WRZEŚNIOWE DZIECI 2018
-
WIADOMOŚĆ
-
A ja mam z polecenia gin Duphavit(nie wiem czy dobrze napisalam) smialam sie,ze odstawilam Dupka to dalej mam cos w tym samym klimacie fonetycznym;)
-
Rucola wrote:Dziewczyny ja przyjmuję Preanatl classic. Jako jedyny ma składzie cholinę. Co do DHA świadomie z nich rezygnuję z wielu powodów, na korzyść oleju lnianego i orzechów włoskich
Ja dodaję olej lniany do sałatek, świetna sprawa. Orzechy włoskie "wpycha" mi mój mąż. Ja jem że tak powiem na siłę, bo czując ich smak mam jakiś niesmak, prawie odruch wymiotny:/Rucola lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyNie wiecie czy mozna przejsc z progesteronu doustnego na dopochwowy? Bo z checia zamienilabym duphaston na luteine dopochwowa. Mam to i to. A mam wrażenie, że to duphaston jest odpowiedzialny za moje koszmarne samopoczucie i juz mi sie plakac chce jak mam go brac. Wizyte u gina mam w czwartek dopiero. Wiem, że nie powinno sie nic zmieniac bez lekarza ale mam juz kryzys. Czy któraś z Was przechodziła z jednego na drugie?
-
nick nieaktualny
-
Myślicie że jak można pozwolić sobie bez problemu finansowo i wyjdzie ok prenatalne usg i papa to robić jeszcze nifty? Bije się z myślami mąż mnie namawia z jednej strony możemy pozwolić sobie na ten wydatek ale z 2giej trochę mi szkoda pieniędzy wierzę że jest wsyztsko ok i wolałabym na przyjemniejsze rzeczy przeznaczyć. Już sama nie wiem
44dc serduszko bije dzidzia 4mm
24dc beta 18,65, 30dc beta 877,45, 37dc beta 13358, 40 -
nick nieaktualnyNadzieja2018 wrote:Myślicie że jak można pozwolić sobie bez problemu finansowo i wyjdzie ok prenatalne usg i papa to robić jeszcze nifty? Bije się z myślami mąż mnie namawia z jednej strony możemy pozwolić sobie na ten wydatek ale z 2giej trochę mi szkoda pieniędzy wierzę że jest wsyztsko ok i wolałabym na przyjemniejsze rzeczy przeznaczyć. Już sama nie wiem
-
nick nieaktualnyJak ja sie cieszę że nie muszę brać żadnej luteiny ani innych cudów
jak czytam Wasze historie:)))
Postanowiłam jechać z moimi wynikami Usg i Pappa w poniedziałek do Bielanskiego pokazać ordynatorowi i tak musze zrobic jakies kolejne badania krwi juz sie gubię jakies wątrobowe teraz bo cos wyszło lekko ponad normęJesli on powie ze
Amnio nie robimy to olewam temat ostatecznie i cieszę sie ciaza.
17 kwietnia połówkowe ale chce wczesniej iść w jedno super miejsce prywatnie na Usg 4d bo nigdy nie miałam a chce miec taka pamiątkę. Mi robią tylko w 2 d, w szpitalu maja funkcje 4 d ale nie używają bo wiadomo ze to głownie dla naszego funu
-
nick nieaktualnyveritaserum wrote:Ja nie pomoge bo biore i to i to. Nie mozesz do gina zadzwonic swojego ?
-
Ale macie super brzuszki
U mnie tylko ja i mąż coś zauważamy, jestem typową klepsydrą, płaskobrzuchatą, więc teraz wyglądam jakbym po prostu przytyła, już się nie mogę doczekać takiego ciążowego brzuszka.
Co do witamin, biorę prenatal duo, bo nie ma w składzie całej tablicy Mendelejewa, a ja jem dużo warzyw i owoców, wyniki krwi dobre, mój gin poleca też Femibion i Mama DHA. -
Dziewczyny mam Nowy Objaw .
Otóż tam gdzie zazwyczaj lekarz robi mi usg brzuszka tj po lewej Stronie brzuszka
Mam taki dziwny ból . Otóż czuje coś podobnego do bólu „ kolki” jak stoję boli jak leżę na lewym boku tez mnie boli, jak spinam brzuszek tez , uczucie takiego Hmm chwilowego wiercenia i puszcza i tak co chwila
„ zaczęło się jakaś godzinę temu „ ???Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 marca 2018, 20:07
4,5 roku starań
Pcos ,Pierwsza Owulacja i Udana! 16tydz. Ciąży !
-
nick nieaktualny
-
A dziewczyny, które macie mthfr, bierzecie może suplementy z metylowanym kwasem i syntetycznym? Z tego co się orientowałam, wszystkie preparaty mają te dwa rodzaje. czy macie jakiś preparat, który ma tylko metylowaną formę?
Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 marca 2018, 21:59
Magdalena2202 lubi tę wiadomość
Corka - 2018
Syn - 2021 -
Mum2b wrote:A coś z DHA jest nie tak?
więc wybieram, to vo weglug mnie najlepsze. Co do metylowanych form witamin b to w prenatalu są tylko metylowane formy
Mum2b lubi tę wiadomość
#wegemama#wegerodzinawkomplecie
Synek 💚 31.08.2018r.
Córeczka i Synek 💜💙 7.01.2021 -
nick nieaktualnyMum2b wrote:A dziewczyny, które macie mthfr, bierzecie może suplementy z metylowanym kwasem i syntetycznym? Z tego co się orientowałam, wszystkie preparaty mają te dwa rodzaje. czy macie jakiś preparat, który ma tylko metylowaną formę?
Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 marca 2018, 00:07
-
Czujecie rozciaganie sie więzadeł macicy? Odkad wyszedl mi + test, co kilka dni mam taki jednodniowy bol podbrzusza ale tak po bokach idace do pachwin. Bol takiej slabej miesiączki. Jestem ciekawa jak to u Was wyglada bo po tylu tygodniach juz wiem ze to bol zwiazany z rozciaganiem chociaz za nim nie przepadam17.03.2014 - Staś, 3400, 58cm
05.04.2017 - cp, usuniety lewy jajowod..
06.09.2018 - Ignaś, 3kg, 53cm -
krasnalowa wrote:Są preparaty z tylko metylowanym kwasem. Na allegro mozna znalezc ich pelno. Wystarczy wpisac "foliany" i jest dużo do wyboru w roznych cenach. Albo te drozsze renomowanych zagranicznych form albo tańsze nieznanychCorka - 2018
Syn - 2021 -
nick nieaktualnyMum2b wrote:Ale mówisz o takich dla kobiet w ciąży tak? Bo np mam folian Swansona tylko że szukałam właśnie jakichś witamin. A Ty co bierzesz?
-
nick nieaktualny