nachodziłam, to moje, a pewnie jakbym nie chodziła to bym ich w ogóle nie dostała. Pół biedy, jak wynik jest prawidłowy, a jakby był zły i nikt by mi nie powiedział?

f2w3ol2adwu1ceje.png
    Leon :)
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 lutego 2018, 17:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Vlinder wrote:

Orientujesz sie ile takie łóżeczko kosztuje? Nawet nie wiedziałam ze takie sa ;) a tez nie mamy za wiele miejsca w pokoju, ponieważ bedziemy mieszkać teraz z moja mama.

• Marzena782 Autorytet

Wysłany: 28 lutego 2018, 17:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Vlinder wrote:

Powiedz koniecznie jak nazywa się takie łóżeczko !:)
    Jestem zakochana !:)

4,5 roku starań
    Pcos ,Pierwsza Owulacja i Udana! 16tydz. Ciąży !
    w4sqflw12tdr9ahl.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 28 lutego 2018, 17:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    DoveLove wrote:
    Masakra co się ostatnio na forum dzieje...
    no, czerwcówka i październikowa znikły z pierwszej strony to może jednak moderatorzy się za to wzięli i usunęli.
    a majowa pozowała do klanu :D haha

Mam taki baldachim ;D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 lutego 2018, 17:21

• Vlinder Autorytet

Wysłany: 28 lutego 2018, 17:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zuzlo wrote:
    Orientujesz sie ile takie łóżeczko kosztuje? Nawet nie wiedziałam ze takie sa ;) a tez nie mamy za wiele miejsca w pokoju, ponieważ bedziemy mieszkać teraz z moja mama.
    kosztuje 400€, w komplecie 2 materace + 2 zmiany pościeli na okrągłe łóżeczko + 2 zmiany pościeli na większe łóżeczko + baldachim
    Widziałam też na allegro podobne, ale nie zagłębiałam się w szczegóły, bo nie mieszkamy w Polsce.

bhywvcqgxdl0na75.png
  • Vlinder Autorytet

Wysłany: 28 lutego 2018, 17:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marzena782 wrote:
    Powiedz koniecznie jak nazywa się takie łóżeczko !:)
    Jestem zakochana !:)
    Babybett SmartGrow 7in1

Rucola lubi tę wiadomość

bhywvcqgxdl0na75.png
  • Bianka* Autorytet

Wysłany: 28 lutego 2018, 17:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, jeśli się nie mylę, to łóżeczko, które wkleiła Vlinder to Stokke sleepi :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 lutego 2018, 17:23

w57vkrnt52z8506i.png
    dqprj44j7fvgc606.png
    08.09.2017 [*] 8tc
‹‹ 394 395 396 397 398 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

7 sposobów jak przetrwać przesilenie wiosenne i jak szybko zajść w ciążę!

Przesilenie wiosenne dla wielu kobiet jest trudnym okresem przejściowym, kiedy mogą pojawiać się problemy ze snem, nadmiernym zmęczeniem, brakiem energii, czy obniżoną koncentracją. Wszystko to może mieć wpływ na gospodarkę hormonalną i kobiecą płodność. Jak w tym czasie przygotować się do ciąży? Jakie są skuteczne sposoby na poprawę płodności? Jak szybko zajść w ciążę, wprowadzając proste nawyki do codziennego stylu życia?

CZYTAJ WIĘCEJ

12 najnowszych rekomendacji dla kobiet cierpiących na endometriozę - łagodzenie bólu i wspieranie płodności poprzez dietę

Endometrioza jest jedną z tych chorób, do której należy podchodzić holistycznie. Jednym ze sposobów, który może pomóc w walce z chorobą i przede wszystkim z łagodzeniem objawów choroby jest odpowiednia dieta. Poznaj 12 najważniejszych zasad zdrowego odżywiania dla kobiet, które cierpią na endometriozę.

CZYTAJ WIĘCEJ

Super produkty na okres ciąży, czyli 9 produktów szczególnie polecanych dla kobiet w ciąży

Zapoznaj się z produktami, które są wyjątkowo cenne dla rozwijającego się maleństwa i Twojego nadwyrężonego ciążą organizmu. Postaraj się, aby takie produkty jak kasze, żurawina i migdały w okresie ciąży na stałe zagościły w Twoim menu.

CZYTAJ WIĘCEJ