WRZEŚNIOWE DZIECI 2018
-
WIADOMOŚĆ
-
Herbata wrote:Moje dziecko dostało jakiegoś turboprzyspieszenia ☺ 6,4 cm według usg jestem w 12 tygodniu i 5 dniu ☺ usg wyszło bardzo dobrze, lekarz zadowolony, zobaczymy jak się to zmieni po pappa ale mówił że bardziej liczy się usg niż pappa i na tym będziemy bazować. W ogóle jak zaczął badanie to taka cisza nastąpiła ja myślałam że dziecko się nie rusza i tak się zestresowałam że aż na tym usg to zobaczył i śmiał się ze mnie
l4 mam więc będę mogła psychicznie odpocząć bo stres w pracy był coraz większy.
Jestem taka szczęśliwa, dochodzi do mnie że we mnie mieszka mały człowiek. ❤ a mój mąż jaki był szczęśliwy jak patrzył na bobasa ☺
A i na 65% to jest chłopak ☺
Też mam o tydzień więcej -
86Monia wrote:A ja zapisałam się na ten bebilon co za darmo wysyłają jakieś teczki chyba kocyk itp. Któraś z dziewczyn na forum o tym pisała i podlapalam.
Będziecie mocno zaskoczone, gdy wam przyjdzie, tyle Wam powiem, żeby nie spojlerować
-
asese wrote:Monia, Mamawiki - ja mam już ten darmowy "kocyk", jeśli można go tak nazwać
Będziecie mocno zaskoczone, gdy wam przyjdzie, tyle Wam powiem, żeby nie spojlerować
Asese, czyli warto ?? -
.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 marca 2018, 22:52
-
Justyna G to nie bedzie z tego co sie orjetuje kocyk do przykrycia dziecka tylko taki metkowwiec wielkości chusteczki chigienicznej do nosa
-
JustynaG wrote:Asese, czyli warto ??
Dzisiaj nie mam kabla,żeby to zrobić, ale jutro wrzucę Wam zdjęcie, jak ten "kocyk-przytulanka sensoryczna" wygląda. To taka miniaturowa szmatka z jednej strony bawełniana a z drugiej welurowa z natłaczanymi wypukłościami (które po prasowaniu zanikną). Ma kształt kwadratu z wszytymi szesnastoma metkami po bokach. Wiadomo, darowanemu koniowi się w zęby nie zagląda, ale spodziewałam się ciut większego gadżetu;D Mam też taki maleńki termoforek z pestkami wiśni z Bebiko (z niego jestem zadowolona, bo będzie jak znalazł na maleńki brzuszek niemowlęcia) -
aLunia wrote:Dla dziecka akurat
a jak ten segregator czy teczka?
Mi przyszła granatowa, sztywna teczka na gumkę, formatu małego zeszytu, a w środku były broszurki z informacjami, które mogą interesować przyszłą mamę. Polecam. Moje rozczarowanie wynikło tylko i wyłącznie ze zbyt wygórowanych oczekiwań. -
Dzień dobry Dziewczyny!!! kcikuki za wizytujęce dzisiaj
Ja dziś zaczynam drugi trymestroby była dla mnie lżejszy niż ten pierwszy
Ithildin, CzterolistnaKoniczyna, MiSia :), JustynaG, Av, GuBo, GuBo, Vlinder, RusałkaPL, promyczek 39, Marzena782, agaafabka, Malgonia, Antonina38, Amy333, zuza88 lubią tę wiadomość
#wegemama#wegerodzinawkomplecie
Synek 💚 31.08.2018r.
Córeczka i Synek 💜💙 7.01.2021 -
Ja ostatnio zamowilam i ten kocyk i ten termoforek z pestkami wiśni, na ten drugi czekam bardziej, bo będzie super dla dzidziusia na brzuch i pomoc dla kobiety na piersi w razie nawalu - pomoc super jest ciepły i przylozony i pomaga.
asese lubi tę wiadomość
Aniołek 27.09.2017 - 9 tydzień -
Dzień dobry, dziś ostatni dzień idę do pracy. Właściwie tylko po to aby powiedzieć prezesce że mnie nie będzie. Muszę jeszcze załatwić krótkie spotkanie w IT , dosłownie parę rzeczy ogarnąć, spakować się, pożegnać i za jakieś 4 godz. będę w domu.
Tak mi dziwnie, 6 lat pracy i ta świadomość że tam już nie wrócę.monika_86, Bizonka, matkapatka, promyczek 39 lubią tę wiadomość
-
Herbata wrote:Dzień dobry, dziś ostatni dzień idę do pracy. Właściwie tylko po to aby powiedzieć prezesce że mnie nie będzie. Muszę jeszcze załatwić krótkie spotkanie w IT , dosłownie parę rzeczy ogarnąć, spakować się, pożegnać i za jakieś 4 godz. będę w domu.
Tak mi dziwnie, 6 lat pracy i ta świadomość że tam już nie wrócę.
masz pewność, że już tam nigdy nie wrócisz?#wegemama#wegerodzinawkomplecie
Synek 💚 31.08.2018r.
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyJa wczoraj oczywiście jeszcze się skontaktowałam z lekarzem odnośnie tego ryzyka porodu przed 34 tygodniem bo mi to nie dało spokoju.
Odpisał mi i podkreślił wielkimi literami że to tylko statystyka, to nie jest ryzyko jakieś drastycznie wysokie, obliczone tylko na podstawie wywiadu i absolutnie na tym etapie ciąży nie mam się tym martwić. Biorę luteinę dopochwowo, będziemy badać szyjkę i w porę działać w razie W. Mam się uspokoić a mąż ma coś wypić bo okazja jest przednia.
Więc się trochę uspokoiłamTeraz jadę zawieźć zwolnienie do kadr i jadę kupić sobie jakieś spodnie/leginsy.
Rucola, monika_86, CzterolistnaKoniczyna, JustynaG, Av, Bianka*, Vlinder, matkapatka, RusałkaPL, promyczek 39, asese, Marzena782 lubią tę wiadomość
-
Eh ja już też chętnie zajełabym się sobą a tak to muszę zapylać do pracy. Ale nie narzekam, jeszcze tylko 3 miesiące
udanego dnia Dziewczyny!!!!asese lubi tę wiadomość
#wegemama#wegerodzinawkomplecie
Synek 💚 31.08.2018r.
Rucola wrote:coś się kończy-coś się zaczyna
masz pewność, że już tam nigdy nie wrócisz?
Nie no pewności nigdy się nie ma, ja mam umowe na czas nieokreślony, nie wiem jaka będzie nasza sytuacja za te 1.5 roku, chociaż tam postanowiłam i będę dążyć do tego aby po macierzyńskim znaleźć nowa prace. W pracy powiem to co trzeba, nie zamknę sobie drogi, wiem że mam prawo tam wrócić. ☺monika_86, Rucola lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny