WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Twoje starania o dziecko przedłużają się?
Sprawdź czy możesz skorzystać z dofinansowania
w Klinice Polmedis.
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne WRZEŚNIOWE DZIECI 2018
Odpowiedz

WRZEŚNIOWE DZIECI 2018

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 marca 2018, 13:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas cieszą się głównie moi rodzice bo to ich pierwszy wnuk będzie no i my. Reszta reaguje bardzo obojętnie, ale w zasadzie ja się nie dziwię. Na większość dzieci w rrodzinie też tak reagowałam, tzn gratulowalam, cieszyłam się ale bez większych emocji.
    Nawet w rodzinie każdy ma swoje życie i swoją małą rodzinkę. Tak uważam.

monika_86, MiSia :), agaafabka lubią tę wiadomość

• Av Autorytet

Wysłany: 9 marca 2018, 13:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    GuBo wrote:
    Na razie czekam na wizytę u genetyka i samo badanie, mam termin dopiero na 20 marca. Potem zamierzam iść na trzy dni na zwolnienie, a jak mi nie dadzą to na urlop żeby się oszczędzać po zabiegu (takie podobno są zalecenia). Wybraliśmy opcję z testem rapid FISH więc wyniki odnośnie kariotypu będą szybko.
    Pamiętam, dlatego pisałam o dwóch tygodniach - wynik FISH może już przyjść do 23. Bardzo Wam tego życzę - zasze to jeden weekend stresu mniej. I nie wyobrażam sobie, żeby w prywatnej przychodni odmówili zwolnienia po amniopunkcji...

GuBo lubi tę wiadomość

f2w3ol2adwu1ceje.png
    Leon :)
  • Av Autorytet

Wysłany: 9 marca 2018, 13:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    veritaserum wrote:
    U nas cieszą się głównie moi rodzice bo to ich pierwszy wnuk będzie no i my. Reszta reaguje bardzo obojętnie, ale w zasadzie ja się nie dziwię. Na większość dzieci w rrodzinie też tak reagowałam, tzn gratulowalam, cieszyłam się ale bez większych emocji.
    Nawet w rodzinie każdy ma swoje życie i swoją małą rodzinkę. Tak uważam.
    U mnie wszyscy wciąż są w szoku. Chyba trochę to potrwa.

f2w3ol2adwu1ceje.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 marca 2018, 13:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    GuBo wrote:
    Biorę tylko Femibion 2, ze względu na metylowany kwas foliowy. Lekarka która oceniała moje wyniki powiedziała że nie ma potrzeby brać Acardu ani żadnych leków rozrzedzających krew, bo mutacje w heterozygocie oznaczają że jeden gen jest zdrowy więc kompensuje ten chory. Wszystkie badania na krzepliwość krwi wyszły dobrze. Zobaczymy co powie genetyk w środę....
    Ale pisalas ze masz mthfr w homozygocie. A on tez wplywa na ryzyko zakrzepow! Badania krwi na krzepliwosc nie maja tu żadnego związku. Ja tez mam dobre. Ja mam wszystkie mutacje hetero, nawet mthfri genetyk bezwzglednie zalecil heparyne i acard od pozytywnego testu! A ginekolog powiedzial ze dobrze, ze zrobilam te badania bo bez heparyny bym mogła tracić wszystkie ciąże. Ech, skonsultuj to lepiej z innymi lekarzami

GuBo lubi tę wiadomość

• MiSia :) Autorytet

Wysłany: 9 marca 2018, 13:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bianka* wrote:
    Współczuje, myślałam, że te pompy to już standard, ale jak widać nie :/
    Także dziewczyny, które będą miały CC, jeśli mogę coś doradzić, to dowiedzcie się, czy w szpitalach, w których chcecie rodzić, takie pompy podłączają. Bo to naprawdę cudowne urządzenia. I myślę, że to iż w pierwszej dobie, nie czułam kompletnie nic, miało wpływ, na to, że tak szybko doszłam do siebie. Bo odpoczęłam fizycznie i psychicznie.

Pierwszy raz od Ciebie slysze o tym tak naprawde. Porodowka i nowprodki byly po kompletnym remoncie , ale jak widac tylko wizualnie poszli do przodu. Moze teraz cos sie u nich zmienilo.
    Mimo wszystko nie moge narzekac bo dawaly mi najczesciej jak mogly silniejsze leki przeciwbolowe. Moja wspollokatorka z sali ( to bylo jej 2 cc ) byla przygotowana i miala dodatkowo swoje czopki paracetamol. Jak wiedziala ze bedzie wstawac do toalety to 2 czopki sobie wlozyla i zawsze to pomagalo dodatkowo. Ja pozniej juz tez tak robilam. Teraz w razie W bede przygotowana.

hchygov3n960krj6.png
    f2wl2n0adjltluvt.png
    Mikołaj <3
    Przyszedł na świat 16.02.2016r. o godzinie 18:35 przez cc.
    3580 g , 56 cm :-)
  • Bizonka Autorytet

Wysłany: 9 marca 2018, 13:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Av, może będziesz wiedzieć, w Diagnostyce są po 3 różne PaPPa i wolen bHCG, a trzy kody: odpowiednio- 119, 3322, 3340 i 117, 3321, 3341. Którą powinnam zrobić?

31 lat // starania od 2014 // pierwsza ciaza TP-- OM 29.09.2018-- USG 22.09.2018
    w57vdqk3h42q0fr4.png
    m3sxrjjgx23zok21.png
  • Tasia86 Ekspertka

Wysłany: 9 marca 2018, 13:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja jeśli będę rodzić sn, to stwierdziłam, że wybulę kasę na indywidualną opiekę położnej. Jakoś się łudzę, że jeśli zapłacę konkretnej "babie" to jednak się mną zaopiekuje i przynajmniej będzie jedna konkretna osoba czuwająca nad przebiegiem porodu, a nie że ja tam leżę i się zwijam a raz na ileś godzin ktoś z łaski podejdzie. Niestety w szpitalu, w którym chcę rodzić jest to koszt aż 2000zł.

Synek ur. w 2016 :)
    zud3gzu3sbje76xe.png
  • elleilah Koleżanka

Wysłany: 9 marca 2018, 13:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mamaawiki wrote:
    Dziewczyny gratuluje udanych wizyt.

A ja dziś mam taką załamkę bo tak doszło do mie że oprucz mie i męża nikt z najbliższej rodziny się z tej ciąży nie cieszy

to za przeproszeniem ch*** im w **** Przepraszam ale nie mogłam się powstrzymać
    Nie przejmuj się , dziecko to najpiękniejszy cud ! Może z zazdrości tak reagują , w każdym razie nie ,ma się co przejmować !

w57v9jcgr25c03xm.png

20160514610122.png

Wysłany: 9 marca 2018, 13:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Av wrote:
    To jest moja wybrana opcja :) I mam też zamiar wymóc na lekarzach parcie w wybranej przeze mnie pozycji. W ramach planu B mam zamknięcie się w toalecie, jakby chcieli mnie przewracać na plecy ;)

Hehehehe dobry pomysl ! :D trzymam kciuki zebys jednak nie musiala sie w niej zamykac ;)
    Ja tez nie dam sie podlaczyc caly czas pod ktg to jest najgorsze co moze byl. Pilka , przysiady , prysznic.. Nie dam sie przywiazac do lozka i koniec kropka.

Av lubi tę wiadomość

hchygov3n960krj6.png
    f2wl2n0adjltluvt.png
    Mikołaj <3

Wysłany: 9 marca 2018, 13:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tasia86 wrote:
    Ja jeśli będę rodzić sn, to stwierdziłam, że wybulę kasę na indywidualną opiekę położnej. Jakoś się łudzę, że jeśli zapłacę konkretnej "babie" to jednak się mną zaopiekuje i przynajmniej będzie jedna konkretna osoba czuwająca nad przebiegiem porodu, a nie że ja tam leżę i się zwijam a raz na ileś godzin ktoś z łaski podejdzie. Niestety w szpitalu, w którym chcę rodzić jest to koszt aż 2000zł.

Tez nad tym sie zastanawiam , tylko nie wiem czy teraz mozna wykupic polozna w tym szpitalu w ktorym chce rodzic. Musze sie dowiedziec. Porod z oplacona polozna jest w ogole bez porownania jak rodzic "samemu".

hchygov3n960krj6.png
    f2wl2n0adjltluvt.png
    Mikołaj <3
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 marca 2018, 13:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Macie jakieś sposoby na mdlosci? Bo o ile w domu jeszcze jakos wytrzymuje to jak muszę iść na studia to jest kiepsko i sie mecze:-/

• Av Autorytet

Wysłany: 9 marca 2018, 13:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bizonka wrote:
    Av, może będziesz wiedzieć, w Diagnostyce są po 3 różne PaPPa i wolen bHCG, a trzy kody: odpowiednio- 119, 3322, 3340 i 117, 3321, 3341. Którą powinnam zrobić?
    One się różnią sprzętem, na którym robione są badania. 117 i 119 nie mają podanego sprzetu, więc tych nie bierz. Z pozostałych 3341 i 3340 to Roche, a 3322 i 3321 to Kryptor. Oba te sprzęty są atestowane przez FMF, więc to już chyba możesz zdecydowac, która nazwa Ci się bardziej podoba ;)

f2w3ol2adwu1ceje.png
  • Av Autorytet

Wysłany: 9 marca 2018, 13:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    krasnalowa wrote:
    Macie jakieś sposoby na mdlosci? Bo o ile w domu jeszcze jakos wytrzymuje to jak muszę iść na studia to jest kiepsko i sie mecze:-/
    Tylko podjadanie i wydaje mi się, że Prevomit mi pomaga. Ale to może być efekt placebo ;)

f2w3ol2adwu1ceje.png
  • Bianka* Autorytet

Wysłany: 9 marca 2018, 13:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MiSia :) wrote:
    Pierwszy raz od Ciebie slysze o tym tak naprawde. Porodowka i nowprodki byly po kompletnym remoncie , ale jak widac tylko wizualnie poszli do przodu. Moze teraz cos sie u nich zmienilo.
    Mimo wszystko nie moge narzekac bo dawaly mi najczesciej jak mogly silniejsze leki przeciwbolowe. Moja wspollokatorka z sali ( to bylo jej 2 cc ) byla przygotowana i miala dodatkowo swoje czopki paracetamol. Jak wiedziala ze bedzie wstawac do toalety to 2 czopki sobie wlozyla i zawsze to pomagalo dodatkowo. Ja pozniej juz tez tak robilam. Teraz w razie W bede przygotowana.
    Widzisz, masakra jakie są różnice między szpitalami :/ A rodzilysmy w jednym czasie, bo pamiętam Cię z Lutówek 2016, tyle że mój synek się pospieszył i urodził się w styczniu :)

w57vkrnt52z8506i.png
    dqprj44j7fvgc606.png
    08.09.2017 [*] 8tc
  • Bizonka Autorytet

Wysłany: 9 marca 2018, 13:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Av, dzięki :)

31 lat // starania od 2014 // pierwsza ciaza TP-- OM 29.09.2018-- USG 22.09.2018
    w57vdqk3h42q0fr4.png
    m3sxrjjgx23zok21.png
  • aLunia Autorytet

Wysłany: 9 marca 2018, 14:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tasia86 wrote:

Ja też miałam wykupiona położna. Koszt o wiele mniejszy bo 600zl i to były najlepiej wydane pieniądze. Bardzo duzo mi pomagała nawet po samym porodzie. Teraz też taki mam zamiar, nawet mój mąż mówi że koniecznie.

MiSia :) lubi tę wiadomość

3i49df9hy6z4ginm.png

ex2bdf9h3wcvr2ut.png

zrz6i09kya2w4ixc.png
    22.12.2016r (11 tydzień-poronienie zatrzymane)
    10 cs- udało się
    Hormony ok, podwyższone tsh- letrox 4x100 i 3x75
  • lena86 Autorytet

Wysłany: 9 marca 2018, 14:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    elleilah wrote:
    Ja biorę zwykłą pregne raz dziennie a pregna dha dwa razy dziennie .

to dokładnie tak jak ja a lekarz stwierdził że to w zupełności wystarczy dawki są odpowiednie itp. resztę w itaminek znajdzie się w odpowiednim jedzeniu:)

w4sq43r85k8egy8f.png
  • elleilah Koleżanka

Wysłany: 9 marca 2018, 14:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dziewczyny mam pewną nową dolegliwość :
    Od kilku dni pobolewa mnie pod prawą pachą zwłaszcza jak dociskam ramię do ciała , Czy któraś z Was tak miała ?.

w57v9jcgr25c03xm.png

20160514610122.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 marca 2018, 14:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Av wrote:
    Tylko podjadanie i wydaje mi się, że Prevomit mi pomaga. Ale to może być efekt placebo ;)
    Na mnie juz podjadanie nie dziala:( ten Premovit ma w skladzie witaminy,ktore biore osobno, wiec ten imbir musialby zadzialac. Moze sprobuje, dzieki :-)

• nick nieaktualny

Wysłany: 9 marca 2018, 14:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aLunia wrote:
    Ja też miałam wykupiona położna. Koszt o wiele mniejszy bo 600zl i to były najlepiej wydane pieniądze. Bardzo duzo mi pomagała nawet po samym porodzie. Teraz też taki mam zamiar, nawet mój mąż mówi że koniecznie.

aLunia Ty rodziłaś na Kamieńskiego?
    Pytam, bo Chałubińskiego z tego co wiem nie ma możliwości wykupienia położnej ;/

‹‹ 493 494 495 496 497 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Telemedycyna – co to jest? Zalety telemedycyny

Telemedycyna to pojęcie, z którym coraz częściej można się spotkać w obszarze usług zdrowotnych. Sprawdź, co ono oznacza i jakie korzyści wiążą się dla pacjenta z tym rozwiązaniem.

CZYTAJ WIĘCEJ

Owulacja – kiedy owulacja zwiększy szanse na zajście w ciążę

Kiedy owulacja? Większość kobiet wie, że owulacja to czas, w którym możliwe jest zajście w ciążę. Ale kiedy dokładnie ona występuje, jakie są objawy owulacji, jak ją rozpoznać lub co może na nią wpływać nie dla wszystkich jest oczywiste. Kilka faktów na ten temat oraz parę prostych instrukcji jak obserwować swoje ciało pomoże Ci wielokrotnie zwiększyć szanse na zajście w ciążę.

CZYTAJ WIĘCEJ

Diagnostyka problemów z płodnością - krok po kroku

Niepłodności nikt się nie spodziewa, a jednak dotyka ona około 1,5 miliona polskich par rocznie. To bardzo dużo! Jakie są najczęstsze przyczyny niepłodności? Kiedy warto rozpocząć diagnostykę i jakie badania zrobić na początek?

CZYTAJ WIĘCEJ