X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne WRZEŚNIOWE DZIECI 2018
Odpowiedz

WRZEŚNIOWE DZIECI 2018

Oceń ten wątek:
  • zuza88 Ekspertka

Wysłany: 8 marca 2018, 17:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sylvi wrote:
    A są staniki dobrze dobrane które będą sprawiać wrażenie mniejszego biustu?:D

sylvi kiedyś taki kupiłam w triumph - nazywał się minimalizer i optycznie pomniejszał biust :P

p19uyx8dfb3tjm5a.png
  • DoveLove Autorytet

Wysłany: 8 marca 2018, 17:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tak miałam, zabrali mi Małego zaraz po wyciągnięciu i zobaczyłam go dopiero następnego dnia. Cesarke miałam po 20:00 i takie mieli zasady w szpitalu.

qb3cwn15v37nxio5.png
    klz96iyehfls5pph.png
  • Vlinder Autorytet

Wysłany: 8 marca 2018, 17:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    DoveLove wrote:
    Ja tak miałam, zabrali mi Małego zaraz po wyciągnięciu i zobaczyłam go dopiero następnego dnia. Cesarke miałam po 20:00 i takie mieli zasady w szpitalu.
    Mojego synka po cc przywieźli chwilkę po tym jak zostałam przetransportowana na salę poporodową. Był ze mną i mężem ok godzinki. Zabrali go i przywieźli ponownie ok 23, o 1 w nocy zabrali go na noc, abym mogła odpocząć i przywieźli go ponownie ok 7 rano, z racji tego, ze syn cały czas spał, poprosiłam, aby został ze mną na sali, tylko na kilka godzin zabierali go w nocy, abym mogła spokojnie spać.

bhywvcqgxdl0na75.png
  • Vlinder Autorytet

Wysłany: 8 marca 2018, 17:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Właśnie otrzymałam listę z wyprawką od opieki poporodowej (tutaj jest obowiązkowa taka opieka).

bhywvcqgxdl0na75.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 marca 2018, 17:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja jako mega wolnościowa osoba , szanuje każdy wybór kobiety i bardzo denerwuje mnie ocenianie SN Czy CC. Jesli kobieta czuje ze nie da rady SN to pewnie tak bedzie :) moja matka rodziła mnie 36 godzin ( a jesteśmy podobnej budowy )
    Moje dwie przyjaciółki sa po 2 porodach - SN i Cc i każda SN wspomina koszmarnie a CC dobrze . Maja porównanie :) Mówią mi ze jesli moge wybierać to radzą Cc . To sprawa indywidualna, ale dlatego wybrałam szpital Bielanski w którym cesarki to 50 procent porodów a Ordynaror Debski wykonuje je w 20 minut jak wyrwanie zęba;)))) wiec jesli stwierdzę ze chce CC ( nawet bez wskaZan ) to po prostu je Zrobię. Poki co sie waham i czekam na rowoj wypadków - bo moje nadciśnienie jak zacznie rosnąć to bedzie wskazaniem i nie bedzie wyjscia . Ale uważam ze każda kobieta powinna miec prawo wyboru i jesli boi sie porodu naturalnego to powinno sie to uszanować. Najczęściej kobiety które rodziły SN maja problem z tymi co wybrały cesarki . Czemu ????
    Większość lekarek które znam wybrało CC (to juz w ramach anegdoty )
    Poza tym freedom i róbmy jak czujemy każda chce dobrze dla dziecka i jesli ktos sie panicznie boi to na pewno nic dobrego z tego nie wyniknie

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 marca 2018, 17:25

Vlinder, Bianka*, Av, Rucola lubią tę wiadomość

• aLunia Autorytet

Wysłany: 8 marca 2018, 17:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tylko czy to tak łatwo załatwić CC z wyboru?

3i49df9hy6z4ginm.png

ex2bdf9h3wcvr2ut.png

zrz6i09kya2w4ixc.png
    22.12.2016r (11 tydzień-poronienie zatrzymane)
    10 cs- udało się
    Hormony ok, podwyższone tsh- letrox 4x100 i 3x75
  • Bianka* Autorytet

Wysłany: 8 marca 2018, 17:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aLunia wrote:
    Łatwo ;)
    Wystarczy jedna wizyta u psychologa/psychiatry. Jako powód: paniczny strach przed porodem SN tzw. Tokofobia. Takiego świstka żaden lekarz nie podważy ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 marca 2018, 17:41

w57vkrnt52z8506i.png
    dqprj44j7fvgc606.png
    08.09.2017 [*] 8tc
  • sylvi Autorytet

Wysłany: 8 marca 2018, 17:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zuza88 wrote:
    sylvi kiedyś taki kupiłam w triumph - nazywał się minimalizer i optycznie pomniejszał biust :P
    Właśnie oglądam na stronie triumpha. No no. Muszę się koniecznie wybrać do sklepu jak będę w Polsce

Nawet ładne sa. Myślałam że będą takie obleszkowe :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 marca 2018, 17:44

ckai3e3k2pedhvnb.png
  • Vlinder Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aLunia wrote:
    Każdy lekarz prowadzący ma inne nastawienie co do cc, mój nie miał nic przeciwko i nic jemu nie płaciłam za wystawienie skierowania, ale z tym to różnie może być. Najlepiej poczytać opinie o danym lekarzu, szpitalu, dyskretnie zorientować się co woli lekarz prowadzący, bo od niego dużo zależy, od jego przekonań.

bhywvcqgxdl0na75.png
  • nick nieaktualny

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aLunia wrote:
    TAk tokofobia - mi lekarka na NFZ tez to powiedziała :) i powiedziała tez ze ona nie namawia na SN jak ktos nie chce :)

• Av Autorytet

Wysłany: 8 marca 2018, 17:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Meghan wrote:
    Najczęściej kobiety które rodziły SN maja problem z tymi co wybrały cesarki . Czemu ????
    Bo to "wydobyciny" i nie męczyłaś się przez kilkanaście godzin, więc nie jesteś "prawdziwą kobietą" ;) Jak poczytać niektóre komentarze, to mianem "prawdziwej kobiety" praktycznie może posługiwać się tylko ta, która urodziła bez znieczulenia gdzieś na runie leśnym bo znieczulenie to też fe i taki poród "nie przygotowuje na trudy wychowania dziecka" (true story) :P
    Meghan wrote:
    Poza tym freedom i róbmy jak czujemy każda chce dobrze dla dziecka i jesli ktos sie panicznie boi to na pewno nic dobrego z tego nie wyniknie
    Mnie przede wszystkim niesamowicie wkurza gadanie, że CC to poważna operacja i nie powinno się jej bez wskazań robić. A w tym samym szpitalu, piętro wyżej, kobiety odsysają sobie tłuszcz i potem ładują go gdzie indziej, powiększają cycki, zmieniają nosy, przesuwają uszy często BEZ JAKICHKOLWIEK wskazań poza własnym widzimisie i jakoś nikt nie ma z tym problemu. Sorry, ale to jest hipokryzja pierwszej wody.

Meghan, Vlinder, Ithildin, Rucola, JustynaG lubią tę wiadomość

f2w3ol2adwu1ceje.png
    Leon :)
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 marca 2018, 17:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale
    Lepiej od psychiatry bo od psychologa mozna podważyć bo to jednak nie lekarz.
    Czytałam kiedyś w gazecie
    ze chcieli dziewczyne zmusić do SN mimo zaświadczenia (skończyło sie w prokuraturze ) - dziewczyna nie współpracowała nie parła i musieli ja pokroić tylko jak to
    W
    PL na szybko na chybcika bo juz było niebezpiecznie. Straszna afera była ze zignorowali zaświadczenie od psychiatry

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 marca 2018, 17:50

• Av Autorytet

Wysłany: 8 marca 2018, 17:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bianka* wrote:
    Łatwo ;)
    Wystarczy jedna wizyta u psychologa/psychiatry. Jako powód: paniczny strach przed porodem SN tzw. Tokofobia. Takiego świstka żaden lekarz nie podważy ;)
    No nie wiem, a historia Bonków? Mieli skierowanie na cesarkę (bliźniaki!!!) a ordynator kazał rodzić SN i teraz mają jedną córkę zamiast dwóch.
    Ja swoją drogą bym chyba udusiła faceta własnymi rękami...

LINK

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 marca 2018, 17:52

f2w3ol2adwu1ceje.png
    Leon :)
  • Vlinder Autorytet

Wysłany: 8 marca 2018, 17:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Meghan wrote:
    TAk tokofobia - mi lekarka na NFZ tez to powiedziała :) i powiedziała tez ze ona nie namawia na SN jak ktos nie chce :)
    Czytałam, że w niektórych szpitalach tokofobia, traktowana jest jako symulacja i nie jest brana poważnie jako wskazanie do cc, lecz jak nadużycie. Najlepiej porozmawiać na temat porodu z prowadzącym ciążę.

bhywvcqgxdl0na75.png
  • zuza88 Ekspertka

Wysłany: 8 marca 2018, 17:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sylvi wrote:
    Właśnie oglądam na stronie triumpha. No no. Muszę się koniecznie wybrać do sklepu jak będę w Polsce

Nawet ładne sa. Myślałam że będą takie obleszkowe :D

Byłam bardzo zadowolona :) Najlepiej jak sobie przymierzysz i założysz później na to bluzkę :)

p19uyx8dfb3tjm5a.png
  • sylvi Autorytet

Wysłany: 8 marca 2018, 17:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zuza88 wrote:
    Byłam bardzo zadowolona :) Najlepiej jak sobie przymierzysz i założysz później na to bluzkę :)
    Boję się tylko że będą za małe bo miseczkę widze maks G a ja mam H albo I innej firmy. Ale przymierzyć trzeba :)

ckai3e3k2pedhvnb.png
  • nadulek Autorytet

Wysłany: 8 marca 2018, 17:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Odnośnie SN czy CC to u mnie sytuacja inna. Przeciwwskazań do śniegu nigdy nie miałam ale za pierwszym razem 32 tc odeszły mi wody - po 5 godzinach na oksytocynę zerowy postęp porodu a córce skakało strasznie tętno i szybka decyzja lekaży o CC. Za drugim razem też 32 tc po podpięciu do ktg rególarne skurcze z późną deceleracją - w 5 minut byłam na bloku operacyjnym. Żadnej z córek po porodzie nie widziałam obydwie leżały na oddziale intensywnej opieki neonatologicznej w obydwu przypadkach okazało się że dziewczyny są silniejsze niż wskazywałby na to ich stan po urodzeniu

20.09.2013[*] 24.12.2013 [*] 09.02.2017[*]
    11.05.2018 Hubert 23 tc [*]
    Nieprawidłowy kariotyp
    Niedoczynność tarczycy, Hashimoto
    hchyrjjgepvdd2o1.png
    Nadia <3 Mia <3
  • Bianka* Autorytet

Wysłany: 8 marca 2018, 17:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Av wrote:
    No nie wiem, a historia Bonków? Mieli skierowanie na cesarkę (bliźniaki!!!) a ordynator kazał rodzić SN i teraz mają jedną córkę zamiast dwóch.
    Ja swoją drogą bym chyba udusiła faceta własnymi rękami...

LINK
    Znam tą historię. Swoją drogą Żwirska-Lembrych prowadziła moja pierwsza ciążę. I byłam z niej bardzo zadowolona, ona też skierowała mnie do CC. W tej sprawie niesłusznie dostała po d..., Bo prawda taka, że ordynator zadecydował i miała g...do gadania. Dobrze, że ja uniewinnili.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 marca 2018, 17:58

w57vkrnt52z8506i.png
    dqprj44j7fvgc606.png
    08.09.2017 [*] 8tc
  • zuza88 Ekspertka

Wysłany: 8 marca 2018, 18:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sylvi wrote:
    Boję się tylko że będą za małe bo miseczkę widze maks G a ja mam H albo I innej firmy. Ale przymierzyć trzeba :)

Musisz sprawdzić, z tego co pamiętam to jak kiedyś kupowałam wypadały chyba ciut większe niż normalnie kupuję staniki więc a nóż się załapiesz :)

p19uyx8dfb3tjm5a.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 marca 2018, 18:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też skłaniam się ku CC, jak leżałam ostatnio w szpitalu, w którym chcę rodzić to położna powiedziała mi, że jak kobieta się uprze, że nie chce rodzić naturalnie to nie zmuszają :) Mam nadzieje, że to prawda.

jatoszka lubi tę wiadomość

‹‹ 484 485 486 487 488 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak szybko zajść  w ciążę? Unikaj tych 7 rzeczy!

Na pierwszy rzut oka poczęcie dziecka wydaje się proste – wystarczy kochać się i potem tylko czekać na brak miesiączki. Dla potwierdzenia zrobić test ciążowy i załatwione! W rzeczywistości często wygląda to nieco inaczej. Dla wielu par podjęcie decyzji o powiększeniu rodziny i pojawienie się pozytywnego testu ciążowego nie następuje w tym samym miesiącu, kwartale bądź roku. Dlaczego? Przeczytaj, co może utrudniać zajście w ciążę i czego unikać, aby szybko zajść w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Gdzie rodzić - wybór szpitala do porodu

Poród to wyjątkowa chwila. Wraz ze zbliżającym się terminem porodu, wiele kobiet zastanawia się gdzie rodzić. Warto poświęcić trochę czasu na wybór szpitala, w którym chciałabyś aby przyszło na świat Twoje dziecko. Przeczytaj jak się do tego dobrze przygotować, czym się kierować przy wyborze szpitala i jakie informacje zebrać na temat wybranej placówki.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Brak okresu a negatywny test ciążowy, czyli o przyczynach spóźniającej się miesiączki

Każda kobieta doświadczyła lub doświadczy spóźniającej się miesiączki, nie będąc w ciąży. Z jakich przyczyn miesiączka może się spóźniać? Co robić, kiedy krwawienie miesiączkowe nie wystąpiło, a testy ciążowe wychodzą negatywnie? Po ilu dniach warto zgłosić się do lekarza? 

CZYTAJ WIĘCEJ