WRZEŚNIOWE DZIECI 2018
-
WIADOMOŚĆ
-
Av wrote:Mój dzisiejszy ciążowy brzuszek, już po śniadanku
https://zapodaj.net/images/eeffa25def4de.jpg
Zdjęcie męża, bo nie mam niestety żadnego lustra w domu, w którym mogłabym sama się sfotografować
Jedyny taki czas w życiu kobiety, kiedy cieszy się z rosnącego obwodu brzuszka:)) Wspaniale wyglądasz Av:)Av, monika_86 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyAv wrote:Mój dzisiejszy ciążowy brzuszek, już po śniadanku
https://zapodaj.net/images/eeffa25def4de.jpg
Zdjęcie męża, bo nie mam niestety żadnego lustra w domu, w którym mogłabym sama się sfotografować)))
Av, OctAngel, JustynaG lubią tę wiadomość
-
Dziękuję Wam :* Biorąc pod uwagę, że do następnego USG rosnący brzuszek jest jedynym wyznacznikiem rozwoju maleństwa, to każdy centymetr mnie cieszy
BTW, przymierzyłam dziś spodnie, które przyszły z Zalando. Zamówiłam je w końcu w moim standardowym rozmiarze - jedna para to kompletna porażka, musiałabym mieć w biodrach chyba z 20cm więcej, żeby pasowałyA dwie pary pasują idealnie, szczerze mówiąc lepiej, niż normalne spodnie, które mi zawsze mocno odstawały w pasie. Jestem bardzo zadowolona. Natomiast biustonosz oczywiście beznadziejny. Muszę szukać w sklepach stacjonarnych.
Deseo, Vlinder lubią tę wiadomość
Leon
-
Av- ja też miałam zamówić w H&M biustonosz, ale chyba jednak przejadę się stacjonarnie do jakiegoś porządnego sklepu. Bo biust już kompletnie żyje swoim życiem i pragnie nowego domku
Paulka- śliczny brzuszekJa nie wiem kiedy się odważę, że Wam swój pokazać
-
nick nieaktualnyW ciąży z synem brałam pregne ale odstawilam dość szybko, bo mi kardilog powiedziała, że nie muszę tak brać, że lepiej brać to czego jest niedobr, więc brałam Końskie dawki magnezu i potasu. No i witaminę D od jesieni. A teraz kwas foliowy i pregne w I trymestrze, a teraz już nic oprócz dupka i luteiny(na szczęście już schodzę z dawki i zostało mi brania na jakieś dwa tygodnie max i dowidzenia), no i wit D obowiązkowo.
Czy któraś z Was się orientuje czy można w ciąży wcinać ostropest? -
nick nieaktualnyfrezyjciada wrote:W ciąży z synem brałam pregne ale odstawilam dość szybko, bo mi kardilog powiedziała, że nie muszę tak brać, że lepiej brać to czego jest niedobr, więc brałam Końskie dawki magnezu i potasu. No i witaminę D od jesieni. A teraz kwas foliowy i pregne w I trymestrze, a teraz już nic oprócz dupka i luteiny(na szczęście już schodzę z dawki i zostało mi brania na jakieś dwa tygodnie max i dowidzenia), no i wit D obowiązkowo.
Czy któraś z Was się orientuje czy można w ciąży wcinać ostropest?
Jako że ja mam problemy z wątroba interesowałam się tematem ostropestu. Wyczytałam że nie bardzo niestety. Ale ja przemycam olej z ostropestu do surówek. -
nick nieaktualny86Monia wrote:Jako że ja mam problemy z wątroba interesowałam się tematem ostropestu. Wyczytałam że nie bardzo niestety. Ale ja przemycam olej z ostropestu do surówek.
zakupiłam sobie z nadzieją, że podrasuje trochę tą wątrobę(boję się powtórki z rozrywki=cholestaza) i miałam zapytać mojego dietetyka, ale jest gdzieś za granicą na wczasach aktualnie
-
asese wrote:Ja robię tak: zjadam b. wcześnie śniadanie, wkładam 2tab.luteiny pod język i idę dalej spać. To samo wieczorem, przyjmuję ją bezpośrednio przed zaśnięciem. To pozwala ograniczyć w dużym stopniu odczuwanie tego paskudztwa. Najgorzej jest z tą dawką w środku dnia, tą już celebruję w pełni świadomie;D Najważniejsze, żebyś przed przyjęciem zjadła cokolwiek, bo inaczej mdłości, ból brzucha, a nawet wymioty masz murowane. Ja raz zażyłam bez śniadanka i tak to się skończyło, nigdy przedtem ani potem żadnych mdłości itp.nie odczuwałam, więc to na pewno przez to.17.03.2014 - Staś, 3400, 58cm
05.04.2017 - cp, usuniety lewy jajowod..
06.09.2018 - Ignaś, 3kg, 53cm -
Melduję się po wizycie. To było moje 2. USG prenatalne tym razem u mojej prowadzącej. Dziecko jest 1. Dzień starsze i chyba dziewczynka. Dowiedzialam się więcej niż na wcześniejszym i mam więcej informacji na wydruku. Jestem spokojna i zadowolona że z Bobo wszystko ok i z moją szyjką również. Kolejna wizyta 5.04
frezyjciada, Herbata, Kadża, Antonina38, Av, Asiek1214, monika_86, Deseo, natalinka, Vlinder, nadulek, Bianka*, Mum2b, promyczek 39, Paulla89, JustynaG lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyPiękne te wasze brzuszki :*
Podczytuje was non stop ale udzielać się regularnie niestety nie jestem w stanie ....ja już jajko znoszę przed poniedziałkową wizytą zwłaszcza że w badaniu moczu wyszły liczne bakterie i obecne leukocyty.... obecnie czekam na wynik posiewu moczu, aczkolwiek jako tako nic mnie nie piecze nie swędzi więc objawów infekcji brak ...non stop czuję też jakieś kłucia zwłaszcza po prawej stronie i potworny ból kości ogonowej ...pozostałe objawy ustały z czego w sumie się cieszę zwłaszcza z braku nudności ....powolutku wracam też do mięska
....Miłego weekendu wszystkim :*
-
Ja nie biorę zadnych witamin. Obowiązkowo kwas foliowy i po ostatnim chorobsku wita C (ekstrakt z aceroli i jagód jakiś tam) i dwa razy w tygodniu na noc wszyscy tzn ja i moi Panowie przyjmujemy probiotyk.
Jadam dużo warzyw surowych i owoce czasem. Lubię koktajle zielone i siemię lniane to moja miłość. Zaprzyjaźniona jestem tez z olejem lnianym. Jak tylko na dobre minie mi ten uporczywy głód (dziś np obudził mnie o 00.30) to wracam do zywienia bezglutenowego i bezmięsnego. Uwielbiam awokado ale ostatnimi tygodniami coś mi nie podchodzi. I kiszonki moje ukochane tez mi nie pasują. Czekam na drugi trymestr jak na Mikołaja
Vlinder, Rucola lubią tę wiadomość
-
Nadulek, wierzę mocno że z Tobą i Twoim dzidziusiem będzie wszystko w porządku. Trzymam kciuki mocno zaciśnięte!
Czekam na moment, kiedy już spokojniejsza będę mogła kupić nowe spodnie i biustonosz. Póki co gnieżdżę się w starych. Ale wiosna przyszła i od razu człowiek się lepiej czuje. -
nick nieaktualnyCiemnowlosa wrote:Ja tak jeszcze z ta luteina no to dla mnie nowosc. Czy tez sie tak zle po niej czujecie? To dopiero 2 za mna a ja czuje sie strasznie
-
nick nieaktualnyJa sie tez dzisiaj czuje tak okropnie, że dawno sie tak nie czulam. Musialam iść na jedne zajecia na studia, 3 razy wychodzilam z sali bo bylo mi duszno, czuje sie slaba jakbym miala mdlec i ciągle mi niedobrze. Nie chce juz brac tego głupiego duphastonu, ale gin powiedzial ze do 19 tygodnia ;-(
-
asese wrote:Ja bardzo polecam Pregnę Plus, nigdy nie miałam tak dobrej morfologii, jak po suplementacji tym specyfikiem. Teraz dokupię jeszcze do tego Pregnal DHA, nie mylić z Pregna DHA;) Nie przejmuj się, ja też jestem podatna na sugestie farmaceutów dopóki nie mam czegoś sprawdzonego, jak zużyjesz Vitaminer, to możesz wypróbować Pregne, albo kupić już teraz i brać zamiennie co drugi dzień
-
Dziewczyny ja przyjmuję Preanatl classic. Jako jedyny ma składzie cholinę. Co do DHA świadomie z nich rezygnuję z wielu powodów, na korzyść oleju lnianego i orzechów włoskich#wegemama#wegerodzinawkomplecie
Synek 💚 31.08.2018r.
Córeczka i Synek 💜💙 7.01.2021