WRZEŚNIOWE DZIECI 2018
-
WIADOMOŚĆ
-
Ciumcioszka wrote:Kochane mam pytanie. Wiem ze jeszcze za wczas na takie hmmm irzadzanie ale ci myślicie o wykładzinie dywanowej w pokoiku? Teraz mam panele is sie zastanawiam.by nie kupic wykładziny dywanowej
* Jest miękka
* Zdecydowanie cieplej niż na panelach czy wykładzinie gumowej
* Ładnie wygląda
A minusy to pewnie czesto sie bedzie brudzic. Odkurzac mieszkanie tak czy siak bede musiała codziennie poniewaz moja psinka się leni. Mam tylko nadzieje ze dziecko nie będzie uczulane na sierść pieska bo moja psinka nie wytrzymalany oddania czy cos:(Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 marca 2018, 22:57
-
frezyjciada wrote:Jeszcze nie słyszałam żeby kogoś odesłali z czynną akcją porodową, a rodziła tam większość moich znajomych. Zresztą sama się nad nim zastanawiam, mimo, że mam tam ok 80km... Dobre opinie o Madalińskiego jeszcze były
Ja chodziłam na szkołę rodzenia na Inflacka w Wawie, placilismy chyba 400zl, ale szczerze mówiąc niewiele skorzystalam z tych zajęć. Teraz zastanawiam sie czy w ogóle jej potrzebujemy.
-
Duzo tych stron po dwoch dniach
Ja juz po szkoleniu, super bylo, ale widze, ze nie mam sily na takie rzeczy jeszcze. Wysiedzenie na tylku, jedzenie o okreslonych porach czy siku nie co godzine to duzy wysilek.
Chyba bede chora. Jesli tak, musze isc do lekarza? -
nick nieaktualnySzkoła rodzenia ? Mi potrzebna przede wszystkim taka nie nawiedzona bez tematów typu „rodzina jako drzewo „
I „rola ojca „ blabla przegladalam programy i podoba mi sie taka jedna warszawska gdzie jest normalnie 4 spotkania - poród SN, poród cc, pielęgnacja noworodka, połóg etc nie ma pierwszej pomocy ale to zrobię osobno
Poza tym mało kto wie ze przysługują nam na NFZ kilka spotkań z położna przed porodem
(Nie tylko po ) jak ktos jest tu z Krakowa to wiele położnych srodowiskowych ma swoje strony internetowe przyjadą wytłumaczą super opcja / w Warszawie jeszcze sie nie rozglądałamWiadomość wyedytowana przez autora: 11 marca 2018, 22:32
-
Ja po 2 CC jeżeli uda mi się by wszystko zakończyło się ok pewnie będę miała 3 CC. Ale mnie nikt nigdy nie spytał o zdanie a CC za każdym razem było niezbędne dla moich córek a nie mojej czy lekarzy wygody.
Co do szkoły rodzenia z pierwszą córką nawet nie śmiałam o tym pomyśleć bo 4 miesiące leżałam w łóżku - szyjka skróciła się ostatecznie do 0 a rozwarcie poszło do 3,5 cm najśmieszniejsze że tak mnie przez te miesiące nafaszerował i farmakologią że jak w 32 tc odeszły mi wody to po 5 godzinach na oksytocynę dalej miałam 3,5 cm rozwarcia.
Ale jak widać u mnie ja nic nie planuje bo widoki na co kolejek raczej kiepskie a życie i tak napisze mi swój scenariusz -
Ja przy pierwszej ciąży, korzystałam z internetowej szkoły rodzenia, bo jeszcze dużo pracowałam i funkcjonowałam na dwa kraje
A teraz się nie wybieram, będę miała ponownie CC, a dzieckiem już się jednak zająć potrafię
Miłego dnia i powodzenia na wizytach! -
Pojechałam w weekend do szpitala, w którym chcę rodzić podpytać co i jak i zorientować się, w które drzwi trzeba tam w ogóle wejść
Myślałam, że strasznie wcześnie się wybieram. Zapytałam się pani położnej o to, jak tam jest przy cc z obecnością męża i w ogóle, bo raczej cesarkę będę miała i dowiedziałam się, że przy cc trzeba najpierw iść u nich na konsultację do ginekologa - wpisała mnie na pierwszy wolny termin 18 lipca, także chyba jednak nie wybrałam się strasznie wcześnie, tylko w ostatniej chwili
Aniołek 27.09.2017 - 9 tydzień -
Ithildin wrote:Pojechałam w weekend do szpitala, w którym chcę rodzić podpytać co i jak i zorientować się, w które drzwi trzeba tam w ogóle wejść
Myślałam, że strasznie wcześnie się wybieram. Zapytałam się pani położnej o to, jak tam jest przy cc z obecnością męża i w ogóle, bo raczej cesarkę będę miała i dowiedziałam się, że przy cc trzeba najpierw iść u nich na konsultację do ginekologa - wpisała mnie na pierwszy wolny termin 18 lipca, także chyba jednak nie wybrałam się strasznie wcześnie, tylko w ostatniej chwili
Ithildin lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyBoże Wy juz o porodzie. Dla mnie to jakas odległa przyszlosc, o ktorej nawet nie myślę. Ja Wam powiem że od wczoraj mam takie schizy i paranoje z moją szyjka macicy, że masakra. Bylam wczoraj pół dnia na studiach i balam sie że za dlugo stoję i mi sie cos z szyjka stanie. Nie wiem, mialam w zeszłym roku tyle zabiegów rozszerzania, dodatkowo mam sercowata macice, wiec sobie wmawiam że z szyjką tez może być cos nie tak. Ciagle musze sie czyms stresowac i snuc czarne mysli. Powinni mi odciac tą głupią głowę
-
Hej wszystkim
co do porodu , jeszcze o tym nie myśle
od 20 tyg mam spotkania z Położna ,wspomniała tez o szkole rodzenia wiec może i ja pomyśle na ten temat
Dziś wizyta o 14.30 już chce zobaczyć Mojego Maluszka ^^
Mam jeszcze pytanie co ile się Wyprożniacie ? Ja tak 3x dziennie , a szwagierka raz na 3 dnii cierpi na zaparcia .
A jak u was ta sprawa wyglada ?Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 marca 2018, 08:58
4,5 roku starań
Pcos ,Pierwsza Owulacja i Udana! 16tydz. Ciąży !
-
Dzień dobry Dziewczyny !! Nadrobiłam weekendowe wpisy
tez uwazam ze zbyt wczesnie na myslenie o porodzie. Ja na razie skupiam sie na jutrzejszej wizycie, mysle ze jutro gin zbada mnie tez ginekologicznie. Płci w dalszym ciagu nie chcemy znać
fajna taka niewiadoma :p
Mam pytanie z innej beczki, na który miesiac planujecie wakacje ? My z różnych powodów mozemy najwczesniej koncem czerwca i troche się stresuje ze to juz dosc późno będzie...#wegemama#wegerodzinawkomplecie
Synek 💚 31.08.2018r.
Córeczka i Synek 💜💙 7.01.2021 -
nick nieaktualnyRucola wrote:Dzień dobry Dziewczyny !! Nadrobiłam weekendowe wpisy
tez uwazam ze zbyt wczesnie na myslenie o porodzie. Ja na razie skupiam sie na jutrzejszej wizycie, mysle ze jutro gin zbada mnie tez ginekologicznie. Płci w dalszym ciagu nie chcemy znać
fajna taka niewiadoma :p
Mam pytanie z innej beczki, na który miesiac planujecie wakacje ? My z różnych powodów mozemy najwczesniej koncem czerwca i troche się stresuje ze to juz dosc późno będzie...Camilla13 lubi tę wiadomość
-
Ja siusiam często, bo jak mam za długa przerwę to potem mnie boli pecherz i okolice. Za to numer dwa, to jak mi się uda co drugi dzień, to jest dobrze... Kupiłam sobie jakiś błonnik dla kobiet w ciazy, może wypróbuje.
Co do urlopu to planujemy koniec maja, początek czerwca, że względu na zawodowe sprawy też. A później może też gdzieś niedaleko się wybierzemy. Na pewno nie poza Polskę, aż taka odważna nie jestemRucola lubi tę wiadomość
Leon
-
nick nieaktualnyMy jedziemy na swieta Wielkanocne z cala rodzina w gory i jestem taka szczesliwa
chodzic nie bede jakos mocno po gorach ale samo odetchniecie od duzego miasta jest mi po prostu potrzebne. Co do wakacji takich typowych to wybieramy sie z mezem koncowka maja najprawdopodobniej
Rucola lubi tę wiadomość