X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne WRZEŚNIOWE DZIECI 2018
Odpowiedz

WRZEŚNIOWE DZIECI 2018

Oceń ten wątek:
  • RusałkaPL Przyjaciółka

Wysłany: 1 marca 2018, 20:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jestem po, aaaaaaaaa! Nie jestem w 9 tygodniu, ale 10, bobasior ma 3,26 cm!
    Czyli poród nie w październiku, a we wrześniu się szykuje (poczatkowo było wg usg 4.10, wg om 30.09).
    I za dwa tygodnie prenatalne.

I hicior: maleństwo machało do nas łapką! Na tym etapie, 10 tydzień! No to jest dla mnie istne szaleństwo i niesamowita rzecz! Mały lokator się tam naprawdę rusza :D :D :D Nie mieści mi się to w głowie

Przeszczęsliwa, mimo, że czeka mnie nadal leżakowanie. Ale warto :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 marca 2018, 20:38

Vlinder, monika_86, Ithildin, Cukierkowa, Marzena782, Tasia86, Deseo, aLunia, Bianka*, Av, Natalia1984, GuBo, paulka86, Rucola, promyczek 39, JustynaG, nadulek, Herbata, kuwejtonka, natalinka, Wesoła89, Amy333, asese, matkapatka, MiSia :), DoveLove, Antonina38, zuza88 lubią tę wiadomość

pKjTp1.png
  • mitaka Autorytet

Wysłany: 1 marca 2018, 20:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tam tez nie mam nic do wierzacych w coby nie wierzyli (bo ja sie pogubilam ze swoja wiara) ani do niewierzycych, ale nie trawie obludy, a pelno tego dookola. Co do aborcji to nie mialam zdania tzn zabijanie bez powodu jest okropne (ale nie nam osadzac kogos w czyim polozeniu nie jestesmy),te 3 ustawowe przypadki wg mnie sa jednak sluszne, po 10 miesiacach nieludzkiego cierpienia mojego dziecka, na ktore musialam patrzec i modlic sie o smierc (bo tylko ona byla wybawieniem) stwierdzam, ze w takich przypadkach zarowno aborcja,jak i eutanazja powinna byc dozwolona.

Av, GuBo, JustynaG lubią tę wiadomość

zrz6ha0087gvqc3d.png
    ex2bi09kf6yrzsk3.png
  • Ithildin Ekspertka

Wysłany: 1 marca 2018, 20:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    frezyjciada wrote:
    A czy tego usg nie powinno robić się razem z tymi wynikami? Wklepuje je lekarz do komputera i dopiero porównuje razem z obrazem usg?
    Ja tak robiłam, tydzien przed usg pobrali mi krew na pappa i potem na wizycie dostałem już kompletny wynik. Dla mnie to była dobra opcja, bo nie martwila się samymi wynikami krwi :) ale można pobrać pobrać dniu usg i wtedy dostaje się wyniki bez interpretacji i trzeba pójść do lekarza po interpretację albo jak tam sie człowiek umowi.

p19ugywljhfa9tgr.png

Aniołek 27.09.2017 - 9 tydzień
  • Deseo Autorytet

Wysłany: 1 marca 2018, 20:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a ja muszę obgadać temat: pappa ze swoją lekarką. Na wizycie coś wspomniała, czym mam zamiar zrobić a ja zaskoczona powiedziałam, że nie planowałam, bo nie mam chyba wskazań, i tak temat umarł- bo usiadłam na fotel. A potem to o Bożym świecie zapomniałam :D

A ile tak mniej więcej kosztuje ten test? Trzeba być na czczo? Długo na wyniki się czeka? hmmmm...

Emilka 2012 <3
    kgKip1.png
  • Av Autorytet

Wysłany: 1 marca 2018, 20:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Deseo wrote:
    A ile tak mniej więcej kosztuje ten test? Trzeba być na czczo? Długo na wyniki się czeka? hmmmm...
    W Wawie zapłaciłam 300PLN. Nie trzeba być na czczo i surowe wyniki miałam już następnego dnia, ale musisz poczekać na opis lekarza od USG, bo same wyniki nic nie mówią. Ja czekałam tydzień :)

Moje ryzyko skorygowane:
    21 : 1:1298
    18 : 1:12846
    13 : <1:20000

Więc nie jest źle, bo dużo niższe od populacyjnego :) Jutro mam wizytę, więc je omówię. Pewnie się na poniedziałek zapiszę na Nifty.

Deseo lubi tę wiadomość

f2w3ol2adwu1ceje.png
    Leon :)
  • Av Autorytet

Wysłany: 1 marca 2018, 20:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    veritaserum wrote:
    Av nie rozumiem pytania. Nie robilam testu pappa. Napisal tak na podstawie chyba UsG tylko ale w zasadzie nie wiem jakie parametry bierze sie pod uwage. Zaraz chyba do niego napisze : p
    OK, myślałam, że może masz mało PAPPA i tak to wpłynęło na wynik :)

f2w3ol2adwu1ceje.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 marca 2018, 21:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    86Monia wrote:
    Ja też miałam już dwa dni bezobjawowe, cudowne, aż od dwóch dni znowu mega mdłości plus dzisiaj znów zasłabnięcie...

Co do strachu....ja jestem panikara i mam mocno wkręcone, że spotka mnie ciąża obumarła i poronienie zatrzymane czyli bez krwawienia. Wiem, że to bez sensu, że tylko się morduje sama wewnętrznie, ale tyle razy dostałam kopa w dupę w życiu, że nie chce mi się wierzyć, że będzie dobrze. Oczywiście badania prenatalne i zły wynik śnią mi się po nocach. Eh tak już mam i sama jestem na siebie zła.
    mnie czasem tez przejdzie taka myśl ale wtedy sobie myślę ze musi być wszystko dobrze, w koncu maluszkowi bardziej może zaszkodzić moje negatywne myslenie i nerwy ;) więc nie ma co :)

86Monia lubi tę wiadomość

• paulka86 Autorytet

Wysłany: 1 marca 2018, 21:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Deseo wrote:

Ja zapłaciłam 150 zł. w Rzeszowie. Robiłam po 18 nie trzeba być na czczo.

Deseo lubi tę wiadomość

• Bianka* Autorytet

Wysłany: 1 marca 2018, 21:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi ryzyko z wieku wychodziło bardzo wysokie, po USG i Pappa bardzo niskie :)
    21:1:11234
    18:<1:20000
    13:<1:20000
    I od razu umówiono mnie dopiero na połówkowe 23 kwietnia :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 marca 2018, 21:03

Av, Rucola, paulka86, Deseo, zuza88 lubią tę wiadomość

w57vkrnt52z8506i.png
    dqprj44j7fvgc606.png
    08.09.2017 [*] 8tc
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 marca 2018, 21:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Temat Kościoła czy polityki czy kwestii wychowywania dzieci są bardzo drażliwe...A jeszcze tam gdzie jest ponad 100 bab i to w ciąży! Ooo masakra!

Rucola, Bianka*, JustynaG, Wesoła89, asese, MiSia :), monika_86, zuza88 lubią tę wiadomość

• Rucola Autorytet

Wysłany: 1 marca 2018, 21:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To moze jeszcze ja dorzucę kilka zdań do tematu katolicyzmu, bo to ja rzucialam haslo o moherach :)
    Nie chcialam nikogo urazić, moherami potocznie nazywam fanatyków i obroncow krzyża, którym już dawno się pomieszało co ma związek z Bogiem, co z kosciołem i księżmi a polityką.
    Co do wiary absolutnie nikogo nie chciałam urazić, jestem daleka od krytyki zarówno tego w co kto wierzy, w jaki sposób ktoś stara się o dziecko i jaki ma stosunek do terminacji ciąży. Nie wiem jak zachowałabym się w sytuacji, w której musialabym podejmować tak trudne decyzje i mam nadzieje, ze nigdy nie bede w takim położeniu...

86Monia, Av, GuBo, Meghan, asese, Marzena782 lubią tę wiadomość

#wegemama#wegerodzinawkomplecie
    Synek 💚 31.08.2018r.
    Córeczka i Synek 💜💙 7.01.2021
  • Rucola Autorytet

Wysłany: 1 marca 2018, 21:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    86Monia wrote:
    Temat Kościoła czy polityki czy kwestii wychowywania dzieci są bardzo drażliwe...A jeszcze tam gdzie jest ponad 100 bab i to w ciąży! Ooo masakra!
    Właśnie próbuje włączyć tryb neutral, ale chyba niechcący sama rozpętałam to piekło :d

#wegemama#wegerodzinawkomplecie
    Synek 💚 31.08.2018r.
    Córeczka i Synek 💜💙 7.01.2021
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 marca 2018, 21:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Temat wiary uważam za zamknięty i zakończony. Nie ważne czy wierzycie w Boga czy w czarną dziurę, ważne żeby być dobrym człowiekiem i tyle;) a ja i tak codziennie modlę się za nas wszystkie żebyśmy szczęśliwie donosiły do końca nasze zdrowe dzieci :)
    Odbiegając od tematu czy Was też dziś tak boli głowa? Od południa pęka mi łeb normalnie

Tasia86, Wesoła89, Meghan, MiSia :), Marzena782 lubią tę wiadomość

• Av Autorytet

Wysłany: 1 marca 2018, 21:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mitaka wrote:
    Ja tam tez nie mam nic do wierzacych w coby nie wierzyli (bo ja sie pogubilam ze swoja wiara) ani do niewierzycych, ale nie trawie obludy, a pelno tego dookola. Co do aborcji to nie mialam zdania tzn zabijanie bez powodu jest okropne (ale nie nam osadzac kogos w czyim polozeniu nie jestesmy),te 3 ustawowe przypadki wg mnie sa jednak sluszne, po 10 miesiacach nieludzkiego cierpienia mojego dziecka, na ktore musialam patrzec i modlic sie o smierc (bo tylko ona byla wybawieniem) stwierdzam, ze w takich przypadkach zarowno aborcja,jak i eutanazja powinna byc dozwolona.
    Ja tylko mogę dodać, że przeżyłam ból, który doprowadził mnie do myśli samobójczych, czy raczej instynktu samobójczego, bo miałam wrażenie, że to mój układ nerwowy powiedział mi po prostu, że już nie daje rady. Zawsze byłam bardzo wolnościowa i zawsze byłam za prawem do eutanazji, choć tak naprawdę nie rozumiałam, jak można zwyczajnie wsiąść w samolot i polecieć gdzieś do Szwajcarii, żeby umrzeć. Zakładałam po prostu, że ci ludzi wiedzą, co robią, i należy umożliwić im podjęcie takiej decyzji. Po tym, co przeżyłam, jestem bardzo gorącą orędowniczką prawa do eutanazji. Uważam, że nikt nie ma prawa kazać innym tak cierpieć w imię swoich przekonań. I gdyby moje dziecko tak cierpiało, to zrobiłam wszystko, żeby to cierpienie przerwać, nawet, jeśli oznaczałoby to jego śmierć. Nie powinno się zmuszać ludzi do życia za wszelką cenę. Życie w takim bólu jest piekłem na ziemi.

GuBo, mitaka, Rucola lubią tę wiadomość

f2w3ol2adwu1ceje.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 marca 2018, 21:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rucola wrote:
    Właśnie próbuje włączyć tryb neutral, ale chyba niechcący sama rozpętałam to piekło :d

U nas i tak jest full kultura i zrozumienie. Możesz Rucola kojarzyć taką grupę na fb: Mamy z Rzeszowa i okolic...jaka tam była afera na cała Polskę jak część kobiet wywołała burzę, że dzieci kobiet po cesarce nie obchodzą urodzin ale wydobyciny. No ręce i cycki opadają....:D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 marca 2018, 21:13

Rucola, Amy333 lubią tę wiadomość

• Av Autorytet

Wysłany: 1 marca 2018, 21:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    86Monia wrote:
    U nas i tak jest full kultura i zrozumienie. Możesz Rucola kojarzyć taką grupę na fb: Mamy z Rzeszowa i okolic...jaka tam była afera na cała Polskę jak część kobiet wywołała burzę, dzieci kobiet po cesarce nie obchodzą urodzin ale wydobyciny. No ręce i cycki opadają....:D
    Ooooo, to stamtąd pochodzą "wydobyciny"? :D Normalnie skisłam, jak o tym przeczytałam. Skąd ludziom takie rzeczy do głów przychodzą :P

f2w3ol2adwu1ceje.png
  • Bizonka Autorytet

Wysłany: 1 marca 2018, 21:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    frezyjciada wrote:
    A czy tego usg nie powinno robić się razem z tymi wynikami? Wklepuje je lekarz do komputera i dopiero porównuje razem z obrazem usg?

No właśnie po to najpierw krew a potem po paru dniach usg :)

31 lat // starania od 2014 // pierwsza ciaza TP-- OM 29.09.2018-- USG 22.09.2018
    w57vdqk3h42q0fr4.png
    m3sxrjjgx23zok21.png
  • Bizonka Autorytet

Wysłany: 1 marca 2018, 21:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wydobyciny, jeszcze nie słyszałam!

31 lat // starania od 2014 // pierwsza ciaza TP-- OM 29.09.2018-- USG 22.09.2018
    w57vdqk3h42q0fr4.png
    m3sxrjjgx23zok21.png
  • Mamaawiki Autorytet

Wysłany: 1 marca 2018, 21:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    "Wydobyciny "no nie co ci ludzie mają w głowach żeby takie coś wymyśleć .

8p3oskjor69op845.pniv09df9hiyby5l2y.png
    Udało się drugi cud pojawił się w 9 cyklu starań
    Niedoczynność tarczycy,hashimoto(anty TPO powyżej 600),hiperprolaktymia,torbiele piersi
  • Bizonka Autorytet

Wysłany: 1 marca 2018, 21:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny jak Wy w siebie wciskacie wodę? Ja wczoraj dostałam polecenie pić 2.5L, ale ledwo już dałam rae 3szkl 0.5L wcisnąć i nie dam rady więcej...

w57vdqk3h42q0fr4.png
    m3sxrjjgx23zok21.png
‹‹ 409 410 411 412 413 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Ranking TOP produktów zwiększających szanse na zajście w ciążę

Wybrane produkty, które mogą zwiększyć szanse na zajście w ciążę, skrócić starania o dziecko i szybciej przybliżyć Cię do wymarzonego celu. 

CZYTAJ WIĘCEJ

4 składniki diety wspierające owulację!

Problemy z owulacją są bardzo częstą przyczyną trudności z zajściem w ciążę. Dowiedz się, jak za pomocą diety możesz wesprzeć jajeczkowanie! Poznaj, które składniki diety mogą pozytywnie wpływać na owulację, a które mogą przyczyniać się do niepłodności owulacyjnej. Poznaj propozycje propłodnościowych posiłków od Ani i Zosi z Akademii Płodności! 

CZYTAJ WIĘCEJ

6 składników, które mogą wesprzeć Twoją płodność i zwiększyć szanse na zajście w ciążę!

Dowiedz się, które składniki są ważne i istotne w kontekście płodności. Jakie produkty mogą zwiększać szanse na zajście w ciążę i tym samym przyśpieszać starania o dziecko? Poznaj proste i sprawdzone przepisy na zastosowanie 6 składników wspierających płodność!

CZYTAJ WIĘCEJ