WRZEŚNIOWE DZIECI 2018
-
WIADOMOŚĆ
-
Jestem po, aaaaaaaaa! Nie jestem w 9 tygodniu, ale 10, bobasior ma 3,26 cm!
Czyli poród nie w październiku, a we wrześniu się szykuje (poczatkowo było wg usg 4.10, wg om 30.09).
I za dwa tygodnie prenatalne.
I hicior: maleństwo machało do nas łapką! Na tym etapie, 10 tydzień! No to jest dla mnie istne szaleństwo i niesamowita rzecz! Mały lokator się tam naprawdę ruszaNie mieści mi się to w głowie
Przeszczęsliwa, mimo, że czeka mnie nadal leżakowanie. Ale warto
Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 marca 2018, 20:38
Vlinder, monika_86, Ithildin, Cukierkowa, Marzena782, Tasia86, Deseo, aLunia, Bianka*, Av, Natalia1984, GuBo, paulka86, Rucola, promyczek 39, JustynaG, nadulek, Herbata, kuwejtonka, natalinka, Wesoła89, Amy333, asese, matkapatka, MiSia :), DoveLove, Antonina38, zuza88 lubią tę wiadomość
-
Ja tam tez nie mam nic do wierzacych w coby nie wierzyli (bo ja sie pogubilam ze swoja wiara) ani do niewierzycych, ale nie trawie obludy, a pelno tego dookola. Co do aborcji to nie mialam zdania tzn zabijanie bez powodu jest okropne (ale nie nam osadzac kogos w czyim polozeniu nie jestesmy),te 3 ustawowe przypadki wg mnie sa jednak sluszne, po 10 miesiacach nieludzkiego cierpienia mojego dziecka, na ktore musialam patrzec i modlic sie o smierc (bo tylko ona byla wybawieniem) stwierdzam, ze w takich przypadkach zarowno aborcja,jak i eutanazja powinna byc dozwolona.
Av, GuBo, JustynaG lubią tę wiadomość
-
frezyjciada wrote:A czy tego usg nie powinno robić się razem z tymi wynikami? Wklepuje je lekarz do komputera i dopiero porównuje razem z obrazem usg?
ale można pobrać pobrać dniu usg i wtedy dostaje się wyniki bez interpretacji i trzeba pójść do lekarza po interpretację albo jak tam sie człowiek umowi.
Aniołek 27.09.2017 - 9 tydzień -
a ja muszę obgadać temat: pappa ze swoją lekarką. Na wizycie coś wspomniała, czym mam zamiar zrobić a ja zaskoczona powiedziałam, że nie planowałam, bo nie mam chyba wskazań, i tak temat umarł- bo usiadłam na fotel. A potem to o Bożym świecie zapomniałam
A ile tak mniej więcej kosztuje ten test? Trzeba być na czczo? Długo na wyniki się czeka? hmmmm... -
Deseo wrote:A ile tak mniej więcej kosztuje ten test? Trzeba być na czczo? Długo na wyniki się czeka? hmmmm...
Moje ryzyko skorygowane:
21 : 1:1298
18 : 1:12846
13 : <1:20000
Więc nie jest źle, bo dużo niższe od populacyjnegoJutro mam wizytę, więc je omówię. Pewnie się na poniedziałek zapiszę na Nifty.
Deseo lubi tę wiadomość
Leon
-
veritaserum wrote:Av nie rozumiem pytania. Nie robilam testu pappa. Napisal tak na podstawie chyba UsG tylko ale w zasadzie nie wiem jakie parametry bierze sie pod uwage. Zaraz chyba do niego napisze : p
Leon
-
nick nieaktualny86Monia wrote:Ja też miałam już dwa dni bezobjawowe, cudowne, aż od dwóch dni znowu mega mdłości plus dzisiaj znów zasłabnięcie...
Co do strachu....ja jestem panikara i mam mocno wkręcone, że spotka mnie ciąża obumarła i poronienie zatrzymane czyli bez krwawienia. Wiem, że to bez sensu, że tylko się morduje sama wewnętrznie, ale tyle razy dostałam kopa w dupę w życiu, że nie chce mi się wierzyć, że będzie dobrze. Oczywiście badania prenatalne i zły wynik śnią mi się po nocach. Eh tak już mam i sama jestem na siebie zła.więc nie ma co
86Monia lubi tę wiadomość
-
Mi ryzyko z wieku wychodziło bardzo wysokie, po USG i Pappa bardzo niskie
21:1:11234
18:<1:20000
13:<1:20000
I od razu umówiono mnie dopiero na połówkowe 23 kwietnia
Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 marca 2018, 21:03
Av, Rucola, paulka86, Deseo, zuza88 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
To moze jeszcze ja dorzucę kilka zdań do tematu katolicyzmu, bo to ja rzucialam haslo o moherach
Nie chcialam nikogo urazić, moherami potocznie nazywam fanatyków i obroncow krzyża, którym już dawno się pomieszało co ma związek z Bogiem, co z kosciołem i księżmi a polityką.
Co do wiary absolutnie nikogo nie chciałam urazić, jestem daleka od krytyki zarówno tego w co kto wierzy, w jaki sposób ktoś stara się o dziecko i jaki ma stosunek do terminacji ciąży. Nie wiem jak zachowałabym się w sytuacji, w której musialabym podejmować tak trudne decyzje i mam nadzieje, ze nigdy nie bede w takim położeniu...86Monia, Av, GuBo, Meghan, asese, Marzena782 lubią tę wiadomość
#wegemama#wegerodzinawkomplecie
Synek 💚 31.08.2018r.
Córeczka i Synek 💜💙 7.01.2021 -
86Monia wrote:Temat Kościoła czy polityki czy kwestii wychowywania dzieci są bardzo drażliwe...A jeszcze tam gdzie jest ponad 100 bab i to w ciąży! Ooo masakra!#wegemama#wegerodzinawkomplecie
Synek 💚 31.08.2018r.
Córeczka i Synek 💜💙 7.01.2021 -
nick nieaktualnyTemat wiary uważam za zamknięty i zakończony. Nie ważne czy wierzycie w Boga czy w czarną dziurę, ważne żeby być dobrym człowiekiem i tyle;) a ja i tak codziennie modlę się za nas wszystkie żebyśmy szczęśliwie donosiły do końca nasze zdrowe dzieci
Odbiegając od tematu czy Was też dziś tak boli głowa? Od południa pęka mi łeb normalnieTasia86, Wesoła89, Meghan, MiSia :), Marzena782 lubią tę wiadomość
-
mitaka wrote:Ja tam tez nie mam nic do wierzacych w coby nie wierzyli (bo ja sie pogubilam ze swoja wiara) ani do niewierzycych, ale nie trawie obludy, a pelno tego dookola. Co do aborcji to nie mialam zdania tzn zabijanie bez powodu jest okropne (ale nie nam osadzac kogos w czyim polozeniu nie jestesmy),te 3 ustawowe przypadki wg mnie sa jednak sluszne, po 10 miesiacach nieludzkiego cierpienia mojego dziecka, na ktore musialam patrzec i modlic sie o smierc (bo tylko ona byla wybawieniem) stwierdzam, ze w takich przypadkach zarowno aborcja,jak i eutanazja powinna byc dozwolona.
GuBo, mitaka, Rucola lubią tę wiadomość
Leon
-
nick nieaktualnyRucola wrote:Właśnie próbuje włączyć tryb neutral, ale chyba niechcący sama rozpętałam to piekło :d
U nas i tak jest full kultura i zrozumienie. Możesz Rucola kojarzyć taką grupę na fb: Mamy z Rzeszowa i okolic...jaka tam była afera na cała Polskę jak część kobiet wywołała burzę, że dzieci kobiet po cesarce nie obchodzą urodzin ale wydobyciny. No ręce i cycki opadają....Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 marca 2018, 21:13
Rucola, Amy333 lubią tę wiadomość
-
86Monia wrote:U nas i tak jest full kultura i zrozumienie. Możesz Rucola kojarzyć taką grupę na fb: Mamy z Rzeszowa i okolic...jaka tam była afera na cała Polskę jak część kobiet wywołała burzę, dzieci kobiet po cesarce nie obchodzą urodzin ale wydobyciny. No ręce i cycki opadają....
Normalnie skisłam, jak o tym przeczytałam. Skąd ludziom takie rzeczy do głów przychodzą
Leon
-
frezyjciada wrote:A czy tego usg nie powinno robić się razem z tymi wynikami? Wklepuje je lekarz do komputera i dopiero porównuje razem z obrazem usg?
No właśnie po to najpierw krew a potem po paru dniach usg