WRZEŚNIOWE DZIECI 2018
-
WIADOMOŚĆ
-
monika_86 wrote:Ja bardzo bym chciała jechać na wakacje chociaż na kilka dni np. nad morze, ale na L4 chyba nie można. Wszędzie w necie piszą, że nawet jak ma się chodzić wpisane na druku to poza wizytami u lekarza, na badanich i w aptece powinno się siedzieć w domu. Trochę się boję przez to ruszać z domu
Z tego co wiem nie robia kontroli kobietom w 7,8,9 mies. Wiec wtedy spokojnie mozesz gdzies jechaćale musialabys sie upewnic mi tak mowila kolezanka ktora ma kogos z rodziny pracującego przy tych kontrolach i sama byla na l4 od poczatku a potem juz wrzucila na luz od 7 mies
monika_86 lubi tę wiadomość
17.03.2014 - Staś, 3400, 58cm
05.04.2017 - cp, usuniety lewy jajowod..
06.09.2018 - Ignaś, 3kg, 53cm -
Dzieki Natalia, no wlasnie bije sie ze nie zrobilam wczesniej, bo moj maz mial kalowe przed... Strach i tak zostanie. A nie masz jakichs ukrytych alergii czy czegos, bo ja infekcje lapie expresowo jak zaniedbam scisla diete, i zjem przypadkirm cos czego nie moge.
Deseo, nie wiedzialam, ze mozna brac w pierwszym trym furagin. Mam nadzieje, ze sie wyleczysz szybko z tego. Ja nie znosze inf moczowych, ale teraz nie mam, musze tylko pic i nie moge nic trzymac, bo od razu mam okropny bol, ze sie ruszac nie moge
Dzieki MonikaWiadomość wyedytowana przez autora: 12 marca 2018, 11:19
-
Rucola wrote:No ja planuje wyjazd na l4 jak już będę i nie mam zamiaru sie jakoś tym specjalnie przejmować. jak to powiedziała moja księgowa, będąc na l4 nie musze każdemu otwierać drzwi, bo najzwyczajniej na świecie mogę się źle czuć i nie mieć ochoty na odwiedziny a mąż ma klucz do domu, więc sobie otworzy
monika_86 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyCiemnowlosa wrote:Z tego co wiem nie robia kontroli kobietom w 7,8,9 mies. Wiec wtedy spokojnie mozesz gdzies jechać
ale musialabys sie upewnic mi tak mowila kolezanka ktora ma kogos z rodziny pracującego przy tych kontrolach i sama byla na l4 od poczatku a potem juz wrzucila na luz od 7 mies
Kontrole robią kobietom w ciazy, które mają własną działalność- czy przypadkiem nie pracują będąc na zwolnieniu. Z doświadczenia ludzi wiem, że czesto kontrolowane są osoby zameldowane blisko zusu. Tak jest w moim mieście. Ogólnie kobietom w ciazy nic nie zrobią i nie utrudnia bo na komisje przecież kobiet w ciąży nie wzywa się. -
nick nieaktualnyA nie wiecie ile przed posiewem trzeba odstawic luteine dopochwowa? Bo tez sie od kilku dni nosze z zamiarem zrobienia. Ja t o w ogole mialam dziwnie, bo od kilku lat w cytologiach mi wychodzi grupa II i opis " niespecyficzna infekcja bakteryjna", po czym jak robie posiew to nic w nim nie wychodzi. Ostatnio w sierpniu mialam taką sytuacje jak przed hsg robilam cyto i posiew
-
krasnalowa wrote:No oczywiscie, jesli ktos czuje sie dobrze i bezpiecznie to niech jedzie. Ja wiem, że nie czulabym sie bezpiecznie w obcym miejscu. A wakacje lubie spędzać aktywnie, a w ciąży jednak boje sie dalekich spacerow, tym bardziej że ciagle mam jakies komplikacje, jak nie krwiaki to na razie mam nisko lozysko. Wiec ja wole byc na miejscu#wegemama#wegerodzinawkomplecie
Synek 💚 31.08.2018r.
Córeczka i Synek 💜💙 7.01.2021 -
nick nieaktualnyBizonka wrote:Dzieki Natalia, no wlasnie bije sie ze nie zrobilam wczesniej, bo moj maz mial kalowe przed... Strach i tak zostanie. A nie masz jakichs ukrytych alergii czy czegos, bo ja infekcje lapie expresowo jak zaniedbam scisla diete, i zjem przypadkirm cos czego nie moge.
Deseo, nie wiedzialam, ze mozna brac w pierwszym trym furagin. Mam nadzieje, ze sie wyleczysz szybko z tego. Ja nie znosze inf moczowych, ale teraz nie mam, musze tylko pic i nie moge nic trzymac, bo od razu mam okropny bol, ze sie ruszac nie moge
Dzieki MonikaWiadomość wyedytowana przez autora: 12 marca 2018, 11:27
-
mitaka wrote:Kobiet w ciazy tak nie kontroluja, chyba ze maja wlasna dzialanosc i sa na l4 to wtedy kontrola pewna (przynajmniej jedna).
ale licze, ze ominie mnie ta watpliwa przyjemność. Zresztą wyjeżdżam tylko na 10 dni, mała szansa, ze akurat w te dni mnie dopadna
poza tym na l4 idę dopiero od 7go miesiąca, więc moze już sobie daruja...
Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 marca 2018, 11:27
#wegemama#wegerodzinawkomplecie
Synek 💚 31.08.2018r.
Córeczka i Synek 💜💙 7.01.2021 -
I kupilam rajstopy ciazowr w rosmanie (pisownia specjalnie, z szacunku do niemieckich biznesow w pl) za 15zl, nosze S, ale wzielam L, bo nie lubie jak mnie cos cisnie
frezyjciada lubi tę wiadomość
-
86Monia wrote:Kontrole robią kobietom w ciazy, które mają własną działalność- czy przypadkiem nie pracują będąc na zwolnieniu. Z doświadczenia ludzi wiem, że czesto kontrolowane są osoby zameldowane blisko zusu. Tak jest w moim mieście. Ogólnie kobietom w ciazy nic nie zrobią i nie utrudnia bo na komisje przecież kobiet w ciąży nie wzywa się.
nie wzywa się na komisje? Tak z ciekawości, czyli na ich pismo wystarczy podać powód dlaczego kogoś nie było i tyle i co, dokumenty ciążowe, usg, kartę ciązy skopiować?
A w sumie, jak zastaną w domu, to co właściwie sprawdzają? Kartę ciąży? Zasadność zwolnienia, czy tylko fakt, że jest się w ciąży (ma się kartę)?
Bo nawet jakby była by komisja, to w sumie badać nie badają, to co stwierdzą, że ciąża jest, dokumenty są.
Edit: w sumie to że mam oszczędzający tryb życia, to nigdzie mi w papierach nie jest napisane, to ginekolog ma u siebie w zaleceniach, powód itd, to u niej powinni jak coś sprawdzać dlaczego nie u mnie. Ja siebie nie badałam i zaleceń sobie nie wydawałamWiadomość wyedytowana przez autora: 12 marca 2018, 11:40
-
Deseo wrote:Moja doktorowa napisała: unofuraginum - a w aptece dali mi furaginum , mimo iż mówiłam że w ciąży jestem. No to teraz mi dałyście do myślenia...
Napisałam do dr , zobaczę co mi powie hmmm
Dlateho w ciazy sie daje antybiotyk, furagin tylko mozna w II tr, to jt ta sama substancja. Wiesz lekarze tez mowia, ze nospa jest bezpieczna, a wcalr tak nie jest, dlatego ja kazda rzecz sprawdzam -
nick nieaktualnyUrofuraginum i furaginum to to samo. Ja pamietam, ze w pierwszej ciazy bralam go w pierwszych dniach ciazy, jak jeszcze nie wiedzialam że jestem i potem przezywalam. Bo wlasnie wszedzie pisze żeby nie brac w pierwszym trymestrze. Dlatego w tej ciazy jak mialam pieczenie cewki to tylko preparaty zurawinowe i duzo wody
Deseo lubi tę wiadomość
-
Jeszcze jedno pytanie mam do Was- chcialabym kupic olejek z weledy dla kobiet w ciazy, ale on ma olejki eteryczne i teraz mam zonka czy kupic czy stosowac nadal panthenol i oleje naturalne do ciala??
-
Bizonka wrote:Jeszcze jedno pytanie mam do Was- chcialabym kupic olejek z weledy dla kobiet w ciazy, ale on ma olejki eteryczne i teraz mam zonka czy kupic czy stosowac nadal panthenol i oleje naturalne do ciala??
Jeśli jest to kosmetyk dla kobiet w ciąży, to powinien być bezpieczny.
Leon
-
nick nieaktualnykuwejtonka wrote:Dziewczyny jakie macie skorygowane ryzyko trisomii 21? Przy jakim wyniku trzeba się martwić?
Ja po usg mam 1:4583Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 marca 2018, 11:52
-
kuwejtonka wrote:Dziewczyny jakie macie skorygowane ryzyko trisomii 21? Przy jakim wyniku trzeba się martwić?
Leon