WRZEŚNIOWE DZIECI 2018
-
WIADOMOŚĆ
-
ja dziś miałam mieć penne z kurczakiem w sosie śmietanowo serowym... ale przechodziłam koło kurczaka z rożna i go kupiłam
Tak dawno nie jadłam, a taaaaaaakie zapachy mmmm...
<już nie wspomnę, że ostatnio nie mogłam patrzeć na mięso>
veritaserum, Bizonka lubią tę wiadomość
-
Deseo wrote:ja dziś miałam mieć penne z kurczakiem w sosie śmietanowo serowym... ale przechodziłam koło kurczaka z rożna i go kupiłam
Tak dawno nie jadłam, a taaaaaaakie zapachy mmmm...
<już nie wspomnę, że ostatnio nie mogłam patrzeć na mięso>
też chcę mięso, ale nadal mi śmierdzi -
nick nieaktualnyU mnie dziś kalafiorowa, na jutro brak pomysłu, na wszystko brak pomysłu, bo wszystko mi śmierdzi znów
jak to jest, że czuję się zupełnie inaczej niż w ciąży z synem, a na 65% będzie drugi chłopak?
Może jednak dziewczynka? Ehhh ta niepewność mnie wykończy
Zuzlo lubi tę wiadomość
-
Melduję się po prenatalnych. U nas wszystko w porządku ztakze moje obawy,że już nie mam mdłości,ani innych objawów, nie wniosły niczego niepokojącego
no i lekarz skłania się co do dziewczynki
straaasznie się cieszę!
Bizonka, Deseo, Vlinder, monika_86, aLunia, Left_ie, Amy333, Bianka*, natalinka, promyczek 39, paulka86, zuza88, Av, Nat@la, JustynaG, Paulla89, Mum2b, Rucola, kuwejtonka, nadulek, Antonina38, MiSia :), KaZetka, Ithildin, Natalia1984, matkapatka lubią tę wiadomość
Basia - wrzesień 2018
Gosia - maj 2024 -
Powiem Wam, że od wczorajszego wieczora czuję ruchy maleństwa, jest nisko i z prawej strony
Bizonka, aLunia, Left_ie, Bianka*, DoveLove, natalinka, promyczek 39, Deseo, paulka86, zuza88, Av, Paulla89, Mum2b, Rucola, kuwejtonka, Antonina38, MiSia :), matkapatka, arya12 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyMoże to głupie pytanie...Gine zapytał się mnie dzisiaj, czy twardnieje mi brzuch i czy mam skurcze. Wytłumaczcie mi na chłopski rozum co to znaczy twardniejacy brzuch! Mam różne bóle, ale nie wiem jak je klasyfikowac. Skurcze też nie wiem co to znaczy.....
-
Cukierkowa wrote:Melduję się po prenatalnych. U nas wszystko w porządku ztakze moje obawy,że już nie mam mdłości,ani innych objawów, nie wniosły niczego niepokojącego
no i lekarz skłania się co do dziewczynki
straaasznie się cieszę!
Bardzo się cieszę i gratuluję.
Ja na jutro zaplanowałam racuchy z jabłkami.Cukierkowa lubi tę wiadomość
-
86Monia wrote:Może to głupie pytanie...Gine zapytał się mnie dzisiaj, czy twardnieje mi brzuch i czy mam skurcze. Wytłumaczcie mi na chłopski rozum co to znaczy twardniejacy brzuch! Mam różne bóle, ale nie wiem jak je klasyfikowac. Skurcze też nie wiem co to znaczy.....
ooo, ja też nie umiałabym tego odróżnić -
86Monia wrote:Może to głupie pytanie...Gine zapytał się mnie dzisiaj, czy twardnieje mi brzuch i czy mam skurcze. Wytłumaczcie mi na chłopski rozum co to znaczy twardniejacy brzuch! Mam różne bóle, ale nie wiem jak je klasyfikowac. Skurcze też nie wiem co to znaczy.....
Jak poczujesz, to będziesz wiedziałaTo takie napinanie i uczucie kamienia na brzuchu. U mnie twardnienia zaczynały się w okolicy krzyżowej i szły na środek brzucha, spinając go...
Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 marca 2018, 19:36
-
Deseo wrote:Vlnder- tak wcześnie? No to gratuluję!
niektóre z nas jeszcze nie zakończyły etapu prenatalnych a Ty już rozpoczynasz etap ruchów!
Super i pocichutku zazdroszczęw pierwszej ciąży czułam dopiero ok 17/18 tc.
w pierwszej ciąży czułam w 13 tc, teraz 14+3
zuza88, monika_86, Zuzlo, MiSia :), Deseo lubią tę wiadomość
-
Znalazłam moje lizaki - Chupa Chups Fantasy Ball, niestety dawno już wycofane z rynku ;( Będę musiała znaleźć sobie jakiś substytut...
Też się zastanawiałam co to znaczy "twardniejący brzuch". Ja na razie mam problem z odróżnieniem bólu macicy od różnych sensacji żołądkowo-jelitowych, które mnie ostatnio dopadają.
Leon
-
paulka86 wrote:Wy już czujecie, super zazdroszczę. Ja nic nie czuję, ale jestem dopiero 13 i 5, więc jeszcze czas.
Ja ani tyle, dzisiaj dopiero 11t1d i łożysko mam na przedniej ścianie, także jeszcze sobie poczekam... ale czekam cierpliwie, bo jest na copaulka86 lubi tę wiadomość
-
A i zapomniałam się podzielić relacją z ujawnienia ciąży teściowej.
Wręczyliśmy jej to samo zdjęcie w ramce.
Ogląda, ogląda, obraca o 90 stopni, o 180 stopni.
Mówi: "Co to jest na tym zdjęciu? Kaczuszka?"
Mój mąż w końcu nie wytrzymał i mówi: "Mamo, to jest dziecko".
Teściowa: "Dziecko? A czyje?"
Prawie padłamCzy tylko moja rodzina to takie nieogary? Wyraźnie pomysł ze zdjęciem nie był w naszym przypadku najlepszy
Pomijając fakt, że wszyscy są w szoku i niuchają dookoła, czy przypadkiem nie wpadliśmy, ale na to byłam przygotowana
Vlinder, paulka86, Bianka*, monika_86, JustynaG, Rucola, MiSia :), Deseo, Ithildin, Natalia1984, Marzena782 lubią tę wiadomość
Leon