WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Czasami życie pisze różne scenariusze.
Sprawdź jak zabezpieczyć płodność - swoją i partnera!
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne WRZEŚNIOWE DZIECI 2018
Odpowiedz

WRZEŚNIOWE DZIECI 2018

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 marca 2018, 07:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ciemnowlosa wrote:
    Podziwiam dziewczyny ktore biora ta luteine pod jezyk. Dla mnie to jakis dramat siedziec godzine z ta tabletka :/ czuje sie jakby mi przez jej smak mdlosci wracaly
    A dopochwowej nie mozesz brac ? Jesli gdzies pisalas to przepraszam , nie doczytalam ;)

• MiSia :) Autorytet

Wysłany: 10 marca 2018, 07:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nadulek ja rowniez wierzę ze wszystko bedzie dobrze , zaslugujecie na to! Do konca musisz wierzyc i Ty. Jestes bardzo dzielna kobieta!

hchygov3n960krj6.png
    f2wl2n0adjltluvt.png
    Mikołaj <3
    Przyszedł na świat 16.02.2016r. o godzinie 18:35 przez cc.
    3580 g , 56 cm :-)
  • matkapatka Przyjaciółka

Wysłany: 10 marca 2018, 08:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nadulek ;* Twoj córka powiedziała coś pięknego aż się wzruszyłam. Zdaję sobie sprawę, że jest Ci mega ciężko ale wierzę tak jak dziewczyny że będzie wszystko dobrze. Ty też uwierz ;*

nadulek lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 10 marca 2018, 08:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anuś_ku wrote:
    Czesc dziewczyny :-) czytam Was od pewnego czasu ale dopiero teraz odwazylam sie napisac. Wczoraj bylismy na usg genetycznym, lekarz bardzo mily i kompetentny, sprawdzilam mial certyfikat, zrobil mi usg, sprawdzil wszystkie parametry, bardzo spokojnie tlumaczyl pokolei co strawdzs i czy jest prawidlowe. Z kazda minuta mnie uspokajal. Na koniec zrobil ocene ryzyka wad wg usg i wyszla niska. Rozmawialismy tez na tamat testu podwojnego i powiedzial ze jezeli usg jest dobre i ryzyko wad wyszlo niskie to nie mak co robic testu aby sie stresowac. Gdyby cos w usg bylo nie tak to by odrazu skierowal nas na dodatkowe testy. Jeszcze maz z nim rozmawial na temat tych testow ja sie jakos wylaczylam myslalm o naszej fasolce.
    Wieczorem rozmawialismy ze znajomymi i jak sie dowiedzieli ze nie robilam testu podwojnego to az nas zlinczowali, powiem Wam szczeze ze cala noc myslalm i plakalam, maz mi powiedzial, ze powinnam zaufac lekarzowi z certyfikatem ktory sie na tym zna niz znajomym ktory fakt juz to przeszli ale uwazaja sie za najmadrzejszych w kazdej dziedzinie.
    Przepraszam ze tak chaotycznie ale siedzi to we mnie cala noc.
    Jesli sledzisz nasz watek, to pewnie zauwazylas ze wiekszosc test podwojny robila. Jest to juz niejako standard, a pewnie za kilka lat bedzie to obowiazek. Ja osobiscie go nie robilam, wychodzac z zalozenia ze jak na USG bedzie zle to zrobie. Czy zaluje ? Nie wiem chyba nie , bo czuje ze jeszcze wiekszy metlik mialabym w glowie. Trzeba po prostu pamietac ze zawwsze jest ryzyko ze dziecko na USG wyglada prawidlowo a ma np ZD. Nie rozumiem tylko co Ci da plakanie cala noc ? Ze testu Pappa nie zrobilas?no prosze Cie badz powazna...

• CzterolistnaKoniczyna Autorytet

Wysłany: 10 marca 2018, 08:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny,

Nadulek, bardzo trzymam za Ciebie kciuki. Wierzę, że te trudności i cierpienia będą wam wynagrodzone i wszystko skończy się dobrze.

Anuś_ku - witaj :)

U nas wszystko ok. Byliśmy wczoraj na prenatalnych + Pappa. Wszystkie pomiary, wyniki prawidłowe, ryzyka niskie (wpisane do tabelki). Cudownie było zobaczyć malucha :) Niesamowicie urusł - ma już 6 cm. Według wcześniejszego usg był to 11+6, a według wczorajszego usg już 12+4..

veritaserum, natalinka, monika_86, Paulla89, MiSia :), Vlinder, Deseo, Antonina38, Bianka* lubią tę wiadomość

4a013c5b60.png
    V Leiden hetero (trombofilia wrodzona), KiR AA (accofil)
    Aniołek 02.2020 8tc.
    Aniołek 10.2020 15tc.
    CB 05.2021
    Synek 9.2018 ❤🍀
    Ja: potwierdzony PCOS, niedoczynność tarczycy
    12.2017 laparo-histero ->ok; kauteryzacja
    M: obniżona koncentracja, HBA-ok, Fragmentacja-ok
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 marca 2018, 08:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Poza tym jesli ma Cie to w jakikolwiek sposob uspokoic to mozesz jeszcze dorobic Pappe...nic straconego.

• KaZetka Koleżanka

Wysłany: 10 marca 2018, 08:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry :)
    Gratuluję udanych wizyt i zdjęć Maluszków :)
    Po wczorajszej całodniowej migrenie która przeleżałam w łóżku ze względu na częste zawroty głowy dziś zamierzam wstać i pożyć. Tęsknie za zwyczajnym życiem, za siłą i energią.
    U mnie słońce i Wam tez słońca życzę :)

prsif1y.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 marca 2018, 08:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    veritaserum wrote:
    Jesli sledzisz nasz watek, to pewnie zauwazylas ze wiekszosc test podwojny robila. Jest to juz niejako standard, a pewnie za kilka lat bedzie to obowiazek. Ja osobiscie go nie robilam, wychodzac z zalozenia ze jak na USG bedzie zle to zrobie. Czy zaluje ? Nie wiem chyba nie , bo czuje ze jeszcze wiekszy metlik mialabym w glowie. Trzeba po prostu pamietac ze zawwsze jest ryzyko ze dziecko na USG wyglada prawidlowo a ma np ZD. Nie rozumiem tylko co Ci da plakanie cala noc ? Ze testu Pappa nie zrobilas?no prosze Cie badz powazna...
    Dokladnie. Trzeba miec wlasne zdanie i wiedzę, poczytac na temat badan lub porozmawiac z zaufanym lekarzem. A nie plakac całą noc, bo znajomi cos powiedzieli. Ja tez Pappa nie robilam i nie płacze z tego powodu,mimo że większość osób tutaj go robila. Dla mnie to badanie wychodzi "źle" w zbyt wielu przypadkach i tylko prowadzi do nerwow, ktorych wole sobie oszczedac

• Natalia1984 Autorytet

Wysłany: 10 marca 2018, 08:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    frezyjciada wrote:
    Ono jest dość "twarde" możesz sobie wymieszać z olejem ze słodkich migdałów, to będzie miększe i ten zapach trochę się zmieni
    Oj wtedy będzie jeszcze bardziej tłuste, olejek z migdałów stosuję oddzielnie, ma też zapach, gdy nałożyłam go na twarz to trochę piekły mnie oczy więc niczym nie będę już doprawiać masła bo ani twarz, ani oczy nie szczypały po nim.
    Anuś, ja też zrobiłam samo USG. Zarówno mój prowadzący gin, jak ten u którego wykonywałam badanie nie widział potrzeby robienia pappy. Ja jestem spokojna, a i 200 zł zostało w kieszeni.

klz9df9hvltz8vcc.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 marca 2018, 08:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    CzterolistnaKoniczyna wrote:
    Hej dziewczyny,

Nadulek, bardzo trzymam za Ciebie kciuki. Wierzę, że te trudności i cierpienia będą wam wynagrodzone i wszystko skończy się dobrze.

Anuś_ku - witaj :)

U nas wszystko ok. Byliśmy wczoraj na prenatalnych + Pappa. Wszystkie pomiary, wyniki prawidłowe, ryzyka niskie (wpisane do tabelki). Cudownie było zobaczyć malucha :) Niesamowicie urusł - ma już 6 cm. Według wcześniejszego usg był to 11+6, a według wczorajszego usg już 12+4..
    Kurcze jakies te wasze dzieci takie duże :D zaczynam sie martwic. Moj niby rosnie zgodnie z planem i zawsze jest zgodny z terminem OM, ale u Was prawie zawsze wyprzedzają.

• CzterolistnaKoniczyna Autorytet

Wysłany: 10 marca 2018, 09:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Krasnalova, u mnie na ostatnim usg 2 tygodnie temu dzidziuś był mniejszy o 1 dzień niż powinien. Stresowałam się wtedy trochę. Teraz już to olewam bo pewnie co lekarz i sprzęt to inny pomiar :) Poza tym dziecko nie rośnie cały czas tak samo.

Teraz mam dylemat co do suplementów. Nie wiem które wybrać. Zastanawiam się nad:
    1. Pregna Plus + osobno Pregna DHA
    2. Femibion Natal 2

Obecnie biorę femibion natal 1. No i tak się waham.. trochę mnie przeraża bardzo obszerny skład femibionu 2, ale chyba ku niemu się skłonię. Dziewczyny, doradzicie coś? :) Może coś innego?
    Wiem, że temat supli się już przewija co jakiś czas, więc z góry przepraszam za maglowanie tego raz jeszcze ;)

4a013c5b60.png
    V Leiden hetero (trombofilia wrodzona), KiR AA (accofil)
    Aniołek 02.2020 8tc.
    Aniołek 10.2020 15tc.
    CB 05.2021
    Synek 9.2018 ❤🍀
    Ja: potwierdzony PCOS, niedoczynność tarczycy
    12.2017 laparo-histero ->ok; kauteryzacja
    M: obniżona koncentracja, HBA-ok, Fragmentacja-ok
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 marca 2018, 09:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    krasnalowa wrote:
    Kurcze jakies te wasze dzieci takie duże :D zaczynam sie martwic. Moj niby rosnie zgodnie z planem i zawsze jest zgodny z terminem OM, ale u Was prawie zawsze wyprzedzają.
    Kurcze krasnalowa Ty sie martwisz WSZYSTKIM. Myslalam ze ja jestem najwieksza panikara na watku i nie myslalam ze ktos mnie przeskoczy a jednak :D
    Wyluzuj kochana troche naprawde :) na pewno wyjdzie to z pozytkiem dla Ciebie :)

Nat@la, Wesoła89, JustynaG lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 10 marca 2018, 09:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    veritaserum wrote:
    Kurcze krasnalowa Ty sie martwisz WSZYSTKIM. Myslalam ze ja jestem najwieksza panikara na watku i nie myslalam ze ktos mnie przeskoczy a jednak :D
    Wyluzuj kochana troche naprawde :) na pewno wyjdzie to z pozytkiem dla Ciebie :)
    No oczywiscie, że sie martwię. W koncu to moj wymarzony dzidzius, o ktorego sie tak dlugo staralam. Więc jak dla mnie wyluzowanie nie wchodziw grę :-)

Rucola, monika_86 lubią tę wiadomość

• monika_86 Ekspertka

Wysłany: 10 marca 2018, 09:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anuś_ku co do tego testu pappa to ja byłam zdecydowana aby nie robić.
    Jednak ostatecznie zrobiłam dwa dni po usg.
    Trochę stresu miałam jak dostałam suche wyniki i nie wiedziałam jak je rozumieć, ale z perspektywy czasu nie żałuję.
    Tak bym się ciągle zastanawiała co by było gdybym zrobiła.
    Przekonał mnie fakt, że np. w Niemczech jest to badanie obowiązkowe.

To musi być Twoja świadoma decyzja.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 marca 2018, 09:42

zrz6qtkfujjdexc2.png
  • monika_86 Ekspertka

Wysłany: 10 marca 2018, 09:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    veritaserum wrote:

A ja myślałam, że ja :-)

zrz6qtkfujjdexc2.png
  • Natalia1984 Autorytet

Wysłany: 10 marca 2018, 09:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Krasnalova, u mnie na ostatnim usg 2 tygodnie temu dzidziuś był mniejszy o 1 dzień niż powinien. Stresowałam się wtedy trochę. Teraz już to olewam bo pewnie co lekarz i sprzęt to inny pomiar :) Poza tym dziecko nie rośnie cały czas tak samo.

Teraz mam dylemat co do suplementów. Nie wiem które wybrać. Zastanawiam się nad:
    2. Femibion Natal 2

Obecnie biorę femibion natal 1. No i tak się waham.. trochę mnie przeraża bardzo obszerny skład femibionu 2, ale chyba ku niemu się skłonię. Dziewczyny, doradzicie coś? :) Może coś innego?
    Wiem, że temat supli się już przewija co jakiś czas, więc z góry przepraszam za maglowanie tego raz jeszcze ;)
    No i ja właśnie mam dylemat. Kwasy DHA biorę od początku ciąży + kwas foliowy. Teraz kupiłam witaminy Vitaminer Pregna, poleciła mi je babka w aptece, nie wiem czy to był dobry wybór. Chciałam Pregnę Plus, czasem jestem taka mało asertywna, wkurza mnie to :P

klz9df9hvltz8vcc.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 marca 2018, 09:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja biorę Prenatal duo...dziewczynki macie czasem taki dyskomfort w pachwinach coś jak uciskanie?

• monika_86 Ekspertka

Wysłany: 10 marca 2018, 09:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    86Monia wrote:
    Ja biorę Prenatal duo...dziewczynki macie czasem taki dyskomfort w pachwinach coś jak uciskanie?

Oj tak, z czwartku na piątek spać nie mogłam przez to :-( Tyle, że u mnie to takie kłucie.

zrz6qtkfujjdexc2.png
  • lena86 Autorytet

Wysłany: 10 marca 2018, 09:25

Cytuj  /     /  Zgłoś

2. Femibion Natal 2

Ja zażywam od początku ciąży właśnie Pregna Plus (1x) i Pregna DHA (2x dziennie) i raczej nie zamierzam zmieniać. Raczej wszystkie te suplementy mają podobne składy, różnią się cenowo (w Krakowie w DOZ Pregna DHA 29 zł, Pregna Plus 33 zł za 30 kapsułek) - oprócz tego nic nie zażywam, więc w sumie nie jest to dla mnie aż taki duży koszt, jak trzeba to trzeba:) zdrowie maluszka i nasze jest najważniejsze a wiadomo, że na zdrowiu nie warto oszczędzać

w4sq43r85k8egy8f.png
  • asese Autorytet

Wysłany: 10 marca 2018, 09:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ciemnowlosa wrote:
    Podziwiam dziewczyny ktore biora ta luteine pod jezyk. Dla mnie to jakis dramat siedziec godzine z ta tabletka :/ czuje sie jakby mi przez jej smak mdlosci wracaly

Ja robię tak: zjadam b. wcześnie śniadanie, wkładam 2tab.luteiny pod język i idę dalej spać. To samo wieczorem, przyjmuję ją bezpośrednio przed zaśnięciem. To pozwala ograniczyć w dużym stopniu odczuwanie tego paskudztwa. Najgorzej jest z tą dawką w środku dnia, tą już celebruję w pełni świadomie;D Najważniejsze, żebyś przed przyjęciem zjadła cokolwiek, bo inaczej mdłości, ból brzucha, a nawet wymioty masz murowane. Ja raz zażyłam bez śniadanka i tak to się skończyło, nigdy przedtem ani potem żadnych mdłości itp.nie odczuwałam, więc to na pewno przez to.

rg50flw1ig1o65jx.png
‹‹ 498 499 500 501 502 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Ranking TOP produktów zwiększających szanse na zajście w ciążę

Wybrane produkty, które mogą zwiększyć szanse na zajście w ciążę, skrócić starania o dziecko i szybciej przybliżyć Cię do wymarzonego celu. 

CZYTAJ WIĘCEJ

7 zaskakujących rzeczy, o których możesz się dowiedzieć prowadząc kalendarz owulacji OvuFriend

Wydaje Ci się, że działanie kalendarza owulacji sprowadza się tylko do wyznaczania dni płodnych i terminu owulacji? Nic bardziej mylnego! Podczas prowadzenia obserwacji w kalendarzu OvuFriend możesz dowiedzieć się o rzeczach, które wspomogą Twoje starania o dziecko. Poznaj 7 zaskakujących rzeczy, o których możesz się dowiedzieć prowadząc kalendarz dni płodnych! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Badania w ciąży - sprawdź, które warto wykonać

Zastanawiasz się jakie badania czekają cię w ciąży? Czemu służą takie badania i kiedy się je wykonuje? Przeczytaj jakie rodzaje badań i testów czekają przyszłą mamę i dlaczego są one ważne. 

CZYTAJ WIĘCEJ