X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne WRZEŚNIOWE DZIECI 2018
Odpowiedz

WRZEŚNIOWE DZIECI 2018

Oceń ten wątek:
  • DoveLove Autorytet

Wysłany: 1 marca 2018, 16:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Amy333 wrote:
    Dziewczyny mialam napisac jak ta koszulka z obrazkiem dzidzi na brzuszku. jakosciowo wydaje sie calkiem ok. ja nosze L, i taką tez zamówilam i musze przyznac,ze jest dopasowana. jedna cycki podrosly troche. jak ktoras by sie decydowala,to polecm rozm.wiekszą:)
    Oooo, właśnie miałam pytać jak ta koszulka. Dzięki za opinię :) zamawiam! :D

Amy333 lubi tę wiadomość

qb3cwn15v37nxio5.png
    klz96iyehfls5pph.png
  • Siwulec Autorytet

Wysłany: 1 marca 2018, 16:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak, ogólna dała mi L4 do 9 marca i grzecznie czekam w domu na rozwój sytuacji, czuje się dobrze, dziękuje :*

relgwn15fhhth20g.png
    30.05 - 9dpo HCG 2,24; 04.06 - 14dpo HCG 268,80; 06.06 - 16doo HCG 496,00; 13.06 - 24dpo HCG 8619,00
    20.06 zarodek 3,4mm z czynnością serca
    02.2018 - 12tc [*] ♥️
    Siła jest kobietą <3
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 marca 2018, 16:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    RusałkaPL wrote:
    PS Ależ ta wyszukiwarka forumowa jest uboga.... i brak mi też funkcji, by przejść do ostatniego nieprzeczytanego posta, co znam z innych forum.
    No wlasnie. Kończąc juz temat, mi zalezy na diagnozowaniu tych wad które są do leczenia jeszcze w czasie ciazy lub np. Zaraz po urodzeniu. Wiem, że pewne nieprawidlowosci chromosonalne wiążą sie ze zwiekszonym ryzykiem okreslonych wad, ale też nie każde dziecko z zespołem downa ma problemy z sercem, a sa dzieci bez tego zespolu ktore maja chore serca. Wiec wole sie skupic na diagnostyce obrazowej. A terminacja ciąży jest dla mnie nie do pomyślenia, bo dla mnie czy dziecko jest w brzuchu czy poza jest tak samo traktowane. Ale rozumiem gdy ktos ma inne podejscie. Pozdrawiam

frezyjciada, MiSia :) lubią tę wiadomość

• RusałkaPL Przyjaciółka

Wysłany: 1 marca 2018, 16:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Siwulec wrote:
    Tak, ogólna dała mi L4 do 9 marca i grzecznie czekam w domu na rozwój sytuacji, czuje się dobrze, dziękuje :*

Super, że tak dobrze się trzymasz! Trzymam stale kciuki za szybki rozwój wydarzeń i że tak jak byś chciała unikniesz szpitala!

Siwulec lubi tę wiadomość

pKjTp1.png
  • Deseo Autorytet

Wysłany: 1 marca 2018, 16:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gratuluję wszystkich wizyt ;)

A ja dziś zaczęłam wariować... Wkręciłam sobie z rana, że zanikają wszelkie objawy ciąży- cycki mnie nie bolą, jakoś mniej sikam. I się zestresowałam, że coś się złego dzieje ...
    Napisałam sms do mojej p. doktor, która oczywiście sprowadziła mnie na ziemię z hasłem: to normalne, uspokój się kobieto!

Tak więc od rana mi nie dobrze, mam mdłości i dopiero zjadałam obiad.

Kopa w dupę dostałam i teraz już tylko optymistyczne podejście. Na pewno jest wszystko dobrze i jakoś wytrwam jeszcze 2 i pół tyg. do wizyty.

Sorki, musiałam się wyżalić :)

Vlinder, Rucola, Av, asese lubią tę wiadomość

Emilka 2012 <3
    kgKip1.png
  • Rucola Autorytet

Wysłany: 1 marca 2018, 16:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Meghan wrote:
    Jesli odrzucasz amniopunkcję to jasne. Ja nie wiem czy bym sie zdecydowała na chore dziecko, ale jak ktos sie decyduje z pełna świadomością to powinien rodzic w szpitalu który jest na to przygotowany, a nie każdy jest , w ten sposób dziecko z zespołem downa które sie urodziło w mojej rodzinie co wlasnie żadnych badań oprócz USG ale oni to juz sa skrajnie wierzący (Podkarpacie ) zmarło bo nie byli przygotowani na ratowanie serduszka które czesto szwankują u tych dzieci w tym szpitalu.
    Ale dość tych przykrych tematów ;) mam nadzieje ze żadna z nas nie bedzie miała takich dylematów
    hej hej, masz coś do Podkarpacia?? ;) nie tylko mochery tu mieszkają a tak samo mochery są w każdym innym zakątku Polski a w szczególności w warszawie pod krzyżem :P

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 marca 2018, 16:21

natalinka, KasW91, paulka86, MiSia :) lubią tę wiadomość

#wegemama#wegerodzinawkomplecie
    Synek 💚 31.08.2018r.
    Córeczka i Synek 💜💙 7.01.2021
  • Nadzieja2018 Ekspertka

Wysłany: 1 marca 2018, 16:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wczoraj miałam usg 10tc i 1 dzien dzidziuś 34mm. Za 2 tyg mam prenatalne i papa. Mam nadzieję że nie będzie za mały. Miałam mieć za 3 ale lecimy na Fiertaventure bo te mrozy mnie wykończyly i pewnie to ostatnie wakacje na parę lat takie spokojne

Vlinder, monika_86, Av, Deseo, natalinka, zuza88, aLunia, Herbata, matkapatka lubią tę wiadomość

w4squgpj8vhcpzbo.png
    44dc serduszko bije dzidzia 4mm
    24dc beta 18,65, 30dc beta 877,45, 37dc beta 13358, 40
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 marca 2018, 16:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Krasnalova:) zeby było jasne szanuje Twoje zdanie :)))
    A teraz z miłych rzeczy - wpadłam do mojego ulubionego warszawskiego lumpeksu i wydałam 75 zł na ciuszki niemowlęce ( wszystkie nowe z metkami etc ) pajaców mamy dość no nie mogłam sie powstrzymać :))) wiem Że jeszcze wcześnie ale tyle tego było do wyboru i koloru i za grosze w sumie patrząc ze to nowe ciuchy
    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/2b6ac15a42de.jpg

Vlinder, Av, Rucola, Marzena782, DoveLove, paulka86, promyczek 39, Antonina38, MiSia :), matkapatka lubią tę wiadomość

• Rucola Autorytet

Wysłany: 1 marca 2018, 16:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Deseo wrote:

A ja dziś zaczęłam wariować... Wkręciłam sobie z rana, że zanikają wszelkie objawy ciąży- cycki mnie nie bolą, jakoś mniej sikam. I się zestresowałam, że coś się złego dzieje ...
    Napisałam sms do mojej p. doktor, która oczywiście sprowadziła mnie na ziemię z hasłem: to normalne, uspokój się kobieto!

Kopa w dupę dostałam i teraz już tylko optymistyczne podejście. Na pewno jest wszystko dobrze i jakoś wytrwam jeszcze 2 i pół tyg. do wizyty.

Smiało wyżal się, po to tu jesteśmy :) każda z nas ma czasem taki dzień. Ja aktualnie ogromnie się cieszę, gdy mam dzień bez objawów ( a jest ich coraz wiecej, dni oczywiście;) także smiało narzekaj, myślę, ze aktualnie nikt z tu zgromadzonych jest każe Ci się wyluzowywać ;)

Deseo lubi tę wiadomość

#wegemama#wegerodzinawkomplecie
    Synek 💚 31.08.2018r.
    Córeczka i Synek 💜💙 7.01.2021
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 marca 2018, 16:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rucola wrote:
    hej hej, masz coś do Podkarpacia?? ;) nie tylko mochery tu mieszkają a tak samo mochery są w każdym innym zakątku Polski a w szczególności w warszawie pod krzyżem :P
    Rucola broń Boże moja najlepsza przyjaciolka jest z Rzeszowa !!!!
    Ale moja rodzina ( daleka bo daleka ale zawsze rodzina ) to typowe katolickie myślenie czasami zacofane jak dla mnie, i akurat sa z wioski na Podkarpaciu gdzie słowa księdza sa święte :) ale dawno stwierdziłam ze nie bede sie kłócić o to z nimi skąd sie bierze kasa na 500 plus i ze inne formy pomocy rodzicom (jak darmowe żłobki i przedszkola byłyby lepszym pomysłem ) temat rzeka .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 marca 2018, 16:27

Rucola, Av, Bianka*, Bizonka lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 1 marca 2018, 16:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Objawy raz sa, raz ich nie ma. Ja bawet zalozylam watek o tym, że w 10 tygodniu mi zniknęły objawy. A teraz w 12 mam ich dosc bo wymiotuje prawie codziennie. I polecam dla zestresowanych detektor tetna plodu. To najlepszy ciazowy zakup :-)

Deseo lubi tę wiadomość

• Av Autorytet

Wysłany: 1 marca 2018, 16:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Deseo wrote:

Hehe, akurat mi się wydaje, że to mniejsze siusianie to zatrzymywanie wody w organizmie, więc jak najbardziej objaw ciążowy. Ja piję dużo teraz, a siusiam tak mało, że aż mnie to dziwi. Ale koniec mdłości przywitałabym z otwartymi ramionami, bo już naprawde wystarczy... Piersi przestały mnie boleć już jakiś czas temu (tzn wciąż je czuję, ale nie tak, jak na początku).
    Także trzymaj się, na pewno będzie dobrze :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 marca 2018, 16:42

Deseo lubi tę wiadomość

f2w3ol2adwu1ceje.png
    Leon :)
  • Mamaawiki Autorytet

Wysłany: 1 marca 2018, 16:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Meghan wrote:
    Krasnalova:) zeby było jasne szanuje Twoje zdanie :)))
    A teraz z miłych rzeczy - wpadłam do mojego ulubionego warszawskiego lumpeksu i wydałam 75 zł na ciuszki niemowlęce ( wszystkie nowe z metkami etc ) pajaców mamy dość no nie mogłam sie powstrzymać :))) wiem Że jeszcze wcześnie ale tyle tego było do wyboru i koloru i za grosze w sumie patrząc ze to nowe ciuchy
    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/2b6ac15a42de.jpg
    Super ciuszki .Ja dla córeczki prawie caławyprawkę skąpletowałam w lumpeksie od ciuszków po śpiworki .U mie w lumpeksie można kupić markowe nowe żeczy dla dzieci za grosze tylko trzeba iść w dzień dostawy przed otwarciem bo po 5 minutach wszystkie nowe ciuszki wykupione .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 marca 2018, 16:49

8p3oskjor69op845.pniv09df9hiyby5l2y.png
    Udało się drugi cud pojawił się w 9 cyklu starań
    Niedoczynność tarczycy,hashimoto(anty TPO powyżej 600),hiperprolaktymia,torbiele piersi
  • Av Autorytet

Wysłany: 1 marca 2018, 16:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nadzieja2018 wrote:
    Wczoraj miałam usg 10tc i 1 dzien dzidziuś 34mm. Za 2 tyg mam prenatalne i papa. Mam nadzieję że nie będzie za mały. Miałam mieć za 3 ale lecimy na Fiertaventure bo te mrozy mnie wykończyly i pewnie to ostatnie wakacje na parę lat takie spokojne
    Zazdroszczę :) Ja to na urlop pewnie najwcześniej w maju i pewnie w Polskę. Marzy mi się jakieś spa i leżenie na leżaczku w lesie :) I zapach wiosennego deszczu, mmmm...

f2w3ol2adwu1ceje.png
  • Deseo Autorytet

Wysłany: 1 marca 2018, 16:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kochane jesteście! Dziękuję :* <3

Av lubi tę wiadomość

Emilka 2012 <3
    kgKip1.png
  • natalinka Autorytet

Wysłany: 1 marca 2018, 16:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mnie to dzisiaj brzuch boli tak, że usiąść nie mogę. Bardzo nisko ten dzidziuś, niech się poniesie...

201404234670.png

cfc61914ad.png
  • Tasia86 Ekspertka

Wysłany: 1 marca 2018, 16:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Meghan widzę, że i różowe i niebieskie ciuszki :D
    Ja niby taka postępowa jestem w swoim mniemaniu, ale jakoś synka nie mogę ubrać w różowe, chociaż moja mama mu kupiła kilka różowych na początku :P

Meghan lubi tę wiadomość

Synek ur. w 2016 :)
    zud3gzu3sbje76xe.png
  • Mamaawiki Autorytet

Wysłany: 1 marca 2018, 16:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tasia fakt lepiej ubrać dziewczynke w chlopięce ubranka niż chlopca w dziewczęce .

8p3oskjor69op845.pniv09df9hiyby5l2y.png
    Udało się drugi cud pojawił się w 9 cyklu starań
    Niedoczynność tarczycy,hashimoto(anty TPO powyżej 600),hiperprolaktymia,torbiele piersi
  • Av Autorytet

Wysłany: 1 marca 2018, 16:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mamaawiki wrote:
    Tasia fakt lepiej ubrać dziewczynke w chlopięce ubranka niż chlopca w dziewczęce .
    Szczególnie, jak to spódniczka :P

f2w3ol2adwu1ceje.png
  • Nika312 Autorytet

Wysłany: 1 marca 2018, 16:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wczoraj zakupiłam detektor tętna, myślę że już jutro powinien być. Jestem ciekawa czy na tym etapie ciąży będzie już coś słychać
    Kupiłam nowszy model z wyświetlaczem, w domu mam ten zwykły model, w poprzedniej ciazy zakupiłam z zalecenia lekarki żeby słuchać czy serduszko bije.. :/

3jgxgywluivf3b0i.png
    atdc2n0aevz3e5ts.png
‹‹ 405 406 407 408 409 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak zajść w ciążę? 4 składniki na poprawę płodności, które znajdziesz w koktajlach.

Jak zajść w ciążę? Jak w naturalny, łatwy, a przy tym smaczny sposób możesz poprawić swoją płodność? Wystarczy, że każdego dnia będziesz przygotowywać super-odżywczy koktajl płodności. Jakie dobroczynne składniki możesz znaleźć w naszych przepisach? Jaką rolę odgrywają one w kontekście płodności? Oto 4 najważniejsze składniki na poprawę płodności, które znajdziesz w smoothies! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Witaminy na męską płodność - które najważniejsze?

Powszechnie wiadomo, że witaminy są niezbędne dla prawidłowego funkcjonowania organizmu człowieka. Jaką jednak rolę odgrywają witaminy na męską płodność? Po jakie produkty sięgać, by dostarczać witamin, które mogą poprawić jakość nasienia i zwiększyć szanse na zajście w ciążę? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Bolesne miesiączki - skąd się biorą bóle miesiączkowe? Przyczyny, objawy, leczenie.

Bolesne miesiączki mogą występować nawet u 75% kobiet w wieku rozrodczym! Jakie są najczęstsze przyczyny bólu miesiączkowego? Czym jest bolesne miesiączkowanie pierwotne, a czym wtórne? Kiedy bolesne miesiączkowanie wymaga konsultacji z lekarzem? 

CZYTAJ WIĘCEJ