WRZEŚNIOWE DZIECI 2018
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyAsiek1214 wrote:Piszę do was dziewczynki pewno ostatni raz, wczoraj na usg serduszko nie biło.. Poronienie zatrzymane zero objawów typu plamienia itp
Obecnie jestem w szpitalu pewno czeka mnie zabieg....Strasznie to niesprawiedliwe toż to już był 12 tc.... Powodzenia wszystkim i obym była ostatnia która przyniosła tu takie wieści
-
OctAngel wrote:Możesz podlinkować ten temat? Może być po angielsku. Ja nie mogę znaleźć, a nie powiem, że się wystraszyłam. Mam skończony 15tc a gin mi nie schodzi z progesteronem ze względu na wywiad, wcześniej twierdził, że dopóki łożysko nie będzie w pełni ukształtowane to będę brała duże dawki (do ok.16-17tc). Dziś wizyta, może zacznie zmniejszać.#wegemama#wegerodzinawkomplecie
Synek 💚 31.08.2018r.
Córeczka i Synek 💜💙 7.01.2021 -
nick nieaktualnyZuzlo wrote:Ja nie biorę, ginekolog nawet słowem nie wspomniał o tym, a po drugie ja nawet nie wiem na co sie to bierze i czy to jest takie potrzebne?
Zuzlo lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyAsiek1214 wrote:Piszę do was dziewczynki pewno ostatni raz, wczoraj na usg serduszko nie biło.. Poronienie zatrzymane zero objawów typu plamienia itp
Obecnie jestem w szpitalu pewno czeka mnie zabieg....Strasznie to niesprawiedliwe toż to już był 12 tc.... Powodzenia wszystkim i obym była ostatnia która przyniosła tu takie wieści
-
Asiek1214 wrote:Piszę do was dziewczynki pewno ostatni raz, wczoraj na usg serduszko nie biło.. Poronienie zatrzymane zero objawów typu plamienia itp
Pamiętaj teraz o zrobieniu badań. To juz twój drugi Aniołek, wiec należą Ci się badania na zespół antyfosfolipidowy, zbadanie kariotypów i koniecznie zbadaj mutacje w kierunku trombofilii wrodzonej. Pamiętaj o tych badaniach, proszę Cię. Wiem, ze to jest trudny czas dla Ciebie ale spróbuj :*#wegemama#wegerodzinawkomplecie
Synek 💚 31.08.2018r.
nick nieaktualnyRucola wrote:Kochana strasznie mi przykro że Cię to spotkało....
Pamiętaj teraz o zrobieniu badań. To juz twój drugi Aniołek, wiec należą Ci się badania na zespół antyfosfolipidowy, zbadanie kariotypów i koniecznie zbadaj mutacje w kierunku trombofilii wrodzonej. Pamiętaj o tych badaniach, proszę Cię. Wiem, ze to jest trudny czas dla Ciebie ale spróbuj :*Rucola lubi tę wiadomość
-
Asiek1214 bardzo mi przykro.
Też się boję, do nast USg mam jeszcze 8 dni i do II tr 11 dni, i jeszcze infekcja, chociaż teraz nie wiem jaka jeszcze. Do tego twardy brzuch co noc przez co najmniej 6 godzin. boję się jak nie wiem co!
Nie pamiętam jak to było, ale jeśli w IgM toxo i cmv wyszło mi coś ok 0.6 to ok? -
Asiek1214, tulę mocno. Dokładnie wiem co czujesz, moja pierwsza ciąża skończyła się identycznie, też nic na to nie wskazywało. Wspieram...
A ten progesteron biorę też dlatego żeby organizm nie odrzucał ciąży, progesteron hamuje immunologię. Tak twierdzi mój gin, a jest specjalistę od "trudnych" ciąż, więc staram się mu ufać. -
Asiek1214 wrote:Piszę do was dziewczynki pewno ostatni raz, wczoraj na usg serduszko nie biło.. Poronienie zatrzymane zero objawów typu plamienia itp
musisz być dzielna, chociaż domyślam się, że to nie łatwe. To naprawdę niesprawiedliwe
Basia - wrzesień 2018
Gosia - maj 2024 -
OctAngel wrote:Asiek1214, tulę mocno. Dokładnie wiem co czujesz, moja pierwsza ciąża skończyła się identycznie, też nic na to nie wskazywało. Wspieram...
A ten progesteron biorę też dlatego żeby organizm nie odrzucał ciąży, progesteron hamuje immunologię. Tak twierdzi mój gin, a jest specjalistę od "trudnych" ciąż, więc staram się mu ufać.ale to prawda, ze progesteron wycisza immunologię, ale to jest najbardziej istostne na poczatku ciązy, zanim organizm zaakceptuje dziecko. Ja na poczatku ciąży brałam większe dawki sterydów a teraz powoli schodzę, bo wyciszanie immunologii na tym etapie już raczej niewiele wnosi, dziecko jest dużo a organizm przyzwyczajony. Nie sadzę, aby progesteron nawet do 20tyg ciąży Ci zaszkodził. Myślę, ze w artykule który czytałam chodziło o duże dawki progesteronu stosowane praktycznie do końca ciązy, co nawet z punktu medycznego wydaje się bezsensem. Nic się nie martw i na pewno na tym etapie progesteron Ci nie zaszkodzi. dziś będę na wizycie to przycisnę swojego gina i wieczorem napisze co mi powiedział
#wegemama#wegerodzinawkomplecie
Synek 💚 31.08.2018r.
Asiu to straszne ze juz tyle czasu minęło a tu taka tragedia
bylam pewna ze wytrwamy w tym skladzie przynajmniej do sierpnia. Tule:*
Dziewczyny za zaczynam miec dola zwiazanego z ciaza. Odkad w niej jestem ciagle mi cos dolega. Albo ciagnace sie tygodniami silne bole plecow albo co chwile grypa, dzis wyskoczyla mi krostka wiadomo gdzie a niedawno juz mialam infekcje!!! Jestem juz zmeczona to dopiero 13tc czuje ze sie wykoncze..17.03.2014 - Staś, 3400, 58cm
05.04.2017 - cp, usuniety lewy jajowod..
06.09.2018 - Ignaś, 3kg, 53cm -
Byłam pewna, że to już koniec przykrych wieści w tym wątku, a tu taki cios... Trzymaj się, jesteśmy z Tobą.
Leon