X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne WRZEŚNIOWE DZIECI 2018
Odpowiedz

WRZEŚNIOWE DZIECI 2018

Oceń ten wątek:
  • Amy333 Autorytet

Wysłany: 8 marca 2018, 22:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny jestem po usg i miedzy nozkami chyba nic nie ma. Pisze chyba, bo doktorka, powiedziala ze boi sie jeszcze cokolwiek powiedziec, ale ze wskazaniem na dziewczynke:-))

Vlinder, matkapatka, natalinka, Malgonia, Ithildin, Rucola, Tasia86, zuza88, Natalia1984, nadulek, monika_86, paulka86, sylvi, asese, Bianka*, CzterolistnaKoniczyna, Antonina38, Av, MiSia :), Paulla89, OctAngel, Marzena782, aLunia, Deseo, DoveLove, Herbata lubią tę wiadomość

14 cs- suplementacja M- udało się w ostatnim dniu roku!
    2 cykl po sono HSG- polecam każdemu przeczyścić rurki;)
    3i49hdgeac44oma5.png
  • linka220 Autorytet

Wysłany: 8 marca 2018, 22:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja koleżanka miała mieć dziewczynkę Pokój różowy, ciuszki różowe, wszystko różowe, a urodził się chłopiec hihi ;)

monika_86, OctAngel lubią tę wiadomość

hchy3e3km5dqv62g.png
    relganlipvgw9clp.png
  • Rucola Autorytet

Wysłany: 8 marca 2018, 22:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bizonka wrote:
    A z czego robisz?
    Kupiłam magnez w proszku, hmmm nie pamietam nazwy a przesypałam fo innego pudełka

#wegemama#wegerodzinawkomplecie
    Synek 💚 31.08.2018r.
    Córeczka i Synek 💜💙 7.01.2021
  • Natalia1984 Autorytet

Wysłany: 9 marca 2018, 00:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Amy333 wrote:
    Dziewczyny jestem po usg i miedzy nozkami chyba nic nie ma. Pisze chyba, bo doktorka, powiedziala ze boi sie jeszcze cokolwiek powiedziec, ale ze wskazaniem na dziewczynke:-))
    U nas też dziś nie było nic między nóżkami więc ja się nastawiam na dziewczynkę, której zawsze pragnęłam :)

monika_86, Amy333, MiSia :), OctAngel, DoveLove, Vlinder lubią tę wiadomość

klz9df9hvltz8vcc.png
  • nadulek Autorytet

Wysłany: 9 marca 2018, 03:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja oczywiście znów nie śpię . Te bezsenne noce w końcu mnie wykończą. Dziś zauważyłam że pierwsza noc kiedy nie ryczę w poduszkę. Nie wiem czy to objaw rezygnacji. Zastanawiam się kiedy wykończenia limit nieszczęść o ile taki wogóle istnieje.

20.09.2013[*] 24.12.2013 [*] 09.02.2017[*]
    11.05.2018 Hubert 23 tc [*]
    Nieprawidłowy kariotyp
    Niedoczynność tarczycy, Hashimoto
    hchyrjjgepvdd2o1.png
    Nadia <3 Mia <3
  • paulka86 Autorytet

Wysłany: 9 marca 2018, 06:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nadulek trzymam za Ciebie mocno kciuki. Tak strasznie mi przykro, ze mam ochote Cię przytulić. Z całego serca Ci kibicuje Tobie i maluchowi.

• Amy333 Autorytet

Wysłany: 9 marca 2018, 06:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Natalia1984 wrote:
    U nas też dziś nie było nic między nóżkami więc ja się nastawiam na dziewczynkę, której zawsze pragnęłam :)
    No to moze dane nam bedą te babeczki:) my 3 kwietnia mamy kolejne usg,moze wtedy bedzie juz pewniak;)

3i49hdgeac44oma5.png
  • monika_86 Ekspertka

Wysłany: 9 marca 2018, 06:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nadulek wrote:
    Ja oczywiście znów nie śpię . Te bezsenne noce w końcu mnie wykończą. Dziś zauważyłam że pierwsza noc kiedy nie ryczę w poduszkę. Nie wiem czy to objaw rezygnacji. Zastanawiam się kiedy wykończenia limit nieszczęść o ile taki wogóle istnieje.

Trzymam za Was ciągle kciuki i podziwiam Cię za to jaka jesteś dzielna.
    Ja to bym już dawno pękła i w wariatkowie wylądowała.

zrz6qtkfujjdexc2.png
  • Amy333 Autorytet

Wysłany: 9 marca 2018, 06:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nadulek przytulam Cie z calej sily:** masz w sobie tyle sily,taka jestes dzielna. dzieciaczek tez na pewno jest wojownikiem,dacie rade!:*

3i49hdgeac44oma5.png
  • monika_86 Ekspertka

Wysłany: 9 marca 2018, 06:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ithildin wrote:
    A w ogóle dziewczyny, czy tylko ja jestem takim okropnym prosiakiem w ciąży czy nie? Ciągle mi się głośno odbija,przy czym nie, że bekam, tylko taka bardziej jak czkawka ;) Mąż się ze mnie śmieje, a ja mam ochotę się zapaść pod ziemię ze wstydu ;)

Też tak mam niestety.

zrz6qtkfujjdexc2.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 marca 2018, 07:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A mnie nadal męczą takie paskudne mdlosci. To juz drugi trymestr. Juz ich tu nie powinno byc! A ja od rana wymiotuje :-/ juz nie wiem to zależy. Staram sie rano jak najszybciej cos zjesc, wypic ciepłą herbatę żeby nie mieć pustego żołądka. Raz to dziala, a raz niestety nie.

• nick nieaktualny

Wysłany: 9 marca 2018, 07:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja zaczynam 16 tydzień i dzisiaj wreszcie po miesiącu czekania wizyta ;)

CzterolistnaKoniczyna, OctAngel, Marzena782, nadulek, zuza88, Herbata, Vlinder lubią tę wiadomość

• Av Autorytet

Wysłany: 9 marca 2018, 07:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    RusałkaPL wrote:
    Ech, spojrzałam na te siatki. Miałam nie patrzeć, dziś odebrałam wyniki no i właśnie porównałam. :/
    Pobranie w 11+0
    PAPPA 1,12 IU/l
    beta HCG 28,39 IU/l

To HCG coś poniżej linii. Źle czy ok? Bo się zaczęłam stresować...
    Spokojnie, ta linia to abstrakcja, przecież wiadomo, że nie wszyscy na niej będą. Ja miałam HCG ponad 80 na przykład, a ryzyka i tak niskie. Tu nie chodzi o tak małe odchylenia od mediany:)

RusałkaPL lubi tę wiadomość

f2w3ol2adwu1ceje.png
    Leon :)
  • Bianka* Autorytet

Wysłany: 9 marca 2018, 07:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nadulek, trzymaj się!!!
    Dzień dobry i powodzenia na dzisiejszych wizytach :)
    A propos pomyłek płci, to zawsze się zastanawiam jak to możliwe w dzisiejszych czasach i do jakich lekarzy, chyba z przed potopowym sprzętem chodziły te kobiety?
    Bo o ile pomyłkę przy prenatalnych jestem w stanie zrozumieć, tak np. przy połówkowych już kompletnie nie.
    Przecież my, przy synku, podczas USG połówkowego, dostaliśmy takie zdjęcie jego sprzętu, że chyba nawet mija babcia nie miałaby wątpliwości, co na tym zdjęciu jest ;) :D :D

Vlinder lubi tę wiadomość

w57vkrnt52z8506i.png
    dqprj44j7fvgc606.png
    08.09.2017 [*] 8tc
  • Av Autorytet

Wysłany: 9 marca 2018, 07:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ithildin wrote:
    A w ogóle dziewczyny, czy tylko ja jestem takim okropnym prosiakiem w ciąży czy nie? Ciągle mi się głośno odbija,przy czym nie, że bekam, tylko taka bardziej jak czkawka ;) Mąż się ze mnie śmieje, a ja mam ochotę się zapaść pod ziemię ze wstydu ;)
    Ja też, przy mężu się już nawet z tym nie kryje, bo to sensu nie ma ;)

f2w3ol2adwu1ceje.png
    Leon :)
  • asese Autorytet

Wysłany: 9 marca 2018, 07:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Antonina, 86Monia, Sylvi, Amy, Ciumcioszka, CzyerolistnaK.- udanych wizyt! Niech ten dzień obfituje w dobre wiadomości, niech się spełniają marzenia.

Ja spróbuję się wbić dzisiaj na wizytę do gina na nfz, bo jestem zaniepokojona- od kilku dni odczuwam tak jakby piorunki tam na dole, tak znienacka, takie bolesne zakłucia. Pewnie okaże się, że to fizjologiczne w ciąży, ale wolę to skonsultować.

Miłego dnia Wszystkim:)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 marca 2018, 07:30

rg50flw1ig1o65jx.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 marca 2018, 07:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    asese wrote:
    Antonina, 86Monia, Sylvi, Amy, Ciumcioszka, CzyerolistnaK.- udanych wizyt! Niech ten dzień obfituje w dobre wiadomości, niech się spełniają marzenia.

Ja spróbuję się wbić dzisiaj na wizytę do gina na nfz, bo jestem zaniepokojona- od kilku dni odczuwam tak jakby piorunki tam na dole, tak znienacka, takie bolesne zakłucia. Pewnie okaże się, że to fizjologiczne w ciąży, ale wolę to skonsultować.

Daj znac jak sie dowiesz co to jest bo ja tez takie mam. Ostatnio jakos mniej, ale wcześniej to kilka razy dziennie.

• nick nieaktualny

Wysłany: 9 marca 2018, 07:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja jak zwykle obudziłam się i od godziny klucha w gardle a ja próbuje się jej pozbyć, pije w cholere wody, kaszle jak szalona. Nic.
    Ogólnie to nie wiem jak to dalej będzie, ja próbuje coś robić w kuchni, jakiś obiad postoje z 1h jakoś mi słabo idę się położyć i tak w kółko. Gdzie ten przypływ energii? :( A za oknem piękna wiosna.

Left_ie lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 9 marca 2018, 07:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja kiedyś znalazłam takie fajne zdjecia w internecie, gdzie bylo pokazane jak rozpoznać chlopca a jak dziewczynkę i nawet ja widzialam, że to dziewczynka jak lekarka zrobiła zbliżenie na pupkę :-) a jak wyszlam z badania i rozmawialam z Pania z rejestracji to sie wlaczyla jakas inna kobieta i mowila ze jej kolezance dopiero w 6 miesiacu odkryli, że ma bliźniaki, a nie jedno. Nie wie jak to możliwe, ciezko mi to sobie wyobrazic.

• nick nieaktualny

Wysłany: 9 marca 2018, 07:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    asese wrote:

Dziękuję. Jestem potwornie zestresowana. We wtorek miałam rutynowe badanie na słabszym sprzęcie i niby ok, ale NT 2.1, poza tym nic mi więcej nie powiedział....oby to NT nie było wyższe i kość nosowa się ujawniła.

Również trzymam kciuki za resztę dziewczyn. Mam nadzieję, że wieczorem wszystkie będziemy się dzielić radością.

‹‹ 488 489 490 491 492 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

7 sposobów jak przetrwać przesilenie wiosenne i jak szybko zajść w ciążę!

Przesilenie wiosenne dla wielu kobiet jest trudnym okresem przejściowym, kiedy mogą pojawiać się problemy ze snem, nadmiernym zmęczeniem, brakiem energii, czy obniżoną koncentracją. Wszystko to może mieć wpływ na gospodarkę hormonalną i kobiecą płodność. Jak w tym czasie przygotować się do ciąży? Jakie są skuteczne sposoby na poprawę płodności? Jak szybko zajść w ciążę, wprowadzając proste nawyki do codziennego stylu życia?

CZYTAJ WIĘCEJ

7 faktów o karmieniu piersią, o których nie miałaś pojęcia

Czy wiesz, że karmienie piersią może zmniejszyć ryzyko zachorowania na nowotwór jajnika oraz piersi? A czy słyszałaś, że mleko matki zmienia się nawet w trakcie jednej sesji karmienia? Poznaj 7 faktów ciekawych i nieoczywistych faktów na temat karmienia piersią! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Zrozumieć swoje ciało w każdym momencie cyklu menstruacyjnego. Poznaj nieoczywiste objawy przed okresem!

Większość kobiet doświadcza różnego rodzaju objawów fizycznych i emocjonalnych podczas ostatniej fazy cyklu menstruacyjnego. Warto wiedzieć, że nie tylko nietypowe bóle głowy, uczucie zmęczenia czy wzmożona podatność na infekcje mogą mieć związek z zespołem napięcia przedmiesiączkowego.

CZYTAJ WIĘCEJ