X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne WRZEŚNIOWE DZIECI 2018
Odpowiedz

WRZEŚNIOWE DZIECI 2018

Oceń ten wątek:
  • Bizonka Autorytet

Wysłany: 13 marca 2018, 09:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    OctAngel wrote:
    Możesz podlinkować ten temat? Może być po angielsku. Ja nie mogę znaleźć, a nie powiem, że się wystraszyłam. Mam skończony 15tc a gin mi nie schodzi z progesteronem ze względu na wywiad, wcześniej twierdził, że dopóki łożysko nie będzie w pełni ukształtowane to będę brała duże dawki (do ok.16-17tc). Dziś wizyta, może zacznie zmniejszać.

Też chętnie

31 lat // starania od 2014 // pierwsza ciaza TP-- OM 29.09.2018-- USG 22.09.2018
    w57vdqk3h42q0fr4.png
    m3sxrjjgx23zok21.png
  • KaZetka Koleżanka

Wysłany: 13 marca 2018, 09:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bianka* wrote:
    Ja że względu na wcześniejsze poronienie, byłam na duphastonie od pozytywnego testu. Na początku 12-go tygodnia, gin kazał odstawić, radykalnie, bez zmniejszania dawki. Oczywiście miałam obawy, ale na szczęście wszystko jest w porządku :)
    Ja od pozytywnego testu jestem na Luteinie dopochwowej 1x na noc. Zostało mi jeszcze 10 tabletek. Mam je wybrać i zakończyć przygodę ;)

Dzień dobry Dziewczęta :D
    Jadę oddać krew do pappa a jutro usg.
    Wczoraj oglądaliśmy Botox i mój Mąż nabrał wątpliwości czy aby chce uczestniczyć przy porodzie :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 marca 2018, 09:08

prsif1y.png
  • matkapatka Przyjaciółka

Wysłany: 13 marca 2018, 09:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AV Co do adapterów to ja nie zorientowałam się odnośnie ich testów itd. Kupiłam besafe bo przemówił do mnie obrazek. Problematyczne jest jeżdżenie w kiecce ale latem najwyżej będę się wietrzyć :p Poza tym siedzę nadal z tył z Alkiem więc może być kino ;)

Właśnie nie wiem jak rozwiązać kwestię dwóch fotelików. Wiem że dla dzieci najbezpieczniej z tył i tyłem do kierunku jazdy,ale między 2 foteliki się nie wciśnę. Dziwnie mi będzie jeździć jako pasażer a nie obok noworodzia.

• mitaka Autorytet

Wysłany: 13 marca 2018, 09:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    OctAngel wrote:
    Możesz podlinkować ten temat? Może być po angielsku. Ja nie mogę znaleźć, a nie powiem, że się wystraszyłam. Mam skończony 15tc a gin mi nie schodzi z progesteronem ze względu na wywiad, wcześniej twierdził, że dopóki łożysko nie będzie w pełni ukształtowane to będę brała duże dawki (do ok.16-17tc). Dziś wizyta, może zacznie zmniejszać.
    Ale do 18 tc to chyba tak standardowo trzymaja, ja w 1 ciazy bralam ze wzgledu na to, ze rok nam nie wychodzilo chyba 3×1 (na pewno 3 razy dziennie),potem kolo 13 tyg zamienili mi na luteine podjezykowa i tak do 18 i koniec. Syn jest synem, zadnego skutku ubocznego, nic sie z siuśkiem nie dzieje, bo wiem, ze moze byc jakis skutek uboczny

zrz6ha0087gvqc3d.png
    ex2bi09kf6yrzsk3.png
  • mitaka Autorytet

Wysłany: 13 marca 2018, 09:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KaZetka wrote:
    Ja od pozytywnego testu jestem na Luteinie dopochwowej 1x na noc. Zostało mi jeszcze 10 tabletek. Mam je wybrać i zakończyć przygodę ;)

Dzień dobry Dziewczęta :D
    Jadę oddać krew do pappa a jutro usg.
    Wczoraj oglądaliśmy Botox i mój Mąż nabrał wątpliwości czy aby chce uczestniczyć przy porodzie :D
    Boi sie, ze zemdleje? Moj to przylecial zajrzec jak rozkraczona jeszcze lezalam na fotelu i z tekstem "e nie jest tak zle" chyba chcial oszacowac straty, nie wiem :P

Amy333, KaZetka lubią tę wiadomość

zrz6ha0087gvqc3d.png
    ex2bi09kf6yrzsk3.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 marca 2018, 09:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja kiedys czytalam ze z tym wplywem progesteronu na dzieci temat jest mocno watpliwy. A jak dla mnie progesteron ma wiecej zalet niz wad. Np. Tutaj https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/16258341 jest badanie, w ktorym udowodniono, że zmniejsza ryzyko porodu przed 34 tygodniem i zmniejsza ryzyko urodzenia dziecka z niską masą urodzeniowa.

• nick nieaktualny

Wysłany: 13 marca 2018, 09:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Poszukam wiecej artykulow na ten temat

• KasW91 Ekspertka

Wysłany: 13 marca 2018, 09:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry Dziewczyny

Masakra, śniło mi się, ze moje dzisiejsze usg wyszło tragicznie... nie wiem jak ja wytrzymam jeszcze 1,5 godz. Mąż już ma mnie dość :/ Trzymajcie kciuki proszę :)

Powodzenia dla reszty wizytujących!

3jgxrjjge9czjwa2.png
    2 lata starań
    18.06.2016 - Aniołek :*
    24 cykl - szczęśliwy :) oby tak pozostało
  • Amy333 Autorytet

Wysłany: 13 marca 2018, 09:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bianka* wrote:
    Ja że względu na wcześniejsze poronienie, byłam na duphastonie od pozytywnego testu. Na początku 12-go tygodnia, gin kazał odstawić, radykalnie, bez zmniejszania dawki. Oczywiście miałam obawy, ale na szczęście wszystko jest w porządku :)
    Mi kazała zejść z 3x1 na 2x1 a potem calkiem odstawić. Przyznaje bez bicia ze brałam jeszcze tydzień czasu 1x1, ale ginka się smiala, ze tu już tlyko efekt placebo ;-)

14 cs- suplementacja M- udało się w ostatnim dniu roku!
    2 cykl po sono HSG- polecam każdemu przeczyścić rurki;)
    3i49hdgeac44oma5.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 marca 2018, 09:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KasW91 wrote:
    Dzień dobry Dziewczyny

Masakra, śniło mi się, ze moje dzisiejsze usg wyszło tragicznie... nie wiem jak ja wytrzymam jeszcze 1,5 godz. Mąż już ma mnie dość :/ Trzymajcie kciuki proszę :)

Miałam to samo. Sny złe plus mąż mający mnie dość. Powodzenia!

• Deseo Autorytet

Wysłany: 13 marca 2018, 09:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, ale pamiętajcie, że większość kobiet w ciąży nie bierze żadnych progesteronów i rodzi zdrowe dzieci ;)
    Ja też odstawiałam stopniowo duphaston i luteinę i od tygodnia mam spokój :)

Emilka 2012 <3
    kgKip1.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 marca 2018, 09:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A mi sie dzisiaj snil porod,że juz bylo po terminie i balam sie że dziecko sie udusi a ja nie wiedzialam kiedy mam isc do szpitala :D straszne usg też mi sie już snily kilka razy. Nasza glowa w nocy odreagowuje :-) powodzenia. Ja tez juz sie zaczynam denerwować, wizyta w czwartek rano a ja mam tyle spraw do gina, że juz sobie kartke zrobilam ;-) najwazniejsze to zarządzam cytologii, posiewu i podania wymiaru szyjki!

• nick nieaktualny

Wysłany: 13 marca 2018, 09:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Deseo wrote:
    Dziewczyny, ale pamiętajcie, że większość kobiet w ciąży nie bierze żadnych progesteronów i rodzi zdrowe dzieci ;)
    Ja też odstawiałam stopniowo duphaston i luteinę i od tygodnia mam spokój :)
    Ja bym powiedziała wrecz odwrotnie. Że teraz jest mało kobiet, które nie biorą progesteronu w ciąży! Sposrod nas tutaj to może 20% nie bierze. Wszystkie koleżanki z ktorymi rozmawialam braly. Tylko, że wiekszosc faktycznie odstawia koło II trymestru

• KaZetka Koleżanka

Wysłany: 13 marca 2018, 09:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mitaka wrote:
    Boi sie, ze zemdleje? Moj to przylecial zajrzec jak rozkraczona jeszcze lezalam na fotelu i z tekstem "e nie jest tak zle" chyba chcial oszacowac straty, nie wiem :P
    Po scenie gdzie było autentyczne ujęcie z porodu jak kobieta trzymając dzidziusia który był w połowie jeszcze w niej mój Bohater stwierdził, ze on chyba nie chce patrzeć jak moja piekna, malutka pipka wyglada jak rozjechana ropucha :D

Left_ie, Kadża, matkapatka, JustynaG lubią tę wiadomość

prsif1y.png
  • lena86 Autorytet

Wysłany: 13 marca 2018, 09:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KasW91 wrote:
    Dzień dobry Dziewczyny

Trzymam kciuki:)
    i za resztę dziewczyn także:)
    A mnie się ostatnio śniło że urodziłam córeczkę (z wielką burzą czarnych loków) a dzisiaj, że znowu rodziłam a przy mnie był jakiś nawiedzony lekarz z kleszczami;)
    Ale podobno dziwaczne sny w ciąży to norma...;)

w4sq43r85k8egy8f.png
  • KaZetka Koleżanka

Wysłany: 13 marca 2018, 09:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KasW91 wrote:
    Dzień dobry Dziewczyny

Zazwyczaj jest odwrotnie niż się śniło :)
    Więc wyluzuj Matka ;) będzie wszystko dobrze!

prsif1y.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 marca 2018, 09:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    krasnalowa wrote:
    Ja bym powiedziała wrecz odwrotnie. Że teraz jest mało kobiet, które nie biorą progesteronu w ciąży! Sposrod nas tutaj to może 20% nie bierze. Wszystkie koleżanki z ktorymi rozmawialam braly. Tylko, że wiekszosc faktycznie odstawia koło II trymestru
    Ja nie biorę, ginekolog nawet słowem nie wspomniał o tym, a po drugie ja nawet nie wiem na co sie to bierze i czy to jest takie potrzebne?

• nick nieaktualny

Wysłany: 13 marca 2018, 09:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Piszę do was dziewczynki pewno ostatni raz, wczoraj na usg serduszko nie biło.. Poronienie zatrzymane zero objawów typu plamienia itp :(
    Obecnie jestem w szpitalu pewno czeka mnie zabieg.... :( Strasznie to niesprawiedliwe toż to już był 12 tc.... Powodzenia wszystkim i obym była ostatnia która przyniosła tu takie wieści :(

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 marca 2018, 10:02

• natalinka Autorytet

Wysłany: 13 marca 2018, 10:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie luteina to już kwestia utrzymania ciąży. Poprzednio brałam do 37 tc i z synem ok, chociaż też się balam

201404234670.png

cfc61914ad.png
  • natalinka Autorytet

Wysłany: 13 marca 2018, 10:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Asiek1214 wrote:
    Piszę do was dziewczynki pewno ostatni raz, wczoraj na usg serduszko nie biło.. Obecnie jestem w szpitalu pewno czeka mnie zabieg.... :( Strasznie to niesprawiedliwe toż to już był 12 tc.... Powodzenia wszystkim i obym była ostatnia która przyniosła tu takie wieści :(

Tak mi przykro...

201404234670.png

cfc61914ad.png
‹‹ 513 514 515 516 517 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Ciąża bliźniacza – wszystko co musimy o niej wiedzieć

Ciąża bliźniacza to rodzaj ciąży wielopłodowej, podczas której w macicy kobiety rozwijają się jednocześnie dwa płody. Ciąże bliźniacze stanowią około 1,25% wszystkich ciąż, czyli średnio jeden na sto porodów kończy się przyjściem na świat nie jednego, a dwójki dzieci. Współcześnie coraz więcej ciąż to właśnie ciąże bliźniacze. Przeczytaj i dowiedz się m.in. jak powstaje ciąża bliźniacza, jakie są jej rodzaje i jakie może powodować ryzyka. 

CZYTAJ WIĘCEJ

7 pytań o poród, których wiele kobiet wstydzi się zadać!

Poród zbliża się wielkimi krokami, a w Twojej głowie w dalszym ciągu kłębią się pytania, których wstydzisz się zadać? Niektóre tematy są na tyle krępujące, że ciężko je poruszyć z partnerem,  na rutynowej wizycie u lekarza, czy przy kawie z koleżankami…Nadszedł jednak czas, żeby rozwiać Twoje wątpliwości! Przeczytaj odpowiedzi na 7 najbardziej wstydliwych pytań związanych z porodem.

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak interpretować wynik testu ciążowego i co robić dalej?

Testy ciążowe są jednymi z najczęściej stosowanych narzędzi diagnostycznych w warunkach domowych. Choć ich obsługa wydaje się prosta, interpretacja wyniku może wzbudzać wiele pytań - zwłaszcza gdy rezultat jest niejednoznaczny, pojawia się wcześniej niż zaleca producent lub gdy towarzyszą mu objawy wymagające szerszej oceny medycznej. Zrozumienie działania testów wykrywających gonadotropinę kosmówkową (hCG), a także świadomość ograniczeń tych metod pozwala trafniej ocenić sytuację i podjąć odpowiednie kroki.

CZYTAJ WIĘCEJ