X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne WRZEŚNIOWE DZIECI 2018
Odpowiedz

WRZEŚNIOWE DZIECI 2018

Oceń ten wątek:
  • Cukierniczka Autorytet

Wysłany: 13 marca 2018, 10:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja biorę np., bo mam krwiaka (na szczęście się wchłania dziad!!!) i lekarz mi przepisał, ale na następnej wizycie za tydzień zapytam czy mogę już odstawić.

atdc3e5euobdwxyo.png
    www.zcukremalbowcale.com
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 marca 2018, 10:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Asiek1214 wrote:
    Piszę do was dziewczynki pewno ostatni raz, wczoraj na usg serduszko nie biło.. Poronienie zatrzymane zero objawów typu plamienia itp :(
    Obecnie jestem w szpitalu pewno czeka mnie zabieg.... :( Strasznie to niesprawiedliwe toż to już był 12 tc.... Powodzenia wszystkim i obym była ostatnia która przyniosła tu takie wieści :(
    Strasznie mi przykro, poltora roku temu przezylam to samo, wiem jakie to uczucie :(

• KaZetka Koleżanka

Wysłany: 13 marca 2018, 10:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Asiek1214 bardzo mi przykro

prsif1y.png
  • Rucola Autorytet

Wysłany: 13 marca 2018, 10:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    OctAngel wrote:
    Możesz podlinkować ten temat? Może być po angielsku. Ja nie mogę znaleźć, a nie powiem, że się wystraszyłam. Mam skończony 15tc a gin mi nie schodzi z progesteronem ze względu na wywiad, wcześniej twierdził, że dopóki łożysko nie będzie w pełni ukształtowane to będę brała duże dawki (do ok.16-17tc). Dziś wizyta, może zacznie zmniejszać.
    Kurcze będe mieć problem ze znalezieniem linka, czytałam o tym już dawno temu, jak w ciąży jeszcze nie byłam, ale spróbuję pogrzebać, zeby wrzucić coś wiarygodnego

#wegemama#wegerodzinawkomplecie
    Synek 💚 31.08.2018r.
    Córeczka i Synek 💜💙 7.01.2021
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 marca 2018, 10:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zuzlo wrote:
    Ja nie biorę, ginekolog nawet słowem nie wspomniał o tym, a po drugie ja nawet nie wiem na co sie to bierze i czy to jest takie potrzebne?
    Progesteron sie przepisuje na wiele " dolegliwosci". Jeśli ktos ma niedobor, ktory moze prowadzić do poronienia, przy plamieniach, przy krwiakach przy bólach podbrzusza.

Zuzlo lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 13 marca 2018, 10:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Asiek1214 wrote:
    Piszę do was dziewczynki pewno ostatni raz, wczoraj na usg serduszko nie biło.. Poronienie zatrzymane zero objawów typu plamienia itp :(
    Obecnie jestem w szpitalu pewno czeka mnie zabieg.... :( Strasznie to niesprawiedliwe toż to już był 12 tc.... Powodzenia wszystkim i obym była ostatnia która przyniosła tu takie wieści :(
    Trzymaj sie!

• Rucola Autorytet

Wysłany: 13 marca 2018, 10:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Asiek1214 wrote:
    Kochana strasznie mi przykro że Cię to spotkało....
    Pamiętaj teraz o zrobieniu badań. To juz twój drugi Aniołek, wiec należą Ci się badania na zespół antyfosfolipidowy, zbadanie kariotypów i koniecznie zbadaj mutacje w kierunku trombofilii wrodzonej. Pamiętaj o tych badaniach, proszę Cię. Wiem, ze to jest trudny czas dla Ciebie ale spróbuj :*

Synek 💚 31.08.2018r.
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 marca 2018, 10:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rucola wrote:
    Kochana strasznie mi przykro że Cię to spotkało....
    Pamiętaj teraz o zrobieniu badań. To juz twój drugi Aniołek, wiec należą Ci się badania na zespół antyfosfolipidowy, zbadanie kariotypów i koniecznie zbadaj mutacje w kierunku trombofilii wrodzonej. Pamiętaj o tych badaniach, proszę Cię. Wiem, ze to jest trudny czas dla Ciebie ale spróbuj :*
    Koniecznie! Wiem, że badania to ostanie o czym sie myśli w takiej chwili, ale ja zrobilam kosztowne badania juz po jednym poronieniu, mimo ze wiekszosc uznalaby to za nadgorliwosc. I wyszla mi wlasnie trombofilia. To jest czesty powod zatrzymania serduszka na tak poznym etapie, bo tworzą sie mikrozakrzepy, ktore "tamuja" dopływ krwi do maluszka. Mozna rozwniez zbadac czy samo dzieciatko bylo zdrowe.

Rucola lubi tę wiadomość

• Bizonka Autorytet

Wysłany: 13 marca 2018, 10:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Asiek1214 bardzo mi przykro.

Też się boję, do nast USg mam jeszcze 8 dni i do II tr 11 dni, i jeszcze infekcja, chociaż teraz nie wiem jaka jeszcze. Do tego twardy brzuch co noc przez co najmniej 6 godzin. boję się jak nie wiem co!

Nie pamiętam jak to było, ale jeśli w IgM toxo i cmv wyszło mi coś ok 0.6 to ok?

31 lat // starania od 2014 // pierwsza ciaza TP-- OM 29.09.2018-- USG 22.09.2018
    w57vdqk3h42q0fr4.png
    m3sxrjjgx23zok21.png
  • Deseo Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Asiek- tak mi przykro... już nikt miał tu od nas nie odchodzić ehh

Emilka 2012 <3
    kgKip1.png
  • aLunia Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Asiek tak mi przykro :(

3i49df9hy6z4ginm.png

ex2bdf9h3wcvr2ut.png

zrz6i09kya2w4ixc.png
    22.12.2016r (11 tydzień-poronienie zatrzymane)
    10 cs- udało się
    Hormony ok, podwyższone tsh- letrox 4x100 i 3x75
  • OctAngel Ekspertka

Wysłany: 13 marca 2018, 10:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Asiek1214, tulę mocno. Dokładnie wiem co czujesz, moja pierwsza ciąża skończyła się identycznie, też nic na to nie wskazywało. Wspieram...

A ten progesteron biorę też dlatego żeby organizm nie odrzucał ciąży, progesteron hamuje immunologię. Tak twierdzi mój gin, a jest specjalistę od "trudnych" ciąż, więc staram się mu ufać.

3jvzwn15td2p4lbx.png
  • Cukierkowa Autorytet

Wysłany: 13 marca 2018, 10:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Asiek1214 wrote:
    Strasznie mi przykro Asiek1214 :( musisz być dzielna, chociaż domyślam się, że to nie łatwe. To naprawdę niesprawiedliwe :(

Basia - wrzesień 2018
    Gosia - maj 2024
  • Bianka* Autorytet

Wysłany: 13 marca 2018, 10:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Asiek, strasznie mi przykro :(

w57vkrnt52z8506i.png
    dqprj44j7fvgc606.png
    08.09.2017 [*] 8tc
  • Rucola Autorytet

Wysłany: 13 marca 2018, 10:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    OctAngel wrote:
    Asiek1214, tulę mocno. Dokładnie wiem co czujesz, moja pierwsza ciąża skończyła się identycznie, też nic na to nie wskazywało. Wspieram...

A ten progesteron biorę też dlatego żeby organizm nie odrzucał ciąży, progesteron hamuje immunologię. Tak twierdzi mój gin, a jest specjalistę od "trudnych" ciąż, więc staram się mu ufać.
    ja mam średnie zaufanie do lekrazy niestety ;) ale to prawda, ze progesteron wycisza immunologię, ale to jest najbardziej istostne na poczatku ciązy, zanim organizm zaakceptuje dziecko. Ja na poczatku ciąży brałam większe dawki sterydów a teraz powoli schodzę, bo wyciszanie immunologii na tym etapie już raczej niewiele wnosi, dziecko jest dużo a organizm przyzwyczajony. Nie sadzę, aby progesteron nawet do 20tyg ciąży Ci zaszkodził. Myślę, ze w artykule który czytałam chodziło o duże dawki progesteronu stosowane praktycznie do końca ciązy, co nawet z punktu medycznego wydaje się bezsensem. Nic się nie martw i na pewno na tym etapie progesteron Ci nie zaszkodzi. dziś będę na wizycie to przycisnę swojego gina i wieczorem napisze co mi powiedział :)

Synek 💚 31.08.2018r.
  • Ciemnowlosa Autorytet

Wysłany: 13 marca 2018, 10:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Asiu to straszne ze juz tyle czasu minęło a tu taka tragedia :( bylam pewna ze wytrwamy w tym skladzie przynajmniej do sierpnia. Tule:*

Dziewczyny za zaczynam miec dola zwiazanego z ciaza. Odkad w niej jestem ciagle mi cos dolega. Albo ciagnace sie tygodniami silne bole plecow albo co chwile grypa, dzis wyskoczyla mi krostka wiadomo gdzie a niedawno juz mialam infekcje!!! Jestem juz zmeczona to dopiero 13tc czuje ze sie wykoncze..

17.03.2014 - Staś, 3400, 58cm
    05.04.2017 - cp, usuniety lewy jajowod.. :(
    06.09.2018 - Ignaś, 3kg, 53cm
  • mitaka Autorytet

Wysłany: 13 marca 2018, 10:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Asiek 1214 :( trzymaj sie

zrz6ha0087gvqc3d.png
    ex2bi09kf6yrzsk3.png
  • monika_86 Ekspertka

Wysłany: 13 marca 2018, 10:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Asiek bardzo mi przykro.

zrz6qtkfujjdexc2.png
  • Av Autorytet

Wysłany: 13 marca 2018, 10:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Asiek1214 wrote:
    Tak mi przykro, mocno przytulam :( Byłam pewna, że to już koniec przykrych wieści w tym wątku, a tu taki cios... Trzymaj się, jesteśmy z Tobą.

f2w3ol2adwu1ceje.png
    Leon :)
  • DoveLove Autorytet

Wysłany: 13 marca 2018, 10:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Asiek, tak mi przykro :( bądź dzielna. To takie niesprawiedliwe!

qb3cwn15v37nxio5.png
    klz96iyehfls5pph.png
‹‹ 514 515 516 517 518 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Gdzie rodzić - wybór szpitala do porodu

Poród to wyjątkowa chwila. Wraz ze zbliżającym się terminem porodu, wiele kobiet zastanawia się gdzie rodzić. Warto poświęcić trochę czasu na wybór szpitala, w którym chciałabyś aby przyszło na świat Twoje dziecko. Przeczytaj jak się do tego dobrze przygotować, czym się kierować przy wyborze szpitala i jakie informacje zebrać na temat wybranej placówki.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak w naturalny sposób zwiększyć swoje szanse na zajście w ciążę?

W dzisiejszych czasach wiele par zmaga się z problemem niepłodności. Szacuje się, że w krajach rozwiniętych od 10 do 12% kobiet ma problem z zajściem w ciążę. Dane w Polsce także nie napawają optymizmem, gdyż nawet 20% par w wieku rozrodczym cierpi na niepłodność. Powodów takiego stanu rzeczy jest dużo. Przeczytaj jak w naturalny sposób zwiększyć swoje szanse na zajście w ciążę, za pomocą ziól i odpowiedniej diety.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Badania prenatalne w ciąży, czym są i czy warto je robić

Pojęcie badań prenatalnych nie dla wszystkich jest zrozumiałe. Często kojarzone jest wyłącznie z inwazyjnymi badaniami prenatalnymi płodu i tym samym utożsamiane jest z ryzykiem utraty ciąży. Postrzeganie to jest zupełnie błędne. Czym zatem są badania prenatalne, kto powinien je wykonywać i czy są one bezpieczne dla dziecka?

CZYTAJ WIĘCEJ