WRZEŚNIOWE DZIECI 2018
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyJustynaG wrote:Robiłam samo USG, w Trójmieście kosztuje do 250zł. Ale nie płaciłam wtedy dodatkowo za wizytę. Pani doktor podała wszystkie wyniki, pytała czy coś wyjaśnić.
Wydaje mi się, że zgarnięcie 150zł dodatkowo to zdzierstwo w biały dzień.
USG prenatalne (bez pappa) kosztowało mnie 180zł. Po przedyskutowaniu sprawy z mężem stwierdziliśmy, że nie chcemy robić pappa (chyba, że będą wątpliwości po usg). -
nick nieaktualnynatalinka wrote:Mi dziś dalej spina się brzuch. Dzwoniłam do lekarza, ale go nie było na oddziale i kazał jechać do szpitala, mówiąc, że jedyne co to mnie położą pod kroplówką z magnezem. Jutro o 16.40 zapisałam się do tego od prenatalnych, zobaczymy...
-
JustynaG wrote:Robiłam samo USG, w Trójmieście kosztuje do 250zł. Ale nie płaciłam wtedy dodatkowo za wizytę. Pani doktor podała wszystkie wyniki, pytała czy coś wyjaśnić.
Wydaje mi się, że zgarnięcie 150zł dodatkowo to zdzierstwo w biały dzień.
USG prenatalne (bez pappa) kosztowało mnie 180zł. Po przedyskutowaniu sprawy z mężem stwierdziliśmy, że nie chcemy robić pappa (chyba, że będą wątpliwości po usg).
Tak Justyna, tylko że robię usg u specjalisty z certyfikatem, a potem idę na wizytę u mojej dr, więc dlatego muszę za każdego płacić. -
Ja dziś dzwoniłam do mojej kliniki i test podwójny mogę zrobić na 9 dni przed USG, tym sposobem, że zrobię w Diag oszczędzę ok 50zł! Mam nadzieję, że nie skasują dodatkowo 200zł za wizytę, bo mój mąż padnie.
-
Mam jeszcze 13 dni do kolejnego USG, nie dam chyba rady... chciałabym chłopca. Myślicie, że jak będę mieć USG w 12+4 to będzie już widać? Wcześniejsze USG pokazywały moje maleństwo o tydz starsze
-
Bizonka wrote:Mam jeszcze 13 dni do kolejnego USG, nie dam chyba rady... chciałabym chłopca. Myślicie, że jak będę mieć USG w 12+4 to będzie już widać? Wcześniejsze USG pokazywały moje maleństwo o tydz starsze
zależy czy Maleństwo będzie chciało pokazać czy ma coś między nogami, bo nasze nie chce..Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 marca 2018, 19:33
-
Av wrote:Na tyle na ile się orientuję - bardzo ładne wyniki
Moim zdaniem możesz się miło zrelaksować
Porównaj:
Oczywiście trzeba je skompensować o różne zmienne, ale niewiele się różnią od "ideału".
Ech, spojrzałam na te siatki. Miałam nie patrzeć, dziś odebrałam wyniki no i właśnie porównałam.
Pobranie w 11+0
PAPPA 1,12 IU/l
beta HCG 28,39 IU/l
To HCG coś poniżej linii. Źle czy ok? Bo się zaczęłam stresować... -
nick nieaktualnyVlinder wrote:Czytałam, że w niektórych szpitalach tokofobia, traktowana jest jako symulacja i nie jest brana poważnie jako wskazanie do cc, lecz jak nadużycie. Najlepiej porozmawiać na temat porodu z prowadzącym ciążę.
W szpitalu który wybrałam uznają to zaświadczenie i w życiu bym nie poszła do takiego który ignoruje twoje podstawowe prawa -
Kin94 wrote:Hej mamuśki! powiedźcie mi jak to jest z tymi badaniami prenatalnymi bo jestem w tym zielona
samo usg? a może dodatkowo z krwi? nie mam pojęcia jak podejść do tematu (w rodzinie brak wad wrodzonych)
Patrząc na Twój nick domniemam, że nie masz pow.35 latwięc myślę, że wystarczy Ci samo usg, jeśli coś wyjdzie nie tak, to wtedy możesz robić badanie z krwi tzn. test Pappa
-
Bizonka wrote:Mam jeszcze 13 dni do kolejnego USG, nie dam chyba rady... chciałabym chłopca. Myślicie, że jak będę mieć USG w 12+4 to będzie już widać? Wcześniejsze USG pokazywały moje maleństwo o tydz starsze
Ja też mam w 12,4tc usg, i też łudzę się, że dowiem się jaka jest płeć maleństwa. Córka oczywiście nadal woli siostrę, ale gdzieś tam moja intuicja po cichu podpowiada, że może być teraz syn
Damy radę wytrzymać. Zobaczysz, jak szybko zleci. Ja mam 20.03 a Ty? -
nick nieaktualnynatalinka wrote:Mi dziś dalej spina się brzuch. Dzwoniłam do lekarza, ale go nie było na oddziale i kazał jechać do szpitala, mówiąc, że jedyne co to mnie położą pod kroplówką z magnezem. Jutro o 16.40 zapisałam się do tego od prenatalnych, zobaczymy...
-
To znowu ja
wpadlam sie pochwalic. Pamietacie jak rozpoczelam nauke szydelkowania? Co prawda wymagalo to wsparcia personalnego kolezanki bo z YT nie szlo mi super, ale to efekt mojej pracy
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/9b19f0f7ff6f.jpgRusałkaPL, veritaserum, monika_86, Rucola, Natalia1984, CzterolistnaKoniczyna, Vlinder, Ithildin, mitaka, natalinka, Cukierniczka, nadulek, Tasia86, asese, promyczek 39, matkapatka, OctAngel, JustynaG, zuza88, Av, Antonina38, MiSia :), Marzena782, KaZetka, Deseo, DoveLove, GuBo, Wesoła89, Asiek1214 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyMalgonia wrote:To znowu ja
wpadlam sie pochwalic. Pamietacie jak rozpoczelam nauke szydelkowania? Co prawda wymagalo to wsparcia personalnego kolezanki bo z YT nie szlo mi super, ale to efekt mojej pracy
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/9b19f0f7ff6f.jpg
Przesliczny kurczaczekw sam raz na Wielkanoc
Malgonia lubi tę wiadomość
-
Malgonia wrote:To znowu ja
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/9b19f0f7ff6f.jpgcudo
Malgonia lubi tę wiadomość
Basia - wrzesień 2018
Gosia - maj 2024 -
mitaka wrote:A ja ciekawa jestem ile tych 12tygodniowych dziewczynek pozostanie dziewczynkami, a ile chłopców chłopcami
To i tak nieźle, zważywszy, że większość poznała płeć na prenatalnych
-
asese wrote:Natalio, to wspaniałe wiadomości, super, że Ci się spełnia marzenie o córeczce:) Rośnijcie zdrowo:) Ja też dzisiaj buszowałam z mężulkiem po h&m w poszukiwaniu spodenek na mojego kinderka i kupiłam czarne rurki 40, troszkę odstają, ale już wkrótce będą jak znalazł przy moim tempie "wzrostu"
Wydaje mi się, że widziałam Was w Plazie, jestem nawet tego pewna na 99,9proc.
Kusiło mnie, żeby powiedzieć cześć i zapytać o prenatalne, ale, że jestem wstydzioch, to się nie odważyłam, poza tym Ty też na pewno poczułabyś się zażenowana sytuacją, że zaczepia Cię ktoś, kogo nie znasz, także dobrze, że się nie wygłupiłam.
Zdaj relacje, jak już Cię mąż wysmaruje tym masełkiem, jakie wrażenia, zapach i efekty na skórze. Używam teraz bio oil i nie mogę się doczekać, kiedy się skończy, bo denerwuje mnie ten zapach i tłusty film jaki pozostawia, będę szukała czegoś odpowiedniejszego.Dziewczyna poleciła mi to masło, bo jest lżejsze od samego shea ale podobno super nawilża i zapach ma delikatny. Zobaczyłam cenę i od razu mnie odrzuciło, ale że dziś dzień kobiet... mówię do mojego A, że musi mi sprawić taki prezent na dzień kociet
Wstyd mu było odmówić przy sprzedawczyni i tak oto jestem posiadaczką małego masełka za 70 zł
Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 marca 2018, 20:20
asese lubi tę wiadomość
-
elleilah wrote:Jeśli chodzi o mnie to CC z wyboru .
Elleilah a mogę zapytać dlaczego akurat wybierasz CC? bo ja chyba też zaczynam się zastanawiać nad tematem porodu...chociaż może za wcześnie
Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 marca 2018, 20:30
-
nick nieaktualny