WRZEŚNIOWE DZIECI 2018
-
WIADOMOŚĆ
-
I jeszcze najprostsza sledziowa: śledzie w kawałki, kilka gotowanych jaj w ósemki, trochę zasolonej cebuli, kukurydza. Wszystko pod pierzynka sosu (majonez, jogurt/smietana, sól, pieprz, ew. sos salatkowy)
Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 marca 2018, 13:51
Wesoła89 lubi tę wiadomość
-
natalinka wrote:I jeszcze najprostsza sledziowa: śledzie w kawałki, kilka gotowanych jaj w ósemki, trochę zasolonej cebuli, kukurydza. Wszystko pod pierzynka sosu (majonez, jogurt/smietana, sól, pieprz, ew. sos salatkowy)
-
Z zupek chińskich
mało zdrowa ale pyszna.
1 zupka łagodna druga ostra (z Vifona najlepiej smakują. Makaron pokruszyć, zalać wrzątkiem, dodać przyprawy z torebek. Zostawić pod przykryciem aż makaron napęcznieje. Nadmiar wody odlać) + szynka, pół papryki czerwonej pół żółtej, świeży ogórek, czerwona cebula wszystko w kosteczkę plus puszka kukurydzy wymiąchać z majonezem kieleckim. TyluWesoła89, Ciemnowlosa lubią tę wiadomość
-
A ja polecę ze swojej strony zawijaski z ciasta francuskiego, prosto się je robi i szybciutko. Ciasto francuskie rozwijamy, smarujemy koncentratem pomidorowym (zmieszanym z ziołami prowansalskimi, szczyptą cukru, pieprzu i soli)na to kladziemy plasterki sera żółtego, potem na to plasterki szyneczki i zwijamy wzdłuż dłuższej krawędzi. Powstały rulon kroimy na takie kawalki- ślimaczki. Kazdego ślimaczka kładziemy na płasko na blasze i pieczemy aż się lekko zarumieni (u mnie w ok. 200 stopniach na 20 min). Pycha każdemu smakuje i każdy pyta o przepis.
Ciemnowlosa, Amy333, Tasia86 lubią tę wiadomość
-
Nie no dziewczyny jestescie boskie
w moim menu zawsze byly tylko jajka w majonezie, kanapki choinkowe i salatka z kurczakiem i makaronem. A tu takie pysznosci umiecie robic
17.03.2014 - Staś, 3400, 58cm
05.04.2017 - cp, usuniety lewy jajowod..
06.09.2018 - Ignaś, 3kg, 53cm -
nick nieaktualnykrasnalowa wrote:Ja tez tak mam co kilka dni. Dzisiaj mi maluch zrobil niezlego psikusa. Przez 2 minuty nie moglam go znalezc na detektorze i prawie na zawal padlam, a on sie zakopal gdzies gleboko
Rodzice poinformowani - ucieszyli sie
Brat w szoku
Juz im dałam do zrozumienia ze z dzieckiem bede sama raczej i nawet nie zrobiło to na nich wrażenia uff. Powiedzieli ze mam super spokoj w sobie
Ja tez sie mega uspokoiłam ze wiedza i ze sie nie martwiąmonika_86, Left_ie, Av, Vlinder, Marrgoo, matkapatka, aLunia, DoveLove, Cukierniczka, Cukierniczka, Cukierniczka, Natalia1984, Paulla89, Ithildin, Deseo, Herbata lubią tę wiadomość
-
Sałata lodowa, ser feta, pomidorki koktajlowe, ewentualnie kukurydza bądź groszek z puszki, całość posypać uprażonymi na suchej patelni nerkowcami i polać sosem czosnkowym ( jogurt naturalny+ łyżka majonezu, sok z cytryny, przyprawy, świeżo wyciśnięty czosnek)
Uwielbiam! -
nick nieaktualnyMeghan wrote:Jezusie ja bym pewnie sie strasznie zdenerwowała, zawał murowany:(dlatego wiem ze takie detektory nie dla mnie. Mi pozostaje ufać ze 4 miesiąc, drugi trymestr i juz teraz wszystko musi byc cacy
Rodzice poinformowani - ucieszyli sie
Brat w szoku
Juz im dałam do zrozumienia ze z dzieckiem bede sama raczej i nawet nie zrobiło to na nich wrażenia uff. Powiedzieli ze mam super spokoj w sobie
Ja tez sie mega uspokoiłam ze wiedza i ze sie nie martwiąMeghan, monika_86 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyMarrgoo wrote:Dziewczyny a boli was pochwa? tak jakby jej boczne ścianki nie wiem kości dookoła niej. Zaczęło się w nocy i nie wiem co myślec...
-
Bianka* wrote:Sałata lodowa, ser feta, pomidorki koktajlowe, ewentualnie kukurydza bądź groszek z puszki, całość posypać uprażonymi na suchej patelni nerkowcami i polać sosem czosnkowym ( jogurt naturalny+ łyżka majonezu, sok z cytryny, przyprawy, świeżo wyciśnięty czosnek)
Uwielbiam!Corka - 2018
Syn - 2021 -
nick nieaktualny
-
86Monia wrote:A to te zakazy spożywcze nie wiążą się z toksoplazmoza? Jeśli wynik świadczy o przejściu choroby w przeszłości to nie grozi zarażenie się.
Spożywanie produktów z mleka niepasteryzowanego przez kobiety w ciąży niesie ryzyko zarażenia się listerią.
Toxo raczej z niemytych warzyw i owoców i surowego mięsa.Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 marca 2018, 18:45
-
Bianka* wrote:Z pasteryzowanego mleka można, taka jest popularna Arla Apetina feta, albo eridanous Feta z Lidla, ja zawsze korzystam z tych dwóch, bo nie robi się z nich ciapa w sałatkach
Dzięki za namiary na tą fetę. Chodzi za mną od kilku dni sałatka z fetąBianka* lubi tę wiadomość