X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne WRZEŚNIOWE DZIECI 2018
Odpowiedz

WRZEŚNIOWE DZIECI 2018

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 marca 2018, 19:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    JustynaG wrote:
    Robiłam samo USG, w Trójmieście kosztuje do 250zł. Ale nie płaciłam wtedy dodatkowo za wizytę. Pani doktor podała wszystkie wyniki, pytała czy coś wyjaśnić.
    Wydaje mi się, że zgarnięcie 150zł dodatkowo to zdzierstwo w biały dzień.

USG prenatalne (bez pappa) kosztowało mnie 180zł. Po przedyskutowaniu sprawy z mężem stwierdziliśmy, że nie chcemy robić pappa (chyba, że będą wątpliwości po usg).
    No u nas tez 200zl prentalne. Przecież to juz jest wizyta razem z usg, wiec nie wiem jak moga pobierac dodatkową kasę za wizytę. Ale Deseo pisala,ze chodzi do prywatnej kliniki. Takie sie niestety cenią. Jak w zeszym roku interesowalam sie cenami wizyt i rozych zabiegów np. hsg w takich klinikach to były naprawdę kosmiczne.

• nick nieaktualny

Wysłany: 8 marca 2018, 19:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    natalinka wrote:
    Mi dziś dalej spina się brzuch. Dzwoniłam do lekarza, ale go nie było na oddziale i kazał jechać do szpitala, mówiąc, że jedyne co to mnie położą pod kroplówką z magnezem. Jutro o 16.40 zapisałam się do tego od prenatalnych, zobaczymy...
    Bierz sobie tabletki z magnezem i mozna nospe. Ja codziennie lykam profilaktycznie ze dwa magnezy.

• Deseo Autorytet

Wysłany: 8 marca 2018, 19:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    JustynaG wrote:
    Robiłam samo USG, w Trójmieście kosztuje do 250zł. Ale nie płaciłam wtedy dodatkowo za wizytę. Pani doktor podała wszystkie wyniki, pytała czy coś wyjaśnić.
    Wydaje mi się, że zgarnięcie 150zł dodatkowo to zdzierstwo w biały dzień.

USG prenatalne (bez pappa) kosztowało mnie 180zł. Po przedyskutowaniu sprawy z mężem stwierdziliśmy, że nie chcemy robić pappa (chyba, że będą wątpliwości po usg).

Tak Justyna, tylko że robię usg u specjalisty z certyfikatem, a potem idę na wizytę u mojej dr, więc dlatego muszę za każdego płacić.

Emilka 2012 <3
    kgKip1.png
  • Bizonka Autorytet

Wysłany: 8 marca 2018, 19:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dziś dzwoniłam do mojej kliniki i test podwójny mogę zrobić na 9 dni przed USG, tym sposobem, że zrobię w Diag oszczędzę ok 50zł! Mam nadzieję, że nie skasują dodatkowo 200zł za wizytę, bo mój mąż padnie.

31 lat // starania od 2014 // pierwsza ciaza TP-- OM 29.09.2018-- USG 22.09.2018
    w57vdqk3h42q0fr4.png
    m3sxrjjgx23zok21.png
  • Bizonka Autorytet

Wysłany: 8 marca 2018, 19:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mam jeszcze 13 dni do kolejnego USG, nie dam chyba rady... chciałabym chłopca. Myślicie, że jak będę mieć USG w 12+4 to będzie już widać? Wcześniejsze USG pokazywały moje maleństwo o tydz starsze

31 lat // starania od 2014 // pierwsza ciaza TP-- OM 29.09.2018-- USG 22.09.2018
    w57vdqk3h42q0fr4.png
    m3sxrjjgx23zok21.png
  • monika_86 Ekspertka

Wysłany: 8 marca 2018, 19:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bizonka wrote:
    Mam jeszcze 13 dni do kolejnego USG, nie dam chyba rady... chciałabym chłopca. Myślicie, że jak będę mieć USG w 12+4 to będzie już widać? Wcześniejsze USG pokazywały moje maleństwo o tydz starsze

zależy czy Maleństwo będzie chciało pokazać czy ma coś między nogami, bo nasze nie chce..

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 marca 2018, 19:33

zrz6qtkfujjdexc2.png
  • RusałkaPL Przyjaciółka

Wysłany: 8 marca 2018, 19:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Av wrote:
    Na tyle na ile się orientuję - bardzo ładne wyniki :) Moim zdaniem możesz się miło zrelaksować :)
    Porównaj:
    baseline-serum-chemistry-in-1st-trimester-22-638.jpg?cb=1390815039

Oczywiście trzeba je skompensować o różne zmienne, ale niewiele się różnią od "ideału".

Ech, spojrzałam na te siatki. Miałam nie patrzeć, dziś odebrałam wyniki no i właśnie porównałam. :/
    Pobranie w 11+0
    PAPPA 1,12 IU/l
    beta HCG 28,39 IU/l

To HCG coś poniżej linii. Źle czy ok? Bo się zaczęłam stresować...

pKjTp1.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 marca 2018, 19:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Vlinder wrote:
    Czytałam, że w niektórych szpitalach tokofobia, traktowana jest jako symulacja i nie jest brana poważnie jako wskazanie do cc, lecz jak nadużycie. Najlepiej porozmawiać na temat porodu z prowadzącym ciążę.
    To sa idiotami bo wygrasz sprawę w każdym sądzie tylko kobiety sie boja albo nie potrafią sprawy założyć
    W szpitalu który wybrałam uznają to zaświadczenie i w życiu bym nie poszła do takiego który ignoruje twoje podstawowe prawa

• Kin94 Znajoma

Wysłany: 8 marca 2018, 19:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej mamuśki! powiedźcie mi jak to jest z tymi badaniami prenatalnymi bo jestem w tym zielona :( samo usg? a może dodatkowo z krwi? nie mam pojęcia jak podejść do tematu (w rodzinie brak wad wrodzonych)

• Deseo Autorytet

Wysłany: 8 marca 2018, 19:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kin94 wrote:
    Hej mamuśki! powiedźcie mi jak to jest z tymi badaniami prenatalnymi bo jestem w tym zielona :( samo usg? a może dodatkowo z krwi? nie mam pojęcia jak podejść do tematu (w rodzinie brak wad wrodzonych)

Patrząc na Twój nick domniemam, że nie masz pow.35 lat :) więc myślę, że wystarczy Ci samo usg, jeśli coś wyjdzie nie tak, to wtedy możesz robić badanie z krwi tzn. test Pappa

Emilka 2012 <3
    kgKip1.png
  • Deseo Autorytet

Wysłany: 8 marca 2018, 19:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bizonka wrote:

Ja też mam w 12,4tc usg, i też łudzę się, że dowiem się jaka jest płeć maleństwa. Córka oczywiście nadal woli siostrę, ale gdzieś tam moja intuicja po cichu podpowiada, że może być teraz syn ;)

Damy radę wytrzymać. Zobaczysz, jak szybko zleci. Ja mam 20.03 a Ty?

Emilka 2012 <3
    kgKip1.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 marca 2018, 19:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    natalinka wrote:
    Mi dziś dalej spina się brzuch. Dzwoniłam do lekarza, ale go nie było na oddziale i kazał jechać do szpitala, mówiąc, że jedyne co to mnie położą pod kroplówką z magnezem. Jutro o 16.40 zapisałam się do tego od prenatalnych, zobaczymy...
    W pierwszej ciąży musiałam brać magnez cała ciążę-ze względów kardiologicznych, ale żadnych spinań brzucha dzięki temu nie miałam, odstawilam na dwa dni, a brałam 6 tabletek dziennie to miałam brzuch jak kamień! Jakby mi ktoś jakąś wielką obręczą go ściskał! Także bierz magnez i można nospe, to właśnie dają w szpitalu

• mitaka Autorytet

Wysłany: 8 marca 2018, 20:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja ciekawa jestem ile tych 12tygodniowych dziewczynek pozostanie dziewczynkami, a ile chłopców chłopcami :)

Natalia1984, nadulek, Zuzlo, MiSia :) lubią tę wiadomość

zrz6ha0087gvqc3d.png
    ex2bi09kf6yrzsk3.png
  • Malgonia Autorytet

Wysłany: 8 marca 2018, 20:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To znowu ja ;) wpadlam sie pochwalic. Pamietacie jak rozpoczelam nauke szydelkowania? Co prawda wymagalo to wsparcia personalnego kolezanki bo z YT nie szlo mi super, ale to efekt mojej pracy :)

https://naforum.zapodaj.net/thumbs/9b19f0f7ff6f.jpg

RusałkaPL, veritaserum, monika_86, Rucola, Natalia1984, CzterolistnaKoniczyna, Vlinder, Ithildin, mitaka, natalinka, Cukierniczka, nadulek, Tasia86, asese, promyczek 39, matkapatka, OctAngel, JustynaG, zuza88, Av, Antonina38, MiSia :), Marzena782, KaZetka, Deseo, DoveLove, GuBo, Wesoła89, Asiek1214 lubią tę wiadomość

age.png

Kariotyp nieprawidłowy 45XX der(13;14)(q10,q10)
    [*] 02.2018 - Byłeś marzeniem - jesteś wspomnieniem...
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 marca 2018, 20:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malgonia wrote:
    To znowu ja ;) wpadlam sie pochwalic. Pamietacie jak rozpoczelam nauke szydelkowania? Co prawda wymagalo to wsparcia personalnego kolezanki bo z YT nie szlo mi super, ale to efekt mojej pracy :)

Przesliczny kurczaczek ;) w sam raz na Wielkanoc ;)

Malgonia lubi tę wiadomość

• Cukierkowa Autorytet

Wysłany: 8 marca 2018, 20:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malgonia wrote:

Kurczak jak malowany! :D cudo

Malgonia lubi tę wiadomość

Basia - wrzesień 2018
    Gosia - maj 2024
  • Bianka* Autorytet

Wysłany: 8 marca 2018, 20:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mitaka wrote:
    A ja ciekawa jestem ile tych 12tygodniowych dziewczynek pozostanie dziewczynkami, a ile chłopców chłopcami :)
    Na poprzednim wątku (jak byłam w ciąży z synkiem) była tylko jedna pomyłka. Chłopczyk zamienił się w dziewczynkę ;) To i tak nieźle, zważywszy, że większość poznała płeć na prenatalnych

w57vkrnt52z8506i.png
    dqprj44j7fvgc606.png
    08.09.2017 [*] 8tc
  • Natalia1984 Autorytet

Wysłany: 8 marca 2018, 20:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    asese wrote:
    Natalio, to wspaniałe wiadomości, super, że Ci się spełnia marzenie o córeczce:) Rośnijcie zdrowo:) Ja też dzisiaj buszowałam z mężulkiem po h&m w poszukiwaniu spodenek na mojego kinderka i kupiłam czarne rurki 40, troszkę odstają, ale już wkrótce będą jak znalazł przy moim tempie "wzrostu";D Wydaje mi się, że widziałam Was w Plazie, jestem nawet tego pewna na 99,9proc.;) Kusiło mnie, żeby powiedzieć cześć i zapytać o prenatalne, ale, że jestem wstydzioch, to się nie odważyłam, poza tym Ty też na pewno poczułabyś się zażenowana sytuacją, że zaczepia Cię ktoś, kogo nie znasz, także dobrze, że się nie wygłupiłam.
    Zdaj relacje, jak już Cię mąż wysmaruje tym masełkiem, jakie wrażenia, zapach i efekty na skórze. Używam teraz bio oil i nie mogę się doczekać, kiedy się skończy, bo denerwuje mnie ten zapach i tłusty film jaki pozostawia, będę szukała czegoś odpowiedniejszego.
    Ojej jaka szkoda, że nie podeszłaś! Miło by było zamienić kilka słów na żywo :) Dziewczyna poleciła mi to masło, bo jest lżejsze od samego shea ale podobno super nawilża i zapach ma delikatny. Zobaczyłam cenę i od razu mnie odrzuciło, ale że dziś dzień kobiet... mówię do mojego A, że musi mi sprawić taki prezent na dzień kociet :D Wstyd mu było odmówić przy sprzedawczyni i tak oto jestem posiadaczką małego masełka za 70 zł :D :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 marca 2018, 20:20

asese lubi tę wiadomość

klz9df9hvltz8vcc.png
  • lena86 Autorytet

Wysłany: 8 marca 2018, 20:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    elleilah wrote:
    Jeśli chodzi o mnie to CC z wyboru .

Elleilah a mogę zapytać dlaczego akurat wybierasz CC? bo ja chyba też zaczynam się zastanawiać nad tematem porodu...chociaż może za wcześnie

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 marca 2018, 20:30

w4sq43r85k8egy8f.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 marca 2018, 20:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też miałam nadzieję poznać płeć na prenatalnych, ale mój gin powiedział, że to wróżenie i on się tego nie podejmuje :(

‹‹ 486 487 488 489 490 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Planowanie ciąży, czyli o tym jakie badania przed ciążą warto wykonać

Planowanie ciąży to ważny moment w życiu każdej kobiety. Zastanawiasz się jakie badania przed ciążą warto wykonać? A może warto pomyśleć o dodatkowych szczepieniach? Co zrobić, aby zwiększyć swoje szanse na zdrową, szczęśliwą ciążę? Przeczytaj, które szczepienia musisz zrobić jeszcze przed rozpoczęciem starań, a które spokojnie możesz zrobić nawet będąc już w ciąży. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Płodność mężczyzn - przyczyny obniżonej płodności i sposoby na poprawę

Płodność mężczyzn na przestrzeni lat uległa znacznemu pogorszeniu. Dlaczego jakość nasienia współczesnych mężczyzn jest obniżona? Jakie są najczęstsze przyczyny problemów z płodnością? Co zrobić, aby wesprzeć i poprawić męską płodność?

CZYTAJ WIĘCEJ

6 porad jak wybrać najlepszego specjalistę od leczenia niepłodności

Wybór najlepszego lekarza specjalisty jest najwyższym priorytetem każdej kobiety, której starania przedłużają się lub dotychczasowe leczenie okazało się nieskuteczne. Szukając kompetentnych godnych zaufania lekarzy, którzy mogą pochwalić się wysoką skutecznością, należy brać pod uwagę również jakość placówki, w której przyjmują.   

CZYTAJ WIĘCEJ