WRZEŚNIOWE DZIECI 2018
-
WIADOMOŚĆ
-
86Monia wrote:Witam
Dzisiaj miałam badanie prenatalne USG i pobraną krew do PAPPA
Nie pamiętam dokładnie wyników, bo za tydzień będą połączone z wynikami Pappa, ale:
Tu zaskoczenie
Trisomia 21 1:ponad 10000
Trisomia 18 1:ponad 10000
Trisomia 13 < 1:20000
To są skorygowane.
O tyle zaskoczyło mnie to, gdyż przezierność wyszła 2,57!. Norma podobno do 3, niektórzy mówią że do 2,5. Ale lekarz pokazał wykres po wprowadzeniu danych i zmieścił się w centylach. Dzidzia jest duża, dlatego taki wynik. Ma 7,03 cm . Z OM 12t2d a USG 13t1d. Poza tym wszystko ok, zbadał każdy organ.
Jestem przeszczęśliwa
na 65 procent chłopczyk.
Zdjęcie wstydnisia w profilowym :*
Jaki cudny wstydniś!!!
Też was tak rozczulają cudze ciąże? Dowiedziałam się, że koleżanka z pracy jest w ciąży i to na koniec czerwca. I się rozemocjonowałam aż mąż się śmiał.Julka mała będzie.
-
86Monia wrote:Witam
Dzisiaj miałam badanie prenatalne USG i pobraną krew do PAPPA
Nie pamiętam dokładnie wyników, bo za tydzień będą połączone z wynikami Pappa, ale:
Tu zaskoczenie
Trisomia 21 1:ponad 10000
Trisomia 18 1:ponad 10000
Trisomia 13 < 1:20000
To są skorygowane.
O tyle zaskoczyło mnie to, gdyż przezierność wyszła 2,57!. Norma podobno do 3, niektórzy mówią że do 2,5. Ale lekarz pokazał wykres po wprowadzeniu danych i zmieścił się w centylach. Dzidzia jest duża, dlatego taki wynik. Ma 7,03 cm . Z OM 12t2d a USG 13t1d. Poza tym wszystko ok, zbadał każdy organ.
Jestem przeszczęśliwa
na 65 procent chłopczyk.
Zdjęcie wstydnisia w profilowym :* -
nick nieaktualnyJa miałam zamiar rodzić na Borowskiej bo mój prowadzący tam pracuje. Leżałam tam 3 dni bo miałam podejrzenie ciąży pozamacicznej i byłam zadowolona z opieki a zwolnienia po tym dostałam aż dwa tygodnie. Jedyne plotki jakie słyszałam o tym szpitalu, że źle usypiają do cesarki... a wy co jeszcze słyszałyście o tym szpitalu?
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyRusałkaPL wrote:Ja ostatnie usg piersi robiłam rok temu i myślałam, żeby teraz zrobić Zapytałam przy okazji robienia pappy w Medicoverze położnej jak się u nich nazywa to usg, bo nie mogę znaleźć w rozpisce (usg sutka yyy). I ona do mnie, że ależ w ciąży nie mogę robić, no jakże tak, bez sensu totalnie! Po karmieniu się robi.
Tja....
A patrzę jeszcze o którym filmiku mówisz i nie widzę. Na fejsie ten o segregatorze Jestem kobietą? Tam o tym usg mówi? -
RusałkaPL wrote:Ja myślałam o Borowskiej, ale po tym, jak mi gin prowadząca stwierdziła, że tam to lepiej ronić niż rodzić, to muszę jednak przemyśleć. YYYYY To był jej tekst, po tym jak powiedziałam, że leżałam tam przy poronieniu i szpital wydał mi się ok.
Teraz też właśnie zastanawiam się nad Kamieńskiego, bo gin tam pracuje. Ale jeszcze dużo czasu na zorientowanie się w temacie.
Na fb w jednej grupie dowiedziałam się, że istnieje możliwość "zwiedzenia" wcześniej szpitala. Albo się dzwoni i pyta, czy można wpaść bo akurat nie ma rodzących i położna oprowadzi, albo są kursy rodzenia przy szpitalach, gdzie w ramach zajęć odwiedza się odział.
Dziewczyny z Wro, wiecie coś na ten temat, korzystałyście przy poprzednich ciążach? Ja nie rodziłam, więc jedyna ma dłuższa styczność ze szpitalem to była Borowska. -
Ja tez po wizycie. Ratuje nie tylko leżenie
Póki co szyjka ok, infekcja to raczej okropne podrażnienie luteina, bo ginekolog stwierdził, że wszystko spuchniete i sluzowka podrażniona. Dzidziol 8 cm
Bianka*, Marzena782, MiSia :), Herbata lubią tę wiadomość
-
natalinka wrote:Ja tez po wizycie. Ratuje nie tylko leżenie
Póki co szyjka ok, infekcja to raczej okropne podrażnienie luteina, bo ginekolog stwierdził, że wszystko spuchniete i sluzowka podrażniona. Dzidziol 8 cm
Super, już 8cmnatalinka lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Dziewczyny mąż odebrał dziś moje wyniki pappa z uwzględnieniem tego nieszczęśliwego USG. Żeby was pocieszyć chyba rządna z was nie ma tak wysokiego skorygowanego wyniku
T21 1:32
T18 1:52
T13 1:123
Słońce chyba już nie zaświeci -
nick nieaktualnyByłam w szpitalu w Brzegu Dolnym ba nawet się tam urodziłam
(Pochodzę z miasta obok) Jak byłam u rodziców to byłam zmuszona skorzystać tam z IP. O ile lekarz zajął się mną bardzo dobrze o tyle same warunki są bardzo skromne. Koleżanka uczęszczała do wspomnianej szkoły rodzenia chyba do p. Marioli i jest bardzo zadowolona
Amy333 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnynadulek wrote:Dziewczyny mąż odebrał dziś moje wyniki pappa z uwzględnieniem tego nieszczęśliwego USG. Żeby was pocieszyć chyba rządna z was nie ma tak wysokiego skorygowanego wyniku
T21 1:32
T18 1:52
T13 1:123
Słońce chyba już nie zaświeciMarrgoo, frezyjciada, monika_86, Natalia1984, MiSia :) lubią tę wiadomość
-
Za 18 dni amnio następnie 10 dni czekania na wynik. Mam nadzieję że w tym czasie wypuszcza mnie że szpitala po operacji. Chciałbym żeby ten cały horror się skończył
-
nick nieaktualny
-
RusałkaPL wrote:Ja myślałam o Borowskiej, ale po tym, jak mi gin prowadząca stwierdziła, że tam to lepiej ronić niż rodzić, to muszę jednak przemyśleć. YYYYY To był jej tekst, po tym jak powiedziałam, że leżałam tam przy poronieniu i szpital wydał mi się ok.
Teraz też właśnie zastanawiam się nad Kamieńskiego, bo gin tam pracuje. Ale jeszcze dużo czasu na zorientowanie się w temacie.
Na fb w jednej grupie dowiedziałam się, że istnieje możliwość "zwiedzenia" wcześniej szpitala. Albo się dzwoni i pyta, czy można wpaść bo akurat nie ma rodzących i położna oprowadzi, albo są kursy rodzenia przy szpitalach, gdzie w ramach zajęć odwiedza się odział.
Dziewczyny z Wro, wiecie coś na ten temat, korzystałyście przy poprzednich ciążach? Ja nie rodziłam, więc jedyna ma dłuższa styczność ze szpitalem to była Borowska.
Tak można się umówić. Ja byłam na Borowskiej i na kamieńskiego. Warto się wyprać sprawdzić. Do szkoły rodzenia przy szpitalu nie udało mi się zapisać, bo trzeba mieć odpowiedni tydzień kiedy ruszą kurs. A ciężko było trafić.
Mogę polecić szkole rodzenia, która prowadzi położna z klinik Agnieszka Czajkowska. Można ją znaleźć na Fejsie, super babka, zajęcia bardzo fajnie prowadzone a do tego pełno gratisów- butelek, smoczków, próbek.
RusałkaPL lubi tę wiadomość