X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne WRZEŚNIOWE DZIECI 2018
Odpowiedz

WRZEŚNIOWE DZIECI 2018

Oceń ten wątek:
  • Ciemnowlosa Autorytet

Wysłany: 6 marca 2018, 13:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mialam cytologie robiona rowniez 3m przed zajściem w ciaze i tez nie robil mi znow tylko wpisal tamta

Necik lubi tę wiadomość

17.03.2014 - Staś, 3400, 58cm
    05.04.2017 - cp, usuniety lewy jajowod.. :(
    06.09.2018 - Ignaś, 3kg, 53cm
  • Necik Przyjaciółka

Wysłany: 6 marca 2018, 13:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W takim razie moze będę mieć zrobiona pozniej bo widzę ze pisze tam ze moze być w każdym momencie ciąży :) będę sie pytać za miesiąc na wizycie , dzięki ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 marca 2018, 13:10

• nick nieaktualny

Wysłany: 6 marca 2018, 13:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Necik wrote:
    To jest to co ja czytałam ale chętnie zobaczę jak pisała cos jeszcze moze jakieś nowe wytyczne :) a ze ja panikara to na pewno będę o to pytać i w takim razie będę chciała zrobić :)
    Dziwne, że raz pisze tak a raz tak, bo w tym co wrzucilam pisze ze nawet jesli sie mialo 2 miesiace przed zajsciem to nalezy powtorzyc

• Av Autorytet

Wysłany: 6 marca 2018, 13:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja robiłam cytologię w maju, więc na następnej wizycie powiem, że może warto już zrobić kolejną.

f2w3ol2adwu1ceje.png
    Leon :)
  • Necik Przyjaciółka

Wysłany: 6 marca 2018, 13:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    krasnalowa wrote:
    Dziwne, że raz pisze tak a raz tak, bo w tym co wrzucilam pisze ze nawet jesli sie mialo 2 miesiace przed zajsciem to nalezy powtorzyc
    Tez sie zdziwiłam ze 2 różne opinie

• Deseo Autorytet

Wysłany: 6 marca 2018, 13:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja cytologie bede miala po usg prenatalnym pobrane

Emilka 2012 <3
    kgKip1.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 marca 2018, 13:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A tak z innej beczki, mialyscie kiedykolwiek robione usg piersi? Nasunelo mi sie, po tym jak przeczytalam ze rak piersi jest najczęstszym nowotworem w ciazy.

• Necik Przyjaciółka

Wysłany: 6 marca 2018, 13:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    krasnalowa wrote:
    A tak z innej beczki, mialyscie kiedykolwiek robione usg piersi? Nasunelo mi sie, po tym jak przeczytalam ze rak piersi jest najczęstszym nowotworem w ciazy.
    Ja miałam właśnie w sierpniu i miałam jakaś mini niegroźna zmianę ale do kontroli za 6-12 miesięcy ... o to tez chce zapytać na następnej wizycie kiedy zrobimy

• nick nieaktualny

Wysłany: 6 marca 2018, 13:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Necik wrote:
    Ja miałam właśnie w sierpniu i miałam jakaś mini niegroźna zmianę ale do kontroli za 6-12 miesięcy ... o to tez chce zapytać na następnej wizycie kiedy zrobimy
    Hmmm, ja nigdy nie mialam usg piersi:-/

• aLunia Autorytet

Wysłany: 6 marca 2018, 13:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cytologia jest obowiązkowa. Ja dostałam listę wymaganych badań w ciąży i jest napisane że musi być w trakcie ciąży.

3i49df9hy6z4ginm.png

ex2bdf9h3wcvr2ut.png

zrz6i09kya2w4ixc.png
    22.12.2016r (11 tydzień-poronienie zatrzymane)
    10 cs- udało się
    Hormony ok, podwyższone tsh- letrox 4x100 i 3x75
  • Ciumcioszka Przyjaciółka

Wysłany: 6 marca 2018, 13:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No kochane odebralam wyniki dzis i jest super. jutro pozostałe badania a w piatek prenatalne hehe

monika_86, zuza88, Vlinder lubią tę wiadomość

2nn3gywlzxc008sk.png
  • Cukierkowa Autorytet

Wysłany: 6 marca 2018, 13:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ciumcioszka wrote:
    No kochane odebralam wyniki dzis i jest super. jutro pozostałe badania a w piatek prenatalne hehe
    Gratulacje Ciumcioszka ;)

Basia - wrzesień 2018
    Gosia - maj 2024
  • Rucola Autorytet

Wysłany: 6 marca 2018, 13:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    krasnalowa wrote:
    ja robiłam dokładnie miesiąc przed zajściem, od kilka lat robię regularnie co rok, półtora

#wegemama#wegerodzinawkomplecie
    Synek 💚 31.08.2018r.
    Córeczka i Synek 💜💙 7.01.2021
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 marca 2018, 13:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nie miałam robionego usg piersi

• Mamaawiki Autorytet

Wysłany: 6 marca 2018, 13:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mamaawiki wrote:
    Ja miałam cytologie około 2 miesiące przed zajściem w ciąże i narazie ginekolog nic nie mowił o nastepnej cytologi.
    Co do usg piersi to ja robiłam w listopadzie tego roku mam torbiele wiec mam kontrole raz w roku u onkologa a mój ginekolog kazał mi przyjść po zakończeniu karmienia piersią bo w ciąży usg piersi jest niemiarodajne .Bada mi tylko ręcznie piersi.

8p3oskjor69op845.pniv09df9hiyby5l2y.png
    Udało się drugi cud pojawił się w 9 cyklu starań
    Niedoczynność tarczycy,hashimoto(anty TPO powyżej 600),hiperprolaktymia,torbiele piersi
  • zuza88 Ekspertka

Wysłany: 6 marca 2018, 13:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi lekarz zaleca robienie USG piersi profilaktycznie chociaż nie mam do tego wskazań. Podczas przygotowania do ciąży zlecił mi zrobienie USG piersi, tarczycy (z nią niestety mam problem) oraz szereg badań z krwi.

p19uyx8dfb3tjm5a.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 marca 2018, 13:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurcze, to widze ze tylko ja jestem zacofana. A od jakiego wieku zaczelyscie robic? Bo ja dosc mloda ;-)

• zuza88 Ekspertka

Wysłany: 6 marca 2018, 13:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    krasnalowa wrote:
    Kurcze, to widze ze tylko ja jestem zacofana. A od jakiego wieku zaczelyscie robic? Bo ja dosc mloda ;-)

Ja robiłam 3 razy USG, pierwsze 4 lata temu jak miałam 25 lat ale właśnie wtedy trafiłam do "swojego" lekarza.

Rucola lubi tę wiadomość

p19uyx8dfb3tjm5a.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 marca 2018, 13:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zuza88 wrote:
    Ja robiłam 3 razy USG, pierwsze 4 lata temu jak miałam 25 lat ale właśnie wtedy trafiłam do "swojego" lekarza.
    No to ja man wlasnie 25, chyba pora sie wybrac. Chociaz nie wiem czy teraz w ciąży ma to sens.

• Necik Przyjaciółka

Wysłany: 6 marca 2018, 13:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    krasnalowa wrote:
    Od 22 roku życia ;)

‹‹ 458 459 460 461 462 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Starania o ciążę a badanie AMH - 6 rzeczy, o których warto wiedzieć

Badanie AMH może bardzo dużo powiedzieć o kobiecej płodności... Kiedy warto je wykonać? Jakich informacji może dostarczyć? Jakie są normy AMH i jak przebiega badanie? Poznaj 6 faktów o badaniu AMH!

CZYTAJ WIĘCEJ

Witaminy na męską płodność - które najważniejsze?

Powszechnie wiadomo, że witaminy są niezbędne dla prawidłowego funkcjonowania organizmu człowieka. Jaką jednak rolę odgrywają witaminy na męską płodność? Po jakie produkty sięgać, by dostarczać witamin, które mogą poprawić jakość nasienia i zwiększyć szanse na zajście w ciążę? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Kwas foliowy podczas starania o dziecko, kwas foliowy w ciąży - dlaczego tak ważny?

Kwas foliowy to witamina z grupy B, o której żadna starająca się o ciążę kobieta, nie powinna zapominać! Kwas foliowy ma ogromny wpływ na rozwój płodu, prawidłowy przebieg ciąży, ale i również płodność kobiety! Dodatkowo przeczytaj dlaczego suplementacja kwasu foliowego zalecana jest czasem również dla mężczyzn.   

CZYTAJ WIĘCEJ