WRZEŚNIOWE DZIECI 2018
-
WIADOMOŚĆ
-
Rany, u nas cały dzień leje
Na dodatek młody podziębiony, więc siedzimy w domu i już szału dostaje. Już nie mogę doczekać się wiosny i momentu kiedy wyruszę do ogrodu, z sekatorem
Uwielbiam prace w ogrodzie, nic mnie tak nie relaksuje. W tym roku i tak ograniczę się do lekkich prac, a resztę zlecimy firmie. Jak ja to przeżyje
Av lubi tę wiadomość
-
Poszukiwany/ Poszukiwana
coś do jedzenia- pomysły
Co dziś jecie, lub na co aktualnie macie ochotę?
Ostatnio jak pisałyście o racuchach to się okazał strzał w dziesiątkę na mdłości
Z chęcią poznam więcej smaków w ciąży
-
Bizonka ja dziś naleśniki z maki orkiszowej z nadzieniem warzywnym: brokuł, marchew, cebula, kukurydza- podduszone. Wymieszane z otwartym żółtym serem. Zapieczone w piekarniku. Polane sosem czosnkowym własnej roboty czyli jogurt grecki plus czosnek plus sól. Wyżera ze człowiek ledwo się po niej rusza
polecano tudzież zapraszam (zawsze robię jak dla wojska).
Rucola lubi tę wiadomość
-
mitaka wrote:Dziewczyny fhr tetno waszych dzieciaczkow w 11-13 tyg to?
8tyg.1dzień- 164
8tyg.6dni- 182
10t.6d. - 167
11t.6d.- 154
Tętno Twojego dzidziusia jak najbardziej mieści się w normie, więc nie zamartwiaj się, pewnie dzidziuś był pobudzony Twoimi emocjami. -
Tasia86 wrote:Hej dziewczyny, przyszłam się pochwalić, że właśnie przyszły wyniki Harmony i jest zdrowa dziewczynka
Adusia
A taka byłam pewna, że będzie znowu chłopak
Tasia86, mitaka lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyKaZetka wrote:Bizonka ja dziś naleśniki z maki orkiszowej z nadzieniem warzywnym: brokuł, marchew, cebula, kukurydza- podduszone. Wymieszane z otwartym żółtym serem. Zapieczone w piekarniku. Polane sosem czosnkowym własnej roboty czyli jogurt grecki plus czosnek plus sól. Wyżera ze człowiek ledwo się po niej rusza
polecano tudzież zapraszam (zawsze robię jak dla wojska).
Oj zjadłabym
Ja dziś zrobiłam zapiekankę makaronową z kurczakiem,papryką, pieczarkami cebulą no i oczywiście serem, duzoooooo seraJeszcze na jutro będziemy spokojnie mieć.
Bizonka lubi tę wiadomość
-
Bizonka wrote:Poszukiwany/ Poszukiwana
coś do jedzenia- pomysły
Co dziś jecie, lub na co aktualnie macie ochotę?A nie mogę znaleźć i boję się, że już ich nie robią. Nie pamiętam nazwy, tylko jak wyglądały. Ale bym sobie pudło takich wciągnęła na raz...
Leon
-
Av wrote:Trochę obok tematu, ale właśnie spędziłam godzinę szukając w necie lizaków, które uwielbiałam w dzieciństwie. Po prostu MUSZĘ takiego lizaka!
A nie mogę znaleźć i boję się, że już ich nie robią. Nie pamiętam nazwy, tylko jak wyglądały. Ale bym sobie pudło takich wciągnęła na raz...
A ja chcę jogurt, ale nie mogę -
Av wrote:Trochę obok tematu, ale właśnie spędziłam godzinę szukając w necie lizaków, które uwielbiałam w dzieciństwie. Po prostu MUSZĘ takiego lizaka!
A nie mogę znaleźć i boję się, że już ich nie robią. Nie pamiętam nazwy, tylko jak wyglądały. Ale bym sobie pudło takich wciągnęła na raz...
Jak wyglądał i jaki miał smak? Ja w dzieciństwie uwielbiałam gumy z "sokiem" w środku hubba bubba, te dzisiejsze już tak nie smakują.
-
86Monia wrote:Ja dzisiaj miałam wizytę kontrolną. Tętno 160.
Za to ja ciśnienie 130 na 100 i tętno 102 przed wizytą hahaha
Ty sie leczysz czy to jednorazowa sytuacja?17.03.2014 - Staś, 3400, 58cm
05.04.2017 - cp, usuniety lewy jajowod..
06.09.2018 - Ignaś, 3kg, 53cm -
nick nieaktualnyCiemnowlosa wrote:I co na to lekarz? Ja nigdy nie mialam problemow i mialam 130/90 to troche krecil nosem ze bedziemy obserwowac.. tak sie martwie o to cisnienie.
Ty sie leczysz czy to jednorazowa sytuacja?
Zespół białego fartucha plus stres. Rodzinna wysłała mnnie do kardiologa, miałam holter ciśnieniowy i wszystko ok. Ale kazał mi w domu mierzyć chociaż mówiłam, że mam dobre. -
Moze ja tez teraz tak reaguje mi cisnieniomierz kojarzy sie juz tylko z wysokim cisnieniem w 38tc z synem i stanem przedrzucawkowym. A ostatnio mierzylam z miesiac temu w przychodni i było 120/80 ksiazkowo. A znasz przyczyne czemu tak reagujesz u lekarza?17.03.2014 - Staś, 3400, 58cm
05.04.2017 - cp, usuniety lewy jajowod..
06.09.2018 - Ignaś, 3kg, 53cm -
Ja podobnie u lekarza mam zawsze wysokie ciśnienie a w domu w normie. Nie cierpię badania ciśnienia, czuję jak mi żyły pulsują i to mnie tak brzydzi, że zaraz się denerwuje, a u lekarza dodatkowo nie potrafię się uspokoić.
Ja dziś zrobiłam kotlety ziemniaczane a do tego sosik pomidorowy i fasolkę szparagowąna jutro brak pomysłu.
Bizonka lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny