WRZEŚNIOWE DZIECI 2018
-
WIADOMOŚĆ
-
Ja tez nie mialam nigdy usg piersi. Mam 24 lata (w kwietniu).
Czy dostalyscie od swojego lekarza cos przy zakladaniu karty? Mialam sobie zamowic po wczorajszym usg ta teczke od mamyginekolog lecz nie musze bo dostalam swietny zestaw od prenalen. Super teczka z przegrodami na badania itp, próbki witamin, pokrowiec na karte ciazy i rozne ksiazki o diecie w ciazy itpod razu poszlam do apteki po witaminy ciazowe bo już mi kazal brac. Strasznie drogie te witaminy od 40 do 70zl mi pokazala. Wzielam te prenalen co dostalam od lekarza wlasnie ten zestawik byly tez najtamsze 40zl. Uzywa ktoras z Was tych witamin? Waszym zdaniem sa ok? 4 lata temu jak chodzilam z synem w ciazy jakies tansze te witaminy byly i w paczce bylo ich duzo na chyba 2 czy 3 miesiace za te 50zl a teraz takie ceny za 30 tabletek..
17.03.2014 - Staś, 3400, 58cm
05.04.2017 - cp, usuniety lewy jajowod..
06.09.2018 - Ignaś, 3kg, 53cm -
Ciemnowlosa wrote:Ja tez nie mialam nigdy usg piersi. Mam 24 lata (w kwietniu).
Czy dostalyscie od swojego lekarza cos przy zakladaniu karty? Mialam sobie zamowic po wczorajszym usg ta teczke od mamyginekolog lecz nie musze bo dostalam swietny zestaw od prenalen. Super teczka z przegrodami na badania itp, próbki witamin, pokrowiec na karte ciazy i rozne ksiazki o diecie w ciazy itpod razu poszlam do apteki po witaminy ciazowe bo już mi kazal brac. Strasznie drogie te witaminy od 40 do 70zl mi pokazala. Wzielam te prenalen co dostalam od lekarza wlasnie ten zestawik byly tez najtamsze 40zl. Uzywa ktoras z Was tych witamin? Waszym zdaniem sa ok? 4 lata temu jak chodzilam z synem w ciazy jakies tansze te witaminy byly i w paczce bylo ich duzo na chyba 2 czy 3 miesiace za te 50zl a teraz takie ceny za 30 tabletek..
Ja nie dostałam nic od Swojej Pani ginekolog. Witaminy kupiłam dzis " Femibion 2" polecił je lekarz . Patrze a to 55 zł o.o ale czego sie robi dla tej małej istotki rosnącej w brzuszku:) tez bym musiała sobie taka teczke załatwic ale ta od " Mamyginekolog.pl" kosztuje 70 zl a tak naprawde ta reszta rzeczy z zestawu wcale nie potrzebna. A nie wydam 70 zl by miec teczke a reszte wyrzuce . -
Ciumcioszka wrote:Ja nie dostałam nic od Swojej Pani ginekolog. Witaminy kupiłam dzis " Femibion 2" polecił je lekarz . Patrze a to 55 zł o.o ale czego sie robi dla tej małej istotki rosnącej w brzuszku:) tez bym musiała sobie taka teczke załatwic ale ta od " Mamyginekolog.pl" kosztuje 70 zl a tak naprawde ta reszta rzeczy z zestawu wcale nie potrzebna. A nie wydam 70 zl by miec teczke a reszte wyrzuce .
-
Ciumcioszka zapytaj na kolejnej wizycie czy na jakies teczki mozliwe ze w tamtym momencie akurat nie miala. Przy synu tez do 18tc mialam sama karte potem dostalam jak i on znow mial od jakiejs firmy
ja Ci sie nie dziwie ze szkoda Ci 70zl bo mi tez szkoda pieniazkow na rzeczy typowo ciazowe na jakis czas. Nadal nie mam nic ciazowego z ubran bo za chwile nie bedzie mi to potrzebne a wole kupic cos synowi albo fasolce
nick nieaktualnyJa tez dostalam na wizycie taką miniteczke z pregny, a resztę dokumentów trzymam w koszulkach w skoroszycie
tez szkoda byloby mi na jakies superzestawy od Mamyginekolog, a z tymi gadzetami typu naklejki czy torby jakos krepowalabym sie chodzic??? Nie wiem czemu tak mam, ale jakos nie lubię sie chwalic, ze jestem w ciazy
-
krasnalowa wrote:Ja tez dostalam na wizycie taką miniteczke z pregny, a resztę dokumentów trzymam w koszulkach w skoroszycie
tez szkoda byloby mi na jakies superzestawy od Mamyginekolog, a z tymi gadzetami typu naklejki czy torby jakos krepowalabym sie chodzic??? Nie wiem czemu tak mam, ale jakos nie lubię sie chwalic, ze jestem w ciazy
Ja to moze bym tylko ta naklejkę do auta chciala #jestemwciazy bo widzac jak lidzie jezdza to cos sie robia reszty tez bym nie chciala nosic, glupio tak jakos
nick nieaktualny
-
jatoszka wrote:Tez miałam robioną cytologię mimo ze poprzednia jeszcze ważna.
-
nick nieaktualnyJa cytologię robię zawsze raz na pół roku, bo moja babcia zmarła na raka jajnika, a kek siotra na raka szyjki macicy. Więc jestem w grupie podwyższonego ryzyka. Usg piersi w życiu nie miałam, chciałam zrobić po porodzie ale lekarz (jedyny jakie robi to usg w okolicy) powiedział, że mam przyjść po skończeniu karmienia piersią, a karmie nadal....
-
Hej dziewczyny
powodzenia dla wszystkich wizytujących dzisiaj!
Ja niespodziewanie pojechałam dzisiaj do mojego lekarza, bo od kilku dni poza takimi normalnymi kremowymi uplawami zauważyłam czasami takie gęstszy żółtawy śluz (głównie na papierze), nic mnie nie swędzi, ani nie piecze. Trzy tygodnie temu miałam infekcje po luteinie, na która nystatyna nie zadziałała i dostałam antybiotyk. Niestety okazało się, ze infekcja dalej jest i znowu mam antybiotyk, lekarz powiedział, ze dla dziecka to nie jest groźne, ale wiadomo, ze lepiej wyleczyć. Jak antybiotyk nie pomoże to mam zrobić wymaz.
Ale namówiłam jeszcze lekarza na szybkie usg, bo ostanie miałam 3tyg temu i z Dzidziutkiem wszystko ok, ma 4,55cm. Lekarz sprawdził na szybko serduszko i jest dobrze, czterokomorowe, przepływy w porządkubardzo się uspokoiłam, mimo tej infekcji
za tydzień usg genetyczne
Deseo, Av, Bizonka, veritaserum, lena86, Bianka*, Amy333, Natalia1984, monika_86, Vlinder, Rucola, matkapatka lubią tę wiadomość
-
Hej dziewczyny, przyszłam się pochwalić, że właśnie przyszły wyniki Harmony i jest zdrowa dziewczynka
Adusia
A taka byłam pewna, że będzie znowu chłopak
Av, KasW91, OctAngel, aLunia, Herbata, veritaserum, natalinka, Bianka*, Amy333, Ciemnowlosa, Natalia1984, monika_86, frezyjciada, kuwejtonka, DoveLove, paulka86, promyczek 39, Left_ie, nadulek, zuza88, asese, Deseo, Vlinder, Wesoła89, MiSia :), Marzena782, JustynaG, Rucola, Antonina38, matkapatka, arya12 lubią tę wiadomość
Synek ur. w 2016
-
Tasia86 wrote:Hej dziewczyny, przyszłam się pochwalić, że właśnie przyszły wyniki Harmony i jest zdrowa dziewczynka
Adusia
-
Tasia86 wrote:Hej dziewczyny, przyszłam się pochwalić, że właśnie przyszły wyniki Harmony i jest zdrowa dziewczynka
Adusia
Super -
Tasia gratuluję
)
Jak ja bym chciała już znać płeć
Dzisiaj mam kiepski dzien, słabo się czuje, nie dobrze mi i leżę cały czas. Ale za to czuje jak dzidziuś bryka.Ciemnowlosa, natalinka, Vlinder, MiSia :), Marzena782 lubią tę wiadomość