WRZEŚNIOWE DZIECI 2018
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyRusałkaPL wrote:Masz te wersję oryginalną od producenta z dostępem do aplikacji? Widziałam mase tego na allegro, no ale właśnie nie wiem jak z dostępem do aplikacji, a jednak chciałabym taki z wartością tętna/wyświetlaczem.
RusałkaPL lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyDoveLove wrote:Meghan, sprzedaj adres
w końcu mam czas na szperanie w lumpeksach, a w mojej okolicy jakoś kiepsko z zaopatrzeniem...
Z ciuchami dla
Dzieciaków ale bodajże bemowo? Dla mnie za daleko bo
Mieszkam w centrumDoveLove lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
krasnalowa wrote:Tak, mam ten oryginalny ze strony producenta. Ale nie jestem przekonana czy te podrobki też nie nadawalyby sie do tej aplikacji, bo niby dostalam jakis specjalny kod do wpisania w aplikacji, a nie musialam go wcale nigdzie wpisywac, tylko po prostu sciagnelam aplikacje i dzialala.
Hej a czy jest dołączony do niego żel ? Tez chce się na niego skusićWiadomość wyedytowana przez autora: 1 marca 2018, 17:34
4,5 roku starań
Pcos ,Pierwsza Owulacja i Udana! 16tydz. Ciąży !
-
Nika312 wrote:Mi z kolei zależy na dokładnym pomiarze tętna, w poprzedniej ciazy wynosiło na tym etapie 190 i niestety oznaczało kłopoty z serduszkiem
-
nick nieaktualny
-
krasnalowa wrote:Jest malutka tubka, ktora starcza na kilka razy. Ale ja sobie zamowilam za kilka zlotych wielka butle żelu do usg
Tak tez zrobię, a podalabys mi dokładna nazwę aplikacji ?
4,5 roku starań
Pcos ,Pierwsza Owulacja i Udana! 16tydz. Ciąży !
-
nick nieaktualny
-
RusałkaPL wrote:Nika312, krasnalowa: jakie macie modele tych detektorów? Z opcją liczenia ilości uderzeń, czy tylko sam odsłuch?
Nika312, daj znać jak przyjdzie detektor, czy udało Ci się znaleźć tętno
Ja kupiłam ten
http://allegro.pl/detektor-tetna-plodu-jumper-jpd-100s6-model-2018-i7103366709.html?snapshot=MjAxOC0wMi0yOFQxNTowMzoxNy45MTRaO2J1eWVyO2E5NDcyY2NiZmNkMWI1ZTY2YTY5ZGIxYjcyM2Y0MDg0ZGQ4N2FhNzQ0OTBiODZhMWZmZDA4YWI1MjU1NjkwMDA%3D
Oczywiście zdam relacje jak dotrze i jak się sprawuje:)
-
mitaka wrote:Nika w 9 tyg mialas 190? Ja mialam w 8 188 i lekarz stwierdzil, ze w tym tyg tak moze byc a miarodajny jest 12 tydz, ale....
W 10 tyg i gin stwierdziła wtedy, że na ten moment może być takie tętno, jednak później okazało się, że są problemy:(
-
Amy333 wrote:Dziewczyny w koncu i ja po prenatalnych.
CRL 58,4mm
FHR 163ud/min
NT 1,9mm
BPD 20,7mm
ryzyka skorygowane do:
Trisomia21- 1:4731
Trisomia18- 1:11250
Trisomia13- 1:20000
Przedwcz.porod 1:113Amy333 lubi tę wiadomość
#wegemama#wegerodzinawkomplecie
Synek 💚 31.08.2018r.
Córeczka i Synek 💜💙 7.01.2021 -
frezyjciada wrote:Byłam świadkiem jak pani w dlugasnej kolejce w Kauflandzie zwymiotowała na osobę stojąca przed nią, także ja jestem zdania, że jak źle się czujesz to podchodzisz do kasy i w dupie masz wszystkich mijanych po drodze. Lepiej żeby gadali za Twoimi plecami niż masz komuś nahaftować na plecy. Też mam torbę mamaginekolog i ostatnio w Biedronce pani z kasy ją zauważyła(wyjęłam z torebki żeby mieć w co zakupy pakować, bo jest mega pojemna) i od razu zawołała mnie żeby podejść. Całe szczęście, bo zle się czułam ale przede mną były same babcie i mama z dzieckiem, więc nie chciałam tam się wciskać, wychodząc ze sklepu już miałam ciemno przed oczami. Niestety tak to jest. Ja pracując w hebe jak widziałam w kolejce kogoś kto kiepsko wyglądał blady itd to zawsze prosiłam do kasy i lałam na to co gadali inni. Nie wiem czy dziewczyny były w ciąży czy zwyczajnie chore ale ja nie potrafię przejść obojętnie jak np ktoś nie przepuści pani z brzuchem itd. Ja zresztą mam cięty ozor to ze mną nie ma co zadzierać
-
RusałkaPL wrote:
A taki super
Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 marca 2018, 18:12
-
nick nieaktualnyDziewczyny jestem juz po ! Wszystko jest dobrze.
CRL -5.56
FHR- 162
NT- 1,2 mm
BPD- 21,0 mm
Ryzyka skorygowane trisomii bardzo male, tylko porod przedwczesny 1: 76 i to chyba duzo ?ale w zasadzie lekarz nic na to nie mowil, a ja dopiero teraz to zauwazylam.DoveLove, paulka86, Av, Vlinder, sylvi, Bianka*, natalinka, Rucola, 86Monia, GuBo, JustynaG, Deseo, Paulla89, nadulek, Amy333, Wesoła89, asese, matkapatka, 100krotka30, zuza88 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
veritaserum wrote:Dziewczyny jestem juz po ! Wszystko jest dobrze.
CRL -5.56
FHR- 162
NT- 1,2 mm
BPD- 21,0 mm
Ryzyka skorygowane trisomii bardzo male, tylko porod przedwczesny 1: 76 i to chyba duzo ?ale w zasadzie lekarz nic na to nie mowil, a ja dopiero teraz to zauwazylam.
TUTAJ piszą: "W przypadku stwierdzenia ryzyka >1:100 wystąpienia porodu przedwczesnego przed 34 tygodniem ciąży wskazana jest, wg FMF, ultrasonograficzna kontrola długości szyjki macicy co dwa tygodnie, od 14 do 24 tygodnia ciąży z ewentualnym profilaktycznym leczeniem progesteronem."
A wiesz może, ale Ci wyszło PAPPA w MoM?Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 marca 2018, 18:42
Leon