X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne WRZEŚNIOWE DZIECI 2018
Odpowiedz

WRZEŚNIOWE DZIECI 2018

Oceń ten wątek:
  • Mamaawiki Autorytet

Wysłany: 1 marca 2018, 21:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rucola mie osobiście nie uraziłaś .Ja jestem katoliczką chodzę do kościoła itd staram się być dobrym człowiekiem .Szanuje ludzi wierzacych w inne religie i nie wierzących .Bo jak któraś z dziewczyn napisała najważniejsze żeby być dobrym czlowiekiem bez względu na rodzaj wiary .

Co do aborcji to ja nie potępiam kobiet które to robia to ich sumienie i ich zycie.Bo czy są gorsze od tych matek co rodzą i zostawiaja dzieci na śmierć na smietniku albo matki które katują swoje dziecko na śmierć.

Rucola, GuBo lubią tę wiadomość

8p3oskjor69op845.pniv09df9hiyby5l2y.png
    Udało się drugi cud pojawił się w 9 cyklu starań
    Niedoczynność tarczycy,hashimoto(anty TPO powyżej 600),hiperprolaktymia,torbiele piersi
  • Rucola Autorytet

Wysłany: 1 marca 2018, 21:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    86Monia wrote:
    U nas i tak jest full kultura i zrozumienie. Możesz Rucola kojarzyć taką grupę na fb: Mamy z Rzeszowa i okolic...jaka tam była afera na cała Polskę jak część kobiet wywołała burzę, że dzieci kobiet po cesarce nie obchodzą urodzin ale wydobyciny. No ręce i cycki opadają....:D
    Nie no czad, musze to na wlasne oczy przeczytac :p czytam emkowi a on mówi ze on to dawno temu czytal na joe monsterze :0

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 marca 2018, 21:44

86Monia lubi tę wiadomość

#wegemama#wegerodzinawkomplecie
    Synek 💚 31.08.2018r.
    Córeczka i Synek 💜💙 7.01.2021
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 marca 2018, 21:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bizonka ja pije ze słomki, normalnie z butelki nie dam rady tyle wypić ale wszędzie w mieszkaniu mam poustawiane szkalnki z wodą i Słomka i spokojnie 3litry wypijam :D a tak to pół nie mogłam :D tylko najważniejsze żeby mieć cały czas pod ręką wodę

• Bizonka Autorytet

Wysłany: 1 marca 2018, 21:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No właśnie tak mam i nie działa :/

31 lat // starania od 2014 // pierwsza ciaza TP-- OM 29.09.2018-- USG 22.09.2018
    w57vdqk3h42q0fr4.png
    m3sxrjjgx23zok21.png
  • nadulek Autorytet

Wysłany: 1 marca 2018, 21:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wreszcie was nadrobiłam.
    Gratulacje udanych wizyt.
    U nas kolejny dzień na leżąco załatwiony choć najgorsza jest zawsze noc. Skreślam dni do operacji jeszcze albo aż 28!
    Jutro prenatalne. Na 9.40 mam już umówiona karetkę - drobne 300 zł.
    Trzymajcie kciuki aby udało mi się choć te pierwszą noc przespać i żeby jutrzejsze USG było bez komplikacji bo lekko już depresyjny stan osiągam

DoveLove lubi tę wiadomość

20.09.2013[*] 24.12.2013 [*] 09.02.2017[*]
    11.05.2018 Hubert 23 tc [*]
    Nieprawidłowy kariotyp
    Niedoczynność tarczycy, Hashimoto
    hchyrjjgepvdd2o1.png
    Nadia <3 Mia <3
  • mitaka Autorytet

Wysłany: 1 marca 2018, 21:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi tez woda nie idzie, wypije moze ze 3 szkl, do tego ze 3 herbaty i zupy, zdecydowanie za malo. Probowalam sokami nadrobic juz nie zwracajac uwagi na cukier, ale po sokach tez mi niedobrze :/ mleko mi tylko idzie, o wlasnie, ide sie napic ;)

zrz6ha0087gvqc3d.png
    ex2bi09kf6yrzsk3.png
  • Vlinder Autorytet

Wysłany: 1 marca 2018, 21:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nadulek wrote:
    Wreszcie was nadrobiłam.
    U nas kolejny dzień na leżąco załatwiony choć najgorsza jest zawsze noc. Skreślam dni do operacji jeszcze albo aż 28!
    Trzymajcie kciuki aby udało mi się choć te pierwszą noc przespać i żeby jutrzejsze USG było bez komplikacji bo lekko już depresyjny stan osiągam
    Nadulek myślami jestem z Tobą, trzymam kciuki.

nadulek lubi tę wiadomość

bhywvcqgxdl0na75.png
  • Cukierkowa Autorytet

Wysłany: 1 marca 2018, 21:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nadulek trzymam kciuki baaaaardzo, baaardzo mocno!

nadulek lubi tę wiadomość

Basia - wrzesień 2018
    Gosia - maj 2024
  • aLunia Autorytet

Wysłany: 1 marca 2018, 21:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To są bardzo ciezkie tematy. Ja kiedyś myślałam że byłabym w stanie dokonać aborcji jeśli dziecko byłoby mocno chore. A jak w drugiej ciąży gin szukał serduszka to tylko się modliłam, żeby dziecko żyło nie ważne czy jest zdrowe czy nie.
    Można mieć różne podejście ale w obliczu tak trudnej sytuacji naprawdę nie wiemy jak się zachowamy. Mam nadzieję, że nigdy nas to nie spotka ani naszych bliskich.

asese lubi tę wiadomość

3i49df9hy6z4ginm.png

ex2bdf9h3wcvr2ut.png

zrz6i09kya2w4ixc.png
    22.12.2016r (11 tydzień-poronienie zatrzymane)
    10 cs- udało się
    Hormony ok, podwyższone tsh- letrox 4x100 i 3x75
  • Herbata Ekspertka

Wysłany: 1 marca 2018, 21:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moje dziecko dostało jakiegoś turboprzyspieszenia ☺ 6,4 cm według usg jestem w 12 tygodniu i 5 dniu ☺ usg wyszło bardzo dobrze, lekarz zadowolony, zobaczymy jak się to zmieni po pappa ale mówił że bardziej liczy się usg niż pappa i na tym będziemy bazować. W ogóle jak zaczął badanie to taka cisza nastąpiła ja myślałam że dziecko się nie rusza i tak się zestresowałam że aż na tym usg to zobaczył i śmiał się ze mnie :-D l4 mam więc będę mogła psychicznie odpocząć bo stres w pracy był coraz większy.

Jestem taka szczęśliwa, dochodzi do mnie że we mnie mieszka mały człowiek. ❤ a mój mąż jaki był szczęśliwy jak patrzył na bobasa ☺

A i na 65% to jest chłopak ☺

Av, nadulek, Vlinder, Tasia86, aLunia, Wesoła89, asese, matkapatka, Bianka*, Paulla89, monika_86, MiSia :), GuBo, DoveLove, RusałkaPL, promyczek 39, Deseo, Marzena782, Natalia1984, Antonina38, zuza88 lubią tę wiadomość

16udvfxmgcokvnrf.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 marca 2018, 22:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rucola wrote:
    Nie no czad, musze to na wlasne oczy przeczytac :p czytam emkowi a on mówi ze on to dawno temu czytal na joe monsterze :0
    Nawet w którejś tv śniadaniowej o tym było:D aż się oplułam jak tego słuchałam :D

• Herbata Ekspertka

Wysłany: 1 marca 2018, 22:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nadulek wrote:
    Wreszcie was nadrobiłam.

Nadulek wszystkie jesteśmy z Tobą ☺

16udvfxmgcokvnrf.png
  • JustynaG Autorytet

Wysłany: 1 marca 2018, 22:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bizonka wrote:
    Dziewczyny jak Wy w siebie wciskacie wodę? Ja wczoraj dostałam polecenie pić 2.5L, ale ledwo już dałam rae 3szkl 0.5L wcisnąć i nie dam rady więcej...

Też mam problem z piciem.
    Probuję troszkę oszukiwać organizm i np. zjem płatki z mlekiem, zupę, owoce (mają w sobie sporo wody). Czasami kakao albo sok, woda z cytryną.
    Myślę, że nawet przy tych staraniach to 2l to mój maks.
    Ale przestałam się zmuszać bo to potęgowało wymioty.

Ostatnio zaszalałam i kupiłam sobie arbuza. Codziennie porcja w ramach podwieczorku. W ten sposób zniknęło 1,5 arbuza. Muszę kupić kolejnego...

43kt3e5ee2053a1j.png

43ktio4p46502aio.png
    https://ekstesterki.wixsite.com/dziecko
  • Av Autorytet

Wysłany: 1 marca 2018, 22:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nadulek, trzymam kciuki za Ciebie bardzo mocno. Za jutrzejszą wizytę i Twoje zdrowie :*

f2w3ol2adwu1ceje.png
    Leon :)
  • Av Autorytet

Wysłany: 1 marca 2018, 22:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też maksymalnie do 2 litrów piję, na pewno nie więcej. Staram się, jak mogę, ale zawsze piłam mało, a teraz sporo rzeczy mnie odrzuca, jak np. mój ukochany sok grejpfrutowy :(

f2w3ol2adwu1ceje.png
    Leon :)
  • Malgonia Autorytet

Wysłany: 1 marca 2018, 22:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To ja dorzuce swoje 3 grosze, jestem z tych swiezo nawroconych. Zawsze uwazalam, ze nie mam prawa nikogo osadzac. I chyba glownie to bylo powodem mojego odwrocenia sie od kosciola, ze zamiast pomoc to byla ciagla krytyka (tez specyfika parafi), ale w glebi serca zawsze bylam osoba wierzaca. Nie potepiam aborcji w tych 3 ustawowych sytuacjach, ale gdy zal do Boga mi minal, ze zabral mi to wymodlone malendtwo, to pozostala mi tylko mysl, ze moze zrobil to bym ja nie musiala tego rozwazac. I szczerze z calego serca wspolczuje kazdej kobiecie, ktora przed taka decyzja stanie i bez wzgledu na decyzje nie mnie ja oceniac.

frezyjciada, asese, Siwulec, Av, RusałkaPL lubią tę wiadomość

age.png

Kariotyp nieprawidłowy 45XX der(13;14)(q10,q10)
    [*] 02.2018 - Byłeś marzeniem - jesteś wspomnieniem...
  • JustynaG Autorytet

Wysłany: 1 marca 2018, 22:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zgadzam się z Tobą Malgoniu.

Nawet jeśli nam się wydaje, że wiemy jak byśmy się zachowały w jakiejś sytuacji... to nie oznacza, że tak naprawdę byśmy postąpiły.

Malgonia, Meghan, Rucola, RusałkaPL lubią tę wiadomość

43kt3e5ee2053a1j.png

43ktio4p46502aio.png
    https://ekstesterki.wixsite.com/dziecko
  • Vlinder Autorytet

Wysłany: 1 marca 2018, 22:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wg mnie nie ważne kto jakie poglądy wyznaje, jakiego jest wyznania. Najważniejsze być dobrym człowiekiem i przede wszystkim nie szkodzić drugiemu człowiekowi. Kiedyś uczęszczałam do kościoła, mieszkałam w okresie dzieciństwa w malej miejscowości i osoby, które niemalże krzyżem leżały w kościele, poza nim gdyby mogły to by nóż człowiekowi w plecy wbiły. Nienawidzę takiej obłudy. Za granicą jest takie powiedzenie " jak Ci Polak nie zaszkodził to już Tobie pomógł". Każdemu należy się szacunek, bez względu na narodowość, wyznanie, kolor skóry. Naszemu synowi nawet zmieniliśmy szkołę, na taką która wyznaje te wartości,która uczy, że bez względu na różnice każdy człowiek na ziemi jest równy. Mimo iż większość osób w szkole jest muzułmanów, moje dziecko czuje się tam wspaniale. Ma wielu przyjaciół. Nikt nie narzuca jemu światopoglądu i szanuje jego indywidualność, w szkole nie ma przemocy, a wszelkie nieporozumienia załatwiane są na drodze mediacji, rozmowy, a nie na pięści.
    Uważam, ze każdy ma prawo do podejmowania decyzji, które jego zdaniem są najlepsze dla jego rodziny i nie należy tej osoby oceniać czy potępiać.

Malgonia, frezyjciada, Meghan, Rucola, Bianka*, Av, GuBo, Deseo, Marzena782 lubią tę wiadomość

bhywvcqgxdl0na75.png
  • aLunia Autorytet

Wysłany: 1 marca 2018, 22:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malgonia tak to prawda, ja też dziękowałam Bogu, że nie postawił mnie przed takim wyborem.

Malgonia lubi tę wiadomość

3i49df9hy6z4ginm.png

ex2bdf9h3wcvr2ut.png

zrz6i09kya2w4ixc.png
    22.12.2016r (11 tydzień-poronienie zatrzymane)
    10 cs- udało się
    Hormony ok, podwyższone tsh- letrox 4x100 i 3x75
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 marca 2018, 22:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malgonia Ty to jesteś moje serduszko :* mądra z Ciebie kobieta i waleczna :* niech Bóg ześle Ci to czego prawdziwie potrzebujesz :*
    Fajnie dziewczyny, że mamy taką ogarnięta, kulturalną grupę :)

Herbata, Vlinder, Amy333, Malgonia, monika_86, MiSia :), RusałkaPL, promyczek 39, Marzena782 lubią tę wiadomość

‹‹ 410 411 412 413 414 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Histeroskopia skuteczna metoda diagnostyki i leczenia niepłodności

Histeroskopia to metoda, która pozwala wykryć i wyleczyć niektóre przyczyny niepłodności: polipy macicy, zrosty, mięśniaki. Histeroskopia diagnostyczna czy histeroskopia zabiegowa - kiedy warto zdecydować się na zabieg?  Jak wygląda histeroskopia? W którym momencie cyklu wykonuje się zabieg? Jakie mogą być skutki uboczne? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Koronawirus a problemy z płodnością - o emocjach w obliczu pandemii

Pandemia koronawirusa szczególnie mocno uderza w pary starające się o dziecko lub zmagające się z niepłodnością. Jak radzić sobie z emocjami w tym trudnym czasie? Na czym skupić swoją energię i uwagę? Jak obecny czas może przysłużyć się płodności? Czy z obecnej sytuacji można wyciągnąć dobrą lekcję? O tym wszystkim opowiada doświadczona psycholog, każdego dnia wspierająca pary w drodze do rodzicielstwa - Justyna Kuczmierowska. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Naprotechnologia - naturalna metoda podczas starania o dziecko i nie tylko.

Naprotechnologia (Natural Procreatice Technology, w skrócie: NPT lub NaPro) to metoda naturalnego wsparcia prokreacji. Ma wiele zwolenników, jak i całkiem sporo przeciwników, zanim wypowiesz swoją opinię, przeczytaj informacje jakie dla Ciebie zebraliśmy. Przeczytaj, na czym dokładnie polega naprotechnologia, czy jest przeznaczona tylko dla kobiet, czy również wspiera mężczyzn, w jakich przypadkach okazuje się najskuteczniejsza, a w jakich raczej się nie sprawdzi. 

CZYTAJ WIĘCEJ