WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Czasami życie pisze różne scenariusze.
Sprawdź jak zabezpieczyć płodność - swoją i partnera!
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne WRZEŚNIOWE DZIECI 2018
Odpowiedz

WRZEŚNIOWE DZIECI 2018

Oceń ten wątek:
  • Natalia1984 Autorytet

Wysłany: 11 marca 2018, 21:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ciumcioszka wrote:
    Kochane mam pytanie. Wiem ze jeszcze za wczas na takie hmmm irzadzanie ale ci myślicie o wykładzinie dywanowej w pokoiku? Teraz mam panele is sie zastanawiam.by nie kupic wykładziny dywanowej

* Jest miękka
    * Zdecydowanie cieplej niż na panelach czy wykładzinie gumowej
    * Ładnie wygląda

A minusy to pewnie czesto sie bedzie brudzic. Odkurzac mieszkanie tak czy siak bede musiała codziennie poniewaz moja psinka się leni. Mam tylko nadzieje ze dziecko nie będzie uczulane na sierść pieska bo moja psinka nie wytrzymalany oddania czy cos:(
    Nie rób tego. Wyobraź sobie co będzie na tej wykładzinie po kilku latach, mimo odkurzania, ale bez trzepania. Kurz, syf. Ja mam odrazę do takich wykładzin, bo pamiętam z przedszkola te brudne, śmierdzące wykładziny. Podłogę umyjesz, dywan zwiniesz jak będzie trzeba. Też mam psa, kocham ją nad życie. Nie wyobrażam sobie nawet sytuacji, że dziecko będzie uczulone na sierść, nie chcę nawet o tym myśleć :/

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 marca 2018, 22:57

klz9df9hvltz8vcc.png
  • DoveLove Autorytet

Wysłany: 11 marca 2018, 21:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    frezyjciada wrote:
    Jeszcze nie słyszałam żeby kogoś odesłali z czynną akcją porodową, a rodziła tam większość moich znajomych. Zresztą sama się nad nim zastanawiam, mimo, że mam tam ok 80km... Dobre opinie o Madalińskiego jeszcze były
    Ja sie obawiam, ze bedzie jak z pierwszym porodem, ze pojadę przy pierwszych skurczach i bede jeszcze pare dni czekala na prawdziwą akcje porodowa ;)

Ja chodziłam na szkołę rodzenia na Inflacka w Wawie, placilismy chyba 400zl, ale szczerze mówiąc niewiele skorzystalam z tych zajęć. Teraz zastanawiam sie czy w ogóle jej potrzebujemy.

qb3cwn15v37nxio5.png
    klz96iyehfls5pph.png
  • Bizonka Autorytet

Wysłany: 11 marca 2018, 21:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Duzo tych stron po dwoch dniach :)

Ja juz po szkoleniu, super bylo, ale widze, ze nie mam sily na takie rzeczy jeszcze. Wysiedzenie na tylku, jedzenie o okreslonych porach czy siku nie co godzine to duzy wysilek.

Chyba bede chora. Jesli tak, musze isc do lekarza?

31 lat // starania od 2014 // pierwsza ciaza TP-- OM 29.09.2018-- USG 22.09.2018
    w57vdqk3h42q0fr4.png
    m3sxrjjgx23zok21.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 marca 2018, 22:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szkoła rodzenia ? Mi potrzebna przede wszystkim taka nie nawiedzona bez tematów typu „rodzina jako drzewo „
    I „rola ojca „ blabla przegladalam programy i podoba mi sie taka jedna warszawska gdzie jest normalnie 4 spotkania - poród SN, poród cc, pielęgnacja noworodka, połóg etc nie ma pierwszej pomocy ale to zrobię osobno
    Poza tym mało kto wie ze przysługują nam na NFZ kilka spotkań z położna przed porodem
    (Nie tylko po ) jak ktos jest tu z Krakowa to wiele położnych srodowiskowych ma swoje strony internetowe przyjadą wytłumaczą super opcja / w Warszawie jeszcze sie nie rozglądałam

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 marca 2018, 22:32

• nadulek Autorytet

Wysłany: 12 marca 2018, 00:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja po 2 CC jeżeli uda mi się by wszystko zakończyło się ok pewnie będę miała 3 CC. Ale mnie nikt nigdy nie spytał o zdanie a CC za każdym razem było niezbędne dla moich córek a nie mojej czy lekarzy wygody.
    Co do szkoły rodzenia z pierwszą córką nawet nie śmiałam o tym pomyśleć bo 4 miesiące leżałam w łóżku - szyjka skróciła się ostatecznie do 0 a rozwarcie poszło do 3,5 cm najśmieszniejsze że tak mnie przez te miesiące nafaszerował i farmakologią że jak w 32 tc odeszły mi wody to po 5 godzinach na oksytocynę dalej miałam 3,5 cm rozwarcia.
    Ale jak widać u mnie ja nic nie planuje bo widoki na co kolejek raczej kiepskie a życie i tak napisze mi swój scenariusz

20.09.2013[*] 24.12.2013 [*] 09.02.2017[*]
    11.05.2018 Hubert 23 tc [*]
    Nieprawidłowy kariotyp
    Niedoczynność tarczycy, Hashimoto
    hchyrjjgepvdd2o1.png
    Nadia <3 Mia <3
  • jatoszka Autorytet

Wysłany: 12 marca 2018, 03:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja spac nie moge :-( do tego meczy mnie mega zgaga :-(

w5wqrl68v17z1bgh.png
    km5stv73corlpm49.png
    Nasze Aniołki 31.08.2009 [*][*] 30.08.2016 [*]
  • monika_86 Ekspertka

Wysłany: 12 marca 2018, 06:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja chcę zapisać się do szkoły rodzenia przy szpitalu, w którym będę rodzić. Tak doradza mi gin. Nam ten pomysł przypadł do gustu. Jedyny problem taki, że muszę wybierać szpital.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 marca 2018, 06:31

zrz6qtkfujjdexc2.png
  • Bianka* Autorytet

Wysłany: 12 marca 2018, 07:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja przy pierwszej ciąży, korzystałam z internetowej szkoły rodzenia, bo jeszcze dużo pracowałam i funkcjonowałam na dwa kraje ;) A teraz się nie wybieram, będę miała ponownie CC, a dzieckiem już się jednak zająć potrafię :D
    Miłego dnia i powodzenia na wizytach!

w57vkrnt52z8506i.png
    dqprj44j7fvgc606.png
    08.09.2017 [*] 8tc
  • Ithildin Ekspertka

Wysłany: 12 marca 2018, 08:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pojechałam w weekend do szpitala, w którym chcę rodzić podpytać co i jak i zorientować się, w które drzwi trzeba tam w ogóle wejść :) Myślałam, że strasznie wcześnie się wybieram. Zapytałam się pani położnej o to, jak tam jest przy cc z obecnością męża i w ogóle, bo raczej cesarkę będę miała i dowiedziałam się, że przy cc trzeba najpierw iść u nich na konsultację do ginekologa - wpisała mnie na pierwszy wolny termin 18 lipca, także chyba jednak nie wybrałam się strasznie wcześnie, tylko w ostatniej chwili :D

p19ugywljhfa9tgr.png

Aniołek 27.09.2017 - 9 tydzień
  • monika_86 Ekspertka

Wysłany: 12 marca 2018, 08:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ithildin wrote:
    Pojechałam w weekend do szpitala, w którym chcę rodzić podpytać co i jak i zorientować się, w które drzwi trzeba tam w ogóle wejść :) Myślałam, że strasznie wcześnie się wybieram. Zapytałam się pani położnej o to, jak tam jest przy cc z obecnością męża i w ogóle, bo raczej cesarkę będę miała i dowiedziałam się, że przy cc trzeba najpierw iść u nich na konsultację do ginekologa - wpisała mnie na pierwszy wolny termin 18 lipca, także chyba jednak nie wybrałam się strasznie wcześnie, tylko w ostatniej chwili :D
    No nieźle. Widzę, że muszę przyspieszyć konsultacje z alergologiem, żeby dowiedzieć się czy mogę w ogóle myśleć o porodzie sn. Nie sądziłam, że tak wcześnie trzeba o tym myśleć. Dzięki, że o tym napisałaś.

Ithildin lubi tę wiadomość

zrz6qtkfujjdexc2.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 marca 2018, 08:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Boże Wy juz o porodzie. Dla mnie to jakas odległa przyszlosc, o ktorej nawet nie myślę. Ja Wam powiem że od wczoraj mam takie schizy i paranoje z moją szyjka macicy, że masakra. Bylam wczoraj pół dnia na studiach i balam sie że za dlugo stoję i mi sie cos z szyjka stanie. Nie wiem, mialam w zeszłym roku tyle zabiegów rozszerzania, dodatkowo mam sercowata macice, wiec sobie wmawiam że z szyjką tez może być cos nie tak. Ciagle musze sie czyms stresowac i snuc czarne mysli. Powinni mi odciac tą głupią głowę :D

• Amy333 Autorytet

Wysłany: 12 marca 2018, 08:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    o to ja w takim razie rejestruje sie do okulisty, bo tez tak odwlekałam;)

14 cs- suplementacja M- udało się w ostatnim dniu roku!
    2 cykl po sono HSG- polecam każdemu przeczyścić rurki;)
    3i49hdgeac44oma5.png
  • Marzena782 Autorytet

Wysłany: 12 marca 2018, 08:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej wszystkim :) co do porodu , jeszcze o tym nie myśle :) od 20 tyg mam spotkania z Położna ,wspomniała tez o szkole rodzenia wiec może i ja pomyśle na ten temat :)

Dziś wizyta o 14.30 już chce zobaczyć Mojego Maluszka ^^

Mam jeszcze pytanie co ile się Wyprożniacie ? Ja tak 3x dziennie , a szwagierka raz na 3 dni :O i cierpi na zaparcia .
    A jak u was ta sprawa wyglada ?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 marca 2018, 08:58

4,5 roku starań
    Pcos ,Pierwsza Owulacja i Udana! 16tydz. Ciąży !
    w4sqflw12tdr9ahl.png

• KaZetka Koleżanka

Wysłany: 12 marca 2018, 08:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas tez dziś wizyta ❤️
    W brzuchu mi tak burczy ze chyba sąsiedzi słyszą ;)
    U mnie kupka do 1-2 x dziennie siku coś w granicach 3 tysięcy razy na dobę ;D
    Spokojnego początku nowego tygodnia :)

Left_ie, Marzena782, Natalia1984 lubią tę wiadomość

prsif1y.png
  • Marzena782 Autorytet

Wysłany: 12 marca 2018, 09:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hahaha KaZetka u mnie z tymi Siuśkami jest Podobnie :D

KaZetka lubi tę wiadomość

4,5 roku starań
    Pcos ,Pierwsza Owulacja i Udana! 16tydz. Ciąży !
    w4sqflw12tdr9ahl.png

• Natalia1984 Autorytet

Wysłany: 12 marca 2018, 09:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też cierpię na mega zaparcia. Raz dziennie wyproszone i wymęczone. Za to siku... Tak jak u KaZetki :D
    Witamy się w drugim trymestrze <3 :)

Marzena782, KaZetka, monika_86 lubią tę wiadomość

klz9df9hvltz8vcc.png
  • Rucola Autorytet

Wysłany: 12 marca 2018, 09:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry Dziewczyny !! Nadrobiłam weekendowe wpisy :) tez uwazam ze zbyt wczesnie na myslenie o porodzie. Ja na razie skupiam sie na jutrzejszej wizycie, mysle ze jutro gin zbada mnie tez ginekologicznie. Płci w dalszym ciagu nie chcemy znać :) fajna taka niewiadoma :p
    Mam pytanie z innej beczki, na który miesiac planujecie wakacje ? My z różnych powodów mozemy najwczesniej koncem czerwca i troche się stresuje ze to juz dosc późno będzie...

#wegemama#wegerodzinawkomplecie
    Synek 💚 31.08.2018r.
    Córeczka i Synek 💜💙 7.01.2021
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 marca 2018, 09:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rucola wrote:
    Dzień dobry Dziewczyny !! Nadrobiłam weekendowe wpisy :) tez uwazam ze zbyt wczesnie na myslenie o porodzie. Ja na razie skupiam sie na jutrzejszej wizycie, mysle ze jutro gin zbada mnie tez ginekologicznie. Płci w dalszym ciagu nie chcemy znać :) fajna taka niewiadoma :p
    Mam pytanie z innej beczki, na który miesiac planujecie wakacje ? My z różnych powodów mozemy najwczesniej koncem czerwca i troche się stresuje ze to juz dosc późno będzie...
    Na żaden:P nie wyobrazam sobie jakos wyjechac i byc daleko od lekarza. Zreszta boje sie duzej aktywności fizycznej, a dla mnie lezenie na plaży w upale nie jest atrakcją. Więc w tym roku darujemy sobie wyjazdy. A urlop wykorzystamy np. Na urzadzanie pokoiku. II/III trymestr to chyba dobry czas.

Camilla13 lubi tę wiadomość

• Av Autorytet

Wysłany: 12 marca 2018, 09:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja siusiam często, bo jak mam za długa przerwę to potem mnie boli pecherz i okolice. Za to numer dwa, to jak mi się uda co drugi dzień, to jest dobrze... Kupiłam sobie jakiś błonnik dla kobiet w ciazy, może wypróbuje.
    Co do urlopu to planujemy koniec maja, początek czerwca, że względu na zawodowe sprawy też. A później może też gdzieś niedaleko się wybierzemy. Na pewno nie poza Polskę, aż taka odważna nie jestem :)

Rucola lubi tę wiadomość

f2w3ol2adwu1ceje.png
    Leon :)
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 marca 2018, 09:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My jedziemy na swieta Wielkanocne z cala rodzina w gory i jestem taka szczesliwa :) chodzic nie bede jakos mocno po gorach ale samo odetchniecie od duzego miasta jest mi po prostu potrzebne. Co do wakacji takich typowych to wybieramy sie z mezem koncowka maja najprawdopodobniej :)

Rucola lubi tę wiadomość

‹‹ 505 506 507 508 509 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

3 naturalne sposoby na mdłości w ciąży

Mdłości i nudności to jedna z najczęstszych i najbardziej typowych dolegliwości w pierwszych tygodniach ciąży. Czym są one spowodowane i jak sobie pomóc? Poznaj sprawdzone i skuteczne sposoby, jak zmniejszyć mdłości w ciąży.

CZYTAJ WIĘCEJ

Przygotowanie do porodu - o czym warto pamiętać?

Poród to wyjątkowe przeżycie dla każdej kobiety. Czy można się jakoś do niego przygotować? O czym warto pamiętać, kiedy termin porodu zbliża się wielkimi krokami? Kliknij i przeczytaj nasze sprawdzone sposoby! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Ciąża pozamaciczna - czym jest i jakie są objawy ciąży pozamacicznej?

Ciąża pozamaciczna (ektopowa) zdarza się raz na 90-100 przypadków ciąży. Jest to ciąża, która zamiast w macicy rozwija się poza nią. Objawy ciąży pozamacicznej nie są jednoznaczne. Trudno ją czasem rozpoznać, bo na początku objawy są podobne do ciąży o prawidłowym przebiegu. Na późniejszym etapie pojawia się ból podbrzusza, krwawienie oraz brak prawidłowego przyrostu hormonu hCG. 

CZYTAJ WIĘCEJ