WRZEŚNIOWE DZIECI 2018
-
WIADOMOŚĆ
-
Ja już dwa razy podchodziłam do Femibionu 2, ale za każdym razem miałam później silne wymioty i nie wiem, czy to nie jest po części jego wina... Może być też przypadek. Teraz biorę Prevomit, który nic praktycznie nie ma. Za tydzień spróbuję znowu przejść na Femibion, jeśli znów skończy się sesją w toalecie to będę musiała poszukać czegoś innego.
Leon
-
Nadzieja2018 wrote:Odnośnie porodu wszystkie moje Klientki które miały porównanie zdecydowanie doradzają naturalny że znieczuleniem.
I mam też zamiar wymóc na lekarzach parcie w wybranej przeze mnie pozycji. W ramach planu B mam zamknięcie się w toalecie, jakby chcieli mnie przewracać na plecy
veritaserum, Wesoła89, MiSia :), matkapatka, Amy333, frezyjciada lubią tę wiadomość
Leon
-
nick nieaktualnyMy już po wizycie
prawdopodobnie chłopiec
ale mam się na 100% nie nastawiać, bo on tak wcześnie nie mówi. Powiedział, że coś tam dojrzał między nogami, ale maluch był tak ustawiony, że nie wiadomo na pewno. Ale chyba chłopiec
Dostałam wymiary:
crl = 105 mm
hc = 115 mm
bpd = 36 mm
fl = 22 mm
ofd = 43 mm
ac = 96 mm
I tak to podobno wszystko dobrzea teraz będę rozszyfrowywać, co który wymiar znaczy.
zuza88, Av, Bianka*, Bizonka, Marzena782, Deseo, natalinka, Paulla89, nadulek, Natalia1984, Mum2b, MiSia :), matkapatka, RusałkaPL, asese, Herbata, Vlinder lubią tę wiadomość
-
krasnalowa wrote:Np. Prenatal DHa ma wiecej DHA, dwa raz wiecej kapsulek a kosztuje kilka złotych drozej. Trzeba wiec sie przypatrzec zeby nie przeplacic:-)
Tanie DHA ma też vitaminer.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 marca 2018, 11:51
-
krasnalowa wrote:A badaliscie z mężem kariotypy? Albo sprawdzaliscie po stratach czy dzieciatka byly zdrowe?
Kariotypów nie badaliśmy, robiłam tylko pakiet badań DNA na trombofilię i wyszła mi mutacja MTHFR w homozygocie, PAI-1 i R2 w heterozygocie. Poronienia były na bardzo wczesnym etapie i samoistne więc nie oddawałam materiału do badań... -
nick nieaktualnyGuBo wrote:Kariotypów nie badaliśmy, robiłam tylko pakiet badań DNA na trombofilię i wyszła mi mutacja MTHFR w homozygocie, PAI-1 i R2 w heterozygocie. Poronienia były na bardzo wczesnym etapie i samoistne więc nie oddawałam materiału do badań...
Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 marca 2018, 11:57
-
Mnie poród przeraża. Zanim zaszłam w ciążę byłam pewna, że tylko cc. Ale teraz już sama nie wiem. Powoli skłaniam się ku sn. Choć nie wiem czy to do końca możliwe ze względu na astmę oskrzelową.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 marca 2018, 11:59
-
mitaka wrote:A na pappa nie mial wplywu wiek? Ile masz lat? A usg bylo dobre?
Wiek na pewno miał wpływ, mam 34 lata i ryzyko ZD podstawowe wyszlo z góry 1:370, po tragicznej biochemii (niskie białko pappa, bardzo wysoka b-HCG) podskoczyło do 1:64. USG bardzo dobre, NT 1,54, CRL 5,7 mm, FHR 154, lekarz z certyfikatem, na dobrym sprzęcie niczego niepokojącego nie zauważył, przepływy w porządku, wszystkie organy na miejscu i wyglądają prawidłowo.aLunia lubi tę wiadomość
-
No witam kochane:* a wiec ja po badaniach już przepisze Wam po krótce wyniki
Serduszko 156 ud/ min
Długość Ciemieniowo- siedzeniowa 56,6 mm
Prsezierność karku - 1.80 mm
Kość nosowa: obecna wszysko w normie:)
Trisomia 21 1:2518
Trisomia 18 1:5150
Trisomia 13 < 1:2000Av, natalinka, monika_86, OctAngel, veritaserum, nadulek, aLunia, GuBo, Deseo, promyczek 39, Mum2b, MiSia :), Antonina38, matkapatka, RusałkaPL, Marzena782, Herbata, asese, Vlinder, zuza88 lubią tę wiadomość
-
Ciumcioszka wrote:Hello dziewczyny
ja własnie czekam na prenatalne w klinice. Pani wrecepcji zaproponowala film na nośniku do wyboru 2 d za 50 zł albo 4d za 100 zł. Z checią bym wzięła to 4 d ale czy na tym etapie ciąży ma to sens?
Pozdrawiam i trzymajcie kciuki
-
Amy333 wrote:Wiesz co,ja przed chwila rejestrowalam sie na polowkowe i zapytalam czy od razu 4d wykonają. Powiedzieli ze to za wczesnie na dobry film,ze najlepiej po 27tyg. U mnie taka przyjemnosc to 250zl,wiec na pewno jeszcze sie wstrzymam.
Ja się wstrzymałam i w sumie dobrze bo w tej chwili Kruszynce zebrało się na drzemkęale już słyszałam serduszko i cudowne uczucie:) o płci Pani Doktor nic nie powiedziała ale może nawet i lepiej , bedzie dłuzsza niespodzianka hihi
Amy333 lubi tę wiadomość
-
Pisałyście o powrocie apetytu po okresie odrzucenia od jedzenia, a ja się cieszyłam, ze nie mam takich problemów.
No a teraz mnie dopadł totalny brak apetytu, głód czuję, ale kompletnie na nic apetytu nie mam. Otwieram lodówkę i zaraz ją zamykam. Jem cokolwiek z przyzwoitości, ale bez przekonania...ech...
-
Dziewczyny gratuluje udanych wizyt.
A ja dziś mam taką załamkę bo tak doszło do mie że oprucz mie i męża nikt z najbliższej rodziny się z tej ciąży nie cieszy -
Mamaawiki wrote:Dziewczyny gratuluje udanych wizyt.
A ja dziś mam taką załamkę bo tak doszło do mie że oprucz mie i męża nikt z najbliższej rodziny się z tej ciąży nie cieszymonika_86, MiSia :), JustynaG, Marzena782, Vlinder lubią tę wiadomość
-
Av wrote:Pamiętaj, że odsetek fałszywych pozytywów w teście PAPPA rośnie wraz z wiekiem. W pewnym momencie przestaje się opłacać go robić, bo i tak wiadomo, że wyjdzie kiepsko. 34 lata to zdecydowanie nie za dużo, wiele kobiet rodzi nawet pierwsze dziecko mając dużo więcej lat. Wiem, że jest Ci ciężko, szczególnie, że wyniki pewnie za dwa tygodnie najwcześniej. Jedyne, co mi przychodzi do głowy to jakieś dodatkowe zajęcia - może kino, jakiś serial na Netfliksie, spacery. Byle nie siedzieć w domu i nie analizować wciąż tego samego, choć wiem, że to łatwo powiedzieć. Mocno przytulam i trzymam kciuki.
Na razie czekam na wizytę u genetyka i samo badanie, mam termin dopiero na 20 marca. Potem zamierzam iść na trzy dni na zwolnienie, a jak mi nie dadzą to na urlop żeby się oszczędzać po zabiegu (takie podobno są zalecenia). Wybraliśmy opcję z testem rapid FISH więc wyniki odnośnie kariotypu będą szybko. -
krasnalowa wrote:Ja tez ma mthfr, v leiden i PAI- 1. Jestes na heparynie i acardzie? I bierzesz metylowany kwas foliowy i witaminy b?
Biorę tylko Femibion 2, ze względu na metylowany kwas foliowy. Lekarka która oceniała moje wyniki powiedziała że nie ma potrzeby brać Acardu ani żadnych leków rozrzedzających krew, bo mutacje w heterozygocie oznaczają że jeden gen jest zdrowy więc kompensuje ten chory. Wszystkie badania na krzepliwość krwi wyszły dobrze. Zobaczymy co powie genetyk w środę.... -
Ja też właśnie nie mam apetytu, jeszcze teraz przez to chorobsko to nie muszę nic jeść
Mamawiki a czemu mowisz, że nikt się nie cieszy ?