X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne WRZEŚNIOWE DZIECI 2018
Odpowiedz

WRZEŚNIOWE DZIECI 2018

Oceń ten wątek:
  • Mum2b Autorytet

Wysłany: 2 marca 2018, 08:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zaczynam drugi trymestr jupi!!! Kto jest jeszcze w gronie szczęśliwców?:)

Paulla89, Av, Vlinder, Rucola, DoveLove, matkapatka, RusałkaPL, promyczek 39, Marzena782, Natalia1984, Antonina38, MiSia :), zuza88, sylvi lubią tę wiadomość

Corka - 2018
    Syn - 2021
  • Bianka* Autorytet

Wysłany: 2 marca 2018, 08:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mum2b wrote:
    Ja, ja :D
    Ja po wczorajszym USG kupiłam pierwszy sweterek, w kolorze pastelowego różu :D No nie mogłam się powstrzymać ;)

Powodzenia na wizytach!

monika_86, Mum2b, Rucola, matkapatka, agaafabka, MiSia :), zuza88 lubią tę wiadomość

w57vkrnt52z8506i.png
    dqprj44j7fvgc606.png
    08.09.2017 [*] 8tc
  • GuBo Przyjaciółka

Wysłany: 2 marca 2018, 08:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mum2b wrote:

Kilka dni temu zaczęłam i ja drugi trymestr. Wczoraj powiedziałam w pracy o ciąży co zostało przyjęte bardzo pozytywnie, szef tylko prosił żeby mu dać znać przed planowanym terminem zwolnienia to będą szukać zastępstwa tak żeby zapewnić mi bezproblemowy powrót do pracy. No i od razu uprzedziłam ze po amnio nie będzie mnie kilka dni w pracy bo będę musiała się oszczędzać.

Nadulek mam nadzieje ze wszystko będzie w porządku, trzymam kciuki za dzisiejsze badanie! I za wszystkie pozostałe dziś wizytujące.

Mum2b, Av, monika_86, matkapatka, promyczek 39, MiSia :) lubią tę wiadomość

h4zp3e3kj3ws8ciu.png
  • Rucola Autorytet

Wysłany: 2 marca 2018, 09:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mum2b wrote:
    Ja również:)

#wegemama#wegerodzinawkomplecie
    Synek 💚 31.08.2018r.
    Córeczka i Synek 💜💙 7.01.2021
  • Vlinder Autorytet

Wysłany: 2 marca 2018, 09:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam wszystkie w ten piatkowy poranek :)
    Od kilku dni tez jestem w 2 trymestrze, czekam na poprawę samopoczucia :)
    Powodzenia na dzisiejszych wizytach, Nadulek koniecznie daj znać co u Ciebie.

matkapatka, sylvi lubią tę wiadomość

bhywvcqgxdl0na75.png
  • renjak Ekspertka

Wysłany: 2 marca 2018, 09:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam Dziewczyny. Przede wszystkim gratuluję Wam udanych wizyt!! My byliśmy wczoraj i jest wszystko super:) Najprawdopodobniej będzie dziewczynka, więc syn będzie miał młodszą siostrzyczkę, ale wiadomo, że z dziewczynkami to nigdy nic nie wiadomo:) Też dzisiaj zaczynam 14 tydzień, ale ten czas leci..i termin porodu mam przesunięty już kolejny raz na 4 września, bo ciągle wychodzi kilka dni starsza, więc raczej tak już zostanie, choć ja i tak nastawiam się na poród na samym początku września. Syn urodził się tydzień wcześniej i coś czuję, że będzie podobnie;)

Vlinder, Av, monika_86, matkapatka, RusałkaPL, Bianka*, promyczek 39, asese, veritaserum, Antonina38, Rucola, Herbata, MiSia :), zuza88, JustynaG, sylvi lubią tę wiadomość

w4sqyx8dvrs1n4nm.png
  • Nat@la Przyjaciółka

Wysłany: 2 marca 2018, 09:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam dziewczyny:) nadrobilam dziś od 5tej mnóstwo postów :D Muszę Wam powiedzieć, że jestem pod wrażeniem atmosfery jaka panuje na tej grupie dlatego mimo, że mało się udzielam (głupio mi wracać do jakiegoś tematu po kilku dniach) to chętnie czytam co u Was słychać:)

Av, Vlinder, monika_86, Cukierkowa, promyczek 39, asese, veritaserum, RusałkaPL, Herbata, MiSia :) lubią tę wiadomość

3jgxskjou81k1utn.png
    1usatv73qry8ayfh.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 marca 2018, 09:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kochane powiedzcie mi, w poniedzialek mam badania prenatalne, bede wtedy w 12 tygodniu, natomiast 20 marca kolejna wizyte lekarska z usg i wtedy bede w 14 tygodniu. Czy mysliscie ze na ktorejs z tych wizyt uda sie poznac plec dziecka ???? nie umiem sie doczekac

• KaZetka Koleżanka

Wysłany: 2 marca 2018, 09:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    I ja :) się witam oficjalnie mimo ze jestem co dzień i Was podglądam :)
    Miłego dnia i umęczonym - szybkiego nieumeczenia ;)

monika_86, promyczek 39, Vlinder, Antonina38 lubią tę wiadomość

prsif1y.png
  • Nat@la Przyjaciółka

Wysłany: 2 marca 2018, 09:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chciałabym odnieść się do jednej dyskusji oczywiście nie mając na celu nikogo urazić. To moja druga ciąża i obawiam się tak samo jak w pierwszej, choć na szczęście mam mniej czasu na zamartwianie przy moim roczniaku:) Do rzeczy: w moim przypadku w pierwszej ciąży nie było nic bardziej irytujacego niż osoby obok mnie wciąż powtarzające "za bardzo przeżywasz", "wyluzuj". Serio teraz od początku obiecałam sobie, że będę wierzyła wyłącznie moim przeczuciom, żadnym dobrym radom w stylu "jesteś przewrazliwiona, wszystko jest ok". Rozumiem to, że zamawiacie papierki lakmusowe dla pewności i swojego wewnętrznego spokoju, sama również to zrobię. Pod koniec ciąży z Hania uciakaly mi wody bylam pewna, radzilam sie mamy, tesciowej wszystkie mnie wysmialy, że wody nie ulatuja w takich małych ilościach i napewno dziecko uciska na pęcherz a moje panikowanie szkodzi wszystkim wokół!! Jednak ja po prostu czułam, że mam rację, przyspieszylam wizytę i w tym samym dniu szybko do szpitala. Wód było mało, Hania trzy razy owinieta pepowina i byłaby tragedia. Dlatego dziewczyny słuchajcie wyłącznie siebie i swojej intuicji :) przepraszam jeśli wychodzi mi chaotycznie ale jedną ręką piszę, drugą bawię się z dzieckiem a trzecią robię śniadanie :D

aLunia, Bizonka, frezyjciada, Av, RusałkaPL, monika_86, natalinka, CzterolistnaKoniczyna, Bianka*, Ithildin, Deseo, asese, Vlinder, Marzena782, Natalia1984, veritaserum, Antonina38, Rucola, MiSia :), zuza88, sylvi lubią tę wiadomość

3jgxskjou81k1utn.png
    1usatv73qry8ayfh.png
  • aLunia Autorytet

Wysłany: 2 marca 2018, 09:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nata@la i ja się z tobą zgadzam. My kobiety dużo rzeczy czujemy. A zawsze lepiej sprawdzić i usłyszeć że wszystko jest ok niż mnie wyrzuty do końca życia.

Nat@la, natalinka, asese, Rucola lubią tę wiadomość

3i49df9hy6z4ginm.png

ex2bdf9h3wcvr2ut.png

zrz6i09kya2w4ixc.png
    22.12.2016r (11 tydzień-poronienie zatrzymane)
    10 cs- udało się
    Hormony ok, podwyższone tsh- letrox 4x100 i 3x75
  • evitkagg85 Koleżanka

Wysłany: 2 marca 2018, 09:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny,
    Ja radośnie zaczęłam II trymestr w środę, wczoraj przy okropnym bólu głowy po raz pierwszy od początku ciąży zwymiotowalam. Nie tak to miało być :-P
    Powiem Wam, że wszystko jest trochę inaczej niż w planach: luty zwolnienie krwiaki zagrażające a teraz zwolnienie marzec łożysko przodujące. Tęsknię juz za praca i aktywnością. Trzymam kciuki za Wasze wizyty :-) w nagrodę za swoją wczorajsza wizytę zamawiam dziś poduche Motherhood!

Vlinder, Antonina38 lubią tę wiadomość

7u22sek2ss7p1b9p.png
  • DoveLove Autorytet

Wysłany: 2 marca 2018, 09:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O tak, my kobiety mamy szósty zmysł i nie należy go ignorować :)

Mi też juz niewygodnie się śpi. W pierwszej ciąży używałam tego małego rogalika do karmienia Motherhood, spisywał sie w porządku, ale pozyczylam go szwagierce i muszę się o niego upomnieć ;)

qb3cwn15v37nxio5.png
    klz96iyehfls5pph.png
  • mitaka Autorytet

Wysłany: 2 marca 2018, 09:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    veritaserum wrote:
    A ja już zamówiłam pierwszą rzecz dla siebie :D Ten kojec z Motherhood. Dam znać jak przyjdzie, ale podobno jest super a ja coś ostatnio śpię coraz gorzej ;)
    A ja jestem jakas dziwna, bo mi on srednio pasowal, lezy na strychu i nie chce mi sie znosic, jakos wole koldre miedzy kolana pakowac :P

zrz6ha0087gvqc3d.png
    ex2bi09kf6yrzsk3.png
  • mitaka Autorytet

Wysłany: 2 marca 2018, 09:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oooo ucielo mi posta, wnerw :P no nic juz mi sie nie chce 2 raz pisac, myslalam, ze odpoczne na l4 a tu syn ponad 38 goraczki od wczoraj :/

zrz6ha0087gvqc3d.png
    ex2bi09kf6yrzsk3.png
  • RusałkaPL Przyjaciółka

Wysłany: 2 marca 2018, 09:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak już będziecie mieć te poduchy to dajcie znać, bo się zastanawiam nad jedną rzeczą. Tzn fajnie podłożyć pod kolano, ale wydaje mi się jako wsparcie głowy trochę niewygodne patrząc po fotach. To wypełnienie jest pewnie jak w syntetycznej poduszce, twarde i głowa za wysoko? Dajcie znać jak Wasze odczucia.

Myślę właśnie jaki tu kształt wybrać, by spać na własnej poduszcze, a za dużo tego rogala wokół człowieka nie wkurzało. Hmm, może prosty kształt I.

Necik lubi tę wiadomość

pKjTp1.png
  • RusałkaPL Przyjaciółka

Wysłany: 2 marca 2018, 10:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A, jeszcze drugie pytanie do tych, które robiły PAPPA w Medicoverze czy Diagnostyce. Ile czekałyście na wynik? Jaki był koszt? I czy odbierałyście oryginał, czy wystarczył wydruk z systemu online?

Niestety wyszukiwarka forumowa to..... więc pytania pewnie się będą powtarzać, ale cóż...

Wesoła89 lubi tę wiadomość

pKjTp1.png
  • DoveLove Autorytet

Wysłany: 2 marca 2018, 10:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja spałam z tym:
    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/ea01e2b376e9.jpg
    Kupiłam z myślą o karmieniu ale do spania było super, bo sie nie plątało jak ta duża poducha. A potem mega wygodne do karmienia było i długo tej fasolki używałam.

qb3cwn15v37nxio5.png
    klz96iyehfls5pph.png
  • promyczek 39 Autorytet

Wysłany: 2 marca 2018, 10:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gratuluje dziewczynom po wizytach i trzymam kciuki za kolejne dobre wiesci !

Bizonka ja tez mam straszny problem z wodą,własciwie to zawsze mialam,wciskam moze z 3 szklanki,musze sie przyłozyc bardziej ale cięzko,nie pomagają mi w tym mdłosci..

Nadulek mocne kciuki :)

2017r-IVF-wrzesień-nieudane
    2018r-naturalny Cud♥
    5b09h371owxjb82f.png
  • Bizonka Autorytet

Wysłany: 2 marca 2018, 10:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ktos mi mial wczoraj o czyms dac znac :))

Poduchy- tez z checia sie dowiem, moze nawet w tabrlce bedzie mozna dorobic- poduszka- czy polecasz :)

Ja dzis spalam troche dluzej, z korkami w uszach. Gorzej z braniem tabletek na tarczyce, czyli tym, zeby nie jesc w nocy :/

Musze sie pochwalic :) wkoncu maz zrobil mi zimne nozki, z kury, bo swini nie jemy, i mijaja mi po tym mdlosci, nawet wieczorem! Jestem w stanie zjesc tylko mala porcje jak filizanka, ale to jest cos :)

Tez mi brakuje pracy, choviaz swojej nie znosilam. Przed ciaza planowalam otworzyc wlasna praktyke terapeutyczna, teraz musze poczekac az dziecko bedzie juz podrosniete. Nie jestem zadowolona z tego faktu, musze wymyslec jakis sposob na zarobek.

Trzymam kciuki za Wasze wizyty!

Za duzo sie ostatnio nie udzielalam, ale czytam zawsze :)

Dobrego dnia :D

31 lat // starania od 2014 // pierwsza ciaza TP-- OM 29.09.2018-- USG 22.09.2018
    w57vdqk3h42q0fr4.png
    m3sxrjjgx23zok21.png
‹‹ 412 413 414 415 416 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Brak okresu a negatywny test ciążowy, czyli o przyczynach spóźniającej się miesiączki

Każda kobieta doświadczyła lub doświadczy spóźniającej się miesiączki, nie będąc w ciąży. Z jakich przyczyn miesiączka może się spóźniać? Co robić, kiedy krwawienie miesiączkowe nie wystąpiło, a testy ciążowe wychodzą negatywnie? Po ilu dniach warto zgłosić się do lekarza? 

CZYTAJ WIĘCEJ

6 porad jak wybrać najlepszego specjalistę od leczenia niepłodności

Wybór najlepszego lekarza specjalisty jest najwyższym priorytetem każdej kobiety, której starania przedłużają się lub dotychczasowe leczenie okazało się nieskuteczne. Szukając kompetentnych godnych zaufania lekarzy, którzy mogą pochwalić się wysoką skutecznością, należy brać pod uwagę również jakość placówki, w której przyjmują.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Koronawirus a starania o dziecko i ciąża

Czy kobiety w ciąży mają większe ryzyko zarażenia się koronawirusem? Czy są w grupie ryzyka? Z jakim zagrożeniem wiąże się dla matki i dla rozwijającego się dziecka, zakażenie koronawirusem? Czy matka może przekazać swojemu nienarodzonemu dziecku wirusa? Czy dziecko może być zagrożone wadami rozwojowymi?

CZYTAJ WIĘCEJ