X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne WRZEŚNIOWE DZIECI 2018
Odpowiedz

WRZEŚNIOWE DZIECI 2018

Oceń ten wątek:
  • aLunia Autorytet

Wysłany: 6 marca 2018, 20:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Av no nie mogę z tej kaczuszki hehe.
    Ja jak pokazałam zdjęcie córce to zobaczyła oczka nosek buźkę, a wysłałam teściowej i mojej mamie to one nic nie widzą.

Av lubi tę wiadomość

3i49df9hy6z4ginm.png

ex2bdf9h3wcvr2ut.png

zrz6i09kya2w4ixc.png
    22.12.2016r (11 tydzień-poronienie zatrzymane)
    10 cs- udało się
    Hormony ok, podwyższone tsh- letrox 4x100 i 3x75
  • Av Autorytet

Wysłany: 6 marca 2018, 20:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aLunia wrote:
    Av no nie mogę z tej kaczuszki hehe.
    Ja jak pokazałam zdjęcie córce to zobaczyła oczka nosek buźkę, a wysłałam teściowej i mojej mamie to one nic nie widzą.
    Hehe, a wydawać by się mogło, że te zdjęcia USG obecnie są tak wyraźne, że nie trzeba się niczego domyślać;) Nie wiem, z czego to wynika.

f2w3ol2adwu1ceje.png
    Leon :)
  • Bianka* Autorytet

Wysłany: 6 marca 2018, 20:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Av wrote:
    A i zapomniałam się podzielić relacją z ujawnienia ciąży teściowej.
    Wręczyliśmy jej to samo zdjęcie w ramce.
    Ogląda, ogląda, obraca o 90 stopni, o 180 stopni.
    Mówi: "Co to jest na tym zdjęciu? Kaczuszka?"
    Mój mąż w końcu nie wytrzymał i mówi: "Mamo, to jest dziecko".
    Teściowa: "Dziecko? A czyje?"

Prawie padłam XD Czy tylko moja rodzina to takie nieogary? Wyraźnie pomysł ze zdjęciem nie był w naszym przypadku najlepszy :P Pomijając fakt, że wszyscy są w szoku i niuchają dookoła, czy przypadkiem nie wpadliśmy, ale na to byłam przygotowana ;)
    Hahaha, u nas było to samo! Z wpadką ;) :D Nasz synek urodził się 9 lat po ślubie, bo najpierw chcieliśmy wybudować dom, później mąż rozkręcał firmę i tak się zeszło ;) Żeby mieć spokój, zawsze mówiliśmy, że nie chcemy dzieci ;) Więc jak w końcu powiedzieliśmy, że maluszek się pojawi, oczywiście wszyscy uznali, że to wpadka ;) :D :

Vlinder, Av lubią tę wiadomość

w57vkrnt52z8506i.png
    dqprj44j7fvgc606.png
    08.09.2017 [*] 8tc
  • Vlinder Autorytet

Wysłany: 6 marca 2018, 20:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Av wrote:

Prawie padłam XD Czy tylko moja rodzina to takie nieogary? Wyraźnie pomysł ze zdjęciem nie był w naszym przypadku najlepszy :P Pomijając fakt, że wszyscy są w szoku i niuchają dookoła, czy przypadkiem nie wpadliśmy, ale na to byłam przygotowana ;)
    Ubawiłam się czytając, ciekawe jak moi zareagują

Av lubi tę wiadomość

bhywvcqgxdl0na75.png
  • Bizonka Autorytet

Wysłany: 6 marca 2018, 20:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KUrde u mnie pewnie też będzie że wpadliśmy :)

Av super- zobaczymy jak będzie z moimi rodzicami. Teściom nie będziemy mówić i mam nadzieję, że się nie dowiedzą.

Av lubi tę wiadomość

31 lat // starania od 2014 // pierwsza ciaza TP-- OM 29.09.2018-- USG 22.09.2018
    w57vdqk3h42q0fr4.png
    m3sxrjjgx23zok21.png
  • mitaka Autorytet

Wysłany: 6 marca 2018, 21:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A my wpadlismy po 10 latach wiec nawet sie z tym nie kryjemy :P poprzednie ciaze planowane,a o pierwsza to nam sie rok staran zeszlo...zaskoczylo jak mi wyznaczyli droznosc jajowodow, chyba sie przestraszylam :P a teraz to mi sie owulacja przyspieszyla o jakies hmm 10 dni (anomalia) no i klops

zrz6ha0087gvqc3d.png
    ex2bi09kf6yrzsk3.png
  • mitaka Autorytet

Wysłany: 6 marca 2018, 21:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A moj starszak dostal pokrzywki, cala buzie mu zsypalo, na razie nie puchnie. Boziuuu oby nie szpital :(

zrz6ha0087gvqc3d.png
    ex2bi09kf6yrzsk3.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 marca 2018, 21:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mitaka masz w domu wapno, calcium chociażby? Możesz podać jako odczulacza. Teraz taka pogoda dziwna i jakieś wirusisko chyba, bo u mojej siostry w przedszkolu co drugie z pokrzywką ale nie puchną ani nic więc uczulniowka

• JustynaG Autorytet

Wysłany: 6 marca 2018, 21:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Av wrote:

Av, wygrywasz wszystko! :)
    Już wiesz, że Twój maluszek jest Kaczuszką :)

Av, Rucola lubią tę wiadomość

43kt3e5ee2053a1j.png

43ktio4p46502aio.png
    https://ekstesterki.wixsite.com/dziecko
  • mitaka Autorytet

Wysłany: 6 marca 2018, 21:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    frezyjciada wrote:
    Mitaka masz w domu wapno, calcium chociażby? Możesz podać jako odczulacza. Teraz taka pogoda dziwna i jakieś wirusisko chyba, bo u mojej siostry w przedszkolu co drugie z pokrzywką ale nie puchną ani nic więc uczulniowka
    Podalam w syropie i posmarowalam fenistilem, pojawia sie i znika. Mysle, ze to moze od jakiegos syropu, bo jest chory. No nic jak nie spuchnie to jutro rano lekarz, bo juz tych lekow nie podam. Boje sie bo w sierpniu spuchlo mu oko i warga (wygladal jak po ciezkim boksie) i wyladowalismy na 5 dni w szpitalu na sterydach.

zrz6ha0087gvqc3d.png
    ex2bi09kf6yrzsk3.png
  • aLunia Autorytet

Wysłany: 6 marca 2018, 21:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Polecam octanisept na różne rzeczy które wychodzą na ciele, działa cuda. Przetestowane na córce ;)

3i49df9hy6z4ginm.png

ex2bdf9h3wcvr2ut.png

zrz6i09kya2w4ixc.png
    10 cs- udało się
  • Cukierniczka Autorytet

Wysłany: 6 marca 2018, 22:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Av wrote:
    Hehe, a wydawać by się mogło, że te zdjęcia USG obecnie są tak wyraźne, że nie trzeba się niczego domyślać;) Nie wiem, z czego to wynika.
    Dobre pytanie. Ja na którymś wątku na forum dojrzałam cudne zdjęcie usg, super było wszystko widać, a mój mąż się nie umiał połapać co jest głową, a co brzuchem :-/ i jeszcze stwierdził, że mu to wygląda jak leżący leopard #litości #facetiusg

Av, Vlinder, Natalia1984, JustynaG lubią tę wiadomość

atdc3e5euobdwxyo.png
    www.zcukremalbowcale.com
  • Rucola Autorytet

Wysłany: 6 marca 2018, 22:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Av - masz Kaczuszke :d Starsi ludzie są bezbłędni. Ja rozmumiem, ze oni nie mieli takich zdjec, ale to przeciez widac dziecia :p

Av lubi tę wiadomość

#wegemama#wegerodzinawkomplecie
    Synek 💚 31.08.2018r.
    Córeczka i Synek 💜💙 7.01.2021
  • Ciumcioszka Przyjaciółka

Wysłany: 6 marca 2018, 23:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurka tak piszecie o tych prenatalnych a unie to dopiero za 3 dni hehw. Oszaleje. Przy zmysłach trzyma mnie mój dzisiejszy sen. Śniła mi sie Mama i mówiła bym sie nie martwiła tak dużo bo ona nad wszytkim czuwa. Usłyszeć głos nieżyjącej Mamy co jakiś czas to poprostu dla mnie takie radosne wydarzenie. Mogę skakać:) może nie należy przejmować się snami, ten wypełnił we mnie cien pewności i nadziei, że czuwa nad nami. możecie mnie uznać za głupia ale poprostu sen ten mnie podbudował.

Vlinder, *SmoczycA*, mitaka, Amy333, Left_ie, monika_86, veritaserum, Antonina38, Paulla89, MiSia :), Av, Deseo, Ithildin, Natalia1984, matkapatka, 100krotka30 lubią tę wiadomość

2nn3gywlzxc008sk.png
  • mitaka Autorytet

Wysłany: 7 marca 2018, 00:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ciumcioszka wrote:
    Kurka tak piszecie o tych prenatalnych a unie to dopiero za 3 dni hehw. Oszaleje. Przy zmysłach trzyma mnie mój dzisiejszy sen. Śniła mi sie Mama i mówiła bym sie nie martwiła tak dużo bo ona nad wszytkim czuwa. Usłyszeć głos nieżyjącej Mamy co jakiś czas to poprostu dla mnie takie radosne wydarzenie. Mogę skakać:) może nie należy przejmować się snami, ten wypełnił we mnie cien pewności i nadziei, że czuwa nad nami. możecie mnie uznać za głupia ale poprostu sen ten mnie podbudował.
    Wzruszylam sie :) mi sie przysnilo, ze tak mocno tesknie za maja coreczka i ze chcialabym sie opiekowac takim dzieciatkiem zdrowym czy chorym (a nie chcialam dzieci,to byl tylko sen i zwykle nie pamietam co mi sie snilo),po dwoch dniach bledzioch na tescie :O

Vlinder lubi tę wiadomość

zrz6ha0087gvqc3d.png
    ex2bi09kf6yrzsk3.png
  • Bizonka Autorytet

Wysłany: 7 marca 2018, 04:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mitaka wrote:
    Wzruszylam sie :) mi sie przysnilo, ze tak mocno tesknie za maja coreczka i ze chcialabym sie opiekowac takim dzieciatkiem zdrowym czy chorym (a nie chcialam dzieci,to byl tylko sen i zwykle nie pamietam co mi sie snilo),po dwoch dniach bledzioch na tescie :O

Ja miałam podobnie -na tydzień przed tym jak się dowiedziałam (7tc) płakałam jak dziecko, że nie mamy dzieci...

31 lat // starania od 2014 // pierwsza ciaza TP-- OM 29.09.2018-- USG 22.09.2018
    w57vdqk3h42q0fr4.png
    m3sxrjjgx23zok21.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 marca 2018, 04:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie to tez byl cud ze zaszlam w ciaze i wierze w to. Zaszlam w ten sam dzien, w ktorym rok wczesniej odeszlo moje pierwsze dzieciatko- w Boze Narodzenie. Od kilku miesiecy mialam problem z cienkim endometrium, chwile przed owulacja zawsze wynosilo ono ok. 5mm , gdzie wiecie że powinno to być przynajmniej 8 mm. W grudniu bylam u lekarza kilka dni przed owulacją, a moje endo wynosilo 4mm. Zalamalam sie. Zapisalam sie na siłownię, bo przeczytałam, że ruch zwieksza ukrwienie macicy i może poprawić endonetrium. Pierwszy raz na silownie poszłam, gdy juz od tygodnia bylam nieświadomie w ciazy. W ogóle nie spodziewalam sie,że moge wtedy zajść. W okolicach owulacji bylam chora, bralam gripex, mialam goraczke, wiec sex byl tylko raz, gdzie w poprzednich miesiacach bylo o wiele wiecej. Wierzę,że to jest zapisane, że każdy z nas dostanie dzieciatko w najbardziej odpowiednim momencie :-)

MiSia :), Vlinder lubią tę wiadomość

• Bizonka Autorytet

Wysłany: 7 marca 2018, 04:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    krasnalowa wrote:
    U mnie to tez byl cud ze zaszlam w ciaze i wierze w to. Zaszlam w ten sam dzien, w ktorym rok wczesniej odeszlo moje pierwsze dzieciatko- w Boze Narodzenie. Od kilku miesiecy mialam problem z cienkim endometrium, chwile przed owulacja zawsze wynosilo ono ok. 5mm , gdzie wiecie że powinno to być przynajmniej 8 mm. W grudniu bylam u lekarza kilka dni przed owulacją, a moje endo wynosilo 4mm. Zalamalam sie. Zapisalam sie na siłownię, bo przeczytałam, że ruch zwieksza ukrwienie macicy i może poprawić endonetrium. Pierwszy raz na silownie poszłam, gdy juz od tygodnia bylam nieświadomie w ciazy. W ogóle nie spodziewalam sie,że moge wtedy zajść. W okolicach owulacji bylam chora, bralam gripex, mialam goraczke, wiec sex byl tylko raz, gdzie w poprzednich miesiacach bylo o wiele wiecej. Wierzę,że to jest zapisane, że każdy z nas dostanie dzieciatko w najbardziej odpowiednim momencie :-)

WOW, ale historia :)

My też akurat mieliśmy raz, bo albo ja ciągle pracowałam, albo męża nie było i byliśmy bardziej niż zaskoczeni :) Ja na wizytę do gin jechałam z przekonaniem, że znowu mam torbiele, albo, że rak mi się zrobił, dlatego mam pozytywny test :)

w57vdqk3h42q0fr4.png
    m3sxrjjgx23zok21.png
  • Ciemnowlosa Autorytet

Wysłany: 7 marca 2018, 06:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Heh widze ze nie tylko ja mialam zalamanie nerwowe. Ja co kilka dni mialam ataki płaczu czemu nie wychodzi, ze juz nigdy nie wyjdzie. 11 stycznia wieczorem mąż kazal mi zrobic test bo od 3 dni bolaly mnie piersi jak nigdy ale bylam prwna ze na @ bo mialbyc następnego dnia. Zrobilam i patrze I kreska po kilku sekundach i co w ryk maz wszedł do łazienki i mowie mu ze oczywiscie nic ale tak podchodze pod ten test a tam sie cos dzieje heh. Po 3 minutach mialam 2 mega mocne kreski i zaczelam sie smia jak wariatka nie zapomne tego nigdy. Mimo 1 jajowodu udalo sie w 4 cyklu staran po pozamacicznej

Left_ie, Antonina38, MiSia :), Vlinder lubią tę wiadomość

17.03.2014 - Staś, 3400, 58cm
    05.04.2017 - cp, usuniety lewy jajowod.. :(
    06.09.2018 - Ignaś, 3kg, 53cm
  • aLunia Autorytet

Wysłany: 7 marca 2018, 07:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To ja wam powiem że u nas było podobnie,my staralismy się już 10 miesiąc. Umarł mój tata, więc w płodne pojechałam do mamy pomoc jest zorganizować pogrzeb. Po wszystkim kochaliśmy się tylko dwa razy.i w okolicach bożego narodzenia, mniej więcej w tym samym czasie, w którym dowiedziałam się że serduszko naszego dziecka nie bije (tylko rok wcześniej), okazało się że jestem w ciąży. Dla mnie podwójny cud i znaczenie...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 marca 2018, 07:08

Vlinder, Left_ie lubią tę wiadomość

3i49df9hy6z4ginm.png

ex2bdf9h3wcvr2ut.png

zrz6i09kya2w4ixc.png
    10 cs- udało się
‹‹ 464 465 466 467 468 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Endometrioza - najnowsze odkrycia nauki i perspektywy leczenia

W miesiącu świadomości endometriozy, dzielimy się z Wami nowymi odkryciami, które stają się źródłem nadziei. Badania nad genami i mikrobiomem oferują potencjalne klucze do lepszych terapii. Zobacz, jak nauka prowadzi nas ku lepszemu zrozumieniu i leczeniu tej trudnej choroby.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Zespół Policystycznych Jajników (PCOS) – dieta dla płodności

Zespół policystycznych jajników (PCOS, Policystyczne Jajniki) to jedno z najczęściej występujących zaburzeń endokrynologicznych u kobiet. Dotyczy 5-10% kobiet w wieku rozrodczym i jest najczęstszą przyczyną zaburzeń owulacji i problemów z zajściem w ciążę. Przeczytaj jakie są objawy PCOS, jak wpływa ono na starania o dziecko oraz w jaki sposób możesz pomóc sobie dietą.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak zajść w ciążę? 4 składniki na poprawę płodności, które znajdziesz w koktajlach.

Jak zajść w ciążę? Jak w naturalny, łatwy, a przy tym smaczny sposób możesz poprawić swoją płodność? Wystarczy, że każdego dnia będziesz przygotowywać super-odżywczy koktajl płodności. Jakie dobroczynne składniki możesz znaleźć w naszych przepisach? Jaką rolę odgrywają one w kontekście płodności? Oto 4 najważniejsze składniki na poprawę płodności, które znajdziesz w smoothies! 

CZYTAJ WIĘCEJ