WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Czasami życie pisze różne scenariusze.
Sprawdź jak zabezpieczyć płodność - swoją i partnera!
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne WRZEŚNIOWE DZIECI 2018
Odpowiedz

WRZEŚNIOWE DZIECI 2018

Oceń ten wątek:
  • Amy333 Autorytet

Wysłany: 10 marca 2018, 16:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja mam z polecenia gin Duphavit(nie wiem czy dobrze napisalam) smialam sie,ze odstawilam Dupka to dalej mam cos w tym samym klimacie fonetycznym;)

14 cs- suplementacja M- udało się w ostatnim dniu roku!
    2 cykl po sono HSG- polecam każdemu przeczyścić rurki;)
    3i49hdgeac44oma5.png
  • lena86 Autorytet

Wysłany: 10 marca 2018, 17:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rucola wrote:
    Dziewczyny ja przyjmuję Preanatl classic. Jako jedyny ma składzie cholinę. Co do DHA świadomie z nich rezygnuję z wielu powodów, na korzyść oleju lnianego i orzechów włoskich :)

Ja dodaję olej lniany do sałatek, świetna sprawa. Orzechy włoskie "wpycha" mi mój mąż. Ja jem że tak powiem na siłę, bo czując ich smak mam jakiś niesmak, prawie odruch wymiotny:/

Rucola lubi tę wiadomość

w4sq43r85k8egy8f.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 marca 2018, 17:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie wiecie czy mozna przejsc z progesteronu doustnego na dopochwowy? Bo z checia zamienilabym duphaston na luteine dopochwowa. Mam to i to. A mam wrażenie, że to duphaston jest odpowiedzialny za moje koszmarne samopoczucie i juz mi sie plakac chce jak mam go brac. Wizyte u gina mam w czwartek dopiero. Wiem, że nie powinno sie nic zmieniac bez lekarza ale mam juz kryzys. Czy któraś z Was przechodziła z jednego na drugie?

• nick nieaktualny

Wysłany: 10 marca 2018, 17:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja nie pomoge bo biore i to i to. Nie mozesz do gina zadzwonic swojego ?

monika_86 lubi tę wiadomość

• Mum2b Autorytet

Wysłany: 10 marca 2018, 17:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rucola wrote:
    Dziewczyny ja przyjmuję Preanatl classic. Jako jedyny ma składzie cholinę. Co do DHA świadomie z nich rezygnuję z wielu powodów, na korzyść oleju lnianego i orzechów włoskich :)
    A coś z DHA jest nie tak?

Corka - 2018
    Syn - 2021
  • Nadzieja2018 Ekspertka

Wysłany: 10 marca 2018, 17:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Myślicie że jak można pozwolić sobie bez problemu finansowo i wyjdzie ok prenatalne usg i papa to robić jeszcze nifty? Bije się z myślami mąż mnie namawia z jednej strony możemy pozwolić sobie na ten wydatek ale z 2giej trochę mi szkoda pieniędzy wierzę że jest wsyztsko ok i wolałabym na przyjemniejsze rzeczy przeznaczyć. Już sama nie wiem

w4squgpj8vhcpzbo.png
    44dc serduszko bije dzidzia 4mm
    24dc beta 18,65, 30dc beta 877,45, 37dc beta 13358, 40
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 marca 2018, 18:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nadzieja2018 wrote:
    Myślicie że jak można pozwolić sobie bez problemu finansowo i wyjdzie ok prenatalne usg i papa to robić jeszcze nifty? Bije się z myślami mąż mnie namawia z jednej strony możemy pozwolić sobie na ten wydatek ale z 2giej trochę mi szkoda pieniędzy wierzę że jest wsyztsko ok i wolałabym na przyjemniejsze rzeczy przeznaczyć. Już sama nie wiem
    Mialam / mam ten sam dylemat. Maz mowi ze mu wystarcza co jest a ja jesli chce to mam zrobic. Sama nie wiem poki co jestem spokojniejsza wiec chyba zrezygnuje.

• nick nieaktualny

Wysłany: 10 marca 2018, 18:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak ja sie cieszę że nie muszę brać żadnej luteiny ani innych cudów ;) jak czytam Wasze historie:)))

Postanowiłam jechać z moimi wynikami Usg i Pappa w poniedziałek do Bielanskiego pokazać ordynatorowi i tak musze zrobic jakies kolejne badania krwi juz sie gubię jakies wątrobowe teraz bo cos wyszło lekko ponad normę :) Jesli on powie ze
    Amnio nie robimy to olewam temat ostatecznie i cieszę sie ciaza.
    17 kwietnia połówkowe ale chce wczesniej iść w jedno super miejsce prywatnie na Usg 4d bo nigdy nie miałam a chce miec taka pamiątkę. Mi robią tylko w 2 d, w szpitalu maja funkcje 4 d ale nie używają bo wiadomo ze to głownie dla naszego funu
    ;)

• nick nieaktualny

Wysłany: 10 marca 2018, 18:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    veritaserum wrote:
    Ja nie pomoge bo biore i to i to. Nie mozesz do gina zadzwonic swojego ?
    No wlasnie nie bardzo. W poprzedniej ciąży inny ginekolog bez problemu pozwalal mi przechodzic z jednego na drugie. Najpierw brałam duohaston, ale mialam mdlosci, wiec przeszlam na luteine dopochwowa, ale mnie podrazniala i musialam wrocic do duphastonu. Teraz o dziwo mnie luteina na razie nie podrażnia. Ale nie pamietam jak z dawkami. Jak te doustne przekladaja sie na dopochwowe.

• OctAngel Ekspertka

Wysłany: 10 marca 2018, 18:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale macie super brzuszki :) U mnie tylko ja i mąż coś zauważamy, jestem typową klepsydrą, płaskobrzuchatą, więc teraz wyglądam jakbym po prostu przytyła, już się nie mogę doczekać takiego ciążowego brzuszka.

Co do witamin, biorę prenatal duo, bo nie ma w składzie całej tablicy Mendelejewa, a ja jem dużo warzyw i owoców, wyniki krwi dobre, mój gin poleca też Femibion i Mama DHA.

3jvzwn15td2p4lbx.png
  • Marzena782 Autorytet

Wysłany: 10 marca 2018, 20:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny mam Nowy Objaw .
    Otóż tam gdzie zazwyczaj lekarz robi mi usg brzuszka tj po lewej Stronie brzuszka
    Mam taki dziwny ból . Otóż czuje coś podobnego do bólu „ kolki” jak stoję boli jak leżę na lewym boku tez mnie boli, jak spinam brzuszek tez , uczucie takiego Hmm chwilowego wiercenia i puszcza i tak co chwila
    „ zaczęło się jakaś godzinę temu „ ???

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 marca 2018, 20:07

4,5 roku starań
    Pcos ,Pierwsza Owulacja i Udana! 16tydz. Ciąży !
    w4sqflw12tdr9ahl.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 10 marca 2018, 21:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja czasami mam podobnie tylko to takie kłucie, drapanie w miejscu gdzie zawsze słyszę serduszko na detektorze

• Mum2b Autorytet

Wysłany: 10 marca 2018, 21:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A dziewczyny, które macie mthfr, bierzecie może suplementy z metylowanym kwasem i syntetycznym? Z tego co się orientowałam, wszystkie preparaty mają te dwa rodzaje. czy macie jakiś preparat, który ma tylko metylowaną formę?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 marca 2018, 21:59

Magdalena2202 lubi tę wiadomość

Corka - 2018
    Syn - 2021
  • Rucola Autorytet

Wysłany: 10 marca 2018, 22:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mum2b wrote:
    A coś z DHA jest nie tak?
    Głownym powodem jest to, ze DHA jest pozyskiwane z ryb, których ja nie jadam a po drugie najlepszym zbadanym dawcą omega3 jest olej lniany :) więc wybieram, to vo weglug mnie najlepsze. Co do metylowanych form witamin b to w prenatalu są tylko metylowane formy :)

Mum2b lubi tę wiadomość

#wegemama#wegerodzinawkomplecie
    Synek 💚 31.08.2018r.
    Córeczka i Synek 💜💙 7.01.2021
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 marca 2018, 23:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mum2b wrote:
    A dziewczyny, które macie mthfr, bierzecie może suplementy z metylowanym kwasem i syntetycznym? Z tego co się orientowałam, wszystkie preparaty mają te dwa rodzaje. czy macie jakiś preparat, który ma tylko metylowaną formę?
    Są preparaty z tylko metylowanym kwasem. Na allegro mozna znalezc ich pelno. Wystarczy wpisac "foliany" i jest dużo do wyboru w roznych cenach. Albo te drozsze renomowanych zagranicznych form albo tańsze nieznanych

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 marca 2018, 00:07

• linka220 Autorytet

Wysłany: 11 marca 2018, 04:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hejka, czy któraś z Was miała już robione prenatalne w Premedicare w Poznaniu??

hchy3e3km5dqv62g.png
    relganlipvgw9clp.png
  • Ciemnowlosa Autorytet

Wysłany: 11 marca 2018, 06:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czujecie rozciaganie sie więzadeł macicy? Odkad wyszedl mi + test, co kilka dni mam taki jednodniowy bol podbrzusza ale tak po bokach idace do pachwin. Bol takiej slabej miesiączki. Jestem ciekawa jak to u Was wyglada bo po tylu tygodniach juz wiem ze to bol zwiazany z rozciaganiem chociaz za nim nie przepadam :D

17.03.2014 - Staś, 3400, 58cm
    05.04.2017 - cp, usuniety lewy jajowod.. :(
    06.09.2018 - Ignaś, 3kg, 53cm
  • Mum2b Autorytet

Wysłany: 11 marca 2018, 08:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    krasnalowa wrote:
    Są preparaty z tylko metylowanym kwasem. Na allegro mozna znalezc ich pelno. Wystarczy wpisac "foliany" i jest dużo do wyboru w roznych cenach. Albo te drozsze renomowanych zagranicznych form albo tańsze nieznanych
    Ale mówisz o takich dla kobiet w ciąży tak? Bo np mam folian Swansona tylko że szukałam właśnie jakichś witamin. A Ty co bierzesz?

Corka - 2018
    Syn - 2021
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 marca 2018, 08:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mum2b wrote:
    Ale mówisz o takich dla kobiet w ciąży tak? Bo np mam folian Swansona tylko że szukałam właśnie jakichś witamin. A Ty co bierzesz?
    Ja biorę osobno witaminy ciazowe i osobno metylowany kwas foliowy i metylowana witamine b12. Na poczatku ciazy trzeba przy mthfr brac bardzo duze dawki folianow, a w witaminach ciazowych takich duzych nie ma. Teraz juz schodze z dawki, bo kwas foliowy nie jest juz tak wazny.

• nick nieaktualny

Wysłany: 11 marca 2018, 08:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    http://allegro.pl/ShowItem2.php?item=6840587367 teraz akurat mialam ten

‹‹ 501 502 503 504 505 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

12 najnowszych rekomendacji dla kobiet cierpiących na endometriozę - łagodzenie bólu i wspieranie płodności poprzez dietę

Endometrioza jest jedną z tych chorób, do której należy podchodzić holistycznie. Jednym ze sposobów, który może pomóc w walce z chorobą i przede wszystkim z łagodzeniem objawów choroby jest odpowiednia dieta. Poznaj 12 najważniejszych zasad zdrowego odżywiania dla kobiet, które cierpią na endometriozę.

CZYTAJ WIĘCEJ

Niechęć do seksu - czy to możliwe? Co zrobić, by staranie się o maluszka znów było przyjemnością?

Znasz ten stan, kiedy od miesięcy lub lat staracie się o wymarzonego potomka? Wasze życie biegnie tak naprawdę od pierwszego dnia cyklu do owulacji, od owulacji do testu ciążowego, od wizyty w laboratorium do wizyty u lekarza - często kolejnego z kolei? Czas biegnie nieubłaganie, a starania nie przynoszą skutku. Mimo chęci coraz częściej pojawia się blokada i niechęć do współżycia. Skąd się to bierze i jak temu zaradzić? Co zrobić, by seks cieszył jak dawniej?

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak pielęgnować skórę podczas ciąży?

W czasie ciąży skóra wymaga specjalnego traktowania - wystarczy poświęcić kilka minut dziennie, aby zadbać o jej dobrą kondycję i sprawić, by była bardziej elastyczna. Może to być bardzo pomocne w zminimalizowaniu ryzyka powstania rozstępów. Sprawdź, jak pielęgnować skórę podczas ciąży. 

CZYTAJ WIĘCEJ