X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne WRZEŚNIOWE DZIECI 2018
Odpowiedz

WRZEŚNIOWE DZIECI 2018

Oceń ten wątek:
  • Bianka* Autorytet

Wysłany: 9 marca 2018, 10:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MiSia :) wrote:
    Nie mialam pompy o ktorej mowisz. Dostawalam zastrzyki z morfiny i ketonalu ktore w ogole na mnie nie dzialay. Po jakichs 4h jakos to wszystko zadzialalo ze przestalam jeczec i przespalam sie troche. Przeciwbolowych lekow nie bralam tylko w dniu wypisu. Jak wracalam do domu zgroza byl dla mnie kazdy najmniejszy dolek. W nocy na karmienia jak sie budzil synek to maz najpierw podnosil mnie a pozniej podawal mi synka. Strasznie zazdroszcze dziewczynom ktore dobrze i bez problemow przeszly cc , gdymym przeszla je tak przeszla to z pewnoscia miala bym inne zdanie na ten tema. Tak juz jest.
    Współczuje, myślałam, że te pompy to już standard, ale jak widać nie :/
    Także dziewczyny, które będą miały CC, jeśli mogę coś doradzić, to dowiedzcie się, czy w szpitalach, w których chcecie rodzić, takie pompy podłączają. Bo to naprawdę cudowne urządzenia. I myślę, że to iż w pierwszej dobie, nie czułam kompletnie nic, miało wpływ, na to, że tak szybko doszłam do siebie. Bo odpoczęłam fizycznie i psychicznie.

w57vkrnt52z8506i.png
    dqprj44j7fvgc606.png
    08.09.2017 [*] 8tc
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 marca 2018, 10:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja z innej beczki. Wlasnie odebrałam segregator 'jestem w ciazy' od mamyginekolog. Jestem mega zadowolona. Wlssnie siedzę i segreguje sobie wyniki badań :D

• Natalia1984 Autorytet

Wysłany: 9 marca 2018, 10:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mum2b wrote:
    Dziewczyny chyba pytałam już o to, ale nie zakodowalam odpowiedzi;) Jakie suplementy bierzecie w 2 trymestrze? Lekarka mówiła, że kwas foliowy można odstawić w 16 tc, a wszystkie suplementy w ciąży mają kwas foliowy.
    Ja kupiłam ostatnio z polecenia pani w aptece WitaMiner Prenatal, do tego są kwasy DHA. Nie wiem właśnie co robić, ale chyba odstawię kwas foliowy skoro mają w składzie.

klz9df9hvltz8vcc.png
  • Bianka* Autorytet

Wysłany: 9 marca 2018, 10:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja biorę Femibion 2

w57vkrnt52z8506i.png
    dqprj44j7fvgc606.png
    08.09.2017 [*] 8tc
  • Deseo Autorytet

Wysłany: 9 marca 2018, 10:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ciemnowlosa- ja miałam taki brązowawy śluz w 7tc, przerażona pojechałam do lekarza, który kazał tylko leżeć i odpoczywać <bo brałam już takie dawki duphastonu i luteiny, że nic więcej nie mógł mi przepisać>. Zakończyły się po ok 4 dniach.
    Trzymam kciuki aby i u Ciebie nie było to nic groźnego.

Co do porodu- znów ;) Tak jak piszecie, każda przechodzi inaczej. Ja miałam planowaną cesarkę i po porodzie leżałam pod kroplówką cała dobę- dziecko przynieśli mi na karmienie. I następnego dnia najcięższa była pionizacja i wstanie. A potem już poszło, dostałam salę, dziecko i męża do pomocy. Nie brałam nic przeciwbólowego, normalnie wstawałam do dziecka, karmiłam, je przewijałam, nosiłam. Jedyne co to nawał pokarmu przyszedł dopiero w 4 dobie. W domu też sobie bez problemu radziłam. Bliznę mam małą, nie widoczną. Szwy rozpuszczalne.
    Ja bardzo dobrze przeszłam cesarkę. I córcia też :)

Emilka 2012 <3
    kgKip1.png
  • nick nieaktualny

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja ciągle biore Pregnę. Czym sie różnią te tabletki dla II trymestru od tych dla I?

Zuzlo lubi tę wiadomość

• natalinka Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bianka* wrote:
    Misia, a nie miałaś podłączonej pompy przeciwbólowej?
    Ja bardzo szybko doszłam do siebie po CC. 24 h miałam podłączona pompę, która była ustawiona do wzrostu i wagi i sama dawkowala leki przeciwbólowe. Nie czułam kompletnie nic. Nie przyjemna była pionizacja, bo miałam straszne zawroty głowy, ale potem poszło już sprawnie. Po odłączeniu pompy ( po 24h od cięcia) nie wzięłam już nawet tabletki przeciwbólowej. Czułam dyskomfort, ale nie był to jakiś straszny ból. Od początku nosiłam synka. Po tygodniu prowadziłam samochód. Sama pojechałam na zdjęcie szwów, bo mąż został w domu z małym. Blizna od początku była praktycznie nie widoczna i super się goiła.
    Liczę, że teraz będzie podobnie, oby tylko do cięcia dobrze mnie znieczulili ;)

Mowa o pompie infuzyjnej? Jeśli tak ja dziękuję. Miałam tak podawany fenoterol na hamowanie porodu i jak sobie przypomnę, że to wielkie żelastwo musiałam ciągnąć za sobą , przepychać przez 3 progi, by dojść do toalety, to wrrrr........

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 marca 2018, 10:42

201404234670.png

cfc61914ad.png
  • natalinka Autorytet

Wysłany: 9 marca 2018, 10:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja niestety nie mogłam po cc przyjmować morfiny, bo groziła mi zapaść przez skrajnie niskie ciśnienie, więc ból był okropny...

201404234670.png

cfc61914ad.png
  • monika_86 Ekspertka

Wysłany: 9 marca 2018, 10:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    krasnalowa wrote:
    A ja ciągle biore Pregnę. Czym sie różnią te tabletki dla II trymestru od tych dla I?

Z tego co wiem to mają DHA, które wpływa na rozwój mózgu u Maluszka. Pregna też ma opcję dokupienia kapsułek DHA.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 marca 2018, 10:46

zrz6qtkfujjdexc2.png
  • Bianka* Autorytet

Wysłany: 9 marca 2018, 10:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    natalinka wrote:
    Mowa o pompie infuzyjnej? Jeśli tak ja dziękuję. Miałam tak podawany fenoterol na hamowanie porodu i jak sobie przypomnę, że to wielkie żelastwo musiałam ciągnąć za sobą , przepychać przez 3 progi, by dojść do toalety, to wrrrr........
    U nas te pompy były wielkości, hmmm tostera ;) No i miałam ją podłoczoną jak i tak leżałam, więc mnie kompletnie nie przeszkadzała ;)

w57vkrnt52z8506i.png
    dqprj44j7fvgc606.png
    08.09.2017 [*] 8tc
  • Bianka* Autorytet

Wysłany: 9 marca 2018, 10:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak wygląda taka pompa
    https://zapodaj.net/df8d2c3b6f989.jpg.html
    Nazywa się pompa PCA

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 marca 2018, 10:51

w57vkrnt52z8506i.png
    dqprj44j7fvgc606.png
    08.09.2017 [*] 8tc
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 marca 2018, 10:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    krasnalowa wrote:
    Ja tez biorę Pregne Plus i z tego co wiem moj lekarz kaze je brac przez cała ciąże

• natalinka Autorytet

Wysłany: 9 marca 2018, 11:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bianka* wrote:
    Tak wygląda taka pompa
    https://zapodaj.net/df8d2c3b6f989.jpg.html
    Nazywa się pompa PCA

To samo, z tym że u mnie to było założone na stojak kroplówkowy, przy czym był 4 razy większy od tego cienkiego z haczykami. Ciężkie to było okropnie. Do dziś zastanawiam się jak można kobiecie z grożącym porodem przedwczesnym kazać samej coś takiego taszczyć...

201404234670.png

cfc61914ad.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 marca 2018, 11:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zuzlo wrote:
    Ja tez biorę Pregne Plus i z tego co wiem moj lekarz kaze je brac przez cała ciąże
    No ona też ma DHA.

Zuzlo lubi tę wiadomość

• monika_86 Ekspertka

Wysłany: 9 marca 2018, 11:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    krasnalowa wrote:
    No ona też ma DHA.

Tak ma, ale zalecana dawka w 2 trymestrze to powyżej 250 mg, a zwykła pregna ma 100 mg. Pytałam o to też swojego gina i on stwierdził, że warto brać tą dodatkową Pregne DHA. Ale czy to rzeczywiście działa to nie mam pojęcia.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 marca 2018, 11:09

zrz6qtkfujjdexc2.png
  • Nadzieja2018 Ekspertka

Wysłany: 9 marca 2018, 11:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Odnośnie porodu wszystkie moje Klientki które miały porównanie zdecydowanie doradzają naturalny że znieczuleniem.

veritaserum lubi tę wiadomość

w4squgpj8vhcpzbo.png
    44dc serduszko bije dzidzia 4mm
    24dc beta 18,65, 30dc beta 877,45, 37dc beta 13358, 40
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 marca 2018, 11:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    monika_86 wrote:
    Tak ma, ale zalecana dawka w 2 trymestrze to powyżej 250 mg, a zwykła pregna ma 100 mg. Pytałam o to też swojego gina i on stwierdził, że warto brać tą dodatkową Pregne DHA. Ale czy to rzeczywiście działa to nie mam pojęcia.
    Ale teraz patrzę, że to Pregna DHA ma tylko...DHA. i jest strasznie droga. Prawie 30zl za 30 kapsulek. To mozna kupic z innej firmy, niekoniecznie " ciążowej" duzo taniej

• nick nieaktualny

Wysłany: 9 marca 2018, 11:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Np. Prenatal DHa ma wiecej DHA, dwa raz wiecej kapsulek a kosztuje kilka złotych drozej. Trzeba wiec sie przypatrzec zeby nie przeplacic:-)

• nick nieaktualny

Wysłany: 9 marca 2018, 11:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nadzieja2018 wrote:
    Odnośnie porodu wszystkie moje Klientki które miały porównanie zdecydowanie doradzają naturalny że znieczuleniem.

A kim jesteś z zawodu jeśli można wiedzieć? : ) Położną?

• Av Autorytet

Wysłany: 9 marca 2018, 11:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    GuBo wrote:
    Nadulek, trzymam za Ciebie mocno kciuki, myślami jestem z Tobą. Ja generalnie też jestem w mega depresji, myślałam że limit niepowodzeń po dwóch straconych ciążach się wyczerpał a tu ten kwas z wynikami pappa, więc siedze i myślę czy moje dziecko jest zdrowe i co zrobię jeśli się okaże że nie.
    Chcieliśmy mieć dwoje dzieci ale jeśli każda ciąża ma wyglądać w ten sposób, tylko stres i nerwy i płacz to ja dziękuję bardzo. Może jestem po prostu na to za stara i moje komórki jajowe są tak zepsute że ryzyko urodzenia chorego dziecka jest zbyt duże. Nie mam już na nic siły. Nie czuję żadnych ruchów, gdyby nie to że nie mam okresu to nie czułabym w ogóle że jestem w ciąży. Trochę mi brzuch wystaje i mam powiększone piersi, poza tym nic. Dobrze że chodze do pracy, gdyby nie to to bym sobie w domu flaki wyprula łyżeczką do herbaty.
    Pamiętaj, że odsetek fałszywych pozytywów w teście PAPPA rośnie wraz z wiekiem. W pewnym momencie przestaje się opłacać go robić, bo i tak wiadomo, że wyjdzie kiepsko. 34 lata to zdecydowanie nie za dużo, wiele kobiet rodzi nawet pierwsze dziecko mając dużo więcej lat. Wiem, że jest Ci ciężko, szczególnie, że wyniki pewnie za dwa tygodnie najwcześniej. Jedyne, co mi przychodzi do głowy to jakieś dodatkowe zajęcia - może kino, jakiś serial na Netfliksie, spacery. Byle nie siedzieć w domu i nie analizować wciąż tego samego, choć wiem, że to łatwo powiedzieć. Mocno przytulam i trzymam kciuki.

f2w3ol2adwu1ceje.png
    Leon :)
‹‹ 491 492 493 494 495 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Suchość pochwy - jakie mogę być jej przyczyny i jak sobie z nią radzić?

Problem z odpowiednim nawilżeniem pochwy dotyczy bardzo dużej liczby kobiet. Najczęściej problemy występują w okresie okołomenopauzalnym, ale z różnych przyczyn mogą pojawiać się na każdym etapie życia kobiety. Suchość pochwy może znacząco obniżać jakość życia seksualnego, z powodu bólu i dyskomfortu odczuwanego podczas zbliżeń... Skąd się bierze suchość pochwy? Jak sobie z nią radzić? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Cykl miesiączkowy a wygląd kobiety - wpływ na skórę i włosy

Cykl miesiączkowy i przemiany hormonalne, które w nim zachodzą mają wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Cykl miesiączkowy a wygląd - jak hormony mogą wpływać na Twoją skórę i włosy? W których fazach cyklu Twoja cera może być w lepszej kondycji, a kiedy mogą pojawiać się problemy? Hormony a trądzik - kiedy problemy z wypryskami mogą się nasilać? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Płodność mężczyzn - przyczyny obniżonej płodności i sposoby na poprawę

Płodność mężczyzn na przestrzeni lat uległa znacznemu pogorszeniu. Dlaczego jakość nasienia współczesnych mężczyzn jest obniżona? Jakie są najczęstsze przyczyny problemów z płodnością? Co zrobić, aby wesprzeć i poprawić męską płodność?

CZYTAJ WIĘCEJ