WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Czasami życie pisze różne scenariusze.
Sprawdź jak zabezpieczyć płodność - swoją i partnera!
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne WRZEŚNIOWE DZIECI 2018
Odpowiedz

WRZEŚNIOWE DZIECI 2018

Oceń ten wątek:
  • mitaka Autorytet

Wysłany: 11 marca 2018, 18:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzisiaj sie zabralam za porzadki i leze, bo brzuch i rana po cc mnie ciagnie. No nic, jeden pokoj na dzien i wsio w takim razie ;)

Left_ie lubi tę wiadomość

zrz6ha0087gvqc3d.png
    ex2bi09kf6yrzsk3.png
  • KaZetka Koleżanka

Wysłany: 11 marca 2018, 19:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mitaka wrote:
    Dzisiaj sie zabralam za porzadki i leze, bo brzuch i rana po cc mnie ciagnie. No nic, jeden pokoj na dzien i wsio w takim razie ;)
    Ja jak coś porobię w sensie porządków to sapię jak dzik. Szybko się mecze kurczę. Co będzie na końcówce ciąży i to latem kiedy ja tak na początku :|

prsif1y.png
  • aLunia Autorytet

Wysłany: 11 marca 2018, 19:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mam podobnie, że od razu jestem zmęczona i mam wrażenie że mnie brzuch boli. A teraz dwa ostatnie dni to już typowo nic bym nie robiła, gdzie ten przypływ energii w drugim trymestrze?!

3i49df9hy6z4ginm.png

ex2bdf9h3wcvr2ut.png

zrz6i09kya2w4ixc.png
    22.12.2016r (11 tydzień-poronienie zatrzymane)
    10 cs- udało się
    Hormony ok, podwyższone tsh- letrox 4x100 i 3x75
  • Ciemnowlosa Autorytet

Wysłany: 11 marca 2018, 19:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A jak to jest z porodem po cc? Dopiero 13tc leci a mnie meczy mysl porodu. Czy po 1 cc kobieta jest zmuszona do porodu silami natury jesli nie ma przeciwwskazan? Czy ma prawo wyboru?
    Ciezko mi wyobrazic siebie po 1cc i operacji w kwietniu przy ktorym mnie otwierali normalnie. Wolalabym juz chyba to co znam czyli operacje..

17.03.2014 - Staś, 3400, 58cm
    05.04.2017 - cp, usuniety lewy jajowod.. :(
    06.09.2018 - Ignaś, 3kg, 53cm
  • mitaka Autorytet

Wysłany: 11 marca 2018, 19:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ciemnowlosa wrote:
    A jak to jest z porodem po cc? Dopiero 13tc leci a mnie meczy mysl porodu. Czy po 1 cc kobieta jest zmuszona do porodu silami natury jesli nie ma przeciwwskazan? Czy ma prawo wyboru?
    Ciezko mi wyobrazic siebie po 1cc i operacji w kwietniu przy ktorym mnie otwierali normalnie. Wolalabym juz chyba to co znam czyli operacje..
    Porod naturalny po cc moze miec miejsce jezeli odstep miedzy cc a zajsciem w kolejna ciaze wynosi min 2 lata, u mnie jest krotrszy i lekarz mi powiedzial, ze i tak kwalifikuje sie do cesarki wlasnie ze wzgledu na czas, no chyba ze sie bardzo upre. A tak poza tym to tylko wzgledy zdrowotne chyba. Moze niech sie wypowie ktos z dluzszym odstepem czasu czy lekarze sa chetni do vbac -ów?

zrz6ha0087gvqc3d.png
    ex2bi09kf6yrzsk3.png
  • Mum2b Autorytet

Wysłany: 11 marca 2018, 19:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aLunia wrote:
    Mam podobnie, że od razu jestem zmęczona i mam wrażenie że mnie brzuch boli. A teraz dwa ostatnie dni to już typowo nic bym nie robiła, gdzie ten przypływ energii w drugim trymestrze?!
    Dokładnie mam to samo! Całą sobotę przespalam a dziś wejście po 4 schodach kosztowało mnie parę mocniejszych wdechow, jakaś masakra:/

Corka - 2018
    Syn - 2021
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 marca 2018, 19:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ciemnowlosa wrote:
    Nikt Cię do sn nie zmusi, ogólnie vbac to nie taka prosta sprawa, bo musi wyrazić na to Zgodę lekarz prowadzący, wczesniej sprawdzić bliznę itd. Zresztą idąc na porodówke podpisuje się papiery, że zezwalasz na to, na tamto i siamto i tam jest też, że na poród siłami natury, jesli nie wyrazisz zgody to muszą Cię pokroić. Przynajmniej tak nakazuje prawo, warto o tym wiedzieć, bo nie wszyscy otwarcie o tym mówią. Aczkolwiek moja przyjaciółka jest położną i pamiętam, że mówiła, że najgorsze jest cc na zimno, że lepiej poczekać aż zaczną się skurcze nawet lekkie, ale Żeby dać sygnał organizmowi i dziecku, że to już. Ponoć dzieciątka łatwiej się adaptuja do nowego środowiska i jest mniej problemów z kp. Przynajmniej ona tak zaobserwowala u siebie w szpitalu. Nie zglebialam się w to, bo ja rodziłam sn

• natalinka Autorytet

Wysłany: 11 marca 2018, 19:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja pytałam swojego ginekologa o sn po cc i powiedział, że to rzadkość głównie z uwagi na nastawienie kobiet, bo jak zaczyna boleć, to chcą już cc. Stwierdził, że w niewielu przypadkach kończy się sukcesem, ale próbować mogę i życzy mi, bym była w tej grupie kobiet, którym się udaje...

201404234670.png

cfc61914ad.png
  • natalinka Autorytet

Wysłany: 11 marca 2018, 20:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do cc na zimno -też tak słyszałam w szpitalu, że lepiej jak odejdą wody, zacznie się akcja, ale ja z góry miałam mieć cc przez ułożenie pośladkowe i jeszcze przez noc się umęczyłam, bo nikomu nie chciało się ruszyć, więc prawda taka, że po zbyt długim czekaniu na rozwój akcji kobieta też jest bardzo zmęczona.

201404234670.png

cfc61914ad.png
  • mitaka Autorytet

Wysłany: 11 marca 2018, 20:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tam wole na zimno, mialam skurcze z krzyza i dziekuje sie z tym meczyc i na koniec zeby mnie pokroili, a jeszcze jak akcja porodowa szybka to usypianie, intubacja, oj nie nie. Ja osobiscie skoro juz i tak ma wskazanie do cc to mam nadzieje, ze na skurcze nie beda mi kazali czekac

zrz6ha0087gvqc3d.png
    ex2bi09kf6yrzsk3.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 marca 2018, 20:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Natalinka Znajdź dobry szpital, gdzie są nastawieni na vbac. Ja znam osobiście 6 takich dziewczyn w tym jedna, która rodziła sn po drugiej cc :)

natalinka lubi tę wiadomość

• KaZetka Koleżanka

Wysłany: 11 marca 2018, 20:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    https://mamaginekolog.pl/cesarskie-ciecie-najlepszym-rozwiazaniem/
    ;)

frezyjciada, MiSia :), RusałkaPL lubią tę wiadomość

prsif1y.png
  • Ciumcioszka Przyjaciółka

Wysłany: 11 marca 2018, 20:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kochane mam pytanie. Wiem ze jeszcze za wczas na takie hmmm irzadzanie ale ci myślicie o wykładzinie dywanowej w pokoiku? Teraz mam panele is sie zastanawiam.by nie kupic wykładziny dywanowej

* Jest miękka
    * Zdecydowanie cieplej niż na panelach czy wykładzinie gumowej
    * Ładnie wygląda

A minusy to pewnie czesto sie bedzie brudzic. Odkurzac mieszkanie tak czy siak bede musiała codziennie poniewaz moja psinka się leni. Mam tylko nadzieje ze dziecko nie będzie uczulane na sierść pieska bo moja psinka nie wytrzymalany oddania czy cos:(

2nn3gywlzxc008sk.png
  • DoveLove Autorytet

Wysłany: 11 marca 2018, 20:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi lekarz też powiedział, że to w jaki sposob urodze zależy ode mnie. Niestety zazwyczaj po jednym CC nawet nie wysilaja sie żeby kobietę przekonać do SN. W Wawie porody Vbac wspiera szpital na Żelaznej, ale tam ciezko sie dostać i nie wiem czy chciałabym ryzykować odesłanie do innego szpitala.

qb3cwn15v37nxio5.png
    klz96iyehfls5pph.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 marca 2018, 20:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ciumcioszka wrote:
    Kochane mam pytanie. Wiem ze jeszcze za wczas na takie hmmm irzadzanie ale ci myślicie o wykładzinie dywanowej w pokoiku? Teraz mam panele is sie zastanawiam.by nie kupic wykładziny dywanowej

* Jest miękka
    * Zdecydowanie cieplej niż na panelach czy wykładzinie gumowej
    * Ładnie wygląda

A minusy to pewnie czesto sie bedzie brudzic. Odkurzac mieszkanie tak czy siak bede musiała codziennie poniewaz moja psinka się leni. Mam tylko nadzieje ze dziecko nie będzie uczulane na sierść pieska bo moja psinka nie wytrzymalany oddania czy cos:(
    Ja mam tylko panele w domu, młody leżał na puzzlach piankowych i macie. W dywanie niestety kupa kurzu, roztoczy itd. Mój brat wyrzucili dywan jak pojawiła się córka, bo mają psa i nie dawało rady tak ściągać z tego dywanu żeby mała nie szamała sierści. Jakoś mi tak czyściej bez dywanów jest;)

Amy333 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 11 marca 2018, 20:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    DoveLove wrote:
    Mi lekarz też powiedział, że to w jaki sposob urodze zależy ode mnie. Niestety zazwyczaj po jednym CC nawet nie wysilaja sie żeby kobietę przekonać do SN. W Wawie porody Vbac wspiera szpital na Żelaznej, ale tam ciezko sie dostać i nie wiem czy chciałabym ryzykować odesłanie do innego szpitala.
    Jeszcze nie słyszałam żeby kogoś odesłali z czynną akcją porodową, a rodziła tam większość moich znajomych. Zresztą sama się nad nim zastanawiam, mimo, że mam tam ok 80km... Dobre opinie o Madalińskiego jeszcze były

• JustynaG Autorytet

Wysłany: 11 marca 2018, 20:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, Wy już o porodach...
    a przed nami przecież jeszcze tyle innych tematów.
    Chociażby szkoła rodzenia.
    do tych co mają juz za sobą porody - czy byłyście? jakie wrażenia? płaciłyście czy na nfz?
    a do tych co nie były - czy już się z tematem zapoznawałyście.
    Wiem, że to od 20 tygodnia ale zapisać to się trzeba chwilkę wcześniej...

Rucola, RusałkaPL lubią tę wiadomość

43kt3e5ee2053a1j.png

43ktio4p46502aio.png
    https://ekstesterki.wixsite.com/dziecko
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 marca 2018, 20:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja byłam na nfz było super! Zwiedzaliśmy porodówke, były ćwiczenia z oddychania(mega pomocne przy porodzie) i n kręgosłup. Super doświadczenie, ja bardzo polecam!

• mitaka Autorytet

Wysłany: 11 marca 2018, 20:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja nie bylam, bo nagadali mi wkolo, ze kiedys tego nie bylo i sie rodzilo i stwierdzilam, ze organizm sam bedzie wiedzial co robic. Blad, teraz bym poszla

zrz6ha0087gvqc3d.png
    ex2bi09kf6yrzsk3.png
  • Ciumcioszka Przyjaciółka

Wysłany: 11 marca 2018, 20:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja zobaczę :) być może sie skuszę bo to dla mnie czarna magia słyszana tylko z opowieści hehe wiec wole byc sama z siebie w miarę przygotowana :)

2nn3gywlzxc008sk.png
‹‹ 504 505 506 507 508 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Owulacja – kiedy owulacja zwiększy szanse na zajście w ciążę

Kiedy owulacja? Większość kobiet wie, że owulacja to czas, w którym możliwe jest zajście w ciążę. Ale kiedy dokładnie ona występuje, jakie są objawy owulacji, jak ją rozpoznać lub co może na nią wpływać nie dla wszystkich jest oczywiste. Kilka faktów na ten temat oraz parę prostych instrukcji jak obserwować swoje ciało pomoże Ci wielokrotnie zwiększyć szanse na zajście w ciążę.

CZYTAJ WIĘCEJ

7 faktów o karmieniu piersią, o których nie miałaś pojęcia

Czy wiesz, że karmienie piersią może zmniejszyć ryzyko zachorowania na nowotwór jajnika oraz piersi? A czy słyszałaś, że mleko matki zmienia się nawet w trakcie jednej sesji karmienia? Poznaj 7 faktów ciekawych i nieoczywistych faktów na temat karmienia piersią! 

CZYTAJ WIĘCEJ

14 najczęstszych pytań o Zespół Policystycznych Jajników (PCOS)

Na PCOS, czyli Zespół Policystycznych Jajników może cierpieć nawet 10-15% kobiet w wieku rozrodczym. Czy PCOS jest groźną chorobą? Jakie są najczęstsze przyczny PCOS? Czy Zespół Policystycznych Jajników jest uleczalny? Poznaj odpowiedzi na 14 najczęstszych pytań o PCOS.  

CZYTAJ WIĘCEJ