WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Twoje starania o dziecko przedłużają się?
Sprawdź czy możesz skorzystać z dofinansowania
w Klinice Polmedis.
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne WRZEŚNIOWE DZIECI 2018
Odpowiedz

WRZEŚNIOWE DZIECI 2018

Oceń ten wątek:
  • Ciemnowlosa Autorytet

Wysłany: 9 marca 2018, 15:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam ponownie.
    Jestem juz po wizycie. Małe sobie fikalo i wszystko z nim ok.
    Lekarz mnie zbadal i nie widział nic niepokojacego wiecnie wiadomo skad ten sluz brazowy. Infekcji brak, szyjka ok. Jedynie mam łożysko na przedniej scianie nisko ale nie przodujace, mowil ze do 20tc powinno sie jeszcze podniesc. Dostalam luteine pod jezyk piereszy raz w zyciu bede takie cos brala. Wizyta za 2 tyg

aLunia, Av, Bianka*, Nat@la, monika_86, MiSia :), matkapatka, Paulla89, nadulek, Vlinder, promyczek 39, Marzena782, Deseo, Herbata, Antonina38 lubią tę wiadomość

17.03.2014 - Staś, 3400, 58cm
    05.04.2017 - cp, usuniety lewy jajowod.. :(
    06.09.2018 - Ignaś, 3kg, 53cm
  • aLunia Autorytet

Wysłany: 9 marca 2018, 15:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nat@la pięknie to napisałaś. Zgadzam się z Tobą, ja mam takie same odczucia. Naprawdę najpiękniejszy dzień w moim życiu. Co więcej nieraz kiedy córka miała zły dzień, oglądałam zdjęcie które mąż zrobił nam zaraz po tym jak córka się urodziła i mi ją położyli na piersi. Wtedy przypominałam sobie moje emocje i wszystko złe szło w niepamięć.

Nat@la, MiSia :), Vlinder lubią tę wiadomość

3i49df9hy6z4ginm.png

ex2bdf9h3wcvr2ut.png

zrz6i09kya2w4ixc.png
    22.12.2016r (11 tydzień-poronienie zatrzymane)
    10 cs- udało się
    Hormony ok, podwyższone tsh- letrox 4x100 i 3x75
  • Av Autorytet

Wysłany: 9 marca 2018, 15:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bizonka wrote:
    Badania pokazują zero różnicy: https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC5633841/
    Ja miałam PAPPA na Delphia Express, która też jest atestowana. Oprogramowanie FMF ogarnia te trzy systemy, więc z żadnym nie powinno być problemu.

f2w3ol2adwu1ceje.png
    Leon :)
  • Av Autorytet

Wysłany: 9 marca 2018, 15:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ciemnowlosa wrote:
    Witam ponownie.
    Jestem juz po wizycie. Małe sobie fikalo i wszystko z nim ok.
    Lekarz mnie zbadal i nie widział nic niepokojacego wiecnie wiadomo skad ten sluz brazowy. Infekcji brak, szyjka ok. Jedynie mam łożysko na przedniej scianie nisko ale nie przodujace, mowil ze do 20tc powinno sie jeszcze podniesc. Dostalam luteine pod jezyk piereszy raz w zyciu bede takie cos brala. Wizyta za 2 tyg
    Może po prostu jakieś naczynko krwionośne w pochwie Ci się uszkodziło :)

Ciemnowlosa lubi tę wiadomość

f2w3ol2adwu1ceje.png
  • Ciemnowlosa Autorytet

Wysłany: 9 marca 2018, 15:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Av wrote:
    Może po prostu jakieś naczynko krwionośne w pochwie Ci się uszkodziło :)
    Wlasnie tez to zasugerowalam kiedy okazalo sie ze wszystko jest ok ale nic nie odpowiedział wiec nie wiem czy podczas badania by to zobaczyl ze cos peklo czy nie. Wazne ze nic zlego sie nie stalo

• nick nieaktualny

Wysłany: 9 marca 2018, 15:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja właśnie odkryłam co robić żeby nie kaszleć i co mi pomaga. LODY :D:D Nie kaszle chociaż jak je jem, czyli te 5-10 minut ;)

monika_86, RusałkaPL, MiSia :), zuza88 lubią tę wiadomość

• Ciemnowlosa Autorytet

Wysłany: 9 marca 2018, 15:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czy luteine doustna bierze sie rano i wieczorem skoro mam 2x dziennie po jednej tabletce? Czy moge juz jedna wziąść

• nick nieaktualny

Wysłany: 9 marca 2018, 15:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ciemnowlosa wrote:
    Czy luteine doustna bierze sie rano i wieczorem skoro mam 2x dziennie po jednej tabletce? Czy moge juz jedna wziąść

Pilnuj w miarę stałych odstępów godzin, tu też chodzi żeby dużych wahań nie było. Czyli mniej więcej do 12h przy dawkowaniu 2 razy dziennie. Wstrzymałabym się do wieczorka i kolejna rano.

Chyba że nadal plamisz wtedy bierz od razu. Jak nie to bym się wstrzymała.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 marca 2018, 16:01

Ciemnowlosa, Av lubią tę wiadomość

• monika_86 Ekspertka

Wysłany: 9 marca 2018, 16:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aLunia wrote:
    Tak na kamieńskiego rodziłam i osobiście jestem bardzo zadowolona. Jedynie na patologii ciąży mi jedną położna nie pasowała.

No właśnie ja też skłaniam się ku porodowi na Kamieńskiego z wykupioną położną. Choć ostatnio czytałam sporo dobrych opini również o Borowskiej, ale jakoś boję się jej po różnych dziwnych i głośnych akcjach, które miały mniejsce w tym szpitalu.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 marca 2018, 16:27

zrz6qtkfujjdexc2.png
  • MiSia :) Autorytet

Wysłany: 9 marca 2018, 16:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bianka* wrote:
    Widzisz, masakra jakie są różnice między szpitalami :/ A rodzilysmy w jednym czasie, bo pamiętam Cię z Lutówek 2016, tyle że mój synek się pospieszył i urodził się w styczniu :)

O widzisz to masz dobra pamiec :D dlugo na lutowkach nie zagoscilam ;)

hchygov3n960krj6.png
    f2wl2n0adjltluvt.png
    Mikołaj <3
    Przyszedł na świat 16.02.2016r. o godzinie 18:35 przez cc.
    3580 g , 56 cm :-)
  • aLunia Autorytet

Wysłany: 9 marca 2018, 16:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    monika_86 wrote:
    No właśnie ja też skłaniam się ku porodowi na Kamieńskiego z wykupioną położną. Choć ostatnio czytałam sporo dobrych opini również o Borowskiej, ale jakoś boję się jej po różnych dziwnych i głośnych akcjach, które miały mniejsce w tym szpitalu.

Przed porodem byłam tam oglądać porodówkę i odrzuciło mnie bo są tylko dwie sale do porodu rodzinnego a na tym bardzo mi zależało. Ale fakt ostatnimi czasy dziwne rzeczy tam się dzieją.

3i49df9hy6z4ginm.png

ex2bdf9h3wcvr2ut.png

zrz6i09kya2w4ixc.png
    22.12.2016r (11 tydzień-poronienie zatrzymane)
    10 cs- udało się
    Hormony ok, podwyższone tsh- letrox 4x100 i 3x75
  • RusałkaPL Przyjaciółka

Wysłany: 9 marca 2018, 17:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    monika_86 wrote:

Ja myślałam o Borowskiej, ale po tym, jak mi gin prowadząca stwierdziła, że tam to lepiej ronić niż rodzić, to muszę jednak przemyśleć. YYYYY To był jej tekst, po tym jak powiedziałam, że leżałam tam przy poronieniu i szpital wydał mi się ok.
    Teraz też właśnie zastanawiam się nad Kamieńskiego, bo gin tam pracuje. Ale jeszcze dużo czasu na zorientowanie się w temacie.

Na fb w jednej grupie dowiedziałam się, że istnieje możliwość "zwiedzenia" wcześniej szpitala. Albo się dzwoni i pyta, czy można wpaść bo akurat nie ma rodzących i położna oprowadzi, albo są kursy rodzenia przy szpitalach, gdzie w ramach zajęć odwiedza się odział.
    Dziewczyny z Wro, wiecie coś na ten temat, korzystałyście przy poprzednich ciążach? Ja nie rodziłam, więc jedyna ma dłuższa styczność ze szpitalem to była Borowska.

pKjTp1.png
  • RusałkaPL Przyjaciółka

Wysłany: 9 marca 2018, 17:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Av wrote:
    Spokojnie, ta linia to abstrakcja, przecież wiadomo, że nie wszyscy na niej będą. Ja miałam HCG ponad 80 na przykład, a ryzyka i tak niskie. Tu nie chodzi o tak małe odchylenia od mediany:)

Dziękuję Ci ślicznie za uspokajające słowo! :D

Av lubi tę wiadomość

pKjTp1.png
  • RusałkaPL Przyjaciółka

Wysłany: 9 marca 2018, 17:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    krasnalowa wrote:
    Ogladalam sobie wlasnie najnowszy filmik Mamyginekolog i byla tam mowa o usg piersi. Mowila, ze można a nawet trzeba zrobic w ciazy, a także mozna zrobic gdy ktos karmi piersią i błędem jest gdy lekarze mówią że w ciąży to badanie nie m sensu bo piersi maja inna strukture.

Ja ostatnie usg piersi robiłam rok temu i myślałam, żeby teraz zrobić Zapytałam przy okazji robienia pappy w Medicoverze położnej jak się u nich nazywa to usg, bo nie mogę znaleźć w rozpisce (usg sutka yyy). I ona do mnie, że ależ w ciąży nie mogę robić, no jakże tak, bez sensu totalnie! Po karmieniu się robi.
    Tja....

A patrzę jeszcze o którym filmiku mówisz i nie widzę. Na fejsie ten o segregatorze Jestem kobietą? Tam o tym usg mówi?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 marca 2018, 17:15

pKjTp1.png
  • Bianka* Autorytet

Wysłany: 9 marca 2018, 17:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MiSia :) wrote:
    O widzisz to masz dobra pamiec :D dlugo na lutowkach nie zagoscilam ;)
    Ja też nie ;) Jeszcze przed prenatalnymi, razem z częścią dziewczyn, przeniosłam się na prywatne forum ;)

w57vkrnt52z8506i.png
    dqprj44j7fvgc606.png
    08.09.2017 [*] 8tc
  • monika_86 Ekspertka

Wysłany: 9 marca 2018, 17:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    RusałkaPL wrote:
    Ja myślałam o Borowskiej, ale po tym, jak mi gin prowadząca stwierdziła, że tam to lepiej ronić niż rodzić, to muszę jednak przemyśleć. YYYYY To był jej tekst, po tym jak powiedziałam, że leżałam tam przy poronieniu i szpital wydał mi się ok.
    Teraz też właśnie zastanawiam się nad Kamieńskiego, bo gin tam pracuje. Ale jeszcze dużo czasu na zorientowanie się w temacie.

Na fb w jednej grupie dowiedziałam się, że istnieje możliwość "zwiedzenia" wcześniej szpitala. Albo się dzwoni i pyta, czy można wpaść bo akurat nie ma rodzących i położna oprowadzi, albo są kursy rodzenia przy szpitalach, gdzie w ramach zajęć odwiedza się odział.
    Dziewczyny z Wro, wiecie coś na ten temat, korzystałyście przy poprzednich ciążach? Ja nie rodziłam, więc jedyna ma dłuższa styczność ze szpitalem to była Borowska.

Ja też wcześniej nie rodziłam. Na Borowskiej byłam usunąć polipa i wspominam to bardzo źle tj. personel był miły nie powiem, ale wypisali mnie do domu po 15-20 min po zabiegu, w trakcie ktorego zemdlałam zresztą. Nie dali żadnego zwolnienia musiałam jechać na drugi koniec miasta do lekarza rodzinnego po L4, a chodzenie sprawiało mi ogromy ból, siedzenie również..... Lekarz był w szoku, że mi nawet 2 dni nie dali.

W każdym razie też czytałam o tym, że można "zwiedzić" porodówkę.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 marca 2018, 17:08

zrz6qtkfujjdexc2.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 marca 2018, 17:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam

Dzisiaj miałam badanie prenatalne USG i pobraną krew do PAPPA

Nie pamiętam dokładnie wyników, bo za tydzień będą połączone z wynikami Pappa, ale:
    Tu zaskoczenie

Trisomia 21 1:ponad 10000
    Trisomia 18 1:ponad 10000
    Trisomia 13 < 1:20000

To są skorygowane.

O tyle zaskoczyło mnie to, gdyż przezierność wyszła 2,57!. Norma podobno do 3, niektórzy mówią że do 2,5. Ale lekarz pokazał wykres po wprowadzeniu danych i zmieścił się w centylach. Dzidzia jest duża, dlatego taki wynik. Ma 7,03 cm . Z OM 12t2d a USG 13t1d. Poza tym wszystko ok, zbadał każdy organ.

Jestem przeszczęśliwa

na 65 procent chłopczyk.

Zdjęcie wstydnisia w profilowym :*

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 marca 2018, 17:25

monika_86, Tasia86, veritaserum, Av, Paulla89, Bianka*, RusałkaPL, Nat@la, natalinka, nadulek, Wesoła89, Vlinder, promyczek 39, Marzena782, Deseo, MiSia :), matkapatka, Herbata, Antonina38, zuza88 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 9 marca 2018, 17:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Na Borowskiej dzieją się różne rzeczy bo jest to jednak ogromny moloch,wysokospecjalistyczny czyli 5 razy większa szansa na przykre sytuacje ;) Ja tak uważam, osobiście znam jedną osobę co tam rodziła ale CC i zadowolona. Ja nie rozważam tam porodu w ogóle. Widziałam na zajęciach ich statystyki, CC robią tam na potęgę w zasadzie takich porodów to większość. Jak komuś to pasuje to ok ;)

Podobno wszędzie w tych szpitalach czy to Borowska czy Kamieńskiego leży opieka poporodowa. Więc nie wiem...czy to standard czy taki pech czy jak. Nie mam doświadczeń, słyszałam tylko od koleżanek. Żadna w zasadzie do końca zadowolona nie była, a rodziły w różnych szpitalach.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 marca 2018, 17:23

• Tasia86 Ekspertka

Wysłany: 9 marca 2018, 17:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nat@la wrote:
    Wpisalabym się w yo puste miejsce ale nie mogę otworzyć tabelki na tel :/

Jeśli chcesz, żeby Cię wpisać to daj znać. Dane do uzupełnienia:
    Następna wizyta
    USG 11-13tydz (to już chyba nieaktualne ;) )
    Ryzyko t21
    Ryzyko t18
    Ryzyko t13
    USG połówkowe
    Przewidywana data porodu
    Które dziecko?

Synek ur. w 2016 :)
    zud3gzu3sbje76xe.png
  • Av Autorytet

Wysłany: 9 marca 2018, 17:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    86Monia wrote:
    Witam

Dzisiaj miałam badanie prenatalne USG i pobraną krew do PAPPA

Nie pamiętam dokładnie wyników, bo za tydzień będą połączone z wynikami Pappa, ale:
    Tu zaskoczenie

Trisomia 21 1:ponad 10000
    Trisomia 18 1:ponad 10000
    Trisomia 13 < 1:20000

To są skorygowane.

O tyle zaskoczyło mnie to, gdyż przezierność wyszła 2,57!. Norma podobno do 3, niektórzy mówią że do 2,5. Ale lekarz pokazał wykres po wprowadzeniu danych i zmieścił się w centylach. Dzidzia jest duża, dlatego taki wynik. Ma 7,03 cm . Z OM 12t2d a USG 13t1d. Poza tym wszystko ok, zbadał każdy organ.

Jestem przeszczęśliwa

na 65 procent chłopczyk.

Zdjęcie wstydnisia w profilowym :*
    Wow, ale maluch urósł! 7cm!!! :) Gratulacje!

f2w3ol2adwu1ceje.png
‹‹ 495 496 497 498 499 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Kwasy Omega-3 - ważny składnik w diecie przyszłej mamy

Kwasy omega-3 są bardzo istotnym składnikiem w diecie, o którym warto pomyśleć już na etapie starań o dziecko. Idealnie, aby po konsultacji z lekarzem, suplementować kwasy już od pierwszych dni ciąży. Dlaczego są takie ważne? Jaką pełnią rolę? Jak wybrać odpowiedni suplement? 

CZYTAJ WIĘCEJ

6 porad jak wybrać najlepszego specjalistę od leczenia niepłodności

Wybór najlepszego lekarza specjalisty jest najwyższym priorytetem każdej kobiety, której starania przedłużają się lub dotychczasowe leczenie okazało się nieskuteczne. Szukając kompetentnych godnych zaufania lekarzy, którzy mogą pochwalić się wysoką skutecznością, należy brać pod uwagę również jakość placówki, w której przyjmują.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Droga ku rodzicielstwu - inspirująca historia Danuty i Adama

Dla wielu par starających się o potomstwo, droga do rodzicielstwa często bywa pełna wyzwań i niepewności. Jednak dla Adama i Danusi Dzionków ta droga, choć trudna, okazała się pełna nadziei i wreszcie spełnionych marzeń. Ich historia stanowi inspirujący przykład siły i determinacji w staraniach o dziecko, ukazując jednocześnie istotną rolę męskiej części sukcesu w procesie leczenia niepłodności.

CZYTAJ WIĘCEJ