X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne WRZEŚNIOWE DZIECI 2018
Odpowiedz

WRZEŚNIOWE DZIECI 2018

Oceń ten wątek:
  • Bizonka Autorytet

Wysłany: 1 marca 2018, 22:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Herbata wrote:
    Moje dziecko dostało jakiegoś turboprzyspieszenia ☺ 6,4 cm według usg jestem w 12 tygodniu i 5 dniu ☺ usg wyszło bardzo dobrze, lekarz zadowolony, zobaczymy jak się to zmieni po pappa ale mówił że bardziej liczy się usg niż pappa i na tym będziemy bazować. W ogóle jak zaczął badanie to taka cisza nastąpiła ja myślałam że dziecko się nie rusza i tak się zestresowałam że aż na tym usg to zobaczył i śmiał się ze mnie :-D l4 mam więc będę mogła psychicznie odpocząć bo stres w pracy był coraz większy.

Jestem taka szczęśliwa, dochodzi do mnie że we mnie mieszka mały człowiek. ❤ a mój mąż jaki był szczęśliwy jak patrzył na bobasa ☺

A i na 65% to jest chłopak ☺

Też mam o tydzień więcej :)

31 lat // starania od 2014 // pierwsza ciaza TP-- OM 29.09.2018-- USG 22.09.2018
    w57vdqk3h42q0fr4.png
    m3sxrjjgx23zok21.png
  • Mamaawiki Autorytet

Wysłany: 1 marca 2018, 22:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malgonia trzymam za ciebie i za maleństwo kciuki

Malgonia lubi tę wiadomość

8p3oskjor69op845.pniv09df9hiyby5l2y.png
    Udało się drugi cud pojawił się w 9 cyklu starań
    Niedoczynność tarczycy,hashimoto(anty TPO powyżej 600),hiperprolaktymia,torbiele piersi
  • asese Autorytet

Wysłany: 1 marca 2018, 22:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    86Monia wrote:
    A ja zapisałam się na ten bebilon co za darmo wysyłają jakieś teczki chyba kocyk itp. Któraś z dziewczyn na forum o tym pisała i podlapalam.
    Monia, Mamawiki - ja mam już ten darmowy "kocyk", jeśli można go tak nazwać;D Będziecie mocno zaskoczone, gdy wam przyjdzie, tyle Wam powiem, żeby nie spojlerować;)

rg50flw1ig1o65jx.png
  • JustynaG Autorytet

Wysłany: 1 marca 2018, 22:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    asese wrote:
    Monia, Mamawiki - ja mam już ten darmowy "kocyk", jeśli można go tak nazwać;D Będziecie mocno zaskoczone, gdy wam przyjdzie, tyle Wam powiem, żeby nie spojlerować;)

Asese, czyli warto ??

43kt3e5ee2053a1j.png

43ktio4p46502aio.png
    https://ekstesterki.wixsite.com/dziecko
  • JustynaG Autorytet

Wysłany: 1 marca 2018, 22:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 marca 2018, 22:52

43kt3e5ee2053a1j.png

43ktio4p46502aio.png
    https://ekstesterki.wixsite.com/dziecko
  • Mamaawiki Autorytet

Wysłany: 1 marca 2018, 22:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Justyna G to nie bedzie z tego co sie orjetuje kocyk do przykrycia dziecka tylko taki metkowwiec wielkości chusteczki chigienicznej do nosa

8p3oskjor69op845.pniv09df9hiyby5l2y.png
    Udało się drugi cud pojawił się w 9 cyklu starań
    Niedoczynność tarczycy,hashimoto(anty TPO powyżej 600),hiperprolaktymia,torbiele piersi
  • asese Autorytet

Wysłany: 1 marca 2018, 23:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    JustynaG wrote:
    Asese, czyli warto ??

Dzisiaj nie mam kabla,żeby to zrobić, ale jutro wrzucę Wam zdjęcie, jak ten "kocyk-przytulanka sensoryczna" wygląda. To taka miniaturowa szmatka z jednej strony bawełniana a z drugiej welurowa z natłaczanymi wypukłościami (które po prasowaniu zanikną). Ma kształt kwadratu z wszytymi szesnastoma metkami po bokach. Wiadomo, darowanemu koniowi się w zęby nie zagląda, ale spodziewałam się ciut większego gadżetu;D Mam też taki maleńki termoforek z pestkami wiśni z Bebiko (z niego jestem zadowolona, bo będzie jak znalazł na maleńki brzuszek niemowlęcia)

rg50flw1ig1o65jx.png
  • asese Autorytet

Wysłany: 1 marca 2018, 23:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mamaawiki wrote:
    Justyna G to nie bedzie z tego co sie orjetuje kocyk do przykrycia dziecka tylko taki metkowwiec wielkości chusteczki chigienicznej do nosa

Dokładnie, rozmiaru chusteczki;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 marca 2018, 23:18

rg50flw1ig1o65jx.png
  • aLunia Autorytet

Wysłany: 1 marca 2018, 23:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dla dziecka akurat :) a jak ten segregator czy teczka?

3i49df9hy6z4ginm.png

ex2bdf9h3wcvr2ut.png

zrz6i09kya2w4ixc.png
    22.12.2016r (11 tydzień-poronienie zatrzymane)
    10 cs- udało się
    Hormony ok, podwyższone tsh- letrox 4x100 i 3x75
  • asese Autorytet

Wysłany: 1 marca 2018, 23:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aLunia wrote:
    Dla dziecka akurat :) a jak ten segregator czy teczka?

Mi przyszła granatowa, sztywna teczka na gumkę, formatu małego zeszytu, a w środku były broszurki z informacjami, które mogą interesować przyszłą mamę. Polecam. Moje rozczarowanie wynikło tylko i wyłącznie ze zbyt wygórowanych oczekiwań.

rg50flw1ig1o65jx.png
  • Rucola Autorytet

Wysłany: 2 marca 2018, 06:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry Dziewczyny!!! kcikuki za wizytujęce dzisiaj :)
    Ja dziś zaczynam drugi trymestr :) oby była dla mnie lżejszy niż ten pierwszy :)

Ithildin, CzterolistnaKoniczyna, MiSia :), JustynaG, Av, GuBo, GuBo, Vlinder, RusałkaPL, promyczek 39, Marzena782, agaafabka, Malgonia, Antonina38, Amy333, zuza88 lubią tę wiadomość

#wegemama#wegerodzinawkomplecie
    Synek 💚 31.08.2018r.
    Córeczka i Synek 💜💙 7.01.2021
  • Ithildin Ekspertka

Wysłany: 2 marca 2018, 06:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja ostatnio zamowilam i ten kocyk i ten termoforek z pestkami wiśni, na ten drugi czekam bardziej, bo będzie super dla dzidziusia na brzuch i pomoc dla kobiety na piersi w razie nawalu - pomoc super jest ciepły i przylozony i pomaga.

asese lubi tę wiadomość

p19ugywljhfa9tgr.png

Aniołek 27.09.2017 - 9 tydzień
  • Herbata Ekspertka

Wysłany: 2 marca 2018, 07:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry, dziś ostatni dzień idę do pracy. Właściwie tylko po to aby powiedzieć prezesce że mnie nie będzie. Muszę jeszcze załatwić krótkie spotkanie w IT , dosłownie parę rzeczy ogarnąć, spakować się, pożegnać i za jakieś 4 godz. będę w domu.

Tak mi dziwnie, 6 lat pracy i ta świadomość że tam już nie wrócę.

monika_86, Bizonka, matkapatka, promyczek 39 lubią tę wiadomość

16udvfxmgcokvnrf.png
  • Rucola Autorytet

Wysłany: 2 marca 2018, 07:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Herbata wrote:
    Dzień dobry, dziś ostatni dzień idę do pracy. Właściwie tylko po to aby powiedzieć prezesce że mnie nie będzie. Muszę jeszcze załatwić krótkie spotkanie w IT , dosłownie parę rzeczy ogarnąć, spakować się, pożegnać i za jakieś 4 godz. będę w domu.

Tak mi dziwnie, 6 lat pracy i ta świadomość że tam już nie wrócę.
    coś się kończy-coś się zaczyna ;)
    masz pewność, że już tam nigdy nie wrócisz?

Synek 💚 31.08.2018r.
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 marca 2018, 07:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ten "kocyk" to jest przytulanka sensoryczna, tego się nie prasuje, bo ten materiał specjalnie taki jest, tu chodzi o fakturę jaką dziecko poznaje, tak samo tasiemki wspierają rozwój sensoryczny. Świetna rzecz dla maluszka :)

Zuzlo lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 2 marca 2018, 07:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja wczoraj oczywiście jeszcze się skontaktowałam z lekarzem odnośnie tego ryzyka porodu przed 34 tygodniem bo mi to nie dało spokoju.
    Odpisał mi i podkreślił wielkimi literami że to tylko statystyka, to nie jest ryzyko jakieś drastycznie wysokie, obliczone tylko na podstawie wywiadu i absolutnie na tym etapie ciąży nie mam się tym martwić. Biorę luteinę dopochwowo, będziemy badać szyjkę i w porę działać w razie W. Mam się uspokoić a mąż ma coś wypić bo okazja jest przednia.

Więc się trochę uspokoiłam ;) Teraz jadę zawieźć zwolnienie do kadr i jadę kupić sobie jakieś spodnie/leginsy.

Rucola, monika_86, CzterolistnaKoniczyna, JustynaG, Av, Bianka*, Vlinder, matkapatka, RusałkaPL, promyczek 39, asese, Marzena782 lubią tę wiadomość

• Rucola Autorytet

Wysłany: 2 marca 2018, 07:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Eh ja już też chętnie zajełabym się sobą a tak to muszę zapylać do pracy. Ale nie narzekam, jeszcze tylko 3 miesiące :P
    udanego dnia Dziewczyny!!!!

asese lubi tę wiadomość

Synek 💚 31.08.2018r.
  • Herbata Ekspertka

Wysłany: 2 marca 2018, 07:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rucola wrote:
    coś się kończy-coś się zaczyna ;)
    masz pewność, że już tam nigdy nie wrócisz?

Nie no pewności nigdy się nie ma, ja mam umowe na czas nieokreślony, nie wiem jaka będzie nasza sytuacja za te 1.5 roku, chociaż tam postanowiłam i będę dążyć do tego aby po macierzyńskim znaleźć nowa prace. W pracy powiem to co trzeba, nie zamknę sobie drogi, wiem że mam prawo tam wrócić. ☺

monika_86, Rucola lubią tę wiadomość

16udvfxmgcokvnrf.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 marca 2018, 07:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja już zamówiłam pierwszą rzecz dla siebie :D Ten kojec z Motherhood. Dam znać jak przyjdzie, ale podobno jest super a ja coś ostatnio śpię coraz gorzej ;)

Rucola, RusałkaPL lubią tę wiadomość

• paulka86 Autorytet

Wysłany: 2 marca 2018, 08:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Trzymam kciuki za dzisiejsze wizyty. Powodzenia. Ja rano wstałam z brzuchem jak 5 miesiąc. O matko, mało kto wie o ciąży a to zaraz będzie trudno ukryć.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 marca 2018, 08:26

‹‹ 411 412 413 414 415 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

4 propozycje pysznych koktajli na ciążowe dolegliwości!

Cierpisz na typowo ciążowe dolegliwości? Twój układ pokarmowy jest bardzo wrażliwy i męczą Cię ciągłe niestrawności? A może nie możesz poradzić sobie z bolesnymi skurczami łydek? Poznaj kilka prostych i naturalnych sposobów na ciążowe dolegliwości - odkryj przepisy na koktajle! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Brak ochoty na seks... - najczęstsze przyczyny niskiego libido u kobiet

Czym jest libido i jakie czynniki mają największy wpływ na popęd seksualny? Co robić, kiedy brak ochoty na seks? Przeczytaj o najczęstszych przyczynach niskiego libido u kobiet oraz dowiedz się, jak możesz poradzić sobie z tym problemem. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak czuć się wygodnie w każdych warunkach? Cykl menstruacyjny bez tajemnic

Przeczytaj, co dzieje się w poszczególnych fazach cyklu oraz jaki może to mieć wpływ na kobiecy organizm. Sprawdź, jak możesz zadbać o swój komfort fizyczny i psychiczny na przestrzeni cyklu menstruacyjnego. 

CZYTAJ WIĘCEJ