X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne WRZEŚNIOWE DZIECI 2018
Odpowiedz

WRZEŚNIOWE DZIECI 2018

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 marca 2018, 16:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tasia86 wrote:
    Meghan widzę, że i różowe i niebieskie ciuszki :D
    Ja niby taka postępowa jestem w swoim mniemaniu, ale jakoś synka nie mogę ubrać w różowe, chociaż moja mama mu kupiła kilka różowych na początku :P
    Heheh :) kolezanka rodzi 2 miesiące przede
    Mną i ma juz potwierdzona córeczkę :) wiec stwierdziłam ze jak u mnie bedzie chłopak to jej oddam. A szkoda było nie brać :)
    W smyku dorwalam na przecenie kilka rzeczy ale kupiłam neutralne :)
    Sporo ubranek dostane po koleżankach bo na dniach rodzą 3 znajome
    ;) myśle Bedzie klęska urodzaju

• nick nieaktualny

Wysłany: 1 marca 2018, 16:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Av wrote:
    Szczególnie, jak to spódniczka :P
    Ty sie śmiej mama mojego przyjaciela urodziła 6 chłopaków i ponoć tego ostatniego co tak strasznie chciała zeby był dziewczynka przez pierwsze 3 miesiące ubierała jak dziewczynkę
    Wlasnie róże sukienki etc bidulka

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 marca 2018, 16:57

• nick nieaktualny

Wysłany: 1 marca 2018, 16:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nika312 wrote:
    Wczoraj zakupiłam detektor tętna, myślę że już jutro powinien być. Jestem ciekawa czy na tym etapie ciąży będzie już coś słychać
    Kupiłam nowszy model z wyświetlaczem, w domu mam ten zwykły model, w poprzedniej ciazy zakupiłam z zalecenia lekarki żeby słuchać czy serduszko bije.. :/
    Na tak wczesnym etapie trzeba uważać żeby nie wpaść w panikę. Ja zaczelam uzywac dokladnie w 9t3d i nie udalo mi sie znalezc. Znalazlam dopiero w 9t 6d ale po dlugich poszukiwaniach. Natomiast od mniej wiecej 10t3d znajduje bez problemu w mniej niż minutę:-)

• Nika312 Autorytet

Wysłany: 1 marca 2018, 16:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    krasnalowa wrote:
    Na tak wczesnym etapie trzeba uważać żeby nie wpaść w panikę. Ja zaczelam uzywac dokladnie w 9t3d i nie udalo mi sie znalezc. Znalazlam dopiero w 9t 6d ale po dlugich poszukiwaniach. Natomiast od mniej wiecej 10t3d znajduje bez problemu w mniej niż minutę:-)
    Jestem 4 dni do przodu niż suwaczek podaje, jutro będzie 10 tydz 1 dzień
    Jeśli nie znajdę to spróbuje za kilka dni

3jgxgywluivf3b0i.png
    atdc2n0aevz3e5ts.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 marca 2018, 17:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No to moze Ci sie uda. Ja bylam przerazona co bedzie jak nie znajdę, bo moja pierwsza ciąża zakonczyla sie wlasnie zatrzymaniem serca dziecka. Ale teraz jest to dla mnie duze ukojenie:-)

• Av Autorytet

Wysłany: 1 marca 2018, 17:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też chcę kupić detektor - nie ze względu na strach, tylko raczej dlatego, żeby czasem posłuchać malucha, zanim się zacznie czuć ruchy. Brzuch mam jeszcze malutki i poza kiepskim samopoczuciem nie czuję się "w ciąży" a chciałabym jakiś kontakt nawiązać :)

f2w3ol2adwu1ceje.png
    Leon :)
  • RusałkaPL Przyjaciółka

Wysłany: 1 marca 2018, 17:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zestaw od mamy ginekolog rozpakowany. Ależ masa giftów. Można się oflagować z każdej strony. ;)
    W sumie najfajniejszy to ten :D Niestety wersji dla mamy brak

a0055bd88b79ebfdmed.jpg

3c6212208ef63cc7med.jpg

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 marca 2018, 17:04

Av, Antonina38, Zuzlo lubią tę wiadomość

pKjTp1.png
  • Nika312 Autorytet

Wysłany: 1 marca 2018, 17:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi z kolei zależy na dokładnym pomiarze tętna, w poprzedniej ciazy wynosiło na tym etapie 190 i niestety oznaczało kłopoty z serduszkiem :(

J.S lubi tę wiadomość

3jgxgywluivf3b0i.png
    atdc2n0aevz3e5ts.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 marca 2018, 17:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nika312 wrote:
    Mi z kolei zależy na dokładnym pomiarze tętna, w poprzedniej ciazy wynosiło na tym etapie 190 i niestety oznaczało kłopoty z serduszkiem :(
    Rozumiem. Chociaz nie jestem do konca przekonana czy te detektory mierza dokladnie. Spotkalam sie z wieloma opiniami, ze niestety tak nie jest, zreszta widze po swoim ze raz odbiera lepiej, raz gorzej i traktuje tą wartosc z przymrużeniem oka.

• Av Autorytet

Wysłany: 1 marca 2018, 17:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    RusałkaPL wrote:
    Zestaw od mamy ginekolog rozpakowany. Ależ masa giftów. Można się oflagować z każdej strony. ;)
    W sumie najfajniejszy to ten :D Niestety wersji dla mamy brak

a0055bd88b79ebfdmed.jpg

3c6212208ef63cc7med.jpg
    Ej, zajefajny ten brelok! Nie było go w opisie! Też bym mężowi doczepiła :) A tak to kupiłam tylko segregator, bo nie uśmiecha mi się obklejać naklejkami "jestem w ciąży" ;)

f2w3ol2adwu1ceje.png
  • Nika312 Autorytet

Wysłany: 1 marca 2018, 17:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    krasnalowa wrote:
    Rozumiem. Chociaz nie jestem do konca przekonana czy te detektory mierza dokladnie. Spotkalam sie z wieloma opiniami, ze niestety tak nie jest, zreszta widze po swoim ze raz odbiera lepiej, raz gorzej i traktuje tą wartosc z przymrużeniem oka.
    To jakiś nowy model 2018 i bada z dokładnością do 3 uderzeń:)
    No nic zobaczymy jak dojdzie :)

3jgxgywluivf3b0i.png
    atdc2n0aevz3e5ts.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 marca 2018, 17:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nika312 wrote:
    To jakiś nowy model 2018 i bada z dokładnością do 3 uderzeń:)
    No nic zobaczymy jak dojdzie :)
    O wow to nie wiedzialam nawet ze cos takiego jest :-)

• Amy333 Autorytet

Wysłany: 1 marca 2018, 17:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny w koncu i ja po prenatalnych.
    CRL 58,4mm
    FHR 163ud/min
    NT 1,9mm
    BPD 20,7mm

ryzyka skorygowane do:
    Trisomia21- 1:4731
    Trisomia18- 1:11250
    Trisomia13- 1:20000
    Przedwcz.porod 1:113

Av, DoveLove, natalinka, Vlinder, Bianka*, 86Monia, sylvi, 100krotka30, asese, Tasia86, Rucola, monika_86, GuBo, paulka86, Natalia1984, Deseo, promyczek 39, Antonina38, MiSia :), JustynaG, aLunia, Paulla89, nadulek, Herbata, Malgonia, CzterolistnaKoniczyna, Wesoła89, matkapatka, zuza88 lubią tę wiadomość

14 cs- suplementacja M- udało się w ostatnim dniu roku!
    2 cykl po sono HSG- polecam każdemu przeczyścić rurki;)
    3i49hdgeac44oma5.png
  • Av Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oby nie było jak z tymi elektronicznymi termometrami... Mam trzy i każdy pokazuje co innego :/

Amy333 lubi tę wiadomość

f2w3ol2adwu1ceje.png
  • RusałkaPL Przyjaciółka

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Av wrote:
    Ej, zajefajny ten brelok! Nie było go w opisie! Też bym mężowi doczepiła :) A tak to kupiłam tylko segregator, bo nie uśmiecha mi się obklejać naklejkami "jestem w ciąży" ;)

Ja bardzo chciałam wersję brunetkę, a i tak do niej dodawali te wszystkie gratisy. :)

Edit: mąż sam wziął i doczepił :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 marca 2018, 17:16

pKjTp1.png
  • DoveLove Autorytet

Wysłany: 1 marca 2018, 17:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Meghan wrote:
    Krasnalova:) zeby było jasne szanuje Twoje zdanie :)))
    A teraz z miłych rzeczy - wpadłam do mojego ulubionego warszawskiego lumpeksu i wydałam 75 zł na ciuszki niemowlęce ( wszystkie nowe z metkami etc ) pajaców mamy dość no nie mogłam sie powstrzymać :))) wiem Że jeszcze wcześnie ale tyle tego było do wyboru i koloru i za grosze w sumie patrząc ze to nowe ciuchy
    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/2b6ac15a42de.jpg
    Meghan, sprzedaj adres ;) w końcu mam czas na szperanie w lumpeksach, a w mojej okolicy jakoś kiepsko z zaopatrzeniem...

qb3cwn15v37nxio5.png
    klz96iyehfls5pph.png
  • RusałkaPL Przyjaciółka

Wysłany: 1 marca 2018, 17:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nika312, krasnalowa: jakie macie modele tych detektorów? Z opcją liczenia ilości uderzeń, czy tylko sam odsłuch?

Nika312, daj znać jak przyjdzie detektor, czy udało Ci się znaleźć tętno :)

pKjTp1.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 marca 2018, 17:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    RusałkaPL wrote:
    Nika312, krasnalowa: jakie macie modele tych detektorów? Z opcją liczenia ilości uderzeń, czy tylko sam odsłuch?

Nika312, daj znać jak przyjdzie detektor, czy udało Ci się znaleźć tętno :)
    Ja mam angelsounds. Jest on bez wyswietlacza, ale mozna do niego pobrac aplikacje na telefon, ktora liczy, no i jest bardzo fajna bo mozna zapisywac nagrania i różne inne rzeczy :-)

• Bianka* Autorytet

Wysłany: 1 marca 2018, 17:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gratuluję udanych wizyt.
    Ja mam detektor Jumper jpd-100s6 i widzę, że wyświetla wartości, które pokrywają się z tymi na pomiarach u lekarza :)

RusałkaPL lubi tę wiadomość

w57vkrnt52z8506i.png
    dqprj44j7fvgc606.png
    08.09.2017 [*] 8tc
  • RusałkaPL Przyjaciółka

Wysłany: 1 marca 2018, 17:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    krasnalowa wrote:
    Ja mam angelsounds. Jest on bez wyswietlacza, ale mozna do niego pobrac aplikacje na telefon, ktora liczy, no i jest bardzo fajna bo mozna zapisywac nagrania i różne inne rzeczy :-)

Masz te wersję oryginalną od dystrybutora z dostępem do aplikacji? Widziałam mase tego na allegro, no ale właśnie nie wiem jak z dostępem do aplikacji, a jednak chciałabym taki z wartością tętna/wyświetlaczem.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 marca 2018, 17:26

pKjTp1.png
‹‹ 406 407 408 409 410 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

W którym tygodniu planowane cesarskie cięcie? Co spakować do szpitala?

Choć poród fizjologiczny, czyli siłami natury, jest naturalnym procesem, w niektórych sytuacjach cesarskie cięcie może być korzystniejsze dla zdrowia matki i dziecka. W jakich sytuacjach i w którym tygodniu ciąży zaleca się poród przez cesarskie cięcie? Jak przyszła mama może się do tego przygotować?

CZYTAJ WIĘCEJ

Zespół PCOS – czym jest i jak z nim walczyć?

PCOS to jedno z najczęstszych zaburzeń endokrynologicznych. Jak się objawa? Jakie są metody leczenia? Czy Zespół Policystycznych Jajników może utrudniać zajście w ciążę? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Poronienie - stres, obniżony nastrój i depresja po poronieniu.

Poronienie - bolesna strata, często przeżywana w ukryciu, samotności, niezaopiekowana i nienazwana. Dlaczego jest taka trudna? Czy kobieta, która straciła swoje dziecko jeszcze przed przyjściem jego na świat, ma prawo do żałoby? W jaki sposób sobie z nią poradzić? Jak przetrwać? Co zrobić, kiedy pojawi się depresja po poronieniu? Dowiedz się dlaczego warto pozwolić sobie na przeżycie żałoby i gdzie szukać pomocy. 

CZYTAJ WIĘCEJ