X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne WRZEŚNIOWE DZIECI 2018
Odpowiedz

WRZEŚNIOWE DZIECI 2018

Oceń ten wątek:
  • zuza88 Ekspertka

Wysłany: 8 marca 2018, 17:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sylvi wrote:
    A są staniki dobrze dobrane które będą sprawiać wrażenie mniejszego biustu?:D

sylvi kiedyś taki kupiłam w triumph - nazywał się minimalizer i optycznie pomniejszał biust :P

p19uyx8dfb3tjm5a.png
  • DoveLove Autorytet

Wysłany: 8 marca 2018, 17:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tak miałam, zabrali mi Małego zaraz po wyciągnięciu i zobaczyłam go dopiero następnego dnia. Cesarke miałam po 20:00 i takie mieli zasady w szpitalu.

qb3cwn15v37nxio5.png
    klz96iyehfls5pph.png
  • Vlinder Autorytet

Wysłany: 8 marca 2018, 17:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    DoveLove wrote:
    Ja tak miałam, zabrali mi Małego zaraz po wyciągnięciu i zobaczyłam go dopiero następnego dnia. Cesarke miałam po 20:00 i takie mieli zasady w szpitalu.
    Mojego synka po cc przywieźli chwilkę po tym jak zostałam przetransportowana na salę poporodową. Był ze mną i mężem ok godzinki. Zabrali go i przywieźli ponownie ok 23, o 1 w nocy zabrali go na noc, abym mogła odpocząć i przywieźli go ponownie ok 7 rano, z racji tego, ze syn cały czas spał, poprosiłam, aby został ze mną na sali, tylko na kilka godzin zabierali go w nocy, abym mogła spokojnie spać.

bhywvcqgxdl0na75.png
  • Vlinder Autorytet

Wysłany: 8 marca 2018, 17:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Właśnie otrzymałam listę z wyprawką od opieki poporodowej (tutaj jest obowiązkowa taka opieka).

bhywvcqgxdl0na75.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 marca 2018, 17:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja jako mega wolnościowa osoba , szanuje każdy wybór kobiety i bardzo denerwuje mnie ocenianie SN Czy CC. Jesli kobieta czuje ze nie da rady SN to pewnie tak bedzie :) moja matka rodziła mnie 36 godzin ( a jesteśmy podobnej budowy )
    Moje dwie przyjaciółki sa po 2 porodach - SN i Cc i każda SN wspomina koszmarnie a CC dobrze . Maja porównanie :) Mówią mi ze jesli moge wybierać to radzą Cc . To sprawa indywidualna, ale dlatego wybrałam szpital Bielanski w którym cesarki to 50 procent porodów a Ordynaror Debski wykonuje je w 20 minut jak wyrwanie zęba;)))) wiec jesli stwierdzę ze chce CC ( nawet bez wskaZan ) to po prostu je Zrobię. Poki co sie waham i czekam na rowoj wypadków - bo moje nadciśnienie jak zacznie rosnąć to bedzie wskazaniem i nie bedzie wyjscia . Ale uważam ze każda kobieta powinna miec prawo wyboru i jesli boi sie porodu naturalnego to powinno sie to uszanować. Najczęściej kobiety które rodziły SN maja problem z tymi co wybrały cesarki . Czemu ????
    Większość lekarek które znam wybrało CC (to juz w ramach anegdoty )
    Poza tym freedom i róbmy jak czujemy każda chce dobrze dla dziecka i jesli ktos sie panicznie boi to na pewno nic dobrego z tego nie wyniknie

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 marca 2018, 17:25

Vlinder, Bianka*, Av, Rucola lubią tę wiadomość

• aLunia Autorytet

Wysłany: 8 marca 2018, 17:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tylko czy to tak łatwo załatwić CC z wyboru?

3i49df9hy6z4ginm.png

ex2bdf9h3wcvr2ut.png

zrz6i09kya2w4ixc.png
    22.12.2016r (11 tydzień-poronienie zatrzymane)
    10 cs- udało się
    Hormony ok, podwyższone tsh- letrox 4x100 i 3x75
  • Bianka* Autorytet

Wysłany: 8 marca 2018, 17:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aLunia wrote:
    Łatwo ;)
    Wystarczy jedna wizyta u psychologa/psychiatry. Jako powód: paniczny strach przed porodem SN tzw. Tokofobia. Takiego świstka żaden lekarz nie podważy ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 marca 2018, 17:41

w57vkrnt52z8506i.png
    dqprj44j7fvgc606.png
    08.09.2017 [*] 8tc
  • sylvi Autorytet

Wysłany: 8 marca 2018, 17:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zuza88 wrote:
    sylvi kiedyś taki kupiłam w triumph - nazywał się minimalizer i optycznie pomniejszał biust :P
    Właśnie oglądam na stronie triumpha. No no. Muszę się koniecznie wybrać do sklepu jak będę w Polsce

Nawet ładne sa. Myślałam że będą takie obleszkowe :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 marca 2018, 17:44

ckai3e3k2pedhvnb.png
  • Vlinder Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aLunia wrote:
    Każdy lekarz prowadzący ma inne nastawienie co do cc, mój nie miał nic przeciwko i nic jemu nie płaciłam za wystawienie skierowania, ale z tym to różnie może być. Najlepiej poczytać opinie o danym lekarzu, szpitalu, dyskretnie zorientować się co woli lekarz prowadzący, bo od niego dużo zależy, od jego przekonań.

bhywvcqgxdl0na75.png
  • nick nieaktualny

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aLunia wrote:
    TAk tokofobia - mi lekarka na NFZ tez to powiedziała :) i powiedziała tez ze ona nie namawia na SN jak ktos nie chce :)

• Av Autorytet

Wysłany: 8 marca 2018, 17:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Meghan wrote:
    Najczęściej kobiety które rodziły SN maja problem z tymi co wybrały cesarki . Czemu ????
    Bo to "wydobyciny" i nie męczyłaś się przez kilkanaście godzin, więc nie jesteś "prawdziwą kobietą" ;) Jak poczytać niektóre komentarze, to mianem "prawdziwej kobiety" praktycznie może posługiwać się tylko ta, która urodziła bez znieczulenia gdzieś na runie leśnym bo znieczulenie to też fe i taki poród "nie przygotowuje na trudy wychowania dziecka" (true story) :P
    Meghan wrote:
    Poza tym freedom i róbmy jak czujemy każda chce dobrze dla dziecka i jesli ktos sie panicznie boi to na pewno nic dobrego z tego nie wyniknie
    Mnie przede wszystkim niesamowicie wkurza gadanie, że CC to poważna operacja i nie powinno się jej bez wskazań robić. A w tym samym szpitalu, piętro wyżej, kobiety odsysają sobie tłuszcz i potem ładują go gdzie indziej, powiększają cycki, zmieniają nosy, przesuwają uszy często BEZ JAKICHKOLWIEK wskazań poza własnym widzimisie i jakoś nikt nie ma z tym problemu. Sorry, ale to jest hipokryzja pierwszej wody.

Meghan, Vlinder, Ithildin, Rucola, JustynaG lubią tę wiadomość

f2w3ol2adwu1ceje.png
    Leon :)
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 marca 2018, 17:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale
    Lepiej od psychiatry bo od psychologa mozna podważyć bo to jednak nie lekarz.
    Czytałam kiedyś w gazecie
    ze chcieli dziewczyne zmusić do SN mimo zaświadczenia (skończyło sie w prokuraturze ) - dziewczyna nie współpracowała nie parła i musieli ja pokroić tylko jak to
    W
    PL na szybko na chybcika bo juz było niebezpiecznie. Straszna afera była ze zignorowali zaświadczenie od psychiatry

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 marca 2018, 17:50

• Av Autorytet

Wysłany: 8 marca 2018, 17:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bianka* wrote:
    Łatwo ;)
    Wystarczy jedna wizyta u psychologa/psychiatry. Jako powód: paniczny strach przed porodem SN tzw. Tokofobia. Takiego świstka żaden lekarz nie podważy ;)
    No nie wiem, a historia Bonków? Mieli skierowanie na cesarkę (bliźniaki!!!) a ordynator kazał rodzić SN i teraz mają jedną córkę zamiast dwóch.
    Ja swoją drogą bym chyba udusiła faceta własnymi rękami...

LINK

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 marca 2018, 17:52

f2w3ol2adwu1ceje.png
    Leon :)
  • Vlinder Autorytet

Wysłany: 8 marca 2018, 17:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Meghan wrote:
    TAk tokofobia - mi lekarka na NFZ tez to powiedziała :) i powiedziała tez ze ona nie namawia na SN jak ktos nie chce :)
    Czytałam, że w niektórych szpitalach tokofobia, traktowana jest jako symulacja i nie jest brana poważnie jako wskazanie do cc, lecz jak nadużycie. Najlepiej porozmawiać na temat porodu z prowadzącym ciążę.

bhywvcqgxdl0na75.png
  • zuza88 Ekspertka

Wysłany: 8 marca 2018, 17:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sylvi wrote:
    Właśnie oglądam na stronie triumpha. No no. Muszę się koniecznie wybrać do sklepu jak będę w Polsce

Nawet ładne sa. Myślałam że będą takie obleszkowe :D

Byłam bardzo zadowolona :) Najlepiej jak sobie przymierzysz i założysz później na to bluzkę :)

p19uyx8dfb3tjm5a.png
  • sylvi Autorytet

Wysłany: 8 marca 2018, 17:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zuza88 wrote:
    Byłam bardzo zadowolona :) Najlepiej jak sobie przymierzysz i założysz później na to bluzkę :)
    Boję się tylko że będą za małe bo miseczkę widze maks G a ja mam H albo I innej firmy. Ale przymierzyć trzeba :)

ckai3e3k2pedhvnb.png
  • nadulek Autorytet

Wysłany: 8 marca 2018, 17:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Odnośnie SN czy CC to u mnie sytuacja inna. Przeciwwskazań do śniegu nigdy nie miałam ale za pierwszym razem 32 tc odeszły mi wody - po 5 godzinach na oksytocynę zerowy postęp porodu a córce skakało strasznie tętno i szybka decyzja lekaży o CC. Za drugim razem też 32 tc po podpięciu do ktg rególarne skurcze z późną deceleracją - w 5 minut byłam na bloku operacyjnym. Żadnej z córek po porodzie nie widziałam obydwie leżały na oddziale intensywnej opieki neonatologicznej w obydwu przypadkach okazało się że dziewczyny są silniejsze niż wskazywałby na to ich stan po urodzeniu

20.09.2013[*] 24.12.2013 [*] 09.02.2017[*]
    11.05.2018 Hubert 23 tc [*]
    Nieprawidłowy kariotyp
    Niedoczynność tarczycy, Hashimoto
    hchyrjjgepvdd2o1.png
    Nadia <3 Mia <3
  • Bianka* Autorytet

Wysłany: 8 marca 2018, 17:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Av wrote:
    No nie wiem, a historia Bonków? Mieli skierowanie na cesarkę (bliźniaki!!!) a ordynator kazał rodzić SN i teraz mają jedną córkę zamiast dwóch.
    Ja swoją drogą bym chyba udusiła faceta własnymi rękami...

LINK
    Znam tą historię. Swoją drogą Żwirska-Lembrych prowadziła moja pierwsza ciążę. I byłam z niej bardzo zadowolona, ona też skierowała mnie do CC. W tej sprawie niesłusznie dostała po d..., Bo prawda taka, że ordynator zadecydował i miała g...do gadania. Dobrze, że ja uniewinnili.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 marca 2018, 17:58

w57vkrnt52z8506i.png
    dqprj44j7fvgc606.png
    08.09.2017 [*] 8tc
  • zuza88 Ekspertka

Wysłany: 8 marca 2018, 18:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sylvi wrote:
    Boję się tylko że będą za małe bo miseczkę widze maks G a ja mam H albo I innej firmy. Ale przymierzyć trzeba :)

Musisz sprawdzić, z tego co pamiętam to jak kiedyś kupowałam wypadały chyba ciut większe niż normalnie kupuję staniki więc a nóż się załapiesz :)

p19uyx8dfb3tjm5a.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 marca 2018, 18:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też skłaniam się ku CC, jak leżałam ostatnio w szpitalu, w którym chcę rodzić to położna powiedziała mi, że jak kobieta się uprze, że nie chce rodzić naturalnie to nie zmuszają :) Mam nadzieje, że to prawda.

jatoszka lubi tę wiadomość

‹‹ 484 485 486 487 488 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Witaminy niezbędne podczas starań o dziecko, w czasie ciąży i podczas karmienia

Organizm podczas ciąży ma wyjątkowe potrzeby na składniki odżywcze, witaminy i minerały. Które są szczególnie istotne? Czego nie może zabraknąć w diecie przyszłej mamy? Jakie witaminy warto zażywać podczas starań o dziecko, w czasie ciąży i podczas karmienia? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak rozszerzać dietę dziecka? Poradnik krok po kroku

Kiedy zacząć rozszerzanie diety dziecka? Eksperci zalecają start około 6. miesiąca życia, kiedy niemowlę jest gotowe na odkrywanie nowych smaków, a mleko matki pozostaje kluczowym elementem jadłospisu. Jak rozpoznać gotowość malucha i które metody wprowadzania pokarmów wybrać? Dowiedz się, jak stopniowo uzupełniać dietę dziecka, unikając potencjalnych zagrożeń i wspierając zdrowy rozwój poprzez bezpieczne i zróżnicowane posiłki!

CZYTAJ WIĘCEJ

Wybór dawczyni komórki jajowej – o czym warto pamiętać?

Odkryj kluczowe aspekty wyboru dawczyni komórki jajowej i dowiedz się wszystkiego o procedurze in vitro z wykorzystaniem komórki jajowej dawczyni lub nasienia dawcy. Jak to dokładnie działa? Gdzie i w jaki sposób można znaleźć odpowiednią dawczynię? Rozmawiamy z lek. med. Włodzimierz Sieg z Kliniki INVICTA, który opowiedział nam również o innowacyjnym narzędziu wykorzystującym algorytm machine learning (AI) do doboru fenotypowego pomiędzy biorcami a dawcą komórek. 

CZYTAJ WIĘCEJ