WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Czasami życie pisze różne scenariusze.
Sprawdź jak zabezpieczyć płodność - swoją i partnera!
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne WRZEŚNIOWE DZIECI 2018
Odpowiedz

WRZEŚNIOWE DZIECI 2018

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 marca 2018, 08:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A jesli chcesz brac tylko witaminy ciazowe to tak jak ktos pisal wczesniej- prenatal

• nick nieaktualny

Wysłany: 11 marca 2018, 09:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ciemnowlosa wrote:
    Czujecie rozciaganie sie więzadeł macicy? Odkad wyszedl mi + test, co kilka dni mam taki jednodniowy bol podbrzusza ale tak po bokach idace do pachwin. Bol takiej slabej miesiączki. Jestem ciekawa jak to u Was wyglada bo po tylu tygodniach juz wiem ze to bol zwiazany z rozciaganiem chociaz za nim nie przepadam :D
    Mam podobne odczucia.

• Natalia1984 Autorytet

Wysłany: 11 marca 2018, 10:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ciemnowlosa wrote:
    Czujecie rozciaganie sie więzadeł macicy? Odkad wyszedl mi + test, co kilka dni mam taki jednodniowy bol podbrzusza ale tak po bokach idace do pachwin. Bol takiej slabej miesiączki. Jestem ciekawa jak to u Was wyglada bo po tylu tygodniach juz wiem ze to bol zwiazany z rozciaganiem chociaz za nim nie przepadam :D
    Ja czuję ciągnięcie, pieczenie mięśni brzucha, takie jakby zakwasy.

klz9df9hvltz8vcc.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 marca 2018, 10:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ciemnowlosa wrote:
    Ja tez tak mam co kilka dni. Dzisiaj mi maluch zrobil niezlego psikusa. Przez 2 minuty nie moglam go znalezc na detektorze i prawie na zawal padlam, a on sie zakopal gdzies gleboko :-)

• nick nieaktualny

Wysłany: 11 marca 2018, 11:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zamówiłam detektor, ale bez wyświetlacza. Powiedzcie mi czy łatwo odróżnić tętno dziecka od waszego?

• nick nieaktualny

Wysłany: 11 marca 2018, 11:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    86Monia wrote:
    Zamówiłam detektor, ale bez wyświetlacza. Powiedzcie mi czy łatwo odróżnić tętno dziecka od waszego?
    Zamowilas moze AngelSounds? Do niego mozna pobrac aplikacje na telefon, ktora liczy uderzenia. Jak dla mnie bardzo latwo odroznic bo jest 2 razy szybsze od naszego, wiec nawet nie musze patrzec na wyswietlacz, bo od razu rozpoznaje dzidzie.

86Monia lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 11 marca 2018, 12:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak. Angelsounds.

• nick nieaktualny

Wysłany: 11 marca 2018, 12:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    86Monia wrote:
    Tak. Angelsounds.
    No to do niego mozna pobrac aplikacje. Przynajmniej do tego oryginalnego, od dystrybutora. Nie wiem czy zamowilas taki, czy te z allegro

• Natalia1984 Autorytet

Wysłany: 11 marca 2018, 12:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzisiaj pierwszy raz boli mnie od rana lewy jajnik. Czuję ciągle kłucie. Idziemy na urodziny do szwagra mojego A. Wszystkie sukienki ciasne w brzuchu :( W maju komunia, będę musiała sprawić sobie coś nowego.

klz9df9hvltz8vcc.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 marca 2018, 12:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    krasnalowa wrote:
    No to do niego mozna pobrac aplikacje. Przynajmniej do tego oryginalnego, od dystrybutora. Nie wiem czy zamowilas taki, czy te z allegro

Z allegro. To one się czymś różnią?

• nick nieaktualny

Wysłany: 11 marca 2018, 12:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    86Monia wrote:
    Z allegro. To one się czymś różnią?
    Na allegro jest niestety dużo tanszych podróbek. Nie wiem co Ci sie akurat trafiło. Mi zalezalo żeby miał certyfikat bezpieczeństwa dlatego mimo, ze drozszy to kupilam od oryginalnego dystrybutora. I on jest z aplikacją właśnie.

• Existenz Autorytet

Wysłany: 11 marca 2018, 12:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    86Monia wrote:
    Bardzo latwo. Dziecka jest nardzo szybkie
    . Jak pociag. Nasze wolniejsze..na you tube wstawilam film dla porownania

10.08. Irenka. 3700 i 56
    9m -9kg. 2 zabki.
    13m - 10.300 kg. 6 zabkow 80r
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 marca 2018, 13:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny a boli was pochwa? tak jakby jej boczne ścianki nie wiem kości dookoła niej. Zaczęło się w nocy i nie wiem co myślec...

• Ciemnowlosa Autorytet

Wysłany: 11 marca 2018, 13:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Znacie jakis fajny i latwy przepis na dobra salatke? Syn w sobote ma 4 urodziny i wpadna na torta chrzestni i dziadki wiec chcialabym jeszcze jakas salatke zrobic a szczerze nie jestem w tym dobra :D

17.03.2014 - Staś, 3400, 58cm
    05.04.2017 - cp, usuniety lewy jajowod.. :(
    06.09.2018 - Ignaś, 3kg, 53cm
  • Ciemnowlosa Autorytet

Wysłany: 11 marca 2018, 13:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marrgoo wrote:
    Dziewczyny a boli was pochwa? tak jakby jej boczne ścianki nie wiem kości dookoła niej. Zaczęło się w nocy i nie wiem co myślec...

Mnie wlasnie boli 2 dzien ;) czesto tak mam 2-3 dni potrzyma i przechodzi na kilka dni i potem znow. Chyba taki urok
    Czasem mam takie glupie myśli ze moze jakbym czasem poprzytulala sie z mezem to by tego nie bylo? :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 marca 2018, 13:12

• nick nieaktualny

Wysłany: 11 marca 2018, 13:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To takie uczucie ucisku, rozwierania okropne!

Ja się przytulania teraz boję bo wkręciłam sobie, że mi się szyjka skraca i czekam na wizyte u lekarza :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 marca 2018, 13:13

• Ciemnowlosa Autorytet

Wysłany: 11 marca 2018, 13:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marrgoo wrote:
    To takie uczucie ucisku, rozwierania okropne!

Ja się przytulania teraz boję bo wkręciłam sobie, że mi się szyjka skraca i czekam na wizyte u lekarza :D
    Mam te pobolewania juz od kilku tyg i lekarz nawet w piatek mowil ze szyjka bardzo ladna wiec to raczej taka nasza natura.

Heh ja tylko czekam az moj maz wroci zza granicy na swieta :D

• nick nieaktualny

Wysłany: 11 marca 2018, 13:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mnie od czasu do czasu kluje w pochwie, w szyjce i tez sobie wkrecam że mi sie szyjka skraca, tym bardziej ze nawet nie mialam nigdy mierzonej :-) czekam z utesknieniem na wizyte w czwartek kiedy mi gin ją sprawdzi.

• nick nieaktualny

Wysłany: 11 marca 2018, 13:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Natalia1984 wrote:
    Dzisiaj pierwszy raz boli mnie od rana lewy jajnik. Czuję ciągle kłucie. Idziemy na urodziny do szwagra mojego A. Wszystkie sukienki ciasne w brzuchu :( W maju komunia, będę musiała sprawić sobie coś nowego.
    Ja tez mam komunie w maju i pasuje cos zakupić! Dzisiaj mierzyłam eleganckie spodnie i juz ciasne w brzuszku :(

• natalinka Autorytet

Wysłany: 11 marca 2018, 13:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ciemnowlosa wrote:
    Znacie jakis fajny i latwy przepis na dobra salatke? Syn w sobote ma 4 urodziny i wpadna na torta chrzestni i dziadki wiec chcialabym jeszcze jakas salatke zrobic a szczerze nie jestem w tym dobra :D

U nas najczesciej prezydencka z ananasem, jarzynowa, brokulowa, gyros, grecka czy meksykanska. I jeszcze z tortellini

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 marca 2018, 13:48

201404234670.png

cfc61914ad.png
‹‹ 502 503 504 505 506 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Droga ku rodzicielstwu - inspirująca historia Danuty i Adama

Dla wielu par starających się o potomstwo, droga do rodzicielstwa często bywa pełna wyzwań i niepewności. Jednak dla Adama i Danusi Dzionków ta droga, choć trudna, okazała się pełna nadziei i wreszcie spełnionych marzeń. Ich historia stanowi inspirujący przykład siły i determinacji w staraniach o dziecko, ukazując jednocześnie istotną rolę męskiej części sukcesu w procesie leczenia niepłodności.

CZYTAJ WIĘCEJ

12 najnowszych rekomendacji dla kobiet cierpiących na endometriozę - łagodzenie bólu i wspieranie płodności poprzez dietę

Endometrioza jest jedną z tych chorób, do której należy podchodzić holistycznie. Jednym ze sposobów, który może pomóc w walce z chorobą i przede wszystkim z łagodzeniem objawów choroby jest odpowiednia dieta. Poznaj 12 najważniejszych zasad zdrowego odżywiania dla kobiet, które cierpią na endometriozę.

CZYTAJ WIĘCEJ

Siatki centylowe wzrostu chłopców i dziewczynek - czym są i jak je czytać?

Siatki centylowe to narzędzie, które pomaga monitorować rozwój fizyczny dzieci, takich jak wzrost, waga czy obwód głowy. Są one ważnym wskaźnikiem zdrowia, umożliwiającym ocenę, czy dziecko rozwija się w normie dla swojego wieku i płci. Dzięki siatkom centylowym rodzice i specjaliści mogą wcześnie wykryć potencjalne problemy zdrowotne lub rozwojowe. W artykule wyjaśniamy, jak czytać siatki centylowe i na co zwracać uwagę podczas interpretacji wyników.

CZYTAJ WIĘCEJ