WRZEŚNIOWE DZIECI 2018
-
WIADOMOŚĆ
-
OctAngel wrote:Możesz podlinkować ten temat? Może być po angielsku. Ja nie mogę znaleźć, a nie powiem, że się wystraszyłam. Mam skończony 15tc a gin mi nie schodzi z progesteronem ze względu na wywiad, wcześniej twierdził, że dopóki łożysko nie będzie w pełni ukształtowane to będę brała duże dawki (do ok.16-17tc). Dziś wizyta, może zacznie zmniejszać.
Też chętnie -
Bianka* wrote:Ja że względu na wcześniejsze poronienie, byłam na duphastonie od pozytywnego testu. Na początku 12-go tygodnia, gin kazał odstawić, radykalnie, bez zmniejszania dawki. Oczywiście miałam obawy, ale na szczęście wszystko jest w porządku
Dzień dobry Dziewczęta
Jadę oddać krew do pappa a jutro usg.
Wczoraj oglądaliśmy Botox i mój Mąż nabrał wątpliwości czy aby chce uczestniczyć przy porodzieWiadomość wyedytowana przez autora: 13 marca 2018, 09:08
-
AV Co do adapterów to ja nie zorientowałam się odnośnie ich testów itd. Kupiłam besafe bo przemówił do mnie obrazek. Problematyczne jest jeżdżenie w kiecce ale latem najwyżej będę się wietrzyć :p Poza tym siedzę nadal z tył z Alkiem więc może być kino
Właśnie nie wiem jak rozwiązać kwestię dwóch fotelików. Wiem że dla dzieci najbezpieczniej z tył i tyłem do kierunku jazdy,ale między 2 foteliki się nie wciśnę. Dziwnie mi będzie jeździć jako pasażer a nie obok noworodzia.
-
OctAngel wrote:Możesz podlinkować ten temat? Może być po angielsku. Ja nie mogę znaleźć, a nie powiem, że się wystraszyłam. Mam skończony 15tc a gin mi nie schodzi z progesteronem ze względu na wywiad, wcześniej twierdził, że dopóki łożysko nie będzie w pełni ukształtowane to będę brała duże dawki (do ok.16-17tc). Dziś wizyta, może zacznie zmniejszać.
-
KaZetka wrote:Ja od pozytywnego testu jestem na Luteinie dopochwowej 1x na noc. Zostało mi jeszcze 10 tabletek. Mam je wybrać i zakończyć przygodę
Dzień dobry Dziewczęta
Jadę oddać krew do pappa a jutro usg.
Wczoraj oglądaliśmy Botox i mój Mąż nabrał wątpliwości czy aby chce uczestniczyć przy porodzieAmy333, KaZetka lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyJa kiedys czytalam ze z tym wplywem progesteronu na dzieci temat jest mocno watpliwy. A jak dla mnie progesteron ma wiecej zalet niz wad. Np. Tutaj https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/16258341 jest badanie, w ktorym udowodniono, że zmniejsza ryzyko porodu przed 34 tygodniem i zmniejsza ryzyko urodzenia dziecka z niską masą urodzeniowa.
-
nick nieaktualny
-
Dzień dobry Dziewczyny
Masakra, śniło mi się, ze moje dzisiejsze usg wyszło tragicznie... nie wiem jak ja wytrzymam jeszcze 1,5 godz. Mąż już ma mnie dośćTrzymajcie kciuki proszę
Powodzenia dla reszty wizytujących! -
Bianka* wrote:Ja że względu na wcześniejsze poronienie, byłam na duphastonie od pozytywnego testu. Na początku 12-go tygodnia, gin kazał odstawić, radykalnie, bez zmniejszania dawki. Oczywiście miałam obawy, ale na szczęście wszystko jest w porządku
-
nick nieaktualnyKasW91 wrote:Dzień dobry Dziewczyny
Masakra, śniło mi się, ze moje dzisiejsze usg wyszło tragicznie... nie wiem jak ja wytrzymam jeszcze 1,5 godz. Mąż już ma mnie dośćTrzymajcie kciuki proszę
Powodzenia dla reszty wizytujących!
Miałam to samo. Sny złe plus mąż mający mnie dość. Powodzenia! -
nick nieaktualnyA mi sie dzisiaj snil porod,że juz bylo po terminie i balam sie że dziecko sie udusi a ja nie wiedzialam kiedy mam isc do szpitala
straszne usg też mi sie już snily kilka razy. Nasza glowa w nocy odreagowuje
powodzenia. Ja tez juz sie zaczynam denerwować, wizyta w czwartek rano a ja mam tyle spraw do gina, że juz sobie kartke zrobilam
najwazniejsze to zarządzam cytologii, posiewu i podania wymiaru szyjki!
-
nick nieaktualnyDeseo wrote:Dziewczyny, ale pamiętajcie, że większość kobiet w ciąży nie bierze żadnych progesteronów i rodzi zdrowe dzieci
Ja też odstawiałam stopniowo duphaston i luteinę i od tygodnia mam spokój -
mitaka wrote:Boi sie, ze zemdleje? Moj to przylecial zajrzec jak rozkraczona jeszcze lezalam na fotelu i z tekstem "e nie jest tak zle" chyba chcial oszacowac straty, nie wiem
Left_ie, Kadża, matkapatka, JustynaG lubią tę wiadomość
-
KasW91 wrote:Dzień dobry Dziewczyny
Trzymam kciuki:)
i za resztę dziewczyn także:)
A mnie się ostatnio śniło że urodziłam córeczkę (z wielką burzą czarnych loków) a dzisiaj, że znowu rodziłam a przy mnie był jakiś nawiedzony lekarz z kleszczami;)
Ale podobno dziwaczne sny w ciąży to norma...
-
KasW91 wrote:Dzień dobry Dziewczyny
Zazwyczaj jest odwrotnie niż się śniło
Więc wyluzuj Matkabędzie wszystko dobrze!
-
nick nieaktualnykrasnalowa wrote:Ja bym powiedziała wrecz odwrotnie. Że teraz jest mało kobiet, które nie biorą progesteronu w ciąży! Sposrod nas tutaj to może 20% nie bierze. Wszystkie koleżanki z ktorymi rozmawialam braly. Tylko, że wiekszosc faktycznie odstawia koło II trymestru
-
nick nieaktualnyPiszę do was dziewczynki pewno ostatni raz, wczoraj na usg serduszko nie biło.. Poronienie zatrzymane zero objawów typu plamienia itp
Obecnie jestem w szpitalu pewno czeka mnie zabieg....Strasznie to niesprawiedliwe toż to już był 12 tc.... Powodzenia wszystkim i obym była ostatnia która przyniosła tu takie wieści
Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 marca 2018, 10:02
-
Asiek1214 wrote:Piszę do was dziewczynki pewno ostatni raz, wczoraj na usg serduszko nie biło.. Obecnie jestem w szpitalu pewno czeka mnie zabieg....
Strasznie to niesprawiedliwe toż to już był 12 tc.... Powodzenia wszystkim i obym była ostatnia która przyniosła tu takie wieści
Tak mi przykro...