WRZEŚNIOWE DZIECI 2018
-
WIADOMOŚĆ
-
mitaka wrote:Dzisiaj sie zabralam za porzadki i leze, bo brzuch i rana po cc mnie ciagnie. No nic, jeden pokoj na dzien i wsio w takim razie
-
Mam podobnie, że od razu jestem zmęczona i mam wrażenie że mnie brzuch boli. A teraz dwa ostatnie dni to już typowo nic bym nie robiła, gdzie ten przypływ energii w drugim trymestrze?!
-
A jak to jest z porodem po cc? Dopiero 13tc leci a mnie meczy mysl porodu. Czy po 1 cc kobieta jest zmuszona do porodu silami natury jesli nie ma przeciwwskazan? Czy ma prawo wyboru?
Ciezko mi wyobrazic siebie po 1cc i operacji w kwietniu przy ktorym mnie otwierali normalnie. Wolalabym juz chyba to co znam czyli operacje..17.03.2014 - Staś, 3400, 58cm
05.04.2017 - cp, usuniety lewy jajowod..
06.09.2018 - Ignaś, 3kg, 53cm -
Ciemnowlosa wrote:A jak to jest z porodem po cc? Dopiero 13tc leci a mnie meczy mysl porodu. Czy po 1 cc kobieta jest zmuszona do porodu silami natury jesli nie ma przeciwwskazan? Czy ma prawo wyboru?
Ciezko mi wyobrazic siebie po 1cc i operacji w kwietniu przy ktorym mnie otwierali normalnie. Wolalabym juz chyba to co znam czyli operacje.. -
aLunia wrote:Mam podobnie, że od razu jestem zmęczona i mam wrażenie że mnie brzuch boli. A teraz dwa ostatnie dni to już typowo nic bym nie robiła, gdzie ten przypływ energii w drugim trymestrze?!Corka - 2018
Syn - 2021 -
nick nieaktualnyCiemnowlosa wrote:A jak to jest z porodem po cc? Dopiero 13tc leci a mnie meczy mysl porodu. Czy po 1 cc kobieta jest zmuszona do porodu silami natury jesli nie ma przeciwwskazan? Czy ma prawo wyboru?
Ciezko mi wyobrazic siebie po 1cc i operacji w kwietniu przy ktorym mnie otwierali normalnie. Wolalabym juz chyba to co znam czyli operacje.. -
Ja pytałam swojego ginekologa o sn po cc i powiedział, że to rzadkość głównie z uwagi na nastawienie kobiet, bo jak zaczyna boleć, to chcą już cc. Stwierdził, że w niewielu przypadkach kończy się sukcesem, ale próbować mogę i życzy mi, bym była w tej grupie kobiet, którym się udaje...
-
Co do cc na zimno -też tak słyszałam w szpitalu, że lepiej jak odejdą wody, zacznie się akcja, ale ja z góry miałam mieć cc przez ułożenie pośladkowe i jeszcze przez noc się umęczyłam, bo nikomu nie chciało się ruszyć, więc prawda taka, że po zbyt długim czekaniu na rozwój akcji kobieta też jest bardzo zmęczona.
-
Ja tam wole na zimno, mialam skurcze z krzyza i dziekuje sie z tym meczyc i na koniec zeby mnie pokroili, a jeszcze jak akcja porodowa szybka to usypianie, intubacja, oj nie nie. Ja osobiscie skoro juz i tak ma wskazanie do cc to mam nadzieje, ze na skurcze nie beda mi kazali czekac
-
nick nieaktualny
-
Kochane mam pytanie. Wiem ze jeszcze za wczas na takie hmmm irzadzanie ale ci myślicie o wykładzinie dywanowej w pokoiku? Teraz mam panele is sie zastanawiam.by nie kupic wykładziny dywanowej
* Jest miękka
* Zdecydowanie cieplej niż na panelach czy wykładzinie gumowej
* Ładnie wygląda
A minusy to pewnie czesto sie bedzie brudzic. Odkurzac mieszkanie tak czy siak bede musiała codziennie poniewaz moja psinka się leni. Mam tylko nadzieje ze dziecko nie będzie uczulane na sierść pieska bo moja psinka nie wytrzymalany oddania czy cos:( -
Mi lekarz też powiedział, że to w jaki sposob urodze zależy ode mnie. Niestety zazwyczaj po jednym CC nawet nie wysilaja sie żeby kobietę przekonać do SN. W Wawie porody Vbac wspiera szpital na Żelaznej, ale tam ciezko sie dostać i nie wiem czy chciałabym ryzykować odesłanie do innego szpitala.
-
nick nieaktualnyCiumcioszka wrote:Kochane mam pytanie. Wiem ze jeszcze za wczas na takie hmmm irzadzanie ale ci myślicie o wykładzinie dywanowej w pokoiku? Teraz mam panele is sie zastanawiam.by nie kupic wykładziny dywanowej
* Jest miękka
* Zdecydowanie cieplej niż na panelach czy wykładzinie gumowej
* Ładnie wygląda
A minusy to pewnie czesto sie bedzie brudzic. Odkurzac mieszkanie tak czy siak bede musiała codziennie poniewaz moja psinka się leni. Mam tylko nadzieje ze dziecko nie będzie uczulane na sierść pieska bo moja psinka nie wytrzymalany oddania czy cos:(Amy333 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyDoveLove wrote:Mi lekarz też powiedział, że to w jaki sposob urodze zależy ode mnie. Niestety zazwyczaj po jednym CC nawet nie wysilaja sie żeby kobietę przekonać do SN. W Wawie porody Vbac wspiera szpital na Żelaznej, ale tam ciezko sie dostać i nie wiem czy chciałabym ryzykować odesłanie do innego szpitala.
-
Dziewczyny, Wy już o porodach...
a przed nami przecież jeszcze tyle innych tematów.
Chociażby szkoła rodzenia.
do tych co mają juz za sobą porody - czy byłyście? jakie wrażenia? płaciłyście czy na nfz?
a do tych co nie były - czy już się z tematem zapoznawałyście.
Wiem, że to od 20 tygodnia ale zapisać to się trzeba chwilkę wcześniej...Rucola, RusałkaPL lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny