WRZEŚNIOWE DZIECI 2018
-
WIADOMOŚĆ
-
Bianka* wrote:Znam tą historię. Swoją drogą Żwirska-Lembrych prowadziła moja pierwsza ciążę. I byłam z niej bardzo zadowolona, ona też skierowała mnie do CC. W tej sprawie niesłusznie dostała po d..., Bo prawda taka, że ordynator zadecydował i miała g...do gadania. Dobrze, że ja uniewinnili.
Po drugie: nigdy nie wiesz, na jakiego kretyna trafisz w szpitalu. I to jest najgorsze. Możesz mieć wskazania i zaświadczenia, ale jak się ktoś uważa za boga, to co to da? Cała reszta lekarzy mu się nie sprzeciwi, bo to ich szef. Masakra.
Leon
-
monika_86 wrote:Av wydaje mi się, że jakiś czas temu odezwałaś link do przelicznika IU/L na MOM. Masz jeszcze go?
monika_86 lubi tę wiadomość
Leon
-
Av wrote:No tu jest, ale on Ci nie poda prawidłowych wyników, bo nie ma kompensacji na wiek, wagę itp. Masz surowe wyniki PAPPA?
TakA opis z oceną ryzyka do 7 dni roboczych
Dziękuję. Szukałam od godziny.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 marca 2018, 18:27
-
krasnalowa wrote:Przestan! Ja sie wszystkim martwie
ciesze sie, ze sie od Was dowiaduje co powinno być zrobione. Moj lekarz jakis widac nie do konca wszystko pilnuje
Zaufaj troszkę lekarzowi.
Nie wszystko trzeba robić od razu.
Mimo pierwszej wizyty w 7tc u lekarza na NFZ to skierowania na badania dostałam po 10tc. Zrobiłam je w 14tc! No i co? Krzywda się stała? Nie. A lekarz zrobił to dla mojego dobra gdyż wcześniej miałam spore mdłości i wymioty i bym po prostu nie dała rady.
Morfologia super więc nie ma potrzeby bym łykała witaminy dla II trymestru. Tak powiedział mój gin do którego chodzę prywatnie i myślę, że to samo stwierdzi gin na NFZ.
Jeszcze przed ślubem wiedziałam, że z emkiem możemy mieć konflikt. Bo ja mam "-" a on "+". No ale to nie jest koniec świata. Najważniejsze, że mamy tę wiedzę. I w razie krwawienia będzie można zareagować. -
Av wrote:No wina była ordynatora, ale po pierwsze: niewiele to zmienia
Po drugie: nigdy nie wiesz, na jakiego kretyna trafisz w szpitalu. I to jest najgorsze. Możesz mieć wskazania i zaświadczenia, ale jak się ktoś uważa za boga, to co to da? Cała reszta lekarzy mu się nie sprzeciwi, bo to ich szef. Masakra.
On też zrobił mi pierwsze CC i o ile anestezjolog dał ciała, tak blizna jest w zasadzie niewidoczna. Umówimy się na konkretną datę, także chociaż o to nie muszę się martwić. Zresztą 2,5 roku po CC żaden lekarz nie ma prawa mnie zmusić do SN
-
nick nieaktualnyJustynaG wrote:Krasnalowa, spokojnie.
Zaufaj troszkę lekarzowi.
Nie wszystko trzeba robić od razu.
Mimo pierwszej wizyty w 7tc u lekarza na NFZ to skierowania na badania dostałam po 10tc. Zrobiłam je w 14tc! No i co? Krzywda się stała? Nie. A lekarz zrobił to dla mojego dobra gdyż wcześniej miałam spore mdłości i wymioty i bym po prostu nie dała rady.
Morfologia super więc nie ma potrzeby bym łykała witaminy dla II trymestru. Tak powiedział mój gin do którego chodzę prywatnie i myślę, że to samo stwierdzi gin na NFZ.
Jeszcze przed ślubem wiedziałam, że z emkiem możemy mieć konflikt. Bo ja mam "-" a on "+". No ale to nie jest koniec świata. Najważniejsze, że mamy tę wiedzę. I w razie krwawienia będzie można zareagować. -
Av wrote:A to on zlecał badanie? Generalnie ocenę ryzyka powinien robić lekarz od USG genetycznego, bo to trzeba razem do worka wrzucić
Tak, on zlecał, usg mamy dopiero w przyszłym tygodniu. Takze rozumiem, że on to sobie wszystko wtedy przeliczy odpowiednio?
——————————
Piotruś [*] 08.2017, 9tc -
monika_86 wrote:Badanie 13+3, pappa 3,89 IU/L
HCG 22,52 IU/L
Badanie usg genetyczne było w porządku.Moim zdaniem możesz się miło zrelaksować
Porównaj:
Oczywiście trzeba je skompensować o różne zmienne, ale niewiele się różnią od "ideału".monika_86, RusałkaPL, Rucola lubią tę wiadomość
Leon
-
Left_ie wrote:Tak, on zlecał, usg mamy dopiero w przyszłym tygodniu. Takze rozumiem, że on to sobie wszystko wtedy przeliczy odpowiednio?
Ja zrobiłam PAPPA dopiero po USG, dzięki czemu miałam przynajmniej ten komfort, że wiedziałam, że obrazowo z maluchem wszystko ok
Left_ie lubi tę wiadomość
Leon
-
Av wrote:Na tyle na ile się orientuję - bardzo ładne wyniki
Moim zdaniem możesz się miło zrelaksować
Porównaj:
Oczywiście trzeba je skompensować o różne zmienne, ale niewiele się różnią od "ideału".
Av bardzo, bardzo dziękuję. Co ja bym bez Ciebie zrobiła. Będę mogła spać spokojnie.Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 marca 2018, 19:50
Av lubi tę wiadomość
-
Deseo wrote:No i p. doktor namawia mnie na pappe- ponoć wszystkim kobietom w ciąży zaleca jej zrobienie. Więc musimy z mężem przemyśleć czy stać nas na taki wydatek jednego dnia: pappa+usg- 400zł; wizyta 150zł i cytologia 25zł- czyli 6 stówek pójdzie...
Czasem żałuję, że nie robię tego wszystkiego na nfz
Wydaje mi się, że zgarnięcie 150zł dodatkowo to zdzierstwo w biały dzień.
USG prenatalne (bez pappa) kosztowało mnie 180zł. Po przedyskutowaniu sprawy z mężem stwierdziliśmy, że nie chcemy robić pappa (chyba, że będą wątpliwości po usg). -
nick nieaktualnyBizonka wrote:Jakie staniki sobie na teraz pokupowałyście? Bo na mnie już czas a chce kupić przez neta- takie sportowe czy miekkie czy normalne?
monika_86 lubi tę wiadomość