X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne WRZEŚNIOWE DZIECI 2018
Odpowiedz

WRZEŚNIOWE DZIECI 2018

Oceń ten wątek:
  • aLunia Autorytet

Wysłany: 28 lutego 2018, 14:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też polecam materac do turystycznego. My mamy drewniane. I córka spała do 3 roku i teraz też dziecko będzie tak spało. Ale u rodziców jednych i drugich jest łóżeczko turystyczne i moim zdaniem za twarde, trzeba coś podkładać.

3i49df9hy6z4ginm.png

ex2bdf9h3wcvr2ut.png

zrz6i09kya2w4ixc.png
    22.12.2016r (11 tydzień-poronienie zatrzymane)
    10 cs- udało się
    Hormony ok, podwyższone tsh- letrox 4x100 i 3x75
  • Av Autorytet

Wysłany: 28 lutego 2018, 14:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marzena782 wrote:
    Rucola to Mój Piękny Pies Nobi :) czarny Labrador :) dodam bardziej wyraźne :))
    Słodziak, labradory są super :)

f2w3ol2adwu1ceje.png
    Leon :)
  • Nika312 Autorytet

Wysłany: 28 lutego 2018, 14:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    moli5 wrote:
    Ja z koleji mam obie mutacje MTFHR hetero i PAI hetero i hematolog mi powiedziała,że same te mutację nie są niebezpieczna ale są badania potwierdzające ,że obecność ,PAI i MTFHR mogą prowadzić do poronień nawykowych dlatego wlączono mi zastrzyki.
    Wszystko badania na krzepliwość mam w normie jedynie białko S w dolnej granicy.

Lekarze długo się wahali nad zastrzykami bo mam jednego zdrowego synka i jedno poronienie i wszyscy mówili ,że leczenie stosuje się po 2-3 poronieniu ale ja nie chciałam ryzykować życia kolejnego maleństwa.
    Mam dokładnie takie same mutacje jak ty 3x hetero i zarówno genetyk jak i moja ginekolog mówili o konieczności brania zastrzykow od pozytywnego testu + metylowane witaminy b6 b12 i b9
    Dodam że badaliśmy jeszcze kariotypy na nfz i jest ok a jestem po 1 poronieniu
    Ze względu na torbiel na jajniku biorę jeszcze luteine 3x1

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 lutego 2018, 14:57

3jgxgywluivf3b0i.png
    atdc2n0aevz3e5ts.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 lutego 2018, 14:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja dziewczyny właśnie ugotowałam ogórkową na żeberkach ;) Do tego na drugie robię racuchy z jabłkami. Ciasto już gotowe czekają tylko na mężula i smażenie na świezo ;)

• natalinka Autorytet

Wysłany: 28 lutego 2018, 14:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja się na dziś zapisalam do ginekologa. Podpytam o ten Acard, bo już zglupialam czy brać, czy nie...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 lutego 2018, 14:57

201404234670.png

cfc61914ad.png
  • Rucola Autorytet

Wysłany: 28 lutego 2018, 14:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marzena782 wrote:
    Rucola to Mój Piękny Pies Nobi :) czarny Labrador :) dodam bardziej wyraźne :))
    Śliczny!! Teraz widać dobrze :)

Marzena782 lubi tę wiadomość

#wegemama#wegerodzinawkomplecie
    Synek 💚 31.08.2018r.
    Córeczka i Synek 💜💙 7.01.2021
  • Rucola Autorytet

Wysłany: 28 lutego 2018, 15:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    natalinka wrote:
    Ja się na dziś zapisalam do ginekologa. Podpytam o ten Acard, bo już zglupialam czy brać, czy nie...
    Woiesz, każdy lek, który rozrzedza krew poprawi przepływy, rzadka krew płynie swobodniej i jest dużo mniejsze ryzyko zakrzepu. jeśli boisz się acardu możesz zapytać o heparynę, ale to są zastrzyki w brzuch codziennie, ale żadnych przeciwskazań co do brania w ciąży nie ma. Wręcz są wskazania :)

Synek 💚 31.08.2018r.
  • Rucola Autorytet

Wysłany: 28 lutego 2018, 15:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    veritaserum wrote:
    A ja dziewczyny właśnie ugotowałam ogórkową na żeberkach ;) Do tego na drugie robię racuchy z jabłkami. Ciasto już gotowe czekają tylko na mężula i smażenie na świezo ;)
    o racuchy!!!! wstyd asię przyznać, ale nigdy nie robiłam sama, tylko u mamy. Mój emek jest dziwny, nie chce jeść niczego co według niego nie ma wartości, więc nawet jak robię naleśniki to na mące orkiszowej z dużą iloscią cynamonu, taki wariat jest :P

Synek 💚 31.08.2018r.
  • DoveLove Autorytet

Wysłany: 28 lutego 2018, 15:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Odebrałam Młodego z przedszkola z gorączką :/ wychowawczyni dzwoniła, że źle sie czuje i jest mu zimno. A tak dobrze sie trzymał, echhh...

qb3cwn15v37nxio5.png
    klz96iyehfls5pph.png
  • natalinka Autorytet

Wysłany: 28 lutego 2018, 15:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rucola wrote:
    Woiesz, każdy lek, który rozrzedza krew poprawi przepływy, rzadka krew płynie swobodniej i jest dużo mniejsze ryzyko zakrzepu. jeśli boisz się acardu możesz zapytać o heparynę, ale to są zastrzyki w brzuch codziennie, ale żadnych przeciwskazań co do brania w ciąży nie ma. Wręcz są wskazania :)

Ja to się bardziej boję tego, że i tak mam rzadką krew, więc nie wiem jak to będzie jeszcze po lekach.

201404234670.png

cfc61914ad.png
  • nick nieaktualny

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rucola wrote:
    o racuchy!!!! wstyd asię przyznać, ale nigdy nie robiłam sama, tylko u mamy. Mój emek jest dziwny, nie chce jeść niczego co według niego nie ma wartości, więc nawet jak robię naleśniki to na mące orkiszowej z dużą iloscią cynamonu, taki wariat jest :P

Wariat :D Jak racuchy to tylko na zwykłej mące z jabłuszkami i smażone na głębokim tłuszczu :D

Co do Acardu jak zapytałam mojego ginekologa czy mogłabym brać powiedział mi że mam się skupić na leczeniu, nie czytać nic w internetach i nie wymyślać. Gdybym miała wskazania i on by uznał je za stosowne to już bym go brała.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 lutego 2018, 15:10

Rucola lubi tę wiadomość

• natalinka Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dziś zrobiłam zupę meksykańską, ale syn kręci nosem, że ostra...

201404234670.png

cfc61914ad.png
  • Rucola Autorytet

Wysłany: 28 lutego 2018, 15:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    veritaserum wrote:
    Wariat :D Jak racuchy to tylko na zwykłej mące z jabłuszkami i smażone na głębokim tłuszczu :D

Co do Acardu jak zapytałam mojego ginekologa czy mogłabym brać powiedział mi że mam się skupić na leczeniu, nie czytać nic w internetach i nie wymyślać. Gdybym miała wskazania i on by uznał je za stosowne to już bym go brała.
    a miałas badane mutacje? albo zlecone badania w kierunku krzepliwości?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 lutego 2018, 15:14

Synek 💚 31.08.2018r.
  • Rucola Autorytet

Wysłany: 28 lutego 2018, 15:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    natalinka wrote:
    Ja to się bardziej boję tego, że i tak mam rzadką krew, więc nie wiem jak to będzie jeszcze po lekach.
    to poproś o skierowanie na badania w kieruncku krzepliwości i wszystkiego sie dowiesz :)

Synek 💚 31.08.2018r.
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 lutego 2018, 15:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rucola wrote:
    a miałas badane mutacje?

Nie miałam. To miał być kolejny krok i się szykowałam na styczeń z badaniami. Jak się już udało, no to z badań zrezygnowałam. Ginekologa zapytałam o to na zasadzie, a zapytam skoro może pomóc a nie zaszkodzi podobno. I dostałam mały ochrzan ;) a lekarza mam naprawdę postępowego i bardzo zaangazowanego.

• natalinka Autorytet

Wysłany: 28 lutego 2018, 15:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rucola wrote:
    to poproś o skierowanie na badania w kieruncku krzepliwości i wszystkiego sie dowiesz :)

Właśnie to chyba zrobię... Będzie najpewniejsze i rozwieje wątpliwości

Rucola lubi tę wiadomość

201404234670.png

cfc61914ad.png
  • Rucola Autorytet

Wysłany: 28 lutego 2018, 15:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    veritaserum wrote:
    Nie miałam. To miał być kolejny krok i się szykowałam na styczeń z badaniami. Jak się już udało, no to z badań zrezygnowałam. Ginekologa zapytałam o to na zasadzie, a zapytam skoro może pomóc a nie zaszkodzi podobno. I dostałam mały ochrzan ;) a lekarza mam naprawdę postępowego i bardzo zaangazowanego.
    Jesli ciąża rozwija się prawidłowo, to faktycznie nie ma wskazań, ale bez wyników badań nikt Ci tego nie zagwarantuje. Zreszta nawet jeśli wyniki byłyby książkowe to też nigdy nie masz pewności.
    Ja tak trochę panikuję ogólnie, bo lekarz powiedział mi, ze jesli zajdę w ciążę, to musimy zrobić wszystko, zeby ją utrzymać i stąd mam przebadane większość możliwych rzeczy, na wszelki wypadek i jestem uzbrojona w leki po zęby ;)

Synek 💚 31.08.2018r.
  • Amy333 Autorytet

Wysłany: 28 lutego 2018, 15:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wesoła89 wrote:
    Mam pytanie do dziewczyn, które robiły pappa, macie może już wyniki? Ja wlaśnie dostałam i wiem, że najlepiej poczekać do poniedziałku, kiedy mam usg ale mnie strasznie korci... No wiecie żeby mieć jakieś porównanie :)
    Ja robilam tydzien temu,ale u nas samego pappa nie wydaja. pewnie dlatego zebysmy sie nie nakrecaly;) jutro mam usg prenat.i wszystko razem bedzie omawiane:)

14 cs- suplementacja M- udało się w ostatnim dniu roku!
    2 cykl po sono HSG- polecam każdemu przeczyścić rurki;)
    3i49hdgeac44oma5.png
  • Rucola Autorytet

Wysłany: 28 lutego 2018, 15:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zazdroszczę Wam pysznych obiadków, mi się kompletnie nie chce nic gotować. Wróciłam z pracy godzinę temu, za godzinę wróci emek to razem coś wymyślimy. Ostatnio nie mam polotu do gotowania i honory oddaję emkowi :P
    W związku z tym, ze kończę pierwszy trymestr miałam nadzieję, ze wymioty też sie ze mną żegnają a ku mojemu zdziwieniu dziś w drodze do pracy w sekunde oblały mnie poty i całe szczęście, ze w cup holderze miałam kubek po wczorajszej kawie i napełniłam go w sekundzie trescią zwrotną... w kolorze kawy z mlekiem. te mdłosci i wymioty chyba mnie nigdy nie opuszczą....

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 lutego 2018, 15:24

Synek 💚 31.08.2018r.
  • Rucola Autorytet

Wysłany: 28 lutego 2018, 15:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Amy333 wrote:
    Ja robilam tydzien temu,ale u nas samego pappa nie wydaja. pewnie dlatego zebysmy sie nie nakrecaly;) jutro mam usg prenat.i wszystko razem bedzie omawiane:)
    to9 ja na wyniki pappy mam czekać 3 tygodnie ;/ średnio mi si to podoba tym bardziej, ze Wy macie tak szybko. Nie wiem o co to chodzi ;/

Synek 💚 31.08.2018r.
‹‹ 392 393 394 395 396 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Ciąża pozamaciczna - czym jest i jakie są objawy ciąży pozamacicznej?

Ciąża pozamaciczna (ektopowa) zdarza się raz na 90-100 przypadków ciąży. Jest to ciąża, która zamiast w macicy rozwija się poza nią. Objawy ciąży pozamacicznej nie są jednoznaczne. Trudno ją czasem rozpoznać, bo na początku objawy są podobne do ciąży o prawidłowym przebiegu. Na późniejszym etapie pojawia się ból podbrzusza, krwawienie oraz brak prawidłowego przyrostu hormonu hCG. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Prolaktyna a zajście w ciążę. Jak regulować poziom tego hormonu?

Prolaktyna to bardzo ważny hormon zarówno na etapie starań o dziecko, w ciąży, jak i po porodzie. Jakie są normy stężenia prolaktyny? Kiedy jej poziom może utrudniać zajście w ciążę i co robić w takiej sytuacji? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Ciąża - najważniejsze rzeczy, które powinnaś wiedzieć oczekując dziecka

Są rzeczy, które każda kobieta w ciąży powinna wiedzieć. Podstawowa wiedza o ciąży zapewni Ci komfort i bezpieczeństwo zarówno Twoje jak i Twojego dziecka. Przeczytaj między innymi od kiedy liczony jest początek ciąży, o jakich badaniach w ciąży nie możesz zapomnieć lub czy plamienie w ciąży jest niebezpieczne. 

CZYTAJ WIĘCEJ